Filme Filme americane

Vacanță de veselie: Mary Poppins Returns (2018)

Mary Poppins Returns (2018) –  Mary Poppins revine
Regia: Rob Marshall
Cu: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Dick Van Dyke, Angela Lansbury, Colin Firth, Meryl Streep

Farmecul rezistă și după aproape 54 de ani de la lansarea filmului original. La fel ca vinul, noile povești și aventuri alături de Mary Poppins parcă sunt mai dulci odată cu trecerea timpului. Așa cum deja critica de specialitate nu a ezitat să afirme, Mary Poppins revine este un film perfect. Mary cea fără de cusur, interpretată de data aceasta de Emily Blunt, este hipnotică pe marele ecran, o alegere excelentă a regizorului Rob Marshall, experimentat nu numai în ceea ce privește cariera în teatru, dar și cea coregrafică (vezi Nine, Chicago sau Into the Woods).

În ciuda atmosferei londoneze a anilor de criză și a situației delicate în care se află familia Banks în 1910 – Michael (Ben Whishaw) este văduv și își creste cei trei copii, Annabel, John și Georgie, cu ajutorul lui Jane, sora sa, (Emily Mortimer) și a bucătăresei Ellen (Julie Walters), lucrează la aceeași bancă ca tatăl și șeful său, iar dl. Wilkins (Colin Firth), fiul acestuia din urmă, amenință să profite de situația sa delicată pentru a prelua casa din cauza datoriilor, filmul reușește să creeze o atmosferă caldă, familială, iar Mary Poppins salvează pas cu pas protagoniștii din impasul în care au intrat fără voie. Un joc excelent al întregii echipe, în care fiecare are clar delimitat personajul și are abilitatea de a intra în pielea acestuia perfect. Am fost puțin dezamăgită de Meryl Streep, una dintre actrițele mele favorite de altfel, care parcă de data aceasta nu a empatizat suficient cu ”verișoara” Topsy Turvy pe care o interpretează, iar scena muzicală în care este implicată mi-a părut puțin ridicolă.

”Este incredibil de plină de speranță, dar nu mi-am văzut personajul original în timp ce filmam, memoria mi-a revenit pe parcurs: Mary, un personaj incredibil de nesentimental, care a intrat în viață și a făcut totul bine. Îmi amintesc faptul că am găsit multă alinare în asta când eram copil”, a spus Emily Blunt după filmări. Mai mult, la fel ca în perioada de criză londoneză în care este amplasată acțiunea, și acum filmul a apărut într-un moment nu se poate mai bun, în care ne aflăm într-un echilibru fragil, iar o astfel de peliculă este ca o gură de aer proaspăt, a mai adăugat actrița.

Mary Poppins revine într-un moment dificil al vieții lui Michael și al copiilor săi, iar ea este cea care îl ajută nu numai să depășească acest moment, să își păstreze casa, dar este și cea care îl ajută să își amintească și să perceapă soția ca o prezență virtuală și să se bucure din nou de viață. Povestea are la bază scenariul scris de David McGee și încântă publicul cu o mulțime de momente muzicale (Marc Shaiman, cu versuri de Scott Wittman), adevărate delicii pentru amatorii de gen. Mary Poppins revine este fermecător nu numai prin muzică, design, exuberanța molipsitoare, dar și prin flirtul neobosit cu moda veche, care se echilibrează perfect în toate părțile intrigii. Copiii par și ei foarte diferiți de cei pe care îi vedem în general în alte pelicule, iar responsabilizarea joacă cu siguranță un rol mult mai mare decât suntem obișnuiți să vedem. Pasiunea pentru joacă nu lipsește, însă lucrurile mici sunt apreciate mai mult decât reușim să o facem în contemporaneitate.

Emily Blunt are blândețe, feminitate, șarm, încredere în sine și voioșie la cote maxime, care devin contagioase din prima clipă. Imposibilul devine posibil, iar eleganța este nelipsită chiar și în situațiile cele mai bizare – mersul celor cinci pe bicicletă sau dansul nebun al lampagiilor. Un personaj aproape la fel de bine conturat este lampagiul Jack (Lin-Manuel Miranda), care devine noul prieten al familiei și este de un real ajutor în multe scene cheie ale filmului. Amestecul de scene de animație și scene reale este un alt punct forte al peliculei pe care am savurat-o timp de peste două ore, care au trecut tare iute, la fel ca și melodiile lui Sherman Brothers, care sunt deja parte din istoria filmului, A Spoonful of Sugar, Trip A Little Light Fantastic sau The Place Where Lost Things Merge de exemplu. Un film neapărat de văzut și revăzut, un real festin vizual și muzical, o alegere excelentă pentru finalul de an. Din 21 decembrie va rula în cinematografe, deci fuguța după bilete!

Nota: 10/10

Articole similare

Introspecție cinematografică în sufletul uman: Tre piani (2021)

Tudor-Costin Sicomas

Familii neconvenționale: Broker (2022)

Dan Romascanu

Hărțuirea sexuală în redacțiile de știri: Bombshell (2019)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult