Rock of Ages (2012)
Regia: Adam Shankman
Scenariul: Chris D’Arienzo
Distributia: Julianne Hough (Sherrie) Diego Boneta (Drew), Tom Cruise (Stacee Jaxx), Paul Giamatti (Gill), Alec Baldwin (Dennis), Russell Brand (Lonnie), Catherine Zeta-Jones (Patricia Whitmore), Malin Akerman (Constance), Mary J. Blige (Justice),
“Doamnelor si Domnilor, gata de distractie!” Si eu chiar m-am distrat!
De la prima piesa “ Sister Christian” a celor de la Night Ranger (interpretata intr-un Greyhound de Julianne Hough), trecand prin toate hiturile anilor ’80 ale unor mari trupe si interpreti rock: Foreigner, Guns N’Roses, Def Leppard, Journey, Poison, Pat Benatar, Whitesnake si pana la Bon Jovi, Twisted Sister si REO Speedwagon, muzica buna, drumul catre scena si pretul platit pentru acest drum, au primat pentru mine.
Au primat in fata unui scenariu subtirel, dar menit la urma urmei sa serveasca muzicii, celor ce s-au daruit rockului si celor ce nu s-au lasat ingenunchiati. Unii au decazut, unii au disparut, dar cei mai multi au ramas acolo, sus, pe piedestalul din inimile multor generatii.
De aceea spun ca NU este un film pentru orice spectator, ci pentru acela care are in inima un astfel de piedestal!
Parodic pe alocuri, presarat cu mult umor aluziv sau fatis (scenele dintre cei doi “amorezi” – Dennis Dupree si Lonny Barnett sunt suculente), plin de miscare si ritm paroxistic uneori, filmul este viu si mi-a revelat un Tom Cruise intr-un registru imprevizibil. Un Tom Cruise care culmea, nu canta rau deloc si care contureaza veridic conditia spre care poate devia un mare star, dar care ramane de-a pururi un superstar.
Inegal in coeziunea momentelor, poate este adevarat, inegal in ceea ce priveste prestatia tinerilor Julianne Hough si Diego Boneta in contrapartida cu greii Giamatti, Baldwin si Cruise, da, este adevarat, dar muzica si ansamblul miscarii salveaza. Si umorul. Si dragostea. Si maimutica “HeyMan” si pana la urma reprezentarea acestei lumi aparte pe care o constituie “Rock of Ages” (iubitorii, detractorii, impresarii, trupele, cantaretii, The Bourbon Room).
Sa nu uit aparitiile epatante si pline de o subtila morala a cantaretei Mary J. Blige cu o voce superba!
Eu zic sa mergeti sa vedeti acest film, mai ales daca iubiti acest gen muzical, marii lui cantareti si piesele lor si sa descoperiti interpretari interesante, dupa care – bineinteles, sa va intoarceti la cele consacrate :). Iata si lista pieselor incluse in coloana sonora a filmului.
Si iata si cateva cuvinte privind musicalul Rock of Ages, care a performat cu succes pe Broadway.
1 comment
Am vazut si eu Rock of Ages…
Nu este o capodopera, este siropos, este musical, dar contine cele mai frumoase melodii, interpretate corect si care se aud super-bine.
Avem Bon Jovi, Def Leppard, Foreigner, Whitesnake… pentru cunoscatorii rock-ului clasic…
Eu merg (macar pentru muzica buna) spre 8-9 cu nota 🙂