Stiri

Top Editura Nemira și Nemi 2018

Ultima strigare pentru cadourile de Crăciun se dă zilele acestea. Nu uitați, plăcerea lecturii este unul dintre cele mai frumoase cadouri de împărtășit cu cei dragi.

Vă invităm să vă inspirați din cele mai citite cărți Nemira și Nemi din 2018!

Top vânzări Nemira 2018

2018, încă un an plin de plăcerea lecturii, petrecut alături de super-cititorii Nemira. La sfârșitul anului tragem linie cu tot ce s-a întâmplat în cele 365 de zile – am continuat serii îndrăgite de cititori, am publicat noi autori români, am publicat cărți premiate și apreciate internațional, am lansat un proiect editorial tare drag nouă, Armada, am lansat ediția a II-a a Bursei de cititor Nemira, cu cărți pe viață pentru 5 elevi fericiți, viitori super-cititori, și multe altele!

  1. Cum să oprești timpul, de Matt Haig

BESTSELLER INTERNAȚIONAL

Cum să oprești timpul este o poveste nebunească și dulce-amară despre cum te poți pierde și regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie ca să înveți cum să trăiești cu adevărat.

Tom Hazard are un secret periculos. Poate că arată ca un bărbat de 41 de ani, dar din cauza unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole. Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală.

2. Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh

CARTEA VERII

Imaginează-ți că întâlnești un bărbat, că petreceți împreună șase zile de neuitat și că te îndrăgostești nebunește de el. Sentimentul este reciproc, o simți cu toată ființa ta. Așa că, atunci când pleacă într-o călătorie și promite să te sune de la aeroport, nu ai niciun motiv să crezi că n-o va face.

Dar el nu mai sună.

Săptămânile trec, toți prietenii te îndeamnă să-l uiți, dar tu știi că trebuie să i se fi întâmplat ceva, trebuie să existe un motiv pentru tăcerea lui.

3. Frumoasele adormite, de Stephen și Owen King

Bestseller New York Times

Într-o colaborare spectaculoasă, Stephen King și fiul său, Owen King, pornesc de la o premisă originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea femeile?

Într-un viitor deloc îndepărtat, după ce adorm, femeile sunt acoperite de coconi asemenea fluturilor, iar dacă cineva îndrăznește să le tulbure somnul le va transforma în creaturi incredibil de agresive. Una singură, Evie Black, e imună la blestem.

Abandonați și lăsați pradă instinctelor primare, bărbații se împart în facțiuni: unii vor s-o salveze pe Evie, iar alții nu vor decât să mențină haosul. Într-o lume a bărbaților, totul se reduce la agresivitate foarte rapid.

4. Singura poveste, de Julian Barnes

O vară din anii ’60, undeva la sud de Londra. Când se întoarce de la facultate, Paul îi face pe plac mamei și se duce la tenis. Acolo e Susan: caldă, încrezătoare, ironică, soție și mamă a doi copii. Evident, iubirea lor este unică și irepetabilă.

Peste zeci de ani, el privește înapoi la povestea lor și la eșecul ei, știind că memoria ne joacă feste și ne surprinde.

5. Vremea disprețului, de Andrzej Sapkowski

În lumea lui Geralt, nu doar monștrii din umbre amenință pacea, ci înșiși oamenii, regii și armatele lor, dezertorii și rebelii, fiecare cu propriul interes.

Bine ascunși în inima pădurii, elfii și alte creaturi până atunci oprimate câștigă tot mai mulți adepți și lansează tot mai multe atacuri-surpriză. Magicienii se luptă între ei, își pun la dispoziție puterile pentru prețul cel mai mare sau simpatizează cu elfii rebeli.

Pentru Geralt și Yennefer e tot mai greu să-și țină promisiunea: aceea de a o proteja pe Ciri de oricine și orice ar vâna-o, pentru că ea este cheia salvării lumii întregi. Dar cu intrigi și dușmani la fiecare colț, Ciri va fi nevoită să se apere singură și să-și folosească puterile care-i fac atât de mult rău.

6. Crucea de foc vol. 2, de Diana Gabaldon

După ce au traversat oceane și secole ca să-și construiască o viață liniștită în feerica regiune a Carolinei de Nord, Claire și Jamie nu au parte de pace. Revoluția Americană e la numai câțiva ani distanță, toată societatea americană e divizată, iar clanul lor se află în mijlocul tensiunilor.

Brianna și Roger, proaspăt căsătoriți și părinți ai micului Jeremy, își găsesc cu greu locul în lumea „nouă“. Roger, mai ales, e tot mai apăsat de propria legendă și are îndoieli că va reuși să se ridice, de fapt, la înălțimea așteptărilor sau că va reuși să iasă de sub umbra lui Jamie.

7. Scrisori din insula Guernsey, de Mary Ann Shaffer, Annie Barrows

Un dar pentru cititorii pasionați, o întoarcere nostalgică în lumea îndrăgită a lui Shakespeare, a lui Jane Austen sau a surorilor Brontë.

În ianuarie 1946, într-o Londră care abia iese din umbra celui de-Al Doilea Război Mondial, Juliet Ashton caută un subiect pentru noua ei carte. Cine s-ar fi gândit că îl va găsi în scrisoarea unui bărbat necunoscut, de pe insula Guernsey? Cei doi încep un fascinant schimb de scrisori despre lumea excentrică în care trăiește bărbatul misterios.

Pentru a scăpa de tragedia ocupației germane, bărbatul și prietenii lui inventează un club de lectură cu cei mai neobișnuiți membri, de la crescători de porci și fermieri la frenologi, toți mari iubitori de literatură. Și toți îi trimit lui Juliet poveștile lor de zi cu zi.

Plin de mult umor și căldură, romanul reprezintă o odă adusă cuvântului scris și felului în care el apropie oamenii.

8. IT, de Stephen King

O MAGNIFICĂ ODISEE A TERORII DE LA MAESTRUL GENULUI HORROR.

ROMAN ECRANIZAT DE WARNER BROS ÎN 2017.

Derry, din Maine, este un orășel de provincie înspăimântător de familiar oricui, numai că aici chiar se petrec lucruri cu adevărat înspăimântătoare.

Șapte adolescenți s-au confruntat direct cu aceste lucruri. Iar acum trebuie să se întoarcă și să-și respecte promisiunea făcută cu 28 de ani în urmă: să prindă creatura care vânează din nou copiii orașului. Amintirile lor îngrozitoare despre vara când totul s-a schimbat îi vor ajuta să vâneze la rândul lor monstrul mascat în clovn care ademenește cu baloane, castane coapte și covrigei.

9. Bun venit în Univers, de Neil DeGrasse Tyson, Michael A. Strauss, J. Richard Gott

Bestseller New York Times

În top 10 Forbes cele mai populare lucrări de știință din 2016

Planete, stele, galaxii, găuri negre, călătoria în timp. Aceste teme și altele sunt abordate aici pe înțelesul tuturor, pornind de la foarte popularul curs introductiv în astronomie ținut de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott la Princeton.

Într-un stil incitant, autorii povestesc cele mai recente descoperiri în astrofizică, purtându-și cititorii de la sistemul nostru solar până la cele mai îndepărtate regiuni ale Universului cunoscut: Cum trăiesc și cum mor stelele? De ce nu mai e Pluto planetă? Ce șanse sunt să existe viață pe alte planete? Cum a luat naștere Universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un multivers?

10. Ready Player One, de Ernst Cline

În 2045, lumea noastră nu este locul în care ai vrea să trăiești. Singurele momente când Wade Watts se simte în viață sunt când evadează în OASIS, o utopie virtuală vastă, unde aproape toți oamenii își petrec zilele.

Când excentricul creator al OASIS-ului moare, lasă în urmă o mulțime de enigme bazate pe obsesia lui pentru cultură pop din deceniile trecute. Iar cine le va rezolvă primul va moșteni imensă lui avere și controlul total asupra OASIS.

Wade reușește primul să rezolve puzzle-ul cu care începe jocul. Deodată intră în joc cu rivali care sunt gata să ucidă pentru premiul cel mare. Cursă pe viață și pe moarte a început și nu poate supraviețui decât dacă o câștiga.

Sursa: Blog Editura Nemira.


Top 5 cele mai citite cărți Nemi pentru copii

A mai trecut încă un an plin cu cărți minunate pentru copii! Cei mici au călătorit în Univers, s-au familiarizat cu istoria și poveștile deopotrivă, cu muzica clasică, au cunoscut o lamă extrem de simpatică și au plecat într-o aventură cu iepurașul Matei.

Bufnița Nemi încheie 2018 cu top 5 cele mai citite cărți:

  1. Ghidul micului astronom prin univers, de Adrian Șonka

Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii, de Adrian Sonka, este o introducere în astronomie pentru copii și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre Univers.

Este o carte bine documentată, cu informații la zi din astronomie, dar și cu mult umor și glume science geek, adresată cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.

Întrebările pe care ți le poți pune atunci când privești cerul sunt nenumărate. Fie că te uiți după formele constelațiilor, fie că ești în căutarea unei stele căzătoare că să-ți pui o dorință, când te uiți la imensitatea cerului o imensă curiozitate pune stăpânire pe ține. Iar Adrian Sonka, astronom și lector la Observatorul Astronomic din București „Amiral Vasile Urseanu“, răspunde acestor întrebări și te face să vrei să afli și mai multe lucruri despre misterele Universului.

2. Matei o iubește pe mami, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet

După ce mama s-a supărat pe el pentru că a întârziat la masă, iepurașul Matei s-a hotărât să-și repare greșelile făcându-i cel mai frumos cadou de Ziua Mamei. Însă și-a cam prins urechiușele atunci când a decis că cel mai frumos cadou pentru mamă ar fi cinci iepurași bine-crescuți. Oare vor putea Matei și frații săi să învețe bunele maniere la timp pentru această zi specială?

3. Decebal și un solomonar misterios, de Simona Antonescu

ISTORIA POVESTITĂ COPIILOR ESTE O SERIE DE ROMÂNE CARE-I VA FAMILIARIZA PE MICII CITITORI CU ISTORIA NAȚIONALĂ.

Suntem în anul 105. Trupele române se pregătesc să treacă Dunărea pe podul făcut de Apollodor din Damasc pentru a cuceri Dacia. Aici își încep Ilinca și Călin călătoria fabuloasă prin trecutul țării. În drumul lor îl întâlnesc pe micul dac Oroles, care îi conduce până în inimă provinciei la Sarmizegetusa, acolo unde vor avea șansa de a-l cunoaște și pe conducătorul dacilor, Decebal.

Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu este o serie de române care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria românilor. Cărțile din serie vor prezența istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.

4. Lama lama în pijama, de Anna Dewdney

O poveste de noapte bună. Un pupic de somn ușor. Și Mamă Lamă stinge lumina și pleacă.

Dar este totul bine acum?

NU!

Cel puțin așa crede Puiul Lama…

Și, curând, smiorcăielile sale se transformă în URLETE.

Văi, văi, ce mai dramă-lamă!

Dar când mamă se întoarce, totul e bine din nou.

Caldă, pufoasă și foarte amuzantă, Lamă Lamă în pijama va aduce cu siguranță zâmbete pe buzele părinților și ale copiilor, care se vor recunoaște în poveste.

5. Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone

Cristina Andone, autoarea seriei „Povești din Pădurea Muzicală”, reînvie în această carte magia poveștilor de Crăciun cu trei povești minunate: „Uvertura fulgilor curioși”, „Când vine Moșul?” și „Dimineața de Crăciun”.

Că întotdeauna, poveștile își propun să-i familiarizeze pe cei mici cu universul muzicii clasice, îmbinând frumusețea textului cu armonia sunetelor.

Colecția „Povesti din Pădurea Muzicala” reprezintă o serie de povești pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărțile, original ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprită și Thea Olteanu, îi vor „imprieteni” pe copii cu muzică clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală.

Sursa: Editura Nemi.

Articole similare

Top 7 poveşti care te pot vrăji într-o singură zi

Ana Maria Cazacu

Kellan Lutz este Hercule, din 31 ianuarie, pe marile ecrane

Jovi Ene

Lansare de carte: ”Epistolar genevez. Student în Occident”, de Codruț Constantinescu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult