Stiri

Interpretări ale realității #1

Seria de întâlniri “Interpretări ale realității” debutează cu o discuție care pornește de la volumul “Toate fantomele din mașinărie,” de Elaine Kasket, apărută în traducerea Adinei Barvinschi la editura Corint, și invită cititorii la o discuție pe tema moștenirii digitale și a implicațiilor sale.
 
Invitați:
 
🎙Anda Zahiu, asistent universitar la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, și membră a Centrului de Cercetare în Etică Aplicată
🎙Dragoș Stanca, antreprenor tech și investitor cu focus în digital media și web3
🎙Rucsandra Pop, artistă și antropoloagă
Moderator:
🎙Dan Petre, doctor în sociologie şi specialist în ştiinţele comunicării, conferenţiar universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA.
 
📖 În era digitală în care trăim, ne simțim constrânși să stocăm și să împărtășim cât mai multe informații personale. Dar ce se va întâmpla cu acestea (postările de pe Facebook, TikTok, LinkedIn sau Twitter, ori fotografiile de pe Instagram) atunci când vom trece în neființă? În ce mod vrem să își aducă aminte de noi ceilalți? Ce drepturi vor avea cei care rămân în urma noastră asupra datelor noastre personale? Ce se păstrează privat și ce va deveni public? La aceste întrebări – și nu numai –, Elaine Kasket ne propune câteva răspunsuri, într-o manieră interesantă, captivantă și emoționantă, îmbinând în mod echilibrat poveștile adevărate cu o cercetare științifică riguroasă.
 
📽 Evenimentul va fi transmis live pe pagina Cărturești Carusel și accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.
 
 
Despre seria Interpretări ale realității
 
💡Cum va arăta viitorul într-o lume hyper conectată și super tehnologizată? În explorarea răspunsurilor la această întrebare lansăm seria “Interpretări ale realității”, un program de evenimente care își propune să clarifice anumite idei și concepte din știința contemporană care influențează modul în care ne proiectăm viitorul și ne pregătim pentru el.
💡În cadrul acestor întâlniri lunare grupate sub titlul Interpretări ale realității ne propunem să aducem împreună pasionații de știință, inginerie, biologie, biodiversitate, astrofizică, neuroplasticitate, neuroștiință, filosofia, științei chimie – indiferent dacă sunt amatori sau profesioniști în domeniu. Cu această ocazie, vrem să oferim o șansă în plus cărților valoroase din librărie care tratează aceste teme, dar sunt mai puțin cunoscute publicului. Sperăm ca seria să angajeze în dezbatere cât mai mulți cititori și să aducă în prim-plan poveștile uimitoare de la granița științei contemporane. – Carmen Florea, coordonatoare proiect.
 
Întâlnirile sunt organizate cu sprijinul editurilor Corint, Polirom, Paralela 45, Litera, Curtea Veche, Trei, Publica, Vellant, Nemira.
 
Parteneri media: Revista Golan, Reading is cool, Filme-cărți.ro, Observator Cultural.
 

Articole similare

Stranger Things 4 | primele imagini din Volumul 2 | Netflix

Jovi Ene

Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura, dezbatere in cadrul Clubului Dilema Veche

Jovi Ene

Expoziția ”Like Animals”

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult