Editorial

Un american la Paris

Un american la Paris
Regizor și coregraf:  Christopher Wheeldon
Distribuție: Robert Fairchild, Leanne Cope

Probabil una dintre cele mai intense experiențe profesionale am dobândit-o în perioada în care lucram în Teatrul de Operetă “Ion Dacian” – musicaluri fascinante, momentele de la repetiții, emoțiile de la spectacole, probele de sunet, lumini, costumele care prindeau viață, machiaje deosebite, o lume fascinantă. Seara spectacolului era o descătușare pentru toate clipele în care oamenii stăteau cu sufletul la gură ca totul să iasă impecabil. Între timp, accesul la astfel de spectacole în București este ușor îngreunat, dar marea bucurie vine de la cei de la Happy Cinema București care adaugă în programul lor musicaluri la care avem cu toții acces. Astfel că schimbăm dresscode-ul, putem adăuga și popcorn și lăsăm la o parte amintiri mai vechi, pentru experiențe noi.

”Un american la Paris” este un spectacol cu elemente de comedie și cu o poveste de dragoste îngreunată de pragmatismul vremurilor, pentru că Jerry Mulligan are de ales între Milo Roberts – o femeie cu potențial financiar și cu un interes pentru zona artelor, care ar putea să-l promoveze pe Jerry în diverse medii, și Lise Bouvier, o franțuzoiacă de care se îndrăgostește pe străzile minunatului Paris. Dincolo de povestea de dragoste, ne este ilustrat Parisul de după cel de-al doilea război mondial, însă cel mai interesant aspect este dat de statutul artistului și de compromisurile pe care Jerry Mulligan este nevoit să le facă pentru a-și urma drumul în domeniul artistic.

Musicalul ”Un american la Paris”, aflat în programul celor de la Happy Cinema București, vine de la West End din Londra, lucru care justifică multe dintre aspectele fără cusur pe care le vedem – costume minunate, multe și impecabil croite, machiaj, proiecții deosebite, lumini, o recuzită specială. Cel mai mult mi-au plăcut proiecțiile care se integrau atât de bine în recuzită, încât existau momente când efectiv nu deosebeai elementele fizice de recuzită de o proiecție.

Pentru că spectacolul durează destul de mult și are nevoie de un moment dedicat pentru vizionarea și savurarea fiecărui aspect, aș recomanda ca musicalul să fie vizionat în weekend. Pe de altă parte, dacă nu ajungeți la vizionarea spectacolului (deși este o pierdere), filmul ”Un american la Paris” este cu siguranță în toate topurile filmelor a căror vizionare este de neratat în viață, este un film premiat cu Oscar, cu o coloană sonoră deosebită.

Musicalul ”Un american la Paris” poate fi urmărit în rețeaua Happy Cinema.

Articole similare

Top 3 autori descoperiți în 2024

Corina Moisei-Dabija

Top 10 seriale văzute în 2020 pe Netflix

Jovi Ene

Les Films de Cannes à Bucarest 2019 – Conferința de presă

Carmen Florea

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult