Revenim din această săptămână cu concursurile având ca premii cărți oferite de Editura Polirom.
Premii trei exemplare din cartea ”Sebastian, ceilalți și-un câine”, de Mihai Radu, publicată de curând de Editura Polirom, în cadrul Colecției Ego. Proză.
Despre carte:
Sebastian este burlac, functionar la primarie, scriitor aspirant si potential infractor. Gratiela e mama, sotie inselata, prezentatoare TV si incearca o afacere in agricultura eco. Vietile celor doi se intersecteaza de mai multe ori, in cele mai neasteptate moduri, dar intre ei nu pare sa se infiripe o relatie cu adevarat serioasa. El este prins intre problemele cu legea, un tata singur si morocanos, un catel bolnav pe care nici macar nu si l-a dorit si pornirea aproape compulsiva de a analiza orice detaliu din viata lui, ajungind deseori la concluzii absurde. Ea isi imparte cu greu timpul intre cariera si fiica, incercind in acelasi timp sa uite o casnicie in ruine, ceea ce se va dovedi foarte dificil. Povestile lor, impreuna cu cele ale parintilor, ale prietenilor si ale colegilor se reunesc in Sebastian, ceilalti si-un ciine, o carte despre temerile personale care trebuie sa fie depasite, despre aspiratii si nereusite, despre dragostea neimplinita si viata reala ce nu se potriveste niciodata cu fanteziile tineretii.
Pentru a castiga una dintre cele trei cărți, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:
Ce carte ați dori să citiți din colecția ”Ego. Proză” de la Editura Polirom și de ce?
Condiţii de participare :
- folosiţi o adresă de e-mail validă;
- lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
- cei trei câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, astfel: doi dintre ei – prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și unul – pentru cel mai inspirat răspuns, ales de către echipa Filme-carti.ro.
Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 23 martie 2014, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cartea ”Sebastian, ceilalți și-un câine”, de Mihai Radu.
Succes!
Later edit (24 martie 2014): Tragerea la sorti a avut loc astazi, doi castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 39 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigatoare sunt comentariile care au respectat condițiile de participare.
Cei doi castigatori prin Random.org sunt:
-comentatorul – Ema Cojocaru – ”Aș vrea să citesc „Rădăcină de bucsău” de Ovidiu Nimigean, pentru că mi se par minunate cuvintele lui Radu Aldulescu: „Aș fi murit sau aș fi înnebunit de fericire dacă aș fi scris acest roman.” Dacă reușește să trezească asemenea sentimente, trebuie să fie o carte grozavă, nu-i așa? ”;
-comentatorul – iobanicu – ”Imi doresc sa citesc noua carte a lui Andrei Ruse si anume “Zaraza” (poarta numele unei celebre melodii interbelice) si as mai citi si “Spovedanie la Tanacu” scrisa de Tatiana Niculescu Bran, pentru ca dupa ce am vazut tulburatorul film al lui Cristian Mungiu, consider ca este esential sa citesc romanul ce a inspirat respectiva creatie cinematografica (sunt curios cine va “invinge” pentru mine in “lupta” dintre carte si ecranizare…).”
Alesul echipei Filme-carti.ro a fost:
-comentatorul – Laura – ”As vrea sa citesc cartea Tatianei Niculescu Bran, Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut. Imi place ideea de poveste pe doua planuri (cel putin asa se deduce din descrierea de pe site), cu amintiri din trecut, cu o poveste de dragoste care pare sa nu aiba final prea fericit. Imi aduce aminte oarecum de Tatiana de Rosnay (acum imi dau seama de coincidenta de nume) cu Se numea Sarah si Vieti secrete – ea adopta in ambele carti acel paralelism al povestilor triste.”
Felicitari!
38 comments
Atunci i-am ars doua palme-Lucian Dan Teodorovici. Sunt un adept al genului, umorul sec si negru este irezistibil.
Saman – Imi place romanul cu tenta autobiografica
cea pentru care particip la concurs. „de ce?” pentru că Mihai Radu, desigur!
dacă mă întrebați ce altă carte as vrea să citesc, ar mai fi și „Dilar pentru o zi” a lui Andrei Ruse.
Saman – Imi place romanul cu tenta autobiografica
Saman – Imi place romanul cu tenta autobiografica
Saman pentru ca nu l am citit
Sebastian, ceilalti si-un ciine – este prima carte a unui autor român pe care as dori sa o cîștig.
Dan Lungu-Baieti de gasca-Pentru a intelege mai bine lumea altei generatii
Sebastian, ceilalti si-un ciine. Intriga acestui roman pare interesanta. As citi si Soldatii.Poveste din Ferentari de Adrian Schiop. Si daca stau bine sa ma gandesc, cred ca as citi toate cartile din aceasta colectie pentru ca pentru mine lectura e hrana spirituala si viciu.
MI-ar placea sa citesc http://www.polirom.ro/catalog/carte/-nudul-dianei-2727/ pentru ca mi se pare un titlu foarte interesant
Saman
Saman pentru ca nu l am citit
nu exista carte proasta. doar cititori care nu le indragesc.
asa ca, orice carte e binevenita in mainile mele, in sufletul meu.
Sebastian, ceilalti si-un ciine – este prima carte a unui autor român pe care as dori sa o cîștig.
Hotel Universal – Simona Sora, pare o carte interesanta
Mariana Codrut – Nudul Dianei, am citit descrierea si pare a fi o lectura incitanta
Lunetistul – Marin Malaicu-Hondrari
As dori sa citesc un roman al acestui autor, mai ales ca Tudor Giurgiu i-a selectat romanul „Apropierea” pentru a fi ecranizat.
Lunetistul, pentru ca pare o carte cu mult potential.
Atunci i-am ars doua palme-Lucian Dan Teodorovici. Sunt un adept al genului, umorul sec si negru este irezistibil.
SEBASTIAN,CEILALȚI ȘI-UN CÂINE. PENTRU CĂ NU AM CITIT-O ÎNCĂ ȘI PARE INTERESANTĂ.
Mi-ar placea sa citesc cartea „Cheful nu se organizeaza, vine de la sine” de Mariana Gorczyca pentru ca ceva (mai exact, titlul) imi spune ca este o carte plina de umor, poate chiar si un pic de sarcasm.
As dori sa citesc „Escapada” de Lavinia Vraniste,deoarece vreau sa aflu mai multe despre viata omului contemporan.
Sebastian, ceilalti si-un ciine – dupa descrierea facuta pare o carte interesanta! As vrea sa vad daca e asa!
Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut mi-ar placea sa o citesc, pentru ca imi plac povestile de dragoste.
Atunci i-am ars doua palme-Lucian Dan Teodorovici – imi place umorul negru
Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut de Tatiana Niculescu Bran – fiind din Basarabia, doresc sa aflu cat mai multe despre generatiile stramosilor, si ce poate fi mai adevarat decat povestirile din istorie
As vrea sa citesc cartea Tatianei Niculescu Bran, Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut. Imi place ideea de poveste pe doua planuri (cel putin asa se deduce din descrierea de pe site), cu amintiri din trecut, cu o poveste de dragoste care pare sa nu aiba final prea fericit. Imi aduce aminte oarecum de Tatiana de Rosnay (acum imi dau seama de coincidenta de nume) cu Se numea Sarah si Vieti secrete – ea adopta in ambele carti acel paralelism al povestilor triste.
De obicei citesc tot ce-mi cade în mână, bine, cu mici excepţii…nu pot citi chiar orice fel de carte!
Din colecţia ”Ego. Proză” aş vrea să citesc Soni, de Andrei Ruse. De ce?
Mi-a fost recomandată de câteva dintre prietenele mele iar povestea pare interesantă! O femeie de 26 de ani, cu cancer, care află că mai are de trăit 6 luni, ne învaţă ce e adevărata viaţă, ne învaţă că suntem înzestraţi cu libertate, ne învaţă care e sensul adevărat al tuturor lucrurilor.
„Soni este o stare de spirit.” (Bookblog.ro)
Şi da, o s-o citesc cât de curând!
Mulţumim de concurs!
Baftă tuturor!!
Lunetistul – Marin Malaicu‑Hondrari
pentru ca mi se pare interesanta
Eu as citi una dintre cartile lui Andrei Ruse despre care se „spune” ca este un tanar rebel al literaturii noastre…
Deci aleg cartile „Soni” (editia 3) si „Dilar pentru o zi”.
Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut pt ca am auzit ca e o poveste de dragoste la mijloc 😀
„In Tara lui Dumnezeu” de Tatiana Niculescu Bran – pentru a vedea stilul in care este descrisa apropierea a doua lumi diferite.
Baieti de gasca, imi place cum scrie Dan Lungu.
Baieti de gasca, D. Lungu, pentru ca aceasta carte a reusit sa-mi trezeasca interesul pentru ceea traiesc acum, sinceritatea si placerea de a fi in jurul celor dragi.
Aș vrea să citesc „Rădăcină de bucsău” de Ovidiu Nimigean, pentru că mi se par minunate cuvintele lui Radu Aldulescu: „Aș fi murit sau aș fi înnebunit de fericire dacă aș fi scris acest roman.” Dacă reușește să trezească asemenea sentimente, trebuie să fie o carte grozavă, nu-i așa? 🙂
Baietii d gasca de Dan Lungu pentru ca indeamna la unitate si pastrarea prieteniei.
Imi doresc sa citesc noua carte a lui Andrei Ruse si anume „Zaraza” (poarta numele unei celebre melodii interbelice) si as mai citi si „Spovedanie la Tanacu” scrisa de Tatiana Niculescu Bran, pentru ca dupa ce am vazut tulburatorul film al lui Cristian Mungiu, consider ca este esential sa citesc romanul ce a inspirat respectiva creatie cinematografica (sunt curios cine va „invinge” pentru mine in „lupta” dintre carte si ecranizare…).
Vreu sa citesc Lolita – am citit foarte multe pareri pozitive despre ea si a reusit sa imi starneasca curiozitatea.
Comments are closed.