Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (22 – 28 iulie 2013)

prin-blogosfera-cinefila-Prima recomandare a saptamanii vine de la Yingyang Movies, care, pe langa Pozitia copilului, ne informeaza despre un alt film vazut la festivalul Tenaris CineLatino, 7 cajas: ” Filmul nu este regizat de cine știe ce personalităţi, ba chiar le pot spune începători, însă au reușit să facă o treabă destul de bună cu acest film, ajutați şi de jocul excelent al unor actori debutanți. Coloana sonoră şi ritmul alert în care s-au desfasurast unele scene, a ridicat filmul peste așteptările mele, rezultând astfel o producție cu o calitate peste medie.”

-Emmerdeur scrie pe blogul sau despre un nou film demn de mentionat vazut la TIFF 2013, Call Girl: ”Inspirat de un fapt real care a zăpăcit electoratul social-democrat suedez în anii ’70, Call Girl are în centru un scandal cu iz politic în care sunt implicate prostituate, deminitari de prim-rang şi Servicii Secrete. O cucoană pune la punct o reţea de „call-girls”, sub acoperirea umbrelei de „baby-sitters”, menită să satisfacă plăcerile mai-marilor Statului.”

Wolverine_Inmortal_New_Poster_latino_e_Cine_1-Victor de la Poison Whiskey scrie despre o alta prostiuta aparuta pe marile ecrane saptamana trecuta, The Wolverine. Părerea lui este insa buna, iar nota 3/5: ””The Wolverine” este „opera” lui James Mangold, posesorul unei cariere foarte variate, care include ”Kate & Leopold” (time-traveling rom-com, tot cu Hugh Jackman), ”Identity” (horror), ”Walk the Line” (biopic), ”3:10 to Yuma” (western), ”Knight and Day” (film de acțiune). Cred că a fost o alegere foarte bună pentru acest film, fără prea multe ambiții (ar putea fi un episod mai lung al serialului animat), dar care oferă spectacol vizual și o foarte interesantă dinamică între personaje (cele mai multe dintre ele complet noi și interpretate de actori japonezi necunoscuți publicului occidental). ”

-După mult timp, Andrei Runcanu de la ”Un film pe zi” reapare in blogosfera cu trei recenzii. Despre Before Midnight (2013), el scrie: Fiind filme de dialog, totul se sprijină pe text și pe interpretarea actorilor. Ciudat e că interpretarea nu mai e la fel ca în filmele trecute. Ethan Hawke încearcă mai mereu să creeze un personaj carismatic și strădania asta scade din autenticitatea care a făcut celebre primele două filme. Julie Delpy e singura care duce greul filmului, cu farmec, cu inteligență și cu o implicare perfectă pentru o femeie de 40 de ani care se confruntă cu problemele vieții de mamă. Senzațional la film e însă textul, scris de regizorul Linklater și de cei doi. Dialogurile, mai ales cele de confilct, sunt extrem de autentice și descriu cu o veridicitate tranșantă rupturile dintr-o relație.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

White House Down(2013)

The Details(2011)

Kapringen(2012)

Articole similare

Cărţile care ne-au surprins în anul 2012

Dan Romascanu

100 de cărţi interzise. O istorie a cenzurii în literatura mondială

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (3 – 9 noiembrie 2014)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult