Indignari saptamanale

Televiziuni otravite

Via http://hultan.wordpress.com/

Cele doua televiziuni de stiri mai importante din Romania se intrec in mai vechea competitie de decredibilizare a oricarei forme de critica onesta la adresa autoritatilor. Sincer sa fiu trecerea lor in documentul privind potentialele pericole la adresa sigurantei nationale, fapt care a provocat recent un alt scandal mi se pare mai mult decat justificata. Acesti berbeci ai intereselor patronilor ar face absolut orice pentru a rade orice forma de organizare care nu le este supusa influentei. Trebuie ras totul pentru a putea prelua terenul astfel destelenit. Ceea ce-mi provoaca o imensa scarba este faptul ca aceste mijloace mass-media pe care fac tot posibilul sa nu le urmaresc decredibilizeaza critica onesta de care orice putere ar trebui sa tina cont.

Cum sa tii cont insa de tonele de imprecatii nervoase care se revarsa obsesiv asupra ta? Asa ca dialogul surzilor este garantat. Unii latra cu manie proletara la canale iar ceilalti, care detin puterea politica, isi vad de ale lor crezand ca tot ceea ce se spune critic despre actiunile lor este comandat de moguli. Vicierea aceasta a criticii nu este un semnal bun, nu este un diagnostic care sa ateste sanatatea democratiei romanesti care se caracterizeaza chiar si dupa doua decenii de principiulu fiecare ia ce poate, cand poate iar dupa aceea face totul sa pastreze ceea ce a acaparat. Principiul dulalului.

Ultimul exemplu din bombardamentul informativ negativ la care este supusa populatia Romaniei in speranta ca la urmatoarele alegeri sa voteze buluc cu marele partid mafiot neo-comunist, a avut loc in cazul nefericitului incendiu de la Maternitatea Giulesti. Doar cateva minute am urmarit transmisia postului Realitatea TV care a luat-o pe aratura, normal, caci un accident care poate avea loc oriunde in lume a fost transformat intr-un nou asalt asupa sistemului public de santatate. Ma asteptam sa se dea vina pe explozia sistemului de AC chiar pe Basescu, un nou bun motiv de injuraturi.

Victor Ponta

M-am frecat la ochi doar cand Tatulici a avut o reactie normala si a spus sa nu ne grabim cu judexcatiile pana cand nu aflam ce s-a intamplat cu adevarat. Nu-mi venea sa cred ca insusi Tatulici poate avea o pozitie de bun simt. In studio a fost repede chemat Victor Ponta, in ce calitate nu mi-a fost foarte clar, probabil de parlamentar care a participat la elaborarea nu stiu carui raport. Campanie electorala pe fata. Piperata putin cu niste bebelusi morti. O noua mana cereasca pentru amortitele si complet inutilele televiziuni de stiri. Peisajul media romanesc era mult mai decent si simpatic fara ele. Doar cu stirile de la ora 17, Robingo si Vreau sa fiu miliardar. Ele sunt puse pe pilot automat pana la urmatoarele alegeri. Sa mai scuipe flacari.

Ce bine ca nu suntem implicati in nici un conflict armat caci aceste doua televiziuni ar divulga orice secret militar dusmanului numai pentru a-l vedea pe Basescu infrant. Credeti ca le-ar pasa de pierderile de vieti omenesti ? Dimpotriva, ar fi fericite, ar avea orgasmul suprem sa anunte ca la Stalingrad sau prin Caucaz o suta de mii de soldati romani au fost nimiciti. Burtierele s-ar umfla bine ingalbenite. Cum ar fi reactionat Antonescu la aceste televiziuni de “stiri”?

Articole similare

Anatomia mall-ului

Codrut

Stalinismul de fiecare zi. Viaţa cotidiană în Rusia Sovietică a anilor 1930, de Shelia Fitzpatrick

Codrut

Dicţionar de civilizaţie greacă, de Guy Rachet

Codrut

11 comments

constantin 18 august 2010 at 21:09

„Ceea ce-mi provoaca o imensa scarba este faptul ca aceste mijloace mass-media ” , sa ne lamurim stimate domn , intai sa invatam bine romaneste ( media in latina inseamna „mijloace” ) si apoi comentarii.
ps: sunt f de acord cu „veninul” improscat de stimabilii de la cele doua pretinse tv-uri, dar nu pot sa accept moartea si tragediile micutilor, indiferent de culoarea politica a vinovatilor !!

Reply
vasile v. 18 august 2010 at 23:19

– „aceste mijloace mass-media” – păi ce facem cu limba română, stimabile? Oare ideile bune pot fi exprimate şi într-un limbaj prost? i-am auzit şi pe cei de la cotroceni sau victoriei tot aşa vorbind… hm… spune-mi cu cine te asemeni.
– în chestia cu explozia, problema nu e DE CE s-a întâmplat, ci de ce nici un cadru medical nu a fost afectat… era cineva acolo, la ATI, unde este OBLIGATORIE supravegherea permanentă? sau erau cu toţii plecaţi în tări străine, după indicaţiile preşedintelui pe care-l iubeşti cu ardoare?
– pesemne că şi chestia cu spinul din Rusia e tot o gogoriţă, că doar relaţiile cu ea sunt excelente, de când Băsescu a vorbit de Marea Neagră – lac rusesc… că doar ce-l iubim de murim…
– acuma, ce-ar fi să te indignezi şi de asta: http://www.observatorcultural.ro/Apologia-plagiatului-dupa-Sever-Voinescu*articleID_24136-articles_details.html – nu numai de calitatea şerveţelelor nazale… hapciu!

Reply
codrut constantinescu 19 august 2010 at 08:23

Imi asum scaparea insa resping tonul superior pe care-l adopta ambii comentatori de parca ei nu au facut niciodata nici o greseala de exprimare in limba romana avand norma intreaga la Academia Romana. Mai usor cu pietrele.
Nu-l iubesc pe presedinte cu ardoare insa ma amuza sa contat ca la vremuri grele toti sau foarte multi romani care l-au votat au dezertat si au devenit mari critici.Ai impresia ca Basescu a aparut din neant fiind un fel de Chavez cu care de altfel este comparat de unii din mercenarii care se perinda pe la televiziuni. Dar acesta ne este felul, nu cumva sa ne asumama o decizie luata. O facem daca ne este bine.La rau, valea!

Reply
codrut constantinescu 19 august 2010 at 08:51

Am accesat si citit cu interes linkul respectiv din Observator Cultural. Cum Sever Voinescu nu-mi e prieten si nici ruda (si daca ar fi fost, parerea mea ar fi fost aceeasi) cred ca nu este normal sa preiei niste informatii fara sa relevi sursa. Cum afirma autorul articolului, SV se baza pe faptul ca este practic imposibil sau foarte greu, in tot cazul,sa citesti NYT sau alte publicatii occidentale in Romania.Gestul de a traduce/prelua astfel de articole nu este rau, dimpotriva (mai aflam si noi ce se intampla in lumea mare) dar este lipsit de onestitate asumarea povestii. Eu imi asum doar povestile pe care le stiu/ aflu/vad eu, cu ochii si urechile mele.De laudat reactia si simtul de observatie al autorului art. din Obs Cultural.

Reply
Cristian F. 19 august 2010 at 09:41

Dupa parerea mea toate televiziunile sunt o apa si-un pamant.E bine sa vizionezi cat mai multe posturi si sa stii sa alegi adevarul din amalgamul de „stiri”.
Daca nu-ti plac cele doua posturi, probabil ca-ti plac altele . Care oare ?

Reply
Cetentereseaza 19 august 2010 at 13:33

….puah !…. inca 1 pupator in … DOS (versiunea 2010) a lu’ basexu’….

Reply
codrut constantinescu 19 august 2010 at 14:50

Cat curaj sa injuri sub acoperirea anonimatului, stimate cetentereseaza, caracteristica atat de tipica lasitatii romanesti. Cred ca astfel de imprecatii ale unor anonimi care-si iau tot felul de pseudonime tembeloide dand dovada imaturitatii ar trebui interzise. Fii barbat bre si arata-ti fata! Sau iti e frica de politia politica a lui Basescu ce te va salta si trimite la Canal 10 ani? O spun din pozitia mea de conilier prezidential, sofer de Mercedes clasa Ce si profitor ce suge sangele poporului obidit! care este in TOTALITATE nevinovat. Chiar si atunci cand s-a declarat orb in ciuda faptului ca merge cu tractorul la arat!

Reply
vasile v. 20 august 2010 at 17:15

perdaful rămâne valabil şi e fără supărare, că altfel se taie nasul! chiar şi eroare (????) fiind, orice iese-n lume trebuie verificat încă şi încă o dată. e vorba de respectul pentru cititor, în primul rând, şi apoi pentru sine. nici ideile nu-s prea originale… am propunere: foloseşte telecomanda – te poate conduce la B1 şi la Otv… la TVR (Cultural şi TVR 2 chiar merită de multe ori!), ba chiar şi la Euronews… e treaba lor ce fac, sunt televiziuni comerciale, vând o marfă, dacă nu ar fi cerere, nu s-ar oferi! cred că din punct de vedere al CREAŢIEI (artei) imaginii sunt foarte bune, au profesionişti în comunicare, ceea ce e de admirat. conţinutul poate (şi e adesea) rizibil, dar nimeni nu ne obligă să ne uităm cum nimeni nu ne obligă să ne dăm sau nu cu părerea, însî rămâne întrebarea: cui prodest? Iar în ce priveşte votarea lui băsescu, mai moale… mai puţin de jumătate din prezenţii la vot în ţară l-au ales… numai ce s-a furat la paris, în italia şi spania (wiliam brânză şi biserica lui să trăiască!) a făcut diferenţa. şi turma de primitori de zahăr, ulei, găleţi, sorţuri de bucătărie, tricouri, plăpumi, săpcuţe etc. etc. c-aşa-i românul / când se veseleşte… (era să zic „vasileşte”, dar mi-a fost ruşine)

Reply
vasile v. 20 august 2010 at 17:16

am lăsat nişte greşeli dactilo… poate nu se prinde nimeni…

Reply
codrut constantinescu 24 august 2010 at 14:49

Un articol interesant chiar daca scris de un nenorocit de telectual d-al lu’Basescu despre haiducii anonimi ai internetului, rezistentii la normalitate, strajerii padurilor eterice, luptatorii curajosi de la Verdun si Oituz. Cei anonimi. Nu ar fi bun un monument al comentatorului anonim dupa cum exista monumente dedicate soldatilor necunoscuti?

http://www.revista22.ro/netrebnicia-pe-internet-8744.html

Reply
vasile v. 3 septembrie 2010 at 13:13

Apropo de Andrei Cornea:
– „Postarea este pentru mulţi un canal de defulare a tuturor frustrărilor.” Asta se referă şi la postatorul de faţă?
– „Dar – se va spune – ce importanţă are cine spune ceva; important este ce spune – bine, rău –, iar atunci ce ne pasă de autor? Afirmaţia este tipică pentru oamenii care nu s-au simţit niciodată responsabili pentru cuvântul scris sau rostit.” – Interesant ar fi ce părere are Andrei Corena despre responsabilitatea celor care (se) folosesc (de) votul secret sau cu bile. Ori în lumea „reală” nu se aplică cerinţele pe care el le vrea lumea virtuală?
Cât despre atitudinea faţă de moneda Miron Cristea, e de înţeles: Andrei este evreu. Nu pot fi de acord cu el, dar îi respect opinia şi „ginta” care a fundat, împreună cu grecii, Civilizaţia europeană şi în special americană. Explicaţia BCR mi se pare a stinge orice polemică pe subiect.
Aş putea să închei aşa: „Îmi place un singur lucru: că aflăm astfel adevărul – crud, mizerabil, dar nu mai puţin adevăr.” Adică tot cu un citat, propoziţie aşteptată de la un om inteligent. Dar e bine să citim tot textul şi de câteva ori paragraful final.
Mulţam, Codruţ, pentru trimitere!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult