The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
Regia: Peter Jackson
Scenariul: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens
Muzica: Howard Shore
Distribuția: Sir Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Benedict Cumberbatch, Orlando Bloom
Lansare oficială România: 13 Decembrie 2013
Este un proces special în viața unui fan, să poată urmări pas cu pas producția Capodoperei, să vâneze fotografii de pe platou, să caute interviuri cu actorii, să disece fiecare vorbă a regizorului. Mulți cred că așteptarea fură din farmec, însă se întâmplă fix invers. Pauzele de 6 luni sau de an între episoade sau capitole adâncesc misterul și unesc întreaga comunitate și pe toți membrii ei, de oriunde ar fi aceștia.
Lansarea acestui trailer a avut loc marți seara, la 20:00 fix, când întreg internetul a pornit la vânătoare. Producătorii au fost miloși însă, iar prada s-a lăsat ușor prinsă. Trailerul pentru Desolation of Smaug, cel de-al doilea capitol în saga The Hobbit a fost lansat, spre bucuria (mai degrabă extazul) fanilor și isteria Sherlockienilor, care așteaptă alături de fanii hard-core să îl vadă pe Benedict Cumberbatch în rolul mărețului dragon Smaug.
Nimeni nu a fost dezamăgit. Acest teaser a prezentat mai multe puncte cheie ale cărții, pe care doar cititorii le vor putea plasa, cum ar fi fuga din Mirkwood sau întâlnirea cu păianjenii. Efectele speciale arată impecabil, ca de obicei, iar costumele sunt complexe și bine gândite.
Vedem un fragment rapid din Laketown, alături de conducătorul oamenilor, Bard the Bowman. Seamănă cu un fost pirat, însă Luke Evans se potrivește cu imaginea pe care o aveam în minte și sunt convinsă că va face o treabă bună. O vedem pentru prima oară pe Tauriel, o elfă inexistentă în carte, însă cu un rol destul de bine conturat în film, și nu pot spune decât că îmi place. Filmul avea nevoie de un personaj feminin, iar direcția în care Tauriel se îndreaptă pare a fi diferită de clasica femeie badass. Sper într-un personaj puternic, cu o intrigă morală complexă. Îl revedem pe Legolas, fiul regelui Thranduil. E ușor bizar să îl văd pe Orlando Bloom din nou în rolul prințului elf, având în vedere cei 10 ani de ”pauză”, însă diferența de vârstă trece neobservată. Ar putea totuși să îi întunece puțin ochii în scenele de exterior. Sunt de un albastru foarte pal, care devine ușor translucid în soare, iar ochii lui devin aproape albi.
Piticii au probleme, Gandalf intră de bunăvoie în capcana lui Sauron și a slujitorilor săi, elfii arată și se luptă genial, iar Bilbo… Bilbo se întâlnește cu o superbitate gigantică, roșie, cu ochii în flăcări și o voce care, sunt sigură, va provoca un cutremur în cinematograf. Smaug apare pentru prima dată într-o formă mai completă, pășind maiestuos peste mormanele de aur și căutându-l pe hobbit printre coloanele citadelei sale. Spre tristețea multora, el nu a vorbit. Însă acest lucru va fi remediat la următorul trailer (sper).
Filmul este încă în post-production, iar cei de la Weta Digital mai au mult de lucrat. Unele scene sunt ușor neretușate, iar dragonul are doar cap momentan. Pe partea de CGI însă, nu vor exista probleme nici dacă Smaug ar fi real și și-ar face culcuș în atelierul Weta.
Regia este impecabilă, scenariul promițător, locațiile și set-designul superb. Dacă povestea nu ar fi fost scrisă pentru copii, The Hobbit ar fi putut deveni cu ușurință The Lord of the Rings 2, așa cum mulți cred, eronat, că este.
Rețelele de socializare au explodat la apariția trailerului și abia aștept, alături de milioanele de fani, următorea picătură de informație care să ne țină în viață până în Decembrie.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=idp6wjqG674′]
2 comments
Fanul din mine e super incantat!! De-abia astept sa apara 😀
Ca si mine. 🙂 Va multumesc pentru comentariu.