Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă 7 ani de existență. Alături de lectorii noștri inspirați am descoperit lumi fabuloase, ne-am delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice si ne-am bucurat de poveștile efervescente ale unor oameni extraordinari precum: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare.
De 7 ani suntem împreună și te așteptăm în fiecare seară cu evenimente și ateliere surprinzătoare în domenii precum: istoria artei, antropologie și folclor, fotografie, jurnalism, dezvoltare personală, pictură, design interior, istoria religiilor, scriere creativa etc.
Despre noi:
Fundația Calea Victoriei s-a născut în 2007 din dorința de a oferi oamenilor de toate vârstele șansa de a se dezvolta personal și profesional și de a se iniția în domenii neîntâlnite în școală. Am mizat pe dragostea de cultură a bucureștenilor și, iată, până acum am câștigat împreună.
„Am construit un univers neconvențional unde se întâlnesc actori, istorici, pictori, muzicieni, antropologi, scriitori și publicul larg, sedus de frumusețea și bogăția culturii și a științelor umaniste.
Am reușit în 7 ani să ne facem mulți prieteni, să stârnim curiozități, să dărâmăm clișee și să naștem proiecte curajoase și originale. Iar povestea nu se oprește aici…” Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei
7 ANI în cifre, înseamnă:
- 15.000 de cursanți care au participat la atelierele și evenimentele Fundației.
- 8.000 de bursieri (elevi și studenți) care s-au bucurat de participarea gratuită la cursurile Fundației.
- 3.000 de cursuri și evenimente în 17 domenii – actorie şi cinema, antropologie şi folclor, arhitectură, arte plastice, astronomie, istorie şi artă, costum şi modă, design interior, dezvoltare personală şi psihologie, filozofie şi retorică, fotografie, istorie şi civilizaţie, jurnalism şi comunicare, limbi şi civilizaţii vechi, muzică şi dans, religie şi mistică, scriere creativă şi literatură.
- 65 de lectori care ne-au fost alături în această călătorie, primul nostru lector fiind istoricul Neagu Djuvara.
- Realizarea primului proiect editorial al Fundației: Pentru ce mergem la Operă? – volum ce cuprinde cele 13 conferințe susținute de dirijorul Tiberiu Soare în 2012-2013, dedicate unor opere și balete celebre.
- Organizarea festivalului Luna Bucureştilor ce se desfăşoară anual în perioada 9 mai – 9 iunie, în colaborare cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta, care include și Balul Bucureştiului Interbelic, ajuns la cea de a cincea ediție.
- Organizarea Concertului Extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile” de A. Vivaldi și A. Piazzolla, un eveniment de gală ajuns la cea de a doua ediție.
Delectează-te cu acest film, în care prietenii Fundației vorbesc despre drumul parcurs împreună:
[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=IoiOL0vZY9g’]
Și povestea continuă… Fii alături de noi în luna ianuarie la unul dintre atelierele pregătite pentru tine:
În căutarea Fericirii, cu Nicolae Drăgusin, din 20 Ianuarie
Introducere în Antropologia culturală, cu Mirel Banică, din 20 Ianuarie
Viata în cuplu: Dans sau lupta?, cu Daniela Andreescu, din 20 Ianuarie
Atelier de Jurnalism narativ și scriitura personală, cu Ana Maria Ciobanu, din 21 Ianuarie
Atelier de Nutritie: “Suntem ceea ce mancăm”, cu Ruxandra Maria Plesea, din 22 Ianuarie
Curs de Initiere în Pictură, cu Teodora Varzaru, din 23 Ianuarie
Atelier de Bijuterii Soutache, cu Mariana Tănăsescu, din 24 Ianuarie
Cum gândesc, ce simt bărbații?, cu Alin Comsa, din 24 Ianuarie
Basme și legende tradiționale – Călătorie în lumi fantastice, din 28 Ianuarie 2015
Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro
Mai multe detalii la www.victoriei.ro