Victor Alartes este autorul unui roman despre societatea în care trăim, o incursiune literară în domeniul politic, atât de necesară în contextul unei „crize democratice”: Abandonul calului negru. De asemenea, scrie despre confruntări din lumea sportului cu un lirism ieşit din comun.
Un scriitor este valoros dacă scrierile sale sunt apreciate de cititori, căutate și uneori premiate la concursuri din branșă. Ceea ce scrie îl reprezintă, așa cum pentru un sculptor fiecare obiect este o parte din sine, din mintea, din sufletul și din imaginația sa.
Pentru public, cartea mea sunt eu: contează dacă romanul “Abandonul calului negru” are forță să transmită ceva publicului. La fel și în cazul povestirii “Departe de carte”, inclusă în volumul colectiv “Ficțiuni reale” (Editura Humanitas, 2013) de către “selecționerul” Florin Piersic junior.
“Departe de carte”, povestirea la care scriitorul face referire, este o întâmplare reală care vorbeşte despre indiferență, incompetență și nepotrivirea cu librăria a unor oameni care lucrează acolo. Sunt angajați să vândă cărţi oameni care nu citesc; aceştia nici nu știu autorii, nici nu pun cărțile la raftul/categoria în care se încadrează. Cea mai mare culpă este că nu le pasă dacă un om cumpără sau nu din acea librărie.
Una e să ți se spună că ai scris o compunere sau o teză foarte bună și cu totul alta să “produci” o carte.
Continuarea articolului semnat de Oana Păuna pe ElitaRomâniei.ro.