Editorial Recomandat

Cele mai vândute 80 de cărți Penguin ale tuturor timpurilor [infografic]

popular-penguin-coversPenguin Books este una dintre cele mai cunoscute edituri din lume, fiind fondată în 1935 de Sir Allen Lane, cei doi frați ai săi (Richard și John) și V. K. Krishna Menon. Sir Allen Lane, figura centrală a editurii, a avut ideea de a oferi publicului cărți ieftine nu numai în librării, ci și în alte puncte de vânzare, precum stațiile de tren sau vânzătorii de ziare. Primele zece cărți ieftine au fost publicate la mijlocul anului 1935 și, în aproximativ un an, mai mult de trei milioane de exemplare au fost vândute. În acest moment, Penguin Books este doar un imprint al rețelei mondiale a Penguin Random House, dar faima a rămas aceeași.

La cea de-a 80-a aniversare, echipa editurii a transmis presei o listă a celor mai bine vândute 80 de cărți Penguin din toate timpurile, care s-a transformat în infograficul de mai jos.

Astfel, conform acestui infografic, cele mai bine vândute 10 cărți Penguin ale tuturor timpurilor sunt:

  • Lords of Finance – Liaquat Ahamed
  • Disgrace – J. M. Coetzee
  • Stalingrad – Antony Beevor
  • The Brain That Changes Itself – Norman Doidge
  • The Boys in the Boat – Daniel James Brown
  • The 48 Laws of Power – Robert Greene
  • Getting Things Done – David Allen
  • White NoiseDon DeLillo
  • Jane Eyre – Charlotte Bronte
  • The Penguin Anthology of Twentieth-Century American Poetry – editată de Rita Dove

În afară de acestea, mai semnalez câteva cărți recenzate pe Filme-cărți.ro: ”Platon și ornitorincul întră într-un bar”, de Thomas Cathcart şi Daniel Klein; ”Doamna Bovary”, de Gustave Flaubert; ”Adevărul despre cazul Harry Quebert”, de Joël Dicker; ”Oameni din Dublin”, de James Joyce; ”A Delicate Truth”, de John Le Carre; ”Poveste despre timpul prezent”, de Ruth Ozeki etc.

Câte dintre cele mai vândute Penguin Books ați citit?

80-best-selling-Penguin-books-of-all-time

Sursa: EbookFriendly.com.

Articole similare

Personajele din „Mizerabilii”, de Victor Hugo

Jovi Ene

Top 5 cele mai bune cărți citite în 2022

Carmen Florea

O putere ce trăiește în fiecare dintre noi – susținerea sau sinuciderea Europei ca civilizație: „Sinuciderea Europei?“, Horia-Roman Patapievici

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult