Odata cu venirea primaverii se spune ca toate simturile noastre se deschid, iar mintea si inima noastra va cauta noi moduri de a inflori pozitiv. Cel mai bun mod de a ne reinventa si redescoperi ca oameni este prin carti, adevarate surse de cunoastere si intelepciune in viata noastra.
Editura Herald si Filme-carti va invita la un nou concurs prin care poti castiga trei carti alese, de la care poti invata sa asculti linistea, ce inseamna a trai zen si cum poti sa urmezi filosofia de viata a lui Pitagora.
Asa cum deja v-am obisnuit, prin amabilitatea Editurii Herald, va oferim sansa sa va cunoasteti mai bine sensul in viata. Cu o intrebare simpla si cativa pasi, trei norocosi comentatori vor castiga una dintre cele 3 titluri oferite premiu. Cu bucurie, va anuntam titlurile: „Doar ramai tacut„, „Satori – Mari maestri Zen„, „Imnurile Sacre„.
Despre carti:
1. „Doar ramai tacut „, de H. W. L. Poonja. Intrebat ce este libertatea, Poonja raspunde: „A fi liber inseamna a-ti cunoaste natura ta fundamentala, propriul Sine. Nimic altceva. Libertatea este cel mai usor lucru de obtinut. Nici macar nu ai nevoie sa gandesti”. Ce este Sinele? „Acesta este indescriptibil. Nu este intelectual, nici macar transcendental. Gandeste-te la unu, fara conceptul de doi. Apoi renunta si la conceptul de unu. Adesea vorbesti despre daruire, despre abandon. Daruire catre ce? Catre acea Sursa prin care vorbesti, prin care vezi, prin care respiri, prin care gusti si atingi, prin care acest Pamant se invarteste si soarele straluceste, prin care ai pus chiar aceasta intrebare.”
2. „Satori – Mari maestri Zen”. „Adesea oamenii intreaba: „De ce faceti zazen? Cu ce scop va asezati? Care este beneficiul acestei activitati?”. Maestrul Deshimaru ii ironiza deseori pe cei care il intrebau in permanenta de ce? de ce? de ce? El povestea: „Cand eram tanar, i-am pus aceeasi intrebare lui Kodo Sawaki si el mi-a raspuns: «Zazenul nu foloseste la nimic». Acest raspuns mi-a decis viata. M‑am gandit atunci ca este demn si uimitor sa faci toate aceste eforturi fara nici un scop, caci viata spirituala cea mai inalta nu poate fi atinsa decat atunci cand nu mai exista nici cautarea profitului, nici teama de a pierde.”
In ceea ce priveste intrebarea „De ce practicati zazen?”, nu poate fi vorba de un raspuns sincer decat in una din cele trei ipostaze: din calcul sau interes, din obligatie sau datorita unei minti complicate. Numai cand toate „de ce”-urile sunt uitate in mod natural, zazenul devine zazen si exprima automat forma sa maiestuoasa. “ Etienne Mokusho Zeisler
3. „Imnurile Sacre”, de Pitagora. Dupa opinia lui Iamblichos, Pitagora a fost primul care a inventat conceptul de filozofie. El o definea ca un efort spre intelepciune, o dragoste de adevar. Intelepciunea era pentru el stiinta adevarului aflat in fiinte, si intelegea prin fiinte tot ceea ce este nematerial, vesnic, esentialmente activ, asa cum sunt toate lucrurile care au o existenta proprie si care raman vesnic si imuabil ceea ce sunt. La acest adevar se ajungea doar prin exercitiul inteligentei. Dar cum inteligenta noastra este partea divina din noi insine, cu cat se lumineaza prin potolirea tulburarii patimilor si cu cat se purifica prin intermediul dialecticii, cu atat se apropie de puritatea si de lumina Cauzei supreme din care purcede.
Pentru a castiga cartile oferite de Editura Herald, va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:
Impartaseste cu noi in cateva cuvinte care este cartea pe care speri sa o castigi si ce te inspira cel mai mult la titlul volumului?
Va incurajam, de asemenea, sa dati un like paginii de facebook a editurii si un like paginii de facebook Filme-carti.ro!
Condiţii de participare :
- folosiţi o adresă de e-mail validă;
- lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
- cei trei câştigători vor fi desemnați prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.
Asteptam comentariile dvs. pana marti, 19 martie 2013, inclusiv, iar castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti, vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi una din cele trei carti.
Mult succes!
Despre Editura Herald:
In lumea contemporana omul resimte necesitatea regasirii dimensiunii spirituale pentru a avea o viaţa implinita. Acest lucru este posibil de atins de multe ori prin intermediul textelor sacre si ale invataturilor lor pline de intelepciune. Editura Herald ofera acces nemijlocit la textele esentiale ale umanitatii, ce au fost adunate in colectii reprezentative pentru fiecare spatiu cultural in parte. Mai multe detalii aici.
Later edit (20 martie 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.
Tragerea la sorti a avut loc astazi, castigatorul fiind ales prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 73 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca respectivii castigatori sunt comentariile cu numerele respective in ordinea exacta de pe site.
Iata castigatorii:
Castigatorii asadar sunt:
-comentatorul cu numarul – 33 – pauna oana – ”As vrea sa castig ‘Imnurile Sacre”, de Pitagora.mi-au placut mereu filosofia si matematica”;
-comentatorul cu numarul – 12 – Roxana – “Doar ramai tacut“ pentru ca: “A fi liber inseamna a-ti cunoaste natura ta fundamentala, propriul Sine“;
-comentatorul cu numarul – 19 – Nae M. – ”Doar ramai tacut este o carte ce analizeaza libertatea fiecaruia dintre noi, dar ea este exprimata in diverse forme. Se pare ca are un continut interesant”.
Felicitari!
72 comments
„Doar ramai tacut „, de H. W. L. Poonja, cand nevoia de cuvinte nu mai este necesara atunci doar ramai tacut 🙂
“Satori – Mari maestri Zen”. imi doresc sa castig ..vreau sa fac o calatorie spre cunoasterea sinelui intr-o maniera Zen . Ca doar sunt maestri !
“Satori – Mari maestri Zen” pentru ca as vrea sa incep sa studiez filosofia budista zen.
“Doar ramai tacut “-H. W. L. Poonja, pentru ca pierdem mult timp cautand raspunsurile la problemele noastre in exterior. Daca ne-am acorda timp sa fim cu noi insine, fara vacarmul exterior, cautand adanc in fiinta noastra si privind dincolo de forma, am reusi sa gasim locul acela launtric unde suntem intregi si completi, un loc al pacii launtrice. Toate astea, doar detasandu-ne de orice ganduri de atac, in tacere si in prezenta iubirii.
“Satori – Mari maestri Zen” pentru ca vreau sa am un echilibru interior excelent.
Satori- Mari Maestri Zen este o carte despre sine,despre cum putem face bine in aceasta lume plina de rautate.Este o carte despre speranta.
“Imnurile Sacre” de Pitagora pentru ca de curand am inceput sa citesc despre viata filozofului. Consider ca aceasta carte m-ar ajuta in cursul studiului meu despre Pitagora, de a carui viata si activitate am inceput sa fiu interesata.
Imi place cartea “Satori – Mari maestri Zen” pentru ca in ea voi gasi raspunsuri la intrebari, teme de meditatie si liniste interioara cu ajutorul sfaturilor batranilor mestri zen ;).
“Imnurile Sacre”, de Pitagora. Sa descopar filosofia antica.
As dori sa castig “Doar ramai tacut” de H. W. L. Poonja deoarece uneori cuvintele sunt anexe-surplus ale trairilor noastre, transforma naturalul in superficial, denatureaza. As dori sa aflu semnificatia tacerii data de acest autor.
“Satori – Mari maestri Zen”. Deoarece sunt foarte interesată de alte religii ale lumii. Sunt sigură că voi avea ce învăța de la maeștrii Zen și poate chiar aplica în viața de zi cu zi.
“Doar ramai tacut“ pentru ca: “A fi liber inseamna a-ti cunoaste natura ta fundamentala, propriul Sine.“
“Satori – Mari maestri Zen”. As dori sa aflu mai multe despre maestrii Zen
As dori sa castig cartea “Satori – Mari maestri Zen”deoarece doresc sa descopar inducerea sau amplificarea armoniei si a echilibrului de care in mod cert avem cu totii nevoie.
“Doar ramai tacut “-H. W. L. Poonja, pentru raspunsurile pe care le ofera fara sa vrea.
M a inspirat titlul „Doar ramai tacut”, deoarece de cele mai multe ori ne pierdem printre cuvinte si uitam esentialul vietii si al existentei noastre pe pamant.
“Doar ramai tacut“-H. W. L. Poonja, pentru a invata sa gandesc si sa simt mai mult atunci cand toate cuvintele sunt de prisos.
“Satori – Mari maestri Zen”. Din curiozitate.
Doar ramai tacut este o carte ce analizeaza libertatea fiecaruia dintre noi, dar ea este exprimata in diverse forme. Se pare ca are un continut interesant.
Toate titlurile sunt interesante, dar ma rezum acum doar la cartea Imnurila sacre, avand in vedere ca este o carte interesanta ce vorbeste despre inteligenta si intelepciune. Aceste lucruri fac parte din viata noastra.
As dori sa castig cartea Satori – Mari maestri Zen, dar pentru mine, orice carte in sine reprezinta un cadou nepretuit, din fiecare am ceva de invatat, de aflat, insa in acest domeniu nu am citit aproape nimic, asa ca ar fi un bun prilej sa incep cu o carte recomandata de o editura interesanta.
“Satori – Mari maestri Zen” pentru ca as vrea sa incep sa studiez filosofia budista zen si sa-mi cladesc un echilibru interior.
“Satori – Mari maestri Zen” pentru ca vreau sa am un echilibru interior excelent.
“Satori – Mari maestri Zen” pentru ca sunt curioasa
1. “Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja.
ma atrage in primul rand titlul, care ma face sa cred ca daca o citesc as putea descoperii ceva magic…un mister
“Doar ramai tacut “-H. W. L. Poonja pentru ca mi-a vorbit un prieten despre ea
Satori – Mari maestri Zen”, este cartea pe care mi-ar placea sa o castig.Imi doresc sa cunosc mai multe despre viata spirituala. Este un domeniu despre care nu cunosc prea mult.
As prefera sa castig Satori – Mari maestri Zen deoarece mi-ar placea sa aflu mai multe despre maestri Zen, cred ca este o carte extraordinara.
“Satori – Mari maestri Zen” pentru ca ma intereseaza fenomenul zen
As dori sa citesc cartea Imnuri sacre. Este singura care ma inspira si cred ca-mi ofera multa intelegere fata de mine si fata de lucrurile care ma inconjoara.
„Satori – mari maestri zen”, deoarece am fost intotdeauna atras de aspectul asta spiritual si înţelegere de sine, iar cartea de fata promite sa-mi hraneasca o parte din curiozitate si nevoia de cunoastere.
As vrea sa castig ‘Imnurile Sacre”, de Pitagora.mi-au placut mereu filosofia si matematica.
Satori – Mari maestri Zen, mi-ar placea sa castig si sa invat lucruri noi,folositoare pentru sufletul meu.
„Doar ramai tacut”..sper sa descopar ceva de care am nevoie…sa vorbesc mai putin!
Imi place cartea Doar ramai tacut, pentru ca trateaza o tema plina de curiozitate. Libertatea de exprimare si sinele sunt temele preferate.
Imi place cartea Doar ramai tacut, pentru ca trateaza o tema plina de curiozitate. Libertatea de exprimare si sinele sunt temele preferate.
Sper sa castig “Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja, deoarece trateaza teme captivante precum SINELE, Sursa, Existenta, subiecte care, aprofundate pana-n esenta, te pun putin pe ganduri si te fac sa-ti regandesti propria fiinta. Chiar mi-as dori sa citesc aceasta carte.
“Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja deoarece titlul ma face curioasa.
As dori sa castig „Doar ramaii tacut”pentru ca m,a atrage foarte mult linistea interioara,sentimentul de profunda pace si impacare cu sine si cu ceilalti.
“Imnurile Sacre”, de Pitagora deoarece cuprinde un set de norme morale necesare umanitatii de azi.
„Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja..deoarece inca din titlu ma atrage s-o citesc si cred ca este o carte f interesanta
Satori- Mari Maestri Zen este o carte despre sine,despre cum putem face bine in aceasta lume plina de rautate.Este o carte despre speranta.
Satori – Mari maestri Zen” pentru ca as vrea sa incep sa studiez filosofia budista zen.
As alege mai degraba „Satori – Mari maestri Zen” din simplul motiv ca ma atrage mai mult coperta. Dar oricare dintre carti ar fi ok.
Mi-as dori cartea „Doar ramai tacut” de H. W. L. Poonja pornind de la cugetarea ca ” In viata mai important decat succesul este implinirea de sine(Dan Puric)”. Destul de interesanta mi se pare si „Imnurile sacre” de Pitagora pornind de la afirmatia lui ca „Niciodata un om nu este mai’sus in viata’ decat atnci cand se apleaca sa ajute un copil”
Cartea „Doar ramai tacut” de H. W. L. Poonja. Mesajul transmis pare unul bizar si incompatibil cu filosofia de viata actuala pe care o impartasim.
Mult succes tuturor participantilor. Daca doriti sa promovam acest concurs pe siteul nostru va rugam adaugati-l in sectiunea Promovare Concurs si daca doriti adaugati linkul in articol. Toate cele bune, echipa eConcursuri.com
“Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja.
Pentru ca, in cautarea zilnica a Sinelui propriu, am ajuns si eu la aceeasi concluzie cu autorul, ca libertatea inseamna a-ti cunoaste sinele. Iar daca iti cunosti natura ta fundamentala, nu simti nevoia sa vorbesti, pentru ca nu mai vrei sa dovedesti nimic nimanui, nu mai vrei sa fii iertat, iubit, compatimit, admirat, etc. de catre nimeni. Iti esti suficient tie insuti si toate lucrurile vin de la sine, iar in relatiile cu ceilalti poti construi ce nu ai reusit pana acum sau, chiar daca ramai tacut…
“Satori – Mari maestri Zen” – SUNA MISTIC
“Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja este care pe care mi-as dori sa o citesc. Dupa scurta descriere m-a facut sa-mi doresc sa o citesc. Ma atrag foarte mult cartile pshilogice care ma ajuta sa ma cunosc si inteleg pe mine mai bine si pe cei din jur.
Titlurile editurii Herald nu au cum sa nu te cucereasca, dar as vrea sa castig “Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja. Vorbeste despre libertate, cunoscandu-te pe tine ca persoana si tocmai am citit o astfel de carte care m-a impresionat si m-a facut curioasa si acest titlu. 😀
„Imnurile sacre” de PITAGORA As dori sa aflu mai multe despre adevar,intelepciune,inteligenta- legatura dintre toate cele 3 elemnte si rolul lor in viata unui om.
Buna ziua,
Toate titlurile sunt tentante si le voi citi pe toate la un moment dat. In schimb, mi-as dori foarte mult sa incep cu “Satori – Mari maestri Zen”. Cred ca adevarata bucurie sta in lucrurile simple, in cele pe care le faci dezinteresat si consider ca aceasta carte imi va deschide noi perspective in aceasta directie.
„Doar ramai tacu” de H.W.L Poonja mi se pare ca dezvaluie un mister chiar din prezentarea cartii si cred ca tacerea poate ascunde multe lucruri si ca un rol important il ocupa cunoasterea propriului tau Sine care te ajuta sa te dezvolti si sa te maturizezi.
„Imnurile Sacre” de Pitagora este cartea care mă atrage cel mai mult. Curiozitatea, necunoscutul, inteligenţa cu care a fost scrisă, pasiunea de cunoaştere, toate acestea mă îndeamnă să o citesc. Titlul mă duce cu gândul la adevărurile străvechi, filosofia stând la baza înţelegerii şi cunoaşterii.
Mi-ar placea sa citesc “Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja deoarece cartile de dezvoltare personala sunt interesante si binevenite mereu.
“Satori – Mari maestri Zen” este cartea care mi-a starnit cel mai mult interesul. Titlul imi da speranta ca voi gasi in ea rodul gandirii unor oameni care tind spre iluminare, ducand o viata cel putin alternativa, ce contrasteaza cu a mea. Din aceasta perspectiva cred ca poate fi o lectura interesanta. In plus, desi nu am practicat-o niciodata, devin din ce in ce mai interesat de meditatie.
“Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja.
titlule ste cat se poate de sugestiv si ma duce cu gandul la zicala inteleapta „taci pentru a auzi mai multe”
3. “Imnurile Sacre”, de Pitagora mi-as dori sa citesc, pentru ca Pitagora este o sursa bogata de intelepciune, titlul imi spune ca voi afla multa informatie benefica din aceasta carte
As incepe cu “Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja. in opinia mea titlul cartii este un indemn pe care toti ar trebui sa-l urmam. Tacerea iti amplifica celelalte simturi si te face mai receptiv la cei din jurul tau. De asemenea, este un semn de liniste interioara si de autocunoastere si gasesc tacerea ca fiind cel mai bun mod de comunicare intre oameni. Imi doresc sa citesc aceasta carte pentru a dezvolta spiritual.
As citi oricare din cartile prezentate, dar prima oara m-as apuca de „Imnurile sacre”, de Pitagora. Nu stiu daca e vorba de titlu sau de atractia fata de lumea interioara a unui matematician care sa imi explice ordinea Universului, dar lectura ei mi-ar face placere cu siguranta. Conform profesoarei mele de trigonometrie, care il respecta enorm pe autor, ca matematician si filosof, „ce iti poate stimmula mai mult mintea decat o gandire profunda si limpede, cum poti sa intelegi un fenomen, daca nu il privesti din toate unghiurile posibile?”
Mi-as dori sa castig cartea “Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja. Ma inspira titlul ei – care ma face sa o doresc sa o citesc – in dorinta mea de a descoperi „tacerea„. In fiecare zi am de-a face cu oameni care ma provoaca si ma incearca pentru a-mi pune la incercare caracterul si psihicul. Sunt convins ca in aceasta carte voi regasi moduri si informatii interesante despre modul in care ar trebui sa ne controlam in anumite situatii…
Mi se pare interesanta cartea“Satori – Mari maestri Zen”. „Adesea oamenii intreaba: “De ce faceti zazen? Cu ce scop va asezati? Care este beneficiul acestei activitati?”. Maestrul Deshimaru ii ironiza deseori pe cei care il intrebau in permanenta de ce? de ce? de ce?Iti raspunde la unele intrebari
Mi-ar placea sa citesc „Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja ! Am citit un pic despre carte, scurta desciere si-mi pare tare interesanta. Este in linia cautarilor mele spirituale pe care le am in ultima vreme si am nevoie de cunoastere… raman tacuta, ascultand si cititnd, asa invat cel mai bine si mai multe.
Imi doresc sa castig cartea “Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja intrucat titlul acestei carti imi inspira dorinta de a urmari ceea ce se ascunde in spatele dorintei ca interlocutorul sa ramana tacut.
Intotdeauna am vrut sa citesc mai multe despre Pitagora. Imi place matematica, iar Teorema lui Pitagora o consider fundamentala. Doar un geniu (tinand cont si de secolul in care a trait), putea gandi si descoperi o astfel de teorema.
Buna dimineata ! Dupa o prima impresie , numai citind titlul cartilor as dori sa citesc ” doar ramai tacut ” , poate ca e bine ca in viata sa ramai tacut dar totusi sa te faci auzit .
„Doar ramai tacut” mi-ar placea sa o castig pentru ca pune in tema problema libertatii si a sinelui, dar si opinia filosofica a autorului despre intrebari fundamentale ale ganditoriilor. Titlul, la prima vedere, imi exprima o tema filosofica si o actiune in societate.
“Doar ramai tacut “, de H. W. L. Poonja, as dori sa o citesc. Aduce in fata cititorului, din nou conceptul de libertate, de care avem nevoie, pe care nu o intelegem si nu o pretuim.
Am fost fascinat dintotdeauna de meditația Zen, de ceea ce implică o astfel de practică, drept care mă tentează să știu mai multe si despre maeștrii care au trăit conform principiilor ei. De aceea mă atrage cartea “Satori – Mari maestri Zen”.
Imnuri sacre de Pitagora, pentru perioada si numele celui care a scris-o
Mi-as dori sa citesc “Satori – Mari maestri Zen”, pentru a afla cat mai multe din aceasta tainica filosofie, care te ajuta sa-ti gasesti un echilibru interior.
Comments are closed.