Stiri

Cinema în aer liber se întoarce între 13 august și 8 septembrie, în Parcul Titan din București

Cinema în aer liber revine pe Insula Artelor din Parcul Titan și aduce 24 de proiecții dintre cele mai apreciate filme ale ultimilor ani, ce acoperă o gamă variată de genuri, de la dramă și thriller până la comedie și animație. Aceste proiecții vor avea loc în București pe parcursul a patru săptămâni, de marți până duminică, între 13 august și 8 septembrie, iar intrarea este liberă.

Evenimentul organizat de Primăria Sector 3 continuă să-și urmărească obiectivul de a oferi spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor, promovând astfel apropierea publicului de filmul european și de creațiile de autor.

Anul acesta, Cinema în aer liber aduce pe marele ecran o selecție oficială de filme noi, ce include producții internaționale premiate și apreciate de critici. Multe dintre acestea vor fi prezentate în premieră în România și vor oferi publicului oportunitatea de a descoperi capodopere cinematografice.

În prima săptămână, programul include filme precum „Bastardul” (2024), regizat de Nikolaj Arcel, ce prezintă povestea căpitanului Ludvig Kahlen care în 1755 încearcă să cucerească nordul Danemarcei pentru a obține un titlu nobiliar. „Redutabil” (2017), regizat de Michel Hazanavicius, îl urmărește pe Jean-Luc Godard, interpretat de Louis Garrel, în perioada în care trece de la succesul internațional la radicalismul maoist, influențat de evenimentele din 1968. „Odiseea” (2017), regizat de Jérôme Salle, explorează 30 de ani din viața căpitanului Jacques-Yves Cousteau, evidențiind atât realizările sale de explorator și cineast, cât și provocările personale. „Frunze căzătoare” (2023), regizat de Aki Kaurismäki, arată întâlnirea dintre Ansa și Holappa care, în ciuda dependenței de alcool și a dificultăților de comunicare, caută dragostea vieții lor. „Club zero” (2024), regizat de Jessica Hausner, o prezintă pe domnișoara Novak, care, predând un curs de alimentație conștientă, declanșează efecte alarmante într-un internat internațional. Iar filmul care încheie prima săptămână va fi „Cartea cu soluții” (2024), regizat de Michel Gondry, film ce explorează haosul creat de un regizor bipolar într-o casă de la țară, în încercarea sa de a finaliza filmul după propria viziune.

În cea de-a doua săptămână, spectatorii pot viziona „Scenariu de vis” (2023), regizat de Kristoffer Borgli, cu Nicolas Cage în rolul unui profesor care devine faimos după ce începe să apară în visele altora. „CHE Partea I” (2008), regizat de Steven Soderbergh, prezintă începuturile revoluției cubaneze sub conducerea lui Che Guevara. „Marea dinlăuntru” (2005), regizat de Alejandro Amenábar, urmărește povestea lui Ramon, un bărbat paralizat care vrea să-și încheie viața demn și este influențat de două femei cu perspective diferite asupra existenței. „Eu căpitan” (2024), regizat de Matteo Garrone, descrie aventura a doi tineri din Dakar în călătoria lor periculoasă spre Europa. „Crima este a mea” (2023), regizat de François Ozon, prezintă povestea unei tinere actrițe din Parisul anilor ’30, acuzată de omor și care câștigă faima, dar descoperă adevărul tulburător. „La Stejarul Bătrân” (2024), regizat de Ken Loach, se centrează pe ultimul pub dintr-o comunitate minieră britanică în declin, care devine locul de întâlnire pentru localnici și refugiați sirieni, unde se dezvoltă o prietenie neașteptată într-o poveste despre pierdere și speranță.

În a treia săptămână, spectatorii vor putea vedea sau re-vedea „Cartea cu soluții” și „CHE Partea a II-a” dar și „Dalida” (2017), regizat de Lisa Azuelos, un film biografic despre celebra cântăreață Dalida, născută în Cairo și cunoscută pentru succesul internațional înainte de moartea sa tragică în 1987. De asemenea, în program mai sunt „Jeanne du Barry” (2023), regizat de Maïwenn, care explorează povestea ultimei amante a regelui Ludovic al XV-lea și scandalul de la curte, „Dragoste la foc mic” (2024), regizat de Tran Anh Hung, urmărește evoluția unei relații romantice între o bucătăreasă talentată și un gurmand celebru, în contextul unei pasiuni culinare și „Umbra lui Caravaggio” (2023), regizat de Michele Placido, ce spune povestea lui Caravaggio care, acuzat de crimă, se refugiază în Napoli în căutarea iertării și a unei reveniri în Roma.

În ultima săptămână de proiecții, publicul va putea viziona din nou „Club Zero” (2024) de Jessica Hausner, o comedie neagră despre efectele periculoase ale extremismului în alimentație într-un internat internațional dar și „Marele Maestru” (2013) de Kar-Wai Wong, ce explorează viața lui Ip Man, mentorul lui Bruce Lee, și influența sa în arte marțiale, „Trădătorul” (2020) de Marco Bellocchio, ce aduce în prim-plan povestea lui Tommaso Buscetta, primul informator al mafiei siciliene, care își trădează clanul pentru a ajuta justiția și o altă proiecție a filmului „Bastardul”. Proiecțiile care vor marca încheierea sezonului Cinema în aer liber de la București sunt „Un an dificil” (2024) regizat de Olivier Nakache și Éric Toledano, ce urmărește doi escroci datori care se alătură unui grup de activiști de mediu pentru a beneficia de mâncare și băuturi gratuite și, din nou, „Scenariu de vis”.

Deși proiecțiile vor avea loc sub cerul liber, spectatorii vor putea viziona filmele într-un cadru modern, echipat conform standardelor europene.

Detalii despre filme, programul complet și regulament pot fi găsite pe site-ul www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro.

Vazut de: Radio Guerrilla.

„Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri Bookhub, Carturesti, Cinefan, Descoperă Bucureștiul, filme-carti.ro, Happ.ro, IQads, Litera 9, Liternet, MovieNews, News București, Observator Cultural, PRwave, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Articole similare

Origami cu Brian, atelier practic și expoziție

Jovi Ene

Filme nominalizate la Oscar, în prima săptămână de Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan

Jovi Ene

Program spectacole de teatru 3 – 14 mai UNATC „I. L. Caragiale”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult