Știrile săptămânii: Antologie Mihai Eminescu – 165 de ani de la nastere; Litera lansează colecția de business CEO Must Read; un roman romanesc devenit simbol al solidaritatii internationale impotriva genocidului: Cartea soaptelor de Varujan Vosganian; apariție nouă la Curtea Veche Publishing: Economisește cu Jamie.
Antologie Mihai Eminescu – 165 de ani de la nastere
Cu ocazia comemorării, la 15 ianuarie 2015, a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, vă prezentăm cea mai recentă apariţie în colecţia FID – Fapte, Idei, Documente, antologia Iubesc acest popor, de Mihai Eminescu.
Volumul cuprinde fragmente din articolele politice în care apar foarte sintetizat puse în evidenţă marile direcţii din gândirea lui Eminescu, cu intenţia de a sublinia actualitatea situaţiilor descrise, stilul literar seducător, forţa verbului.
Textele sunt grupate pe teme şi ordonate cronologic.
114 pagini
Volumul este disponibil aici: http://edituravremea.ro/iubesc-acest-popor
Litera lansează colecția de business CEO Must Read
Editura Litera lansează colecția de cărți de business CEO Must Read, care cuprinde titluri semnate de autori renumiți, precum Sheryl Sandberg, Patrick Lencioni, Warren Buffett și Gary Keller.
Oamenii de business de succes știu că o condiție obligatorie pentru a fi mereu în top este să înveți în fiecare zi, citind cărțile cele mai bune din domeniu. Colecția CEO Must Read aduce cărți de leadership, management, cultură organizațională, investiții, strategie, lucrări excelente, ce îi vor inspira pe cititori să își schimbe modul în care văd lumea, afacerea proprie și oportunitățile întâlnite. Colecția CEO Must Read reprezintă calea cea mai bună, mai rapidă și mai ușoară de a reuși în afaceri.
Lean In de Sheryl Sandberg se adresează femeilor confruntate adesea cu dilema: o carieră de succes sau o viață personală împlinită? Autoarea, al doilea om din conducerea Facebook, aflată în ultimii ani în topul celor mai puternice femei de afaceri și al celor mai influente personalități și mamă a doi copii, ne arată că este posibil să împaci reușita profesională cu împlinirea personală, că trebuie să depășim stereotipurile de gen, iar femeile trebuie să aibă mai multă încredere în sine și ambiție pentru a-și obține locul pe care îl merită.
Patrick Lencioni susține în cartea sa, Avantajul, că diferența dintre companiile de succes și cele mediocre are prea puțin de-a face cu ceea ce știu acestea și cu cât de inteligente sunt și mai mult cu cât sunt companiile de sănătoase. Cartea face o explorare coerentă și cuprinzătoare a avantajului unic pe care îl oferă sănătatea organizațională.
Volumul Warren Buffet despre aproape orice include cele mai bune articole publicate în revista Fortune de și despre Warren Buffett, ca și unele dintre scrisorile lui anuale către acționarii Berkshire, de fiecare dată examinate atent de cititori în căutarea revelațiilor sale despre ce a mai făcut pe piețele de valori mobiliare. Veți afla, citindu-l, care este principala strategie de afaceri a lui Buffett – căutarea de societăți subevaluate, în care să investească masiv; ce părere are despre instrumentele financiare derivate – „arme financiare de distrugere în masă“; detalii despre strânsa prietenie cu Bill Gates și despre activitatea lor filantropică; amănunte din culisele vieții sale; cât din averea sa le va lăsa copiilor – „suficienți bani astfel încât să simtă că pot face orice, dar nu atât de mult încât să poată să nu facă nimic“. O vedere unică asupra celei mai fascinante povești de succes americane a vremurilor noastre.
Asaltul zilnic de e-mailuri, mesaje şi întâlniri ne distrage de la ce e important şi ne stresează enorm. Solicitările de la locul de muncă şi din familie sunt din ce în ce mai numeroase. Rezultatul: productivitate scăzută, deadline-uri depăşite, câştiguri mai mici, încetarea ascensiunii profesionale. Bestseller nr. 1 Wall Street Journal, volumul Un singur lucru de Gary Keller și Jay Papasan le arată cititorilor cum să obţină rezultate mai bune în mai puţin timp, să reducă stresul și să obţină rezultate extraordinare la muncă şi în viaţa personală.
Un roman romanesc devenit simbol al solidaritatii internationale impotriva genocidului: Cartea soaptelor de Varujan Vosganian
În data de 21 aprilie 2015, Festivalul Internațional de Literatură Berlin și Lepsiushaus Postdam vor organiza o Zi mondială a lecturii, pentru omagierea victimelor genocidului ce a avut loc cu un secol în urmă împotriva armenilor (comemorat de aceștia în data de 24 aprilie) din Imperiul Otoman. Iniţiativa este susţinută de sute de oameni de cultură din întreaga lume, printre care Herta Müller, Mario Vargas Llosa, Orhan Pamuk, Noam Chomsky, John M. Coetzee, David Grossman, Elfriede Jelinek, Norman Manea, Bernard Noel, Michael Ondaatje, Elif Shafak şi mulţi, mulţi alţii. Lista completă aici.
În cadrul Zilei mondiale a lecturii le vor fi prezentate cititorilor pagini scrise de cîteva dintre cele mai importante personalităţi ale culturii armene din ultimul secol, majoritatea purtînd semnul unui destin tragic: Zabel Yesayan, Siamanto, Komitas, Yeghişe Ciarenţ, William Saroyan, Hovhannes Şiraz, Paruir Sevak, Hagop Mntsuri, Silva Kaputikian şi Hrant Dink.
Un rol central îl va avea, aşa cum arată site-ul http://www.worldwide-reading.com/, romanul Cartea şoaptelor de Varujan Vosganian, apărut la Polirom în anul 2009 (ediția a II-a, 2011). În cadrul unor lecturi publice în diverse oraşe ale lumii, cititorilor le vor fi prezentate capitolele şapte şi opt ale romanului în cele peste douăzeci de traduceri realizate pînă în prezent: spaniolă, italiană, germană, franceză, engleză, suedeză, bulgară, maghiară, cehă, poloneză, norvegiană, olandeză, portugheză, portugheză braziliană, ebraică, armeană, turcă, rusă, arabă, persană.
Romanul a obţinut Premiul „Cartea anului 2009”, acordat de revista România literară, cu sprijinul Fundaţiei Anonimul, Premiul revistei Observator cultural pe anul 2009, Marele premiu Niram Art – Trofeul Mihail Sebastian, acordat de revista multiculturală Niram Art, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid, Premiul „Mihail Sadoveanu”, oferit de revista Viaţa Românească, Premiul pentru proză al revistei Argeş, Premiul „Gheorghe Crăciun”, oferit în cadrul colocviului „Generaţia 80”, Premiul revistei Convorbiri literare pe anul 2009, Premiul Academiei, acordat celei mai bune lucrări în proză a anului 2009. A fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2009.
Cartea şoaptelor a mai obţinut o nominalizare la unul dintre cele mai importante premii literare din spaţiul german, Premiul Tîrgului de Carte de la Leipzig.
Varujan Vosganian s-a născut la 25 iulie 1958, în Craiova. Este preşedintele Uniunii Armenilor din România şi prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrările sale includ trei volume de poezie – Şamanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de braţe (2005) –, precum şi volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.
La Editura Polirom a publicat recent volumul Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri, ediţie cartonată, disponibil şi în ediţie digitală. Volumul a fost nominalizat recent în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural, secţiunea „Proză”, ediţia 2014, şi la Premiile revistei Observator cultural, secţiunea „Proză”.
Economisește cu Jamie: A venit timpul să ducem mâncarea la un alt nivel!
Când vine vorba de cumpărături alimentare, un lucru este cert: salariile noastre nu mai fac față ca în trecut. Cu toate acestea, statisticile arată că fiecare român ajunge să arunce aproximativ 100 de kilograme de mâncare anual, mare parte imediat după sărbătorile de iarnă. Iar situația nu se prezintă mai bine la nivel internațional, unde aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite în fiecare an. Așadar, în ciuda prețurilor în creștere, cu siguranță putem face mult mai multe pentru a ne bucura de alimentele cumpărate.
Cele mai gustoase idei în acest sens sunt oferite de faimosul bucătar Jamie Oliver, care, după ce a primit pe site-ul său și pe rețelele de socializare numeroase solicitări pentru rețete cu buget redus, a venit cu ideea unei cărți de bucate total diferite de orice a făcut el până acum. Bestseller-ul internațional “Economisește cu Jamie”, disponibil acum și în România la Curtea Veche Publishing, te poate ajuta să cumperi isteț, să gătești inteligent și să irosești mai puțin.
“Economisește cu Jamie” conține peste 100 de rețete noi concepute și perfecționate de către Jamie astfel încât să fie cât mai simple, practice și accesibile. Fiecare rețetă a fost concepută special astfel încât costul pe porție să fie sub prețul mediu al unui produs de tip fast-food, dar fără a renunța la gustul delicius specific rețetelor lui Jamie.
În plus, volumul apărut la Curtea Veche Publishing cuprinde și idei privind:
- Valorificarea la maximum a ingredientelor
- Utilizarea înțeleaptă a resturilor rămase, astfel încât să irosești mai puțină mâncare
- Realizarea inteligentă a cumpărăturilor alimentare
- Utilizarea frigiderului și a congelatorului într-un mod cât mai eficient
- Pregătirea necesarului de alimente și instrumente de gătit
„De ani de zile le spun oamenilor că, dacă te uiți în trecut, cea mai bună mâncare din lume a venit întotdeauna de la comunitățile aflate sub o mare presiune financiară. Singura condiție este să fii în stare să gătești! Dacă nici nu poți găti și nici nu ai resurse financiare, atunci încep problemele”, declară Jamie Oliver. “Aceasta este o carte de bucate care, de la prima la ultima pagină, vine cu retete gustoase și valoroase; este un instrument genial pe care trebuie să îl ai pe raft, și este relevantă pentru fiecare gospodărie. Dacă utilizați această carte cu scopul pentru care a fost scrisă, ar trebui să reușiți să economisiți o grămadă de bani”.
Cartea este realizată în legătură cu emisiunea produsă de Channel 4 și difuzată în România la Paprika TV, Jamie’s Money Saving Meals (“Să economisim cu Jamie”).
“Economisește cu Jamie” de Jamie Oliver este disponibilă în librăriile din toată țara și în magazinul online curteaveche.ro la prețul de 90 lei.