Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei pachete de câte două cărți religioase, oferite de Editura Meteor Press! – ÎNCHEIAT!

Antonie cel MareConcursul nostru din această săptămână pune la bătaie trei pachete de cărți de la Editura Meteor Press:

Este vorba de trei pachete compuse din următoarele două cărți: Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut, autor A. Pascu și „Părintele nostru Dumitru Stăniloae sau viața ca teologie„, autor Costion Nicolescu.

Despre cartea Sfântul Antonie cel Mare, biruitorul în războiul nevăzut„: Sărbătorit pe 17 ianuarie, Cuviosul Antonie cel Mare este considerat începătorul pustnicilor. Nu pentru că nu ar mai fi fost şi înaintea sa credincioşi care să-şi fi dedicat viaţa lui Dumnezeu, trăind la marginea societăţii, ci pentru că el a fost primul care s-a retras în pustie, folosind singurătatea, asprimea vieţii şi a climei, monotonia ocupaţiilor, pentru a-şi desprinde sufletul de lume şi a-l lipi numai de Dumnezeu.

Spune un proverb că pomul se cunoaşte după roade, iar omul, după fapte. Prin exemplul Sfântului Antonie, pustia a devenit o grădină duhovnicească, doar că roadele ei au fost nenumăraţii sfinţi ce s-au nevoit acolo. Fără număr au fost cei ce au ales, încurajaţi de exemplul său, această cale de mântuire. Se spune chiar că, la un moment dat, a avut peste 20 000 de ucenici risipiţi prin pustiu! Cu aceasta, aparent, singurătatea sa s-a sfârşit, dar acum Sfântul purta pustia în inima sa. Trăia între ucenicii săi ca în cea mai deplină singurătate, unit în inimă cu Domnul, biruind lumea cu ajutorul Său şi după modelul Său… Pe drept cuvânt a fost numit Părintele Monahilor!

Pr. Dumitru Staniloae_Coperta 1Despre carteaPărintele nostru Dumitru Stăniloae sau viața ca teologie: Părintele Dumitru Stăniloae a fost un om asupra căruia Dumnezeu şi-a revărsat darul Său din preaplin. În plus, Părintele a ştiut să fie de o trezvie extraordinară, a ştiut să primească darul şi să-l sporească cu o rodnicie rară. Teologia sa este o continuă convorbire prietenească cu Dumnezeu.

Scrierile Părintelui Stăniloae vor rămâne mereu un izvor de bună mireasmă teologică, întăritor întru cunoaşterea şi păstrarea neabătută a dreptei credinţe. Rămâne ca noi să nu risipim această moştenire care poate fi cuprinsă, pe scurt, în aceste cuvinte: un duh filocalic. Filocalia va trebui să continue, iar volumul al XIII-lea să fie neapărat cu extrase din scrierile Părintelui Dumitru Teologul.

Această carte cuprinde evocări, câteva studii şi un interviu, care, foarte probabil, este ultimul acordat de Părintele Dumitru Stăniloae.

Pentru a castiga unul dintre cele trei pachete de cărți oferite, vă rugăm să răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este citatul dvs. preferat din Biblie?

Condiţii de participare:

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.), pe platforma de comentarii de pe site sau pe cea via Facebook;
  • caştigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 31 ianuarie 2016, inclusiv, iar castigatorii vor fi anunțați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi pachetul de două cărți, oferit de Editura Meteor Press.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (1 februarie 2016): Câștigătorii, extrași prin Random.org, sunt:

12

Liana Ionescu: “Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.” (1 Corinteni, 13:1-13)

Monica Marton (comentariu pe Facebook): “Nimanui cu nimic nu fiti datori, decat cu iubirea unuia fata de altul.” (Romani 13:8)

Serban Cornel: În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea. (Ioan 16, 33)

Felicitări!

Articole similare

O carte tulburatoare despre viata celebrului compozitor si pianist Bela Bartok

Jovi Ene

Lectură publică la București: Anca Vieru, Spulberatic

Jovi Ene

Filmele săptămânii pe CINEPUB: Camelia ia Calea Dunării până la… The End!

Jovi Ene

20 comments

Lazar Adrian 25 ianuarie 2016 at 11:05

“Nimanui cu nimic nu fiti datori, decat cu iubirea unuia fata de altul.” (Romani 13:8)

Emilian 25 ianuarie 2016 at 11:12

„Cel ce nu iubește, n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire”. I Ioan, 1, 8.

alex 25 ianuarie 2016 at 14:19

“Cel ce nu iubește, n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire”. I Ioan, 1, 8.

Simona-Maria 25 ianuarie 2016 at 14:46

“Cele cateva ore pe care le petrec cu tine valoreaza cat cele o mie de ore pe care le petrec fara tine!” (Cantarea lui Solomon 2:2,3)

glodeanu-carata catalina 25 ianuarie 2016 at 14:51

fericit e cel cu duhul caci a lui e imparatia cerului (fericirile)

Iordana Ferent 25 ianuarie 2016 at 17:05

„Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” (IOAN 16,6)

Alina S 25 ianuarie 2016 at 18:46

Pilat I-a zis: „Ce este adevarul?…” […] (Ioan 18, 39).

Adrian Florin Cotutiu 25 ianuarie 2016 at 19:14

„Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii” (Evanghelia dupa Matei, cap. 10, vers. 16)

Iulian 25 ianuarie 2016 at 19:27

În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea. (Ioan 16, 33)

Anca Iuliana Lazar 25 ianuarie 2016 at 20:40

„Acum însă şi voi pe toate să le lepădaţi: mânia, întărâtarea, răutatea, blasfemia, cuvântul neruşinat din gura voastră. Nu vă minţiţi unul pe altul, de vreme ce v’aţi dezbrăcat de omul cel vechi laolaltă cu faptele lui, şi v’aţi îmbrăcat cu cel nou, care spre cunoaştere se reînnoieşte după chipul Celui ce l-a zidit.”
Sfântul Apostol Pavel
3 – 67

Liana Ionescu 25 ianuarie 2016 at 22:23

“Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.” (1 Corinteni, 13:1-13)

Tudor Sicomas 26 ianuarie 2016 at 01:17

Căci Cel ce sfinţeşte şi cei ce sunt sfinţiţi sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi”,
Evrei 2:11

Grosu Ioana 27 ianuarie 2016 at 09:46

“Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.” (1 Corinteni, 13:1-13)

Poterasu Roxana 28 ianuarie 2016 at 10:12

„Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii – se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;”
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel (13:4-8)

Huzum Mihaela Daniela 28 ianuarie 2016 at 13:03

“Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii” (Evanghelia dupa Matei, cap. 10, vers. 16)

Csoka Eugen 29 ianuarie 2016 at 11:19

„In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit in dragoste. Noi iubim pentru ca El ne-a iubit intai.” (1 Ioan 4:18-19)

Serban Cornel 30 ianuarie 2016 at 20:53

În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea. (Ioan 16, 33)

costy123 31 ianuarie 2016 at 10:54

“Deci nu mai sunt doi, ci unul singur! Așadar, omul nu trebuie sa desparta ceea ce Dumnezeu a adus laolalta!” (Matei 19:6-8)

Teodora Gaina 31 ianuarie 2016 at 20:13

Asa cum omul gandeste in inima lui, asa este.

horade 31 ianuarie 2016 at 23:59

„Pe cel slab în credinţă primiţi-l fără să-i judecaţi gândurile” –
Sfântul Apostol Pavel 3 – 67

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult