Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (8 – 14 iunie 2015)

afis DESCULT IN PARC 2015Știrile săptămânii: Veselie și bună-dispoziție în Desculț în parc cu Diana Cavallioti și Ștefan Bănică; „Emanoil Protopopescu-Pake. Portret de bucurestean”, de Dragos Lucian Tigau la Editura Vremea; Broasca testoasa, iepurele si castigurile din dividende sau O nouă apariție la Editura Publica; „Catastih de bucurestean”, de N. Vatamanu la Editura Vremea; Clienti pe viata de Carl Sewell la Publica Pocket; Carti de George Banu si spectacol lectura dupa Valentin Nicolau la Festivalul International de Teatru de la Sibiu; Litera lansează seria Kronika-5 volume despre culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale și financiare; Ryan Blair la Bucuresti; Lansare la București: Drumul egal al fiecărei zile, Gabriela Adameşteanu; Vernisajul expoziției „Portrete din Londra”, luni, 15 iunie, ora 19.00// la ICR; Lansare de carte – Nae Ionescu – File de corespondenta.

Veselie și bună-dispoziție în Desculț în parc cu Diana Cavallioti și Ștefan Bănică

Super-comedia „Desculț în parc”, de Neil Simon, în regia lui Ștefan Bănică, se va juca luni, 15 iunie, ora 19:30, la Teatrul de pe Lipscani. Cu peste 20 de reprezentații în stagiunea 2014-2015, în mai multe teatre și săli ale sindicatelor din țară, „Desculț în parc” este un spectacol spumos, plin de culoare, care înfățișează problemele de viață ale unor oameni care se confruntă cu situații din cele mai diverse, pline de haz: mutatul într-un nou apartament al unor tineri proaspat căsătoriți, vizite neanuntațe ale soacrei, vecini „exotici” etc., toți acestia completând un tablou pitoresc, plin de bună dispoziție.

Distribuția spectacolului este formată din actorii Ștefan Bănică, Diana Cavallioti, Răzvan Vasilescu, Ileana Cernat, Șerban Georgevici.

Biletele se achiziționează online de pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro , dar și de la casieria Teatrului de pe Lipscani.

Un spectacol de teatru arde timp de o oră sau două sau trei pentru tine, spectatorul, apoi nu mai ai nici o posibilitate să te întâlnești cu el.

Comedia romantică Desculț în parc este cea mai celebră piesă a lui Neil Simon, având 1530 de reprezentații pe Broadway în perioada 1963-1967.

Ștefan Bănică semnează regia spectacolului și este personajul principal masculin din piesă – avocatul Paul Bratter, preocupat în permanență de munca sa și mult prea puțin de tânăra sa soție, Corie Bratter ( interpretată de Diana Cavallioti), care este într-o vervă permanentă de a le fi bine. În povestea lor intervine mama-soacră (Ileana Cernat), femeie delicată, dar hotărâtă, vecinul cel misterios care vine pe fereastră, Victor Velasco (Răzvan Vasilescu), și reparatorul de telefoane (Șerban Georgevici), care intervine în acțiunea spectacolului în momente deloc prielnice.

Ștefan Bănică: „În toată țara am fost cu acest spectacol. De fiecare dată a fost punct ochit, punct lovit, în sensul că acesta e un spectacol de la care spectatorii trebuie sa plece binedispusi si cred ca am reusit acest lucru de fiecare data. Comedia bulevardieră presupune o rigurozitate foarte mare. Unii spun că e un gen ușor. Eu cred că nu e deloc ușor. Este un gen care îi solicită actorului o elasticitate mare a mijloacelor de interpretare, dar îi permite și o dedublare în care actorul poate „comenta” personajul. Cu cât personajele se iau mai în serios, cu atât conflictul dramaturgic este mai bine pus în valoare pe scenă.” (interviu realizat de Judy Florescu)

Emanoil Protopopescu-Pake. Portret de bucureştean„Emanoil Protopopescu-Pake. Portret de bucurestean”, de Dragos Lucian Tigau

Editura Vremea are plăcerea de a vă anunţa apariţia unui foarte bine documentat volum despre o importantă personalitate bucureşteană:

Emanoil Protopopescu-Pake. Portret de bucureştean

de Dragoş Lucian Ţigău

Colecţia Planeta Bucureşti

Cartea reprezintă mai mult decât o biografie, impresionantă prin bogăţia informaţiei, ci un capitol din istoria Capitalei româneşti, acela al primei modernizări, care coincide cu epoca Războiului de Independenţă şi a celor dintâi ani de organizare a noului Regat. Emanoil Protopopescu-Pake era până acum numai un nume. Tot ce a izbutit să facă în vremea când era primar fusese uitat, fiindcă aşa uităm noi chiar paginile din trecut cu care am avea dreptul să ne mândrim. S-a străduit, cum spunea el, ,,a transforma Capitala Regatului Român într-un adevărat oraş european”.

Ca deputat liberal, a contribuit la consolidarea sistemului politic care a transformat societatea noastră, deşi mai puţin adânc decât plănuia. Omului-bulevard (creaţia sa ce-i poartă numele) i se cuvenea această restituire care-l integrează în memoria naţională.

Andrei Pippidi

Dragoş Lucian Ţigău (n. 1968) a urmat cursurile Facultăţii de Istorie din Bucureşti.Profesor la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, este autor de manuale şcolare şi studii istorice. Preocupările sale vizează istoria învăţământului medieval şi modern, precum şi evoluţia elitelor academice şi nobiliare din Banatul secolelor XIV-XIX.

minighid-de-investitii-cu-dividende-mari-charles-carlson-editura-publicaBroasca testoasa, iepurele si castigurile din dividende

Înainte de a considera ideea de a investi în dividende drept învechită și lipsită de speranță, amintiți-vă de vechea fabulă cu broasca țestoasă și iepurele. Țestoasa a ajuns la o vârstă venerabilă și se bucură de pensie în Florida. Puteți face și voi același lucru dacă vă veți adapta cel puțin o parte din investiții la principiile explicate în Minighidul de investiții cu dividende mari.

În Minighidul de investiții cu dividende mari, Chuck Carlson, expert în acțiuni care oferă dividende, le prezintă investitorilor avizi de dividende un plan de acțiune.

Plină de observații și sfaturi practice, această carte:

• conține instrumente simple, strategii și recomandări pentru găsirea dividendelor mari și sigure;
• vă ajută să alcătuiți un portofoliu complet, care vă aduce bani din dividende în fiecare lună;
• vă arată care sunt acțiunile ce plătesc cele mai mari dividende, incluzând datele de încasare a plăților.

Puteți comanda Minighidul de investiții cu dividende mari de Chuck Carlson cu o reducere de 5%, la prețul de 37,05 lei, aici.

Catastih de bucureştean„Catastih de bucurestean”, de N. Vatamanu

Din seria volumelor din colecţia Planeta Bucureşti care îndeamnă la o plimbare pe străzile Capitalei, pentru a descoperi locuri de mult uitata, vă recomandăm una dintre cele mai recente apariţii editoriale:

Catastih de bucureştean

de N. Vătămanu

Un catastih în care Nicolae Vătămanu a adunat nenumărate amănunte pitoreşti, folositoare şi plăcute inimii oricărui bucureştean, de baştină sau de adopţie: despre case care au fost şi case care au mai rămas, despre oameni care au trăit în Bucureşti şi care au fost uitaţi sau oameni a căror amintire a dăinuit până în zilele noastre, despre întâmplări vesele şi triste, care au lăsat urme în istoria oraşului sau care s‑au pierdut în negura timpului. Toate formând o zestre de amintiri care împlinesc figura adevăratului bucureştean de ieri şi chiar de astăzi. Căci ce altceva este un om decât înmănuncherea tuturor amintirilor şi faptelor, decât felul de a privi viaţa moştenit de la strămoşi?

Un mare iubitor al Bucureştilor. Un cercetător atent care s-a aplecat cu dragoste asupra documentelor şi care ne povesteşte cu farmec despre oraşul pe care îl iubim cu toţii.Nicolae Vătămanu s-a născut la 29 noiembrie 1897. A murit în Bucureşti, într-un bloc prăbuşit la cutremurul din 1977.A fost un doctor cunoscut. A scris numeroase şi valoroase cărţi despre istoria universală a medicinii.A făcut mii de fotografii în Bucureşti, a scris cărţi despre oraşul lui. Fotografiile s-au pierdut la cutremur.Au rămas volumele cu povestiri despre lumea, locurile şi obiceiurile de altădată din Bucureşti.

Volumul poate fi comandat pe site-ul nostru: edituravremea.ro/catastih-de-bucure–tean

clienti-pe-viata-pocket-book-carl-sewell-paul-brown-editura-publicaClienti pe viata de Carl Sewell la Publica Pocket

„În momentul în care clientul spune „Puteți să…”, trebuie să răspundeți da, chiar dacă nu vă puteți da seama imediat cum veți realiza ce vi s-a cerut. Faceți mai mult. Trăiți din tuns iarba și clientul are nevoie de numele unui pomicultor? Găsiți-i unul. Ajutați-vă clientul. Nu cereți mai mulți bani pentru un serviciu suplimentar, dacă nu este neapărat necesar. Dacă e un serviciu între prieteni, nu cereți bani. Nu vă faceți probleme. O să vă recuperați banii înzecit în viitor.” Carl Sewell

Prin intermediul principiilor care au transformat reprezentanţa sa auto într-o afacere de aproape un miliard de dolari şi l-au făcut unul dintre cei mai mari dealeri din SUA, Carl Sewell exemplifică in Clienți pe viață modul în care trebuie parcurs drumul către succes. Care este metoda demonstrată în timp a lui Sewell? Descoperiţi ce vor clienţii şi asiguraţi-vă că exact acel lucru primesc.

„O carte pe care o citesc toți angajații Autonom, pe care o recomandăm cu drag celor care își prețuiesc clienții și doresc să livreze servicii peste așteptări.” Dan Ștefan, Executive Director Autonom Rent-a-Car.

Puteți comanda Clienți pe viață de Carl Sewell cu o reducere de 5%, la prețul de 27,55 lei, aici.

george-banu---parisul-personal_casa-cu-daruri_finalCarti de George Banu si spectacol lectura dupa Valentin Nicolau la Festivalul International de Teatru de la Sibiu

George Banu lansează cele mai recente două volume apărute în colecţia Yorick în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care începe astăzi, 12 iunie.

Parisul personal. Casa cu daruri se lansează duminica, 14 iunie, de la ora 13:00, la Librăria Habitus. Autorul va vorbi despre carte alături de Gavriil Pinte.

A doua zi, pe 15 iunie şi tot la Librăria Habitus, de la ora 12:00, are loc lansarea volumului Japonia, imperiul teatrului, despre care vor vorbi Kushida Kazuyoshi şi Masahiro Yasuda.

valentin-nicolau_oriunde-ma-duc-numai-de-mine-dauTot în cadrul Festivalului, luni, 15 iunie, de la ora 14:00, la Librăria Humanitas, are loc un spectacol lectură după piesa „Om fără om”, din volumul de teatru Oriunde mă duc, numai de mine dau, semnat de Valentin Nicolau şi apărut în colecţia Cuaternar. Lectura va fi performată de Virgil Flonda, iar evenimentul este moderat de Cătălin Ştefănescu.

George Banu îşi continuă călătoria în a doua parte a seriei Parisul personal în Casa cu daruri, trecând de la exteriorul oraşului la interiorul „casei cu daruri”,  a cărei cartografie afectivă o reconstituie. Eseu ce aliază cuvintele cu imaginile Mihaelei Marin în numele dorinţei de a privi obiectele splendide fixate pe zidurile din jur şi totodată de a reînvia amintirea prietenilor care le-au oferit. Aici putem urmări labirintul unei vieţi şi pătrunde în interiorul unei constelaţii subiective constituite în timp. Cadourile afecţiunii. Cadourile inimii. Experienţă proustiană.

În volumul Japonia, imperiul teatrului, George Banu adoptă postura unui spectator european captivat de vizita acestui „imperiu” unic în aspectele sale secrete şi scrie o carte de iubitor informat, nu de specialist confirmat, o carte liberă, ce ne permite să pătrundem în intimitatea scenei japoneze şi să recunoaştem dialogul cu scena occidentală prezent in marile spectacole semnate de Peter Brook sau Ariane Mnouchkine. Cititorii vor descoperi o prezentare riguroasă a principalelor forme tradiţionale japoneze, privite din perspectivă istorică.

Oriunde mă duc, numai de mine dau este un volum de texte dramatice la care Valentin Nicolau lucra în clipa când timpul n-a mai avut răbdare. Cartea cuprinde trei „vise într-un act”, precum şi eseul „Un teatru al cunoaşterii interioare”, în care se regăseşte crezul autorului despre arta teatrului.

Set_Kronika_3DLitera lansează seria Kronika-5 volume despre culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale și financiare

Editura Litera, în parteneriat cu ziarul Adevărul, lansează luni, 15 iunie, seria de cărți Kronika – 5 volume care reconstruiesc umanitatea, ajutându-ne să pătrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri şi de astăzi. Fiecare volum va fi disponibil în fiecare luni, la toate chioșcurile de ziare, la prețul de 14,99 lei.

Titlurile seriei Kronika sunt:

  • Viața mea înainte și după perestroika, Mihail Gorbaciov
  • Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial, Richard Overy
  • Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american, Glenn Greenwald
  • Viața mea cu John F. Kennedy. Interviuri cu Arthur M. Schlesinger Jr., 1964, Jacqueline Kennedy
  • Cazul Orlov. Dosare KGB. Spionajul sovietic în Războiul Civil din Spania, 1936–1938, Boris Volodarsky

Volumul Amintiri. Viața mea înainte și după perestroika, de Mihail Gorbaciov, este mărturia sinceră a unui om care a schimbat istoria secolului în care a trăit. Mai mult decât personajul politic aflat în vârful piramidei puterii, cititorii îl vor cunoaște pe omul Mihail Gorbaciov, cu speranțele tinereții, realismul maturității, dezamăgirile bătrâneții și tristețea pierderii iubitei sale soții, Raisa, în septembrie 1999.

„Indiferent de ceea ce ar putea spune acum despre perestroika oponenţii şi criticii ei, a fost o perioadă uimitoare… Am deschis un drum pe care se putea merge mai departe. Am făcut ceea ce trebuia făcut: am dat oamenilor libertate, transparenţă, pluralism politic, democraţie. I-am făcut liberi!“ (Mihail Gorbaciov)

Cartea 1939. Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial, de Richard Overy, vrea să relateze succint, dar temeinic, evenimentele petrecute în cei douăzeci de ani de insecuritate și criză ce au urmat Marelui Război. Indiferent cât de puternice sau de durată au fost forțele ce au dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a existat un moment când principalii actori pe scena istoriei s-au văzut nevoiți să se confrunte cu aceste forțe și să ia anumite decizii.

Marile evenimente ale istoriei își generează o dinamică și o desfășurare proprii. Din perspectiva noastră, a celor de acum, al Doilea Război Mondial pare să fi izbucnit din cauza crizei internaționale provocate de Germania lui Hitler. Însă nimic din ce se întâmplă în istorie nu este inevitabil, după cum va încerca să demonstreze acest volum. Dialogul straniu între sistem și actorii lui se află la baza relatării istorice.

Internetul democratizează discursul politic şi echilibrează balanţa între cei puternici şi cei slabi, iar libertatea lui – posibilitatea de a folosi reţeaua fără constrângeri instituţionale și sociale sau fără controlul statului şi fără o teamă permanentă – este esențială. Convertirea internetului într-un sistem de supraveghere îl privează astfel de potenţialul său, îl transformă într-un instrument de represiune, ameninţând să producă arma cea mai opresivă şi extremă a intruziunii statului din istorie. De aceea informațiile din cartea Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american, de Glenn Greenwald, sunt foarte importante. Dezvăluirile prezentate au concentrat atenţia lumii asupra pericolelor supravegherii omniprezente din partea statului, au generat prima dezbatere globală despre valoarea vieţii private în epoca digitală şi au determinat contestarea controlului hegemonic al Americii asupra internetului. Au schimbat modul în care oamenii au văzut autenticitatea oricărei declaraţii făcute de oficialii SUA şi au transformat relaţiile între ţări. Au modificat radical viziunile despre rolul adecvat al jurnalismului în relaţia cu puterea guvernamentală.

Odată amintirile povestite în această carte Viața mea cu John F. Kennedy. Interviuri cu Arthur M. Schlesinger Jr., 1964, Jacqueline Kennedy a devenit prima soţie a unui preşedinte american care a acceptat să răspundă ore în şir, în faţa unui magnetofon, la întrebări despre viaţa ei publică şi privată, spune Michael Beschloss.

„În 1964, ca parte dintr-un proiect de istorie orală despre viaţa şi cariera lui John F. Kennedy, mama mea a intrat într-un dialog cu Arthur M. Schlesinger Jr. pentru a-şi împărtăşi amintirile şi percepţia asupra lucrurilor. Înregistrate la mai puţin de patru luni după moartea soţului ei, aceste conversaţii reprezintă un dar făcut istoriei… Sper că tinerele generaţii care încep să afle mai multe despre anii 1960 vor considera aceste rememorări o introducere utilă în modul în care se face istoria şi vor găsi în ele inspiraţia de a oferi ceva acestei ţări care ne-a oferit tuturor atât de multe.” – Caroline Kennedy

Cazul Orlov. Dosare KGB. Spionajul sovietic în Războiul Civil din Spania, 1936–1938, de Boris Volodarsky, demontează o cantitate impresionantă de fabulații, falsuri și minciuni, ce continuă să fie propagate și astăzi. Această carte va fi, fără îndoială, o referință indispensabilă pentru toți cei care își propun să studieze Războiul Civil din Spania. „Istoria serviciilor de informații sovietice continuă să fie un mister“, mărturisește autorul cărții, fost căpitan în Serviciul de Informații Militare din URSS (GRU) și unul dintre cei mai mari experți în studierea serviciilor secrete sovietice.

Ryan Blair la Bucuresti

Ne face plăcere să vă invităm luni, 15 iunie, începând cu ora 18:00, la o întâlnire cu Ryan Blair, autorul cărții Nimic de pierdut, totul de câștigat. Cum am ajuns din delincvent antreprenor multimilionar și o discuție cu Mona Dîrțu și Andreea Roșca, autoarele cărții Cei care schimbă jocul, despre cum perseverența antreprenorilor se poate îmbina cu un stil de viață sănătos.

Evenimentul va fi găzduit de Seneca Anticafe – str. Arhitect Ion Mincu, 1, București și se va încheia cu o sesiune de autografe.

ryan-blair-la-bucuresti2

Căminul burghez al lui Ryan Blair s-a destrămat brusc atunci când tatăl său a căzut pradă dependenţei de droguri şi şi-a abandonat familia. Blair s-a mutat, împreună cu mama sa, într-un cartier rău famat şi, curând după aceea, a devenit un client obişnuit al centrelor de detenţie juvenilă, alăturându-se unei găşti pentru a putea supraviețui. Cu ajutorul unui mentor, Blair s-a transformat într-un multimilionar de mare succes, construind încă de la 21 de ani trei companii în valoare de sute de milioane de dolari.

Blair a creat, de asemenea, Fundaţia Nothing to Lose, care urmăreşte să-i ajute pe şomeri şi pe cei care nu au slujbe demne de competenţele lor profesionale să-şi însuşească abilităţi antreprenoriale.

Cartea lui Ryan inspiră oamenii care sunt dispuşi să facă tot ceea ce e necesar – eforturi susţinute, ore nesfârșite de muncă şi stres – pentru a-şi traduce în fapte viziunea aşternută pe hârtie.

Lansare la București: Drumul egal al fiecărei zile, Gabriela Adameşteanu

Luni, 15 iunie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Elisabeta nr. 38), Gabriela Adameșteanu va intra în dialog cu cititorii, pornind de la romanul Drumul egal al fiecărei zile, ediţia a VI‑a definitivă, apărută de curînd în seria de autor pe care Editura Polirom i-a dedicat-o.

Participă:

  • Tania Radu
  • Daniela Zeca
  • Alina Purcaru

Distins cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei, Drumul egal al fiecărei zile a fost tradus în Bulgaria, Franţa şi Germania.

Romanul este disponibil și în ediţie digitală.

AdamesteanuRomânia, anii ’50. Într-o cameră dintr-un oraş de provincie, trei personaje: mama, fiica adolescentă şi unchiul. Tatăl lipseşte – e în închisoare. Unchiul, un intelectual remarcabil, este marginalizat după excluderea din Partidul Comunist din cauză că a simpatizat cu Garda de Fier. Mama îmbătrîneşte tot mai mult şi se străduieşte să păstreze amintirea tatălui, în timp ce tînăra Letiţia trăieşte bucuriile şi neliniştile vîrstei sale. Pe fundal, se văd cozi la apă minerală şi la gaz, se aude zumzetul radioului cu sonorul dat la minim (Vocea Americii), se întrezăreşte şi mica valiză pregătită pentru cazul în care Securitatea ar veni să-i aresteze… Curînd, Letiţia pleacă la Bucureşti, şi odată cu această plecare începe povestea iniţierii ei, în care unchiul o va însoţi pas cu pas, urmîndu-şi menirea de a se sacrifica mereu pentru ceilalţi.

„În camera familială, ca şi în aceea de cămin, Letiţia se sufocă mereu de viaţa sa prea mărginită. Totuşi, chiar dacă eroina are impresia că nu i se «întîmplă niciodată ceva deosebit», esenţialul este pe cale să se petreacă: din întrebările şi sfîşierile sentimentale, din alegerea între indignare şi supunere, între dezvăluire şi tăcere, un destin se construieşte sub ochii noştri.

Gabriela Adameşteanu excelează în descrierea intruziunii politicului în viaţa intimă. Ea reuşeşte să facă simţite, aproape fizic, promiscuitatea sufocantă, nevoia vitală de singurătate, cu accente care amintesc uneori de Virginia Woolf, cea din

O cameră separată.

Drumul egal al fiecărei zile este un frumos portret al femeii aflate în pragul maturităţii, asupra căreia planează umbra maşinăriei totalitare.” (Stéphanie Dupays, Le Monde)

„Ar putea fi romanul sentimental al oricărei adolescente occidentale, hrănit aici cu o analiză atît de fină, încît povestirea îmbracă accentele unui jurnal intim. Tînăra îşi descrie universul cu o precizie proustiană… Numai că totul pare reţinut de o greutate care împiedică avîntul, cuvintele, dăruirea. În asta constă marea forţă a cărţii: în a nu ţine discursuri despre anii dictaturii din România, ci a face simţită, din interior, pregnanţa irepresibilă a plumbului pe care puterea îl lasă să curgă peste viaţa cotidiană.” (Thierry Guichard, Le Matricule des Anges)

Vernisajul expoziției „Portrete din Londra”, luni, 15 iunie, ora 19.00// la ICR

image001

Lansare de carte – Nae Ionescu – File de corespondenta

Cu ocazia aniversării a 125 de ani de la naşterea lui Nae Ionescu, vă invităm la lansarea volumului:

Nae Ionescu
Elena-Margareta Ionescu

o carte de dragoste
a ta de tot
al tău de tot

file de corespondenţă

Nae IonescuCuvânt de însoţire de Doina Jela
Ediţie îngrijită de Miruna Lepuş
Traducerea scrisorilor din limbile germană şi
franceză de Anca‑Irina Ionescu

Vor vorbi:
Anca-Irina Ionescu
Doina Jela
Silvia Colfescu

Lansarea va avea loc marţi, 16 iunie 2015, ora 18.30, la Librăria Mihai Eminescu, Bd. Elisabeta 16.

În volumul de faţă, deşi nu explică şi nu epuizează nici el tainele unui atât de puternic personaj, ne aflăm totuşi mai aproape ca oricând de intimitatea profundă a lui Nae Ionescu, fiind vorba de corespondenţa cu Elena-Margareta Fotino şi apoi Ionescu, cea alături de care va trăi vreme de patru ani un fel de prietenie amoroasă, care îi va deveni, în 1915, soţie, cu care va avea trei băieţi, şi din viaţa căreia va pleca în 1930, fără a se despărţi vreodată, în ciuda legăturilor ulterioare, aparent mult mai puternice, în tot cazul mult mai spectaculare. Iar asta fiindcă în această relaţie şi această corespondenţă, personalitatea lui se oglindeşte şi se revelează, atât cât e omeneşte posibil, în toate valenţele sale umane, completând, în chip oportun, Jurnalul soţiei sale, apărut foarte recent tot la Editura Vremea. (Doina Jela)

216 pagini + 8 pagini de fotografii
Format 13 x 20 cm
Volumul poate va fi disponibil începand cu data de 15 iunie si va putea fi comandat pe site-ul nostru:
http://edituravremea.ro/o-carte-de-dragoste.-a-ta-de-tot.-al-tau-de-tot.-file-de-corespondenta

Articole similare

Seară italiană dedicată romanului „Ca din întâmplare, femeie“ de Dario Fo

Jovi Ene

Polonia şi Se-ma-for – în prim-plan la Anim’est 2011

Jovi Ene

Filme de top în secțiunile Supernova și Fără Limită la TIFF 2012

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult