Sunt Dan Romascanu si semnez Dan Romascanu 🙂
Nascut in Bucuresti in 1953, trait in Bucuresti pana in 1984. Liceul l-am facut la Sfantul Sava, facultatea de Automatica si Calculatoare am absolvit-o in 1977.
M-am casatorit in 1981 cu Liliana si exact la un an dupa nunta s-a nascut fiul nostru cel mare Liviu. Cel mic, Avi a venit pe lume in 1988 dupa ce ne stabiliseram deja in Israel.
Pasiunile mele sunt prea multe si timpul prea scurt, dar hai sa enumar o parte dintre ele in ordine aleatoarie – filmul, literatura, istoria, muzica buna aproape de orice fel, calatoriile, sportul si in special fotbalul vizionat din fotoliu, si desigur Internetul, care imi este si pasiune, si profesie, si mod de viata.
19 comments
Ti-am citit cu interes scurta dar bogata autobiografie.
Observ ca alti 3 cititori ti-au acordat si note pentru ea.
Ai, pana la aceasta data, nota 7 (sapte).
????
!!!!
De ce sapte?
Cum se acorda note unei autobiografii?
Ei, daca era pe vremuri, mai intelegeam, rude in strainatate asta taxeaza serios. Lipseste orice mentiune de activitati patriotice, pionieri, utecisti, stransul recoltei..
Dar astazi?
Ce-ar putea fi?
Oare liceul? Sfantul Sava… Mda, ce sa caute un evreu la un liceu astfel numit. Numele nu este intamplator, denota intentii. Chiar inconstient, acea matricola purtata de-a lungul anilor te putea influenta negativ. Cine stie la ce varsta aceasta isi va spune cuvantul?
Societatea prerevolutionara care ar fi criticat faptul ca stai multe ore pe scaun, fara eforturi fizice, fara miscare, ar fi mentionat ideea ca unghiul de circa 90 de grade intre partea superioara si inferioara a corpului impiedica o buna circulatie a fluidelor in corp. Fotbal din fotoliu tovarase? Ce ironii sunt acestea? Nu cadreaza! Doar Woody Allen, in imperialism, cand a fost intrebat daca a practicat vreodata un sport in aer liber a confirmat. Si a precizat ca a jucat remi pe o terasa a unui restaurant.
Astazi insa da, in lumea libera un evreu care alearga si transpira nu este vazut bine, deci nota se compenseaza.
Meseria este intelectuala, bun, desi nu avocat sau doctor, dar, in fine, nobody’s perfect. Ti-or mai fi scazut ceva pentru exemplul negativ pe care-l dai tinerei generatii cu statul din zori si pana in noapte chiombindu-te in fata ecranului computerelor. Probabil porti si ochelari.. Ia sa vedem… Da, evident, sa nu spui ca sunt de soare, stim noi!
Interesant, cine-or fi cei trei care ti-au dat notat autobiografia?
Sa vedem, din sutele-alea de mii de mesaje, s-o fi referind, poate wikileaks si la ei!
Teddy, nu inteleg ce problema ai cu scoala Sf Sava. E (sau a fost) o soala exceptionala. Ca sa pastrez corectitudinea politica a acestui site nu am sa analizez origine etnica a elevilor. Daca cauzi pretext pentru nota, poate realizarile sportiva s-ar potrivi mai bine.
Teddy, nota 7 (sapte) include si nota data de tine? Atunci cred ca totul este clar.
Asa cum am mentionat, nu am decat intrebari referitoare la modul in care poti acorda note unei autobiografii nu intr-un anumit scop, ci asa, dpdv artistico-contemplativ. Pana nu voi gasi raspunsurile cautate nu imi voi permite sa ma manifest.
Deci nu, nu sunt printre cei trei!
Majoritatea celor ce dau note, daca li se cere o apreciere de la 1 la 10, folosesc deobicei doar intervalul 4-10, poate 3.
Eu efectiv incep de la 1, asa ca din acest punct de vedere nu sunt foarte solicitat de amatorii de statistici.
Si oricum, in meseria ta, stii tu mai bine ca oricine cine sunt cei cu pricina, ceva urme au lasat ei, suficient sa le trimiti replici virusate daca consideri necesar! 🙂
Teddy – nu sunt suparat pe cel care si-a dat osteneala sa-mi dea un unu, asta e parerea lui, si un unu e mai mult decat un zero, ii multumesc pentru opinia sincera 🙂
Nu esti suparat deoarece este vorba de un site artistic, ceea ce-ti permite sa ramai obiectiv.
E, sa fi fost un concurs, sau notele astea sa fie luate in considerare la sfarsitul anului la acordarea unor prime, sau la stabilirea ‘adjunctului’ care poate deveni sef peste ani de zile, ca sa nu mai zic in politica, eheiii, ce lupte ar fi fost 🙂
Daca eram in politica, poate ma trimiteai la biografia Deliei care are 10 plin, sa vad ce pot sa ‘aranjez’. Drept multumire ma faceai director de coloana. Nu la manifestatie, o tema oarecare. Daca nu ‘uitai’ pana dupa alegeri!
Sa inteleg din acest raspuns ca media 7 provine din 10, 10 si 1? 🙂
este una dintre cele sapte posibilitati aritmetice
Sapte?
Eu sunt mai larg.
Ce-ai zice de 12 posibilitati aritmetice…? 🙂
7 combinatii, 12 aranjamente.
sau invers?
12 combinatii.
Aranjamente sunt mai multe dar nu e relevant.
10 10 1
10 9 2
10 8 3
10 7 4
10 6 5
9 9 3
9 8 4
9 7 5
9 6 6
8 8 5
8 7 6
7 7 7
total doispe.
Exista si un raspuns virtual la intrebarea ta, daca eu sunt printre cei trei:
Da, dar cu un singur vot posibil asta e tot ce-am putut sa repar!!
🙂
Sa incerc sa intervin si eu in discutie 😉
Putem lua urma celor care noteaza articolele, atat cu 1, cat si cu 10, fiecare lasa o urma, un IP, dar si alte informatii. Dar la ce bun? Cei cu nota 1 sunt probabil niste oameni care au „interes” sa dea astfel de note.
Din punctul meu de vedere, dar nu numai al meu, am prefera ca cei care dau note in nestire si pe criterii necunoscute, sa contribuie mai bine cu un comentariu, cu o parere, cu informatii, cu descrierea modului in care a ajuns sa dea acea nota.
Statisticile ne folosesc pentru ca, in timp, sa putem folosi cateva informatii cu privire la cele mai votate filme si carti, cu cele mai bine votate recenzii. Cat despre promovare, plata, va anuntam si ne vom lupta pentru note 😀
Semnat,
Jovi de nota 6,80.
Jovi draga, in majoritatea cazurilor, cei ce dau note in nestire, aiurea, nu au capacitatea sa scrie un comentariu si, cu atat mai mult, nu sunt interesati sa comunice de ce au zvarlit acea cifra.
Era o vorba: cine poate – creaza, cine nu – critica.
Macar sa critice, spui tu, nu doar sa arunce pietre in lac. Dar daca nu pot, saracii, nici atata, ce sa faci? Ii compatimim si gata!
Am scris deunazi, mirata de un vot cazut precum „cuca in perete”, urmatorul comentariu: „Sunt foarte curioasa ce exprima votul/nota? In general vorbind, ce vrea sa ne transmita votantul? Noteaza calitatea operei – film/carte/etc – comentate, sau calitatea comentariului? Astept cu real interes raspunsuri!” Bineinteles ca NU am primit RASPUNSURI 🙂 Dar o sa insist sa cer 🙂 Cu atat mai mult cu cat – in cazul in speta, votul ar fi trebuit sa fie un SALUT, un BUNA ZIUA, un BUCUROS DE CUNOSTINTA si nu un (….) care sa duca la caderea notei generale: de parca intri intr-o casa ca sa ii cunosti pe locatari si le arunci un „Hai si…r!” Hm, sa ma mai mir?
scuze, „cuca” a se citi „nuca” 🙂
Nu pot raspunde pentru altcineva, eu cand dau o nota pe acest site, apreciez calitatea comentariului.
Vad la sfarsitul comentariului o nota (8.5 din 10 in cazul Harry Potter) banuiesc ca este nota pe care o dai tu, autoarea comentariului, operei respective.
Ceea ce intrebam eu mirat in primul raspuns aici, este cum se da nota unei autobiografii. 🙂
Banuiesc ca optiunea de a vota autobiografia cuiva apare aici in mod involuntar, asa este construit site-ul.
Acestea fiind zise, iti spun si un ‘Salut’ extrem de calduros – dupa 20 de ani de cand am vorbit putin si dupa 40 de ani de cand am fost colegi 🙂 (Era ‘mic’ Dumas cu ‘Dupa (doar) 20 de ani’ ai lui).
Si, macar dupa faptul ca esti fan al lui Harry Potter, ma bucur sa constat ca ti-ai pastrat un suflet tanar.
Teddy, Teddy, unde te-ai ascuns douazeci de ani ? 🙂 Ma bucur ca frecventezi blogul nostru, sper sa il apreciezi cu fiecare zi mai mult :-), sa ne aduci in viitor propuneri, aprecieri sau critici si sa ne recomanzi si altor prieteni, spre largirea grupului celor cu „suflet tanar” 🙂
Multumesc, domnule Romascanu!