Stiri

Lectura de Joi #6 – 3 septembrie 2015, de la ora 19:00

affiche#6JOI, 3 septembrie 2015, de la ora 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane București, vor citi pentru public Ana Maria Sandu, Adela Greceanu și Mihai Radu. Accesul la eveniment este gratuit și se poate face cu începere de la 18:30.

Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană București, la un nou eveniment de lectură publică. În cadrul Programului „Cultura pentru toți”, Biblioteca Metropolitană București organizează evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” își continuă misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucureștean, iubitor de literatură.

Primele ediții ale acestui an i-a avut invitați pe Florin Iaru, Anca Vieru și Cristina Andrei, Mihai Duțescu, Bianca Dobrescu și Ciprian Măceșaru, Răzvan Petrescu, Andrei Ruse și Cristian Fulaș, Ioana Nicolae, Miruna Vlada și Iulia Militaru, Corina Bernic, Sorin Gherguț și Florin Dumitrescu.

Despre invitați:

Ana Maria Sandu a absolvit Facultatea de Litere a Universității București și cursurile de masterat în literatură română contemporană ale aceleiași facultăți. A debutat în 2003 volumul Din amintirile unui Chelbasan (Editura Paralela 45), tradusă în limba franceză în 2010 cu titlul L’ecorchure. În 2006, a publicat la Editura Polirom, în colecția “Ego. Proză”, romanul Fata din casa vagon. În 2010 a publicat romanul Omoară-mă! (Editura Polirom). Romanul a fost tradus în limba italiană în 2012.  În 2013 a publicat cel de-al patrulea volum,  Aleargă (Editura Polirom). A publicat texte în antologiile Cartea cu bunici, Bookătăria de texte&imaginiIubire 13, Prima datăNouvelles de Roumanie, Rumänien heute.  

Este redactor la revista Dilema veche

Adela Greceanu (pseudonimul Adelei Maria Martin, născută Duțu) este scriitoare şi jurnalistă de radio. S-a născut la Sibiu în 1975, a studiat jurnalistica iar din 1998 lucrează la Radio România Cultural şi trăieşte în Bucureşti. A debutat în 1997 cu volumul de poezie Titlul volumului meu, care mă preocupă atît de mult…, Ed. Eminescu, urmat volumele de poezie Domnişoara Cvasi, Ed. Vinea, 2001 şi Înţelegerea drept în inimă, Ed. Paralela 45, 2004. Criticul Marin Mincu a publicat în 1998 antologia critică numită Poezia română actuală. De la Adela Greceanu la Leonid Dimov. În 2008 a publicat romanul Mireasa cu şosete roşii, Editura Polirom. Este inclusă în antologia de povestiri românești Skräpliv, apărută în 2013 la editura suedeză 2244, parte a prestigiosului grup editorial Bonnier. În 2014 a publicat volumul de poezie Și cuvintele sînt o provincie, Ed. Cartea Românească, distins cu Premiul revistei „Observator cultural” și cu mențiunea specială a juriului la categoria „Cea mai bună carte a anului”, categoria „Beletristică”, la Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România. Adela Greceanu a susținut numeroase lecturi în ţară şi în străinătate iar fragmente din cărţile sale au fost traduse în germană, engleză, suedeză, bulgară, greacă, maghiară, italiană, turcă, slovenă, sîrbă, croată.

Mihai Radu este absolvent de Filosofie la Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi, a lucrat mai întâi ca profesor, apoi a intrat în presă. După câţiva ani la Aspirina Săracului şi Plai cu Boi, s-a alăturat redacţiei Academiei Caţavencu, devenită între timp Caţavencii. A publicat volumul de proză scurtă Hobby şi alte povestiri și, în colaborare cu Simona Tache, Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut. În 2014 îi apare romanul Sebastian, ceilalți și-un câine.

Despre moderator: Eli Bădică (n. 1988) și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, Universitatea din București, specializarea Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Facultatea de Științe Politice, Antropologie.

Eli este jurnalist și PR cultural. Din 2013 este redactor-șef adjunct și editor al unuia dintre cele mai importante site-uri culturale românești, Bookaholic.ro. A publicat în diverse publicații culturale de la noi (Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura). În prezent, este și redactor colaborator la Suplimentul de cultură și Revista Arte și Meserii.

Printre altele, este managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu, PR al Emineschool Bucharest Film Festival, care a avut ediția pilot în aprilie 2015, iar de curând este și PR al Casei de Pariuri Literare.

––

Lectura de joi este un proiect cultural organizat de Agenția culturală AdLittera, ce cuprinde 10 întâlniri cu publicul rezident bucureștean, într-un spațiu cald și prietenos, cu scriitori consacrați şi debutanți.

Scopul acestei acțiuni este, în primul rând, acela de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie percepută ca o nișă a elitelor; scriitura este într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obișnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.

Așadar, invităm bucureștenii pe 3 Sept., începând cu 18:30, la „Lectura de Joi” pentru o seară de proză, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”. Evenimentul are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu 4. 

Cum stă bine oricărei comunități online, vă invităm pe pagina FB pentru „like”, „share” și „comment”.

Reamintim că, începând cu 30 iulie 2015, în fiecare joi, de la ora 19.00, timp de 10 (zece) ediții, agenția AdLittera organizează „Lectura de Joi”, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane București, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”.

 ––

Lectură publică recomandată de: Radio România Cultural, radio SPT FM, radio RockZone.ro, Semne Bune, Observatorul Cultural, Bookblog, Filme-cărți, Bookaholic, Ceașca de cultură, Serial Readers, Book Hub, România pozitivă, Revista de povestiri, tiuK și Agenția de carte.

affiche#6

Articole similare

2017: Anul ficțiunii la Editura Litera

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (16 – 22 mai 2016)

Jovi Ene

Noutățile săptămânale Netflix: ultimul sezon House of Cards

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult