📍Seria de întâlniri “Interpretări ale realității” continuă cu o discuție care pornește de la volumul Viața bună și cum să o trăim, Robert Waldinger și Marc Schulz, publicat în 2023 la Editura Litera, traducere Smaranda Nistor.
📍Viața bună și cum s-o trăim este cel mai lung studiu despre fericire, desfășurat între 1938 și 2018 de cercetătorii Universității Harvard. Studiul, publicat de Robert Waldinger și Marc Schulz, e o examinare atentă și excelent susținută științific a uneia dintre cele mai eluzive trăiri omenești – fericirea ca stare de fapt, ca experiență umană, ca modulator social.
Invitate:
🎙Cristina Bogdan, conferențiar la Facultatea de Litere, filolog, antropolog și scriitoare
🎙Sabina Varga, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului literar Zest.
🎙 Moderează: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural și moderatoarea podcastului Litera #CuVoceTare.
📽 Evenimentul va fi transmis live și accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Despre seria Interpretări ale realității
💡Cum va arăta viitorul într-o lume hyper conectată și super tehnologizată? În explorarea răspunsurilor la această întrebare lansăm seria “Interpretări ale realității”, un program de evenimente care își propune să clarifice anumite idei și concepte din știința contemporană care influențează modul în care ne proiectăm viitorul și ne pregătim pentru el.
💡În cadrul acestor întâlniri lunare grupate sub titlul Interpretări ale realității ne propunem să aducem împreună pasionații de știință, inginerie, biologie, biodiversitate, astrofizică, neuroplasticitate, neuroștiință, filosofia, științei chimie – indiferent dacă sunt amatori sau profesioniști în domeniu. Cu această ocazie, vrem să oferim o șansă în plus cărților valoroase din librărie care tratează aceste teme, dar sunt mai puțin cunoscute publicului. Sperăm ca seria să angajeze în dezbatere cât mai mulți cititori și să aducă în prim-plan poveștile uimitoare de la granița științei contemporane. – Carmen Florea, coordonatoare proiect.
📍Întâlnirile sunt organizate cu sprijinul editurilor Corint, Polirom, Paralela 45, Litera, Curtea Veche, Trei, Publica, Vellant, Nemira și Humanitas.
📍Parteneri media: Revista Golan, Reading is cool, Filme-cărți, Observator Cultural, Matca, Media Hub, ASUR.