Stiri

Editura Publica la Gaudeamus 2024: reduceri, noutăți și recomandări de lectură

De azi până duminică (04→08 decembrie) toate cărțile disponibile pot fi achiziționate cu 30% sau cu 50% reducere! Oferta se aplică atât la standul nostru de la Romexpo (pavilionul B2, standul 19, între 1000 și 2000), cât și online.

Reducerea nu se cumulează cu alte promoții, coduri sau discounturi și este deja aplicată prețului cărții (prețul tăiat), astfel că pe paginile produselor este afișat prețul redus.

Noutăți:

Revenge of the Tipping Point

Cea mai recentă carte semnată de Malcolm Gladwell este o revizuire a primului său bestseller de acum 25 de ani, The Tipping Point. Fin observator ale crizelor și problemelor care ne definesc prezentul, Gladwell reușește nu doar să identifice originile lor discrete și surprinzătoare, ci să ne explice și cum ajung la un punct critic pentru ca apoi, după anumite intervenții (sau non-intervenții), să avem de-a face cu diverse epidemii sociale.

Gladwell ne atrage atenția asupra super-narațiunilor pe care ni le spunem (în general pe un ton pasiv), precum și care e rolul super-răspânditorilor și a diverselor inginerii sociale în răspândirea uimitoare a epidemiilor. O carte care ne ajută să înțelegem „contagiunile” lumii moderne, cu focus pe partea întunecată a acestora.

Day Trading Attention

De-a lungul istoriei, tranzacționarea atenției subevaluate a funcționat cel mai bine pentru vânzări. Dacă știm la ce sunt atenți oamenii și în ce context, atunci avem șansa să le vindem ceva. Gary Vee ne spune că se duce un război pentru atenție, respectiv că platformele sunt extrem de motivate să distribuie conținut relevant și valoros pentru utilizatori. Astfel că, dacă producem conținut și reclame pe care oamenii vor să le vadă, vom fi răsplătiți cu mai multe vizualizări și interacțiuni.

Un ghid plin de exemple reale care ne explică specificul fiecărei platforme importante de social media, precum și care sunt variabilele esențiale pentru un conținut eficient. Gary Vee face și o analiză a tipurilor de conținut și a strategiilor de pus în practică. O carte recomandată și celor care vor să înțeleagă mai bine cum funcționează „TikTokficarea” rețelelor sociale.

În căutarea lui Novak

Niciun jucător, bărbat sau femeie, nu a câștigat mai multe titluri individuale de Grand Slam decât Novak Djokovic. Pornind de la interviuri cu persoane apropiate lui — inclusiv cu prietenii și cu mentorii lui, precum și cu foștii antrenori sau rivali —, cartea este o explorare detaliată a mentalității și a psihicului unuia dintre cei mai fascinanți sportivi din toate timpurile.

Pentru transparență, în cartea semnată de jurnalistul britanic Mark Hodgkinson apare informația că la 12 ani Novak ​a mers la academia de tenis a lui Niki Pilic din Germania despre care autorul spune că, în ciuda reducerii făcute de proprietar, tarifele erau dureros de mari pentru familia Djokovic. Aici a fost coleg de cameră cu Cosmin Georgescu, astfel că acesta apare sporadic prin carte.

Bani

Fiecare dintre noi a auzit mantra potrivit căreia banii sunt rădăcina tuturor relelor, dar David McWilliams ne spune în excelenta sa carte că banii sunt și un instrument al păcii: în loc să‑și omoare vecinii pentru hrană și bunuri, oamenii au învățat să facă comerț prin intermediul banilor. Astfel că banii au oferit mai degrabă o alternativă la război, decât un motiv de război.

Autorul reușește să ne prezinte o altfel de istorie a omenirii: din prisma acestei invenții monetare și sensului pe care am decis cu toții să îl acceptăm. O lectură excelentă pentru serile (sperăm, liniștite) de iarnă.


Și fiindcă se apropie Moș Nicolae și alte ocazii bune de a dărui cărți, avem câteva recomandări de cadouri, recomandări de lectură Youngster pentru cei mai cuminți tineri cititori, precum și o selecție de cărți care să ne ajute să înțelegem importanța informației corecte și a gândirii critice într-o societate democratică.

Lecturi folositoare să avem!

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: Orange is the New Black, parteneriate cu Alex Pina și Jason Bateman

Jovi Ene

O noua aparitie la Editura Compania

Jovi Ene

Retrospectivă portugheză: Trei scurtmetraje de André Marques la Cinemateca Union

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult