Editura Herg Benet și Clubul Țăranului Român vă invită vineri, 27 martie, începând cu ora 18, la aniversarea a cinci ani de existență, aniversare care se va petrece în mijlocul scriitorilor și cititorilor, cu lecturi, discuții, autografe, music act, stand de carte, totul la Clubul Țăranului Român (Șos. Kiseleff 3, intrarea Monetăriei).
Ca și la aniversările Herg Benet Live 2,5 și Herg Benet Live 3,5, cititorii sunt așteptați să-și cunoască pe viu autorii lor preferați și să le pună întrebări. Intrarea este liberă.
Scriitorii care vor oferi lecturi din cele mai recente cărți publicate sunt: Leonard Ancuța, Theo Anghel, Flavius Ardelean (A.R.Deleanu), Ana Barton, Cristina Boncea, Anda Docea, Radu Găvan, Mugur Grosu, Lorena Lupu, Lucian Mîndruță, Alexandra Niculescu, Alina Nedelea, Cristina Nemerovschi, Corina Ozon, Cosmin Perța, Alex Pițigoi, Petronela Rotar, Liviu G. Stan, Simona Stoica, Iulian Tănase, Vlad Tăușance, Alexandru Voicescu și Andrei Zbîrnea.
Invitați speciali: Claudiu Komartin, George C. Dumitru.
Editura Herg Benet s-a înființat în 2010, iar în cei cinci ani dedicați literaturii române vii și-a atins obiectivul de a face cunoscute pe piața de carte autohtonă voci noi, puternice, inconfundabile, cu o scriitură originală, perfect coordonată cu literatura universală de vârf. Herg Benet a oferit cititorilor bestseller-urile de azi, care vor fi clasicii de mâine.
Editura Herg Benet a reușit să schimbe o parte importantă a paradigmei culturale românești – propunând autori tineri, originali, talentați și interesanți, a adus literatura autohtonă din nou în atenția publicului tânăr, demonstrând că și în România se pot scrie bestseller-uri la fel de reușite precum cele internaționale.
Treptat, prin apropierea făcută între scriitori și cititori, am înlăturat multe prejudecăți care sufocau imaginea literaturii produse în România, într-un final ea ajungând să fie privită așa cum este în realitate: diversă, curajoasă și vie.
Am câștigat un pariu care părea imposibil: literatură valoroasă, dar și atractivă și deschisă spre public. Cartea românească editată de noi n-a rămas exclusiv în librării și bibliotecă, cum se întâmpla mai înainte; în loc să-și aștepte cititorul să vină spre ea, a mers acolo unde a fost cerută: cafenea, parc, mall sau liceu. Din revistele ușor anacronice, a migrat către bloguri, site-uri culturale sau rețele de socializare. Am descoperit tineri cu viziune artistică originală, ale căror debuturi le-am giraj și promovat fără rezerve – o parte dintre aceștia, într-un timp mai mult decât foarte scurt, au devenit nume recunoscute ale culturii de astăzi.
An de an, paleta stilurilor și genurilor oferite de către Herg Benet cititorului român s-a lărgit, s-a diversificat. Am considerat că este un proces firesc, de încurajare a exprimării gusturilor unui public pe care am reușit să-l dezvoltăm în jurul planului nostru editorial. De la poezie postmodernă s-a ajuns la romane fantasy, de la eseu filosofic la antologii de poezie internațională. De la thriller la romane care problematizează societatea actuală. De la lirică feminină, la satiră și pamflet. În ciuda diversității crescânde, am păstrat un numitor comun, și suntem hotărâți să-l păstrăm în continuare: tot ceea ce publicăm să fie sută la sută original și relevant. Cum aceste criterii bine definite de selectare a valorii nu puteau trece chiar neobservate, cărțile publicate de Herg Benet au fost răsplătite în fiecare an cu premii, care au vizat în primul rând calitatea conținutului, dar nu în ultimul rând și aspectul grafic în care ele s-au prezentat pe rafturile librăriilor.
Totul despre cărțile Herg Benet, pe http://www.hergbenet.ro .