Editorial

Top 3 seriale Hulu pe care le recomand oricui

Țineți minte vremurile în care priveam câte 2-3 sezoane de seriale și le tot așteptam cu sufletul la gură? Se pare că această modă este tot mai repede înlocuită de mini-seriale, de producții care spun istorii în maxim 6-8 episoade. De cele mai dese ori, aceste povestiri cinematografice au un impact mare și sunt dezvoltate pe modelul introducere – intrigă – deznodământ, similar modelului de proză scurtă în literatură.

n topul preferințelor mele sunt producțiile marca Hulu. Pentru contextualitate, Hulu este un serviciu de streaming online care oferă acces la o varietate de conținut video, inclusiv emisiuni TV, filme, documentare și producții originale. A fost lansat în Statele Unite în 2008 și este deținut în principal de companiile Disney și Comcast.

Hulu include o gamă largă de emisiuni TV populare, inclusiv seriale actuale și clasice, dar și producții originale, precum „The Handmaid’s Tale”, „The Act”, „Shrill” și multe altele. De asemenea, serviciul oferă o colecție extinsă de filme și documentare.

Am ales astăzi trei seriale care vor fi sigur pe gustul aproape fiecărui cinefil și care mi-au plăcut în mod special.

1. Candy: Crimă în Texas (2022)

Deschide lista producția „Candy: Crimă în Texas”, în regia lui Nick Antosca și Robin Veith, care urmărește istoria lui Candy Montgomery, o femeie trecută de prima tinerețe, care trăiește într-o comunitate ușor habotnică, dar care pare să aibă tot felul de secrete și schelete în dulap. Bazat pe fapte reale, mini serialul aduce în prim plan istoria lui Candy Montgomery, o femeie americană, casnică din Texas, care a ucis-o pe Betty Gore, o prietenă apropiată, în propria casă, folosind un topor.

Crima a atras atenția mass-mediei și a devenit subiect de interes pentru public, deoarece implica două femei aparent obișnuite dintr-o mică comunitate suburbană. Procesul care a urmat a atras și mai multă atenție, punând în discuție chestiuni precum violența domestică, starea mentală și apărarea de circumstanță.

Aceasta a fost găsită vinovată de omor premeditat în 1980, dar condamnarea sa a fost anulată într-un proces de apel în 1981. A fost ulterior judecată din nou în 1984, dar a fost găsită nevinovată de omor premeditat pe baza autoapărării.

2. Minte-mă (2022)

A doua producție este serialul „Minte-mă”, în original „Tell me lies”, în regia lui Meaghan Oppenheimer, bazat pe romanul cu același nume din 2018 al Carolei Lovering. Lucy și Stephen sunt doi tineri studenți, cu multe vise și multe traume, care, ajunși în inima unui campus studențesc, se angajează într-o relație toxică și fără sorți de izbândă.

În viziunea mea, acest serial ridică câteva teme de discuții importante, precum ar fi cea a relațiilor nesănătoase, a interdependenței personale și a violenței psihice în cuplu.

3. Tinerețe furată: Cultul de la Sarah Lawrence (2023)

Și ultimul serial marca Hulu este „Tinerețe furată: Cultul de la Sarah Lawrence”, o producție documentară care elucidează apariția, evoluția și urmările survenite după așa numitul Cult de la Sarah Lawrence, un scandal care a avut loc în anii 2000, implicând un grup de tineri adulți și un mentor carismatic la Sarah Lawrence College, o instituție privată de învățământ superior din New York.

La baza acestui scandal stă relația abuzivă și manipulatoare dintre Lawrence Ray și un grup de studenți de la Sarah Lawrence College, inclusiv fiica sa. Ray a fost descris ca un individ manipulator care a abuzat și a exploatat studenții vulnerabili, afectându-le emoțional, financiar și psihologic.

Ray a exercitat controlul asupra acestor studenți prin tactici de manipulare emoțională, intimidare și șantaj. El a profitat de naivitatea și vulnerabilitatea lor și a impus o dinamică de tip cult, în care aceștia erau dependenți de el și își pierdeau autonomia.

În timpul sesiunilor pe care le ținea, Ray a forțat studenții să-i predea controlul asupra vieții lor financiare și personale, le-a impus restricții și reguli stricte și i-a supus la abuz fizic și emoțional. Scandalul a atras atenția mass-mediei în anul 2019, când povestea a ieșit la iveală. Investigațiile ulterioare și procesul legal care a urmat au condus la arestarea și acuzarea lui Lawrence Ray în 2020, sub multiple capete de acuzare, inclusiv răpire, șantaj și proxenetism.

Cred că aceste seriale au avantajul nu doar de a capta atenția publicului, ci mai ales de a dezvolta puncte de dialogare asupra unor subiecte de interes major, semnalând carențele sociale pe care avem tendința să le ignorăm de cele mai dese ori.

Articole similare

Viață și moarte în labirintul științei sovietice. „Cazul doctorului Kukoțki”, de Ludmila Ulițkaia

Corina Moisei-Dabija

50 de ani de Bond. James Bond

Jovi Ene

Top 10 cele mai bune filme văzute pe Netflix în 2019

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult