Editorial

O modalitate de a supraviețui într-un oraș fără librărie mare: Libmag.ro

În orașul meu de peste 30.000 de locuitori, nu prea există activitate culturală. Sunt două librării (un Diverta și o librărie no name, în care se vând și cărți, dar în subsidiar, după produsele de papetărie), dar insignifiante, pentru că acolo rareori are loc vreun eveniment cultural însemnat, cinematograf nu mai există de mai mult de 15 ani (dar de câteva săptămâni se aduc sâmbăta filme la o Casă de cultură), scriitorii importanți lipsesc sau există acel spirit de castă, provincial, în care un grup mic de cititori își citesc cărțile și scriu reciproc despre ele în revistele locale, necunoscute la nivel național.

Așa că cei care iubesc cartea și lectura trebuie să meargă spre București sau spre alte orașe importante, iar calea prin care se pot achiziționa cărți a rămas aproape exclusiv online. În privința cumpărării de cărți de pe internet, această piață a devenit foarte mare, poate și datorită comodității, dar și pentru că reducerile oferite de edituri și de librăriile online sunt deseori mai mari decât cele oferite în librăriile fizice sau la târgurile de carte.

Se poate scrie oricât despre acest lucru, dar astăzi voiam să vă povestesc despre felul în care am interacționat cu o nouă librărie online, Libmag.roDeocamdată puțin cunoscută, am auzit despre noua librărie în urmă cu vreo lună și jumătate, de undeva de la prietenii mei de pe Facebook și am decis să-i dau o șansă, mai ales că am descoperit că face parte din același lanț cu unul dintre cele mai cunoscute anticariate online, Târgul cărțiiCum îmi lipsesc suficiente cărți (deși spațiu în casă nu mai am), mă pregăteam să solicit două cărți care mi-au făcut cu ochiul, am intrat pe pagina librăriei și am văzut, la fel ca la celelalte librării online, diferite promoții și, mai ales, un design prietenos (în plus, așa cum observa un prieten pe Facebook, există acolo și o categorie de oferte intitulate ”Lichidări de stoc”, semn că librăria nu este așa de nouă, doar am auzit eu cam târziu de ea).

Ce mi-am ales și cum a fost interacțiunea cu librăria? În primul rând, ”Mandarina” lui Răzvan Petrescu, apărută la Curtea Veche Publishing, o culegere de proză scurtă, gen literar oarecum distant publicului, dar și mie, care prefer non-ficțiunea sau romanul. Dar l-am ales pentru Răzvan Petrescu, un prozator pe care-l admir și căruia i-am plăcut la nebunie cartea ”Ursulețul lui Freud”. În al doilea rând, îmi plac mult enciclopediile celor de la Editura Litera și multe din ele îmi lipsesc, chiar și cele recente. Aici am stăruit mai mult, pentru că mi-a fost foarte greu să aleg doar una, pentru a mă încadra în bugetul pe care mi l-am stabilit. Am ales, în cele din urmă, ”52 de săptămâni de vis”, pentru că sunt un împătimit al călătoriilor, iar Colecția National Geographic este una de înaltă ținută.

După ce am comandat, am mai avut o temere: livrarea se face ori prin ridicare din magazin (un lucru foarte fain!) sau prin curier DPD și Prioripost. Cum nu puteam ajunge în magazin (varianta este gratuita si se face la magazinul de pe bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3, Bucuresti), alegerea firească a fost curierul (tarif fix, 11,99 lei), iar aplicația librăriei a ales Prioripost. Aici au intervenit fricile mele pentru că știm problemele de la Poștă, mai ales din București, pentru că am ales livrarea la serviciu. Ei bine, totul a decurs perfect: a doua zi după comandă, produsele fiind în stoc, un curier de la Poșta Română-Prioripost mă suna și aducea pachetul. Deci foarte rapid și fără probleme, astfel încât a doua zi răsfoiam deja cele ”52 de săptămâni de vis” și mă gândeam la ceva variante de concedii pentru perioada următoare.

Eu unul vă recomand noua librărie online, Libmag.ro, interacțiunea cu site-ul și cu partea de comandă este bună, livrarea a fost promptă, iar reducerile sunt, uneori, substanțiale. Mai sunt necesare câteva ajustări în privința cărților foarte noi, cele din anul 2017, unele din ele lipsesc și n-ar trebui, dar este un lucru care se poate îndrepta într-un timp apropiat. Despre cărțile comandate, voi scrie cu altă ocazie, sper cât mai curând!

Articole similare

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în octombrie 2021

Jovi Ene

Top 10 cele mai bune filme văzute în 2014

Jovi Ene

Reîntoarcere în adolescență: „Băieții n-au voie să plângă”, de Gelu Diaconu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult