Editorial Recomandat

Filme, carţi şi câteodată fotbal: 27 iunie 2012

Rezultate 24 iunie:

Anglia-Italia 0-0 (castiga Italia la penalty-uri)
Pronosticuri corecte: –

Meciul zilei: Portugalia-Spania. Pilula culturala: Delia.

Arhipelagul MADEIRA (lemn – in portugheza), cu capitala la Funchal – este renumit pentru vinurile sale, aperitive sau de desert, despre care puteti citi pe Wikipedia. Cum insa in cazul vinului, a citi nu excita cine stie ce papilele gustative, o raita turistica la fata locului ar fi mai indicata (si pentru minte si pentru suflet si pentru sanatatea ambelor 🙂 )

 

Barcelona … capitala Catalunyei – orasul expresiei gaudiene…

Barcelona … La Rambla, strada pe care am cunoscut-o din romanele lui Zafon: “La Rambla este cea mai faimoasa strada din Barcelona. Largul bulevard uneste Placa de Catalunya, o piata aglomerata, cu Monument a Colom, o coloana inalta, ridicata in onoarea lui Cristofor Columb.” (cititi in continuare)

Barcelona … orasul fotbalului si in prezent al argentinianului Lionel Andrés Messi (preferatul colegei noastre de blog, Mihaela 🙂 ).

Barcelona, orasul filmului Vicky, Cristina, Barcelona

Pronosticuri meciuri 27 iunie 2012. Portugalia-Spania

Jovi: 0-1
Eddie: 2-1
Dan: 1-2
Marian: 0-1
Mihaela St.: 0-0 (se califica Spania)
Iulian: 1-1 (se califica Portugalia)
Alartes: 1-2
Mike: 1-3
Codrut: 1-2
Jules: 2-3
Costi: 1-3
Mihaela M.: 1-2

Clasament intermediar (s-a acordat, conform regulamentului, 1 pct. pentru cei care au ghicit echipa calificata in semifinala):

1. Marian – 49 pct.
2. Mihaela M. – 36 pct.
3-4. Mike, Codrut – 33 pct.
5. Eddie – 29 pct.
6. Mihaela St. – 27 pct.
7-8. Dan, Jovi – 24 pct.
9-10. Alartes, Iulian – 23 pct.
11. Jules – 22 pct.
12. Costi – 17 pct.

Dupa cum stiti, la etapa 1, se dadeau puncte suplimentare pentru alegerea semifinalistilor (5 puncte x 4 echipe). Dupa disputarea tuturor meciurilor din sferturi si cunoasterea echipelor calificate in semifinale, a rezultat urmatorul CLASAMENT GENERAL de la care pornim in ultimele 3 meciuri ale Campionatului European:

1. Marian – 59 pct.
2. Codrut – 48 pct.
3. Mihaela M. – 46 pct.
4. Eddie – 44 pct.
5. Mike – 43 pct.
6-7. Dan, Jovi – 34 pct.
8-9. Alartes, Iulian – 33 pct.
10. Mihaela St. – 32 pct.
11-12. Jules, Costi – 27 pct.

Parteneri concurs: Editura Polirom şi Books-Express.ro.

Momentul partenerului Editura Polirom: Copilaria. Adolescenta. Tineretea, de Lev Tolstoi. Primele opere ale lui Tolstoi, Copilaria. Adolescenta. Tineretea reiau viata marelui autor din copilarie si pina in vremea studentiei. Cele trei titluri nu acopera realitatea precum ar face-o memoriile: autorul lor amesteca realul cu imaginarul, detaliul nostalgic si anecdota cu judecatile pasionale si digresiunea filozofica. Volumul, frazat nepretentios si nu lipsit de nuante, un pretext ce pune altfel in lumina viata si opera lui Tolstoi, este si o dovada a talentului de povestitor consacrat de capodoperele de mai tirziu.

Trilogia Copilaria. Adolescenta. Tineretea (1852-1857) reprezinta debutul in literatura al marelui clasic rus Lev Tolstoi. Este o lucrare de inspiratie autobiografica si, inca de la aparitia primului volum, a constituit un succes editorial: a atras atentia publicului si pe cea a literatilor consacrati ai epocii (printre care Ivan Turgheniev), care i-au recunoscut talentul si i-au prevazut un viitor stralucit tinarului de numai 23 de ani.

Trilogia este de fapt un Bildungsroman, cel al copilului si apoi al tinarului Nikolenka, incepind cu anii copilariei, petrecuti la Iasnaia Poliana, si pina in perioada studiilor universitare. Dupa moartea mamei, Nikolenka si fratii sai sint crescuti si educati de bunica, aceea care avea sa-i insufle eroului dragostea pentru arte si mai ales pentru literatura. Pe parcursul trilogiei, autorul combina anecdota nostalgica si consideratiile filozofice si morale, care in operele viitoare aveau sa fie aduse la desavirsirea stilistica si conceptual bine-cunoscuta.

Va precizam ca oricine poate comenta la articolele noastre, iar cel care va ghici cele mai multe rezultate în comentariile înaintea jocurilor va primi un pachet de cărţi-surpriză din partea Filme-carti.ro.

Articole similare

Istoria scrisului – cerneala

Jovi Ene

Scriitorul Victor Alartes, autorul romanului „Abandonul calului negru” – o incursiune ficțională într-o lume politică veridică

Jovi Ene

Fragment în avanpremieră: ”Belgravia”, de Julian Fellowes

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult