Editorial

Elocventa in politica

Elecventa este o arta prin care omul dotat isi exteriorizeaza gandurile, in forme elegante si convingatoare cu ajutorul cuvintelor, gesturilor, dictiunii si modularea vocii.

Elocventa este o arta prin care omul politic comunica electoratului ideile si planurile  care il anima si modul in care le va pune in practica pentru pentru binele tarii.

Toate bune si frumoase si perfect valabile, pana in cazul in care avem de a face in postura unui om politic, cu tipul Dinu Paturica.

Ciocoiul Nou ne comunica “elocvent” un maidan  cutremurator de ganduri, de idei si de idealuri. Elocventa discursului sau politic se rezuma la comunicari precum “cine mi-e dusman mie – e dusman intregii tari”, “cine nu imparte cu mine prada lui – nu e demn sa stea in fruntea tarii” si culmineaza cu gratularea contracandidatului sau cu epitete precum “mos, cocosat, chel, chior, betiv, taranoi”!

Aici se termina, inainte de a incepe, elocventa discursului politic al ciocoiului nou inobilat cu titlul de “baron”.

Uita domnii Dinu Paturica, ca tara nu este o prada ce trebuie impartita intre membrii haitelor de lupi. Uita domnii Dinu Paturica ca oameni politici precum Roosevelt, Chirchill, Golda Meir si multi altii nu au fost nici tineri, nici frumosi, nici perfecti fizic insa s-au devotat util tarilor lor.

Si mai uita Domnii Dinu Paturica ca epitetul de taranoi nu poate fi considerat jignitor in fond – din moment ce radacinile fiecaruia dintre noi – ca si ale domniilor lor –  se trag din tarina strabuna.

Indiferent ce nume poarta azi domnii de tip Dinu Paturica, ca ar fi Gigi sau ca ar fi – absolut intamplator -chiar Dinu aceste nume, ei ne-au dovedit ca “Elecventa este o arta prin care omul dotat isi exteriorizeaza gandurile, in forme elegante si convingatoare cu ajutorul cuvintelor, gesturilor, dictiunii si modularea vocii”. Si ca – din pacate – EI NU STAPANESC aceasta arta!

Articole similare

“Per aspera, ad astra”: Festivalul de conferințe ”Despre lumea în care trăim”

Delia Marc

Teatru: „Foxfinder”, în căutarea răului care există cel mai mult atunci când nu există

Claudia Nițu

Fragment în avanpremieră: ”Hanul lui Manuc”, de Simona Antonescu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult