Editorial Recomandat

Despărţirile anului 2012

neil-armstrong-ripCa intotdeauna, boala, accidentul sau pur si simplu batranetea rapesc dintre noi oameni cunoscuti, care au lasat o amprenta importanta asupra vietilor noastre sau asupra domeniului in care au activat.

Au parasit scena vietii in anul ce tocmai s-a incheiat:

Neil Armstrong – primul om care a pasit pe Luna,

Muzicieni si cantareti: Dave Brubeck – unul dintre gigantii jazz-ului din a doua jumatate a secolului 20, cantaretele Etta James, Dona Summer si Whitney Houston, si marele cantaret indian de sitar Ravi Shankar.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=7dmfS8WdK1I’]

ion lucianRay Bradbury – unul dintre gigantii anticipatiei, autorul ‘Cronicilor martiene’ si a lui ‘Fahrenheit 451’.

Arhitectul Oscar Nemeyer – unul dintre marii arhitecti ai secolului 20 si poate singurul care avea in portofoliu  proiectarea unei capitale.

Criticul literar S.Damian si romancierul Constantin Toiu (autorul ‘Galeriei cu vita salbatica’).

Actorul Ion Lucian (l-am vazut ultima data in 2011 in ‘Escu’ pe scena Teatrului de Comedie, dar rolul cel mai memorabil pe care mi-l amintesc este cel din ‘Comedie Rosie’ pe scena Nationalului).

Rozina Cambos – actrita de teatru si film nascuta in Romania si emigrata in Israel in anii 80 – una dintre marile promisiuni ale generatiei de actori afirmate in anii 70 pe scenele romanesti, apoi ajunsa in Israel si-a construit o noua viata si o noua cariera, ajungand sa joace pe cele mai reputate scene israeliene.

(Dan)

Cântăreţul american Andy Williams,  al cărui cântec cunoscut este „Moon River”:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Mi0UUP7g-0M’]

larry hagmanCarlos Fuentes, scriitor mexican.

Regizorul britanic Tony Scott, căruia i-am consacrat şi noi un articol „In Memoriam”.

Rashidi Yekini, fotbalist nigerian, la doar 48 de ani. Ni-l aducem aminte de la Campionatele Mondiale din SUA si Franta.

Sylvia Kristel, alias Emmanuelle.

Larry Hagman, alias J.R.

Dintre români, actorii Emil Hossu, Iurie Darie, Şerban Ionescu şi Ştefan Radof.

(Jovi)

Articole similare

Alt fel de amintiri din copilărie: „Murmur”, de Mircea Pricăjan

Dan Romascanu

Gigi (1958)

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (26 martie – 1 aprilie 2012)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult