Editorial Recomandat

Cele mai bune seriale văzute în 2016

Cele mai bune seriale istorice:

Vikings: În mod neașteptat ne-am trezit în această toamnă că, ceea ce părea a fi un bun sezon 4 încheiat, să continue cu încă o porție de 10 episoade ceea ce înseamnă cel mai lung sezon de până acum. Ritmul e păstrat la cote maxime, interpretarea actorilor fără reproș, iar documentarea impecabilă. În mod cert cel mai bun serial de gen.

Medici: Masters of Florence: Fără a-și bate capul foarte tare cu acuratețea istorică (lucru ce în mod normal m-ar fi iritat extrem) serialul are ritm, personajele sunt interesante și jucate cu har, iar decorurile, costumele și peisajele sunt splendide.

The Hollow Crown: The Wars of the Roses: Sezonul 2 continuă exploatarea pieselor istorice shakespeariene cu Henric al VI-lea și Richard al III-lea. Și dacă v-a plăcut Kevin Spacey în House of Cards monologurile similare ale lui Cumberbatch vă vor hipnotiza de-a dreptul.

Cea mai mare dezamăgire:

Frontier: În ciuda mușchilor lui Jason Momoa acest serial despre încleștările violente și haotice iscate pentru controlul pieței blănurilor din nordul Americii sfârșitului de secol 18 nu reușește să-și găsească ritmul apelând mult prea des la rezolvări facile și forțate deși subiectul insolit și neexploatat ar fi fost de-ajuns pentru un serial de succes.


Cele mai bune seriale horror

The Walking Dead: De departe cel mai popular serial. A început noul sezon cu niște scene foarte dure care probabil c-au adăugat noi categorii sistemului de rating american 😉 Negan din serial îmi pare mult mai interesant decât punctul de pornire din comicsul originar. La cum se mișcă lucrurile probabil că scenariștii vor mai avea nevoie de încă un sezon ca să rezolve toate firele narative începute și să ne ducă la nivelul Șoptitorilor din comics. 😉

American Horror Story : Această veritabilă antologie horror folosește clișeele genului într-un colaj vizual narativ ce garantează o perspectivă nouă asupra unor motive filmice de serie B. Acest al șaselea sezon mixează temele fermei izolate cu redneckșii canibali, founding footage filme cu reality showri și bloggeri de gen. Și totul pe fundalul celebrei enigme a coloniei pierdute Roanoke.

Preacher și Outcast. Le-am luat împreună pentru că au aceeași filiație: comicsuri de succes. Preacher e un serial auto-ironic și parodic ce mustește de umor negru și mizează totul pe chimia din triunghiul personajelor principale. Interesant la el e faptul că deși folosește personajele comicsului nu utilizează – cel puțin în acest prim sezon – și linia narativă. Outcast, pe de altă parte, e rău, serios, cu un personaj principal torturat psihic și gata să cedeze luptei continue dintre calitatea de tată și cea de exorcizator al persoanelor posedate.

Cea mai mare dezamăgire:

Van Helsing


Cele mai bune seriale sefe și fantasy

Game of Thrones: Chiar nu are nevoie de comentarii, nu?

Westworld: Combinația de western și sefe a spart piața. Și singurul lucru sensibil la întregul ansamblu este dozarea complicării ezoterismului pseudopsihologic al roboților deveniți brusc conștienți.

Man in the High Castle: Ucronia inspirată din romanul omonim al lui Philip K. Dick se derulează mai departe în afara cadrului cărții originare, dar mi s-a părut cu mai multă imaginație decât în primul sezon. Acum vom avea mai mult de-a face cu partea germană a lumii imaginate de Dick și lucrurile nu sunt chiar ușor de asimilat 😉

The Kettering Incident: Un serial australian pe care n-aveți voie să-l ratați! O combinație de Twin Peaks și Strange Things . O mixtură insolită de straniu și enigme polițiste pe fundalul unor peisaje splendide de o stranietate care-ți rupe inima.

Falling Water: Un serial neobișnuit, cu primele episoade dându-ți o senzație de confuzie datorită fluidizării graniței dintre realitate și oniric. Sper să nu eșueze ca atâtea altele în suficiența explicațiilor conspirațiilor planetare.

Articole similare

Fragment în avanpremieră: ”Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi”, de Bogdan Suceavă

Jovi Ene

Ce-am învățat despre literatură de pe Goodreads.com (I): Percepție vs. realitate

Jovi Ene

Călătorii literare cu Camelia Cavadia: „Orice carte e o călătorie, așa le-am privit mereu și exact așa o fac și acum”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult