Recomandat Stiri

Concurs: Premii 3 cărţi “Jacob se hotărăşte să iubească”, de Cătălin Dorian Florescu

O nouă săptămână, un nou concurs cu premii oferite de Editura Polirom:

De data aceasta,  premiile constau intr-un exemplar din noul volum al lui Catalin Dorian Florescu,  Jacob se hotaraste sa iubeasca, apărut recent în colecţiaFiction Ltd” şi distins cu Swiss Book Prize 2011, pentru trei persoane care raspund la intrebarea noastra.

Despre carte:

O carte despre viata si suferinta, unde istoria europeana si povestile personale se contopesc intr-o mare epopee. In Banat, un amestec de neamuri format din romani, nemti, francezi, sirbi, unguri traiesc impreuna de secole. Aici s-a inventat sistemul binelui facut din iubire: „Inca nimeni nu refuzase vreodata sa dea ajutor si nu se impotrivise vreodata acelui lucru care definea viata de aici: indatorirea binelui facut din iubire. Asta era datoria fata de ceilalti. Datoria ii tinea pe toti impreuna”. Asadar, si Jacob iubeste – insa si pentru ca asa ii sta in fire. El isi iubeste marunta viata, mizera si dura; invata sa-si iubeasca tatal, care insa il tradeaza mereu; le iubeste pe Katica, sirboaica, si pe Ramina, tiganca cea grasa, insa una este ucisa si cealalta deportata. O poveste despre duritate si saracie, dar si despre sensibilitate si tandrete, o poveste emotionanta si palpitanta in care iubirea devine o arta a supravietuirii.

„Noul sau roman il catapulteaza pe Catalin Dorian Florescu in prima linie a literaturii germane… Nu sint multi cei care povestesc cu atita forta, sensibilitate senzoriala si caldura, atit de amplu, cuprinzind secole, atit de calm si fara teama, ezitind la fel de putin atit cind se confrunta cu brutalitatea si cruzimea, cit si in fata gingasiei si a tristetii. Ce povestitor! Florescu este atent la fiecare detaliu, la fiecare nuanta si lasa imaginea obiceiurilor rurale sa invie, ca intr-un tablou de Bruegel, cu toate grozaviile si frumusetile lor… El a scris un roman impunator despre un secol brutal si despre o viata lipsita de speranta, un roman care insa nu se scufunda nicicind in deznadejde. Este o adevarata carte a iubirii.” (Elke Heidenreich, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Pentru a castiga una din cartile oferite, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este ultima dvs. carte citită de la Editura Polirom şi cum vi s-a părut?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o  adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu;
  • cei trei castigatori vor fi desemnaţi prin tragere la sorti prin intermediul Random.org.

Asteptam comentariile dvs. pana duminica, 2 decembrie 2012, inclusiv, iar cei trei castigatori vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi (fiecare) câte un exemplar din volumul Jacob se hotaraste sa iubeasca.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (5 decembrie 2012): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, castigatorul fiind ales prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 67 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca respectivii castigatori sunt comentariile cu numerele respective in ordinea exacta de pe site.

Iata castigatorii:

Castigatorii asadar sunt:

-comentatorul cu numarul  – 25 – Raduti Anca Maria – Vraciul. Profesorul Wilczur – Tadeusz Dolega-Mostowicz*-nu este carte a Editurii Polirom, raspunsul este invalidat;

-comentatorul cu numarul  35Monica Daliu – ”La taifas – Aurora Liceanu”;

-comentatorul cu numarul  – 31 – nicolae claudia – ”Uluima carte pe care am citit-o de la Editura Polirom, a fost “Vieti paralele” de Florina Ilis. sunt captivanta de poeziile si operele lui Eminescu, iar in aceasta carte am aflat multe lucruri pe care nu le stiam despre el..Este o carte minunata, o recomand tuturor”;

-comentatorul cu numarul  24 – Vlaf F. – “ABC turistic montan” de Ion Maftei, mi-a folosit pentru a deprinde notiunile de baza privind marcajele traseelor turistice montane.

Felicitari!

Articole similare

Romanul lui Michel Houellebecq recompensat cu Premiul Goncourt 2010

Jovi Ene

Documentare, tango argentinian, „Oameni și cărți” și afterparty la Carte peste carte, ediția a VII-a

Jovi Ene

Bullets over Lipscani (Popa Soare)

Delia Marc

68 comments

Monica Delia Radu 26 noiembrie 2012 at 09:42

Marina – Carlos Ruiz Zafon
Cuvintele din roman au formeat pentru mine o stare memorabilă,uimire, exaltare. Am învățat să îmi amintesc ceea ce nu s-a întâmplat niciodată ceea ce este un exercițiu inovativ față de tot ce își propun cărțile de dezvoltare personală să crească în cititorii complexați, timizi, grăbiți.

Reply
Juravle Alexandra 26 noiembrie 2012 at 10:00

Chuck Palahniuk – Rant
Un amestec caleidoscopic de imagini, uneori cu un gust de suprarealism dar si de sarcasm la adresa unor practici cotidiene. O nebunie asezata intre pagi, printre cuvinte.

Reply
Silvia Netedu 26 noiembrie 2012 at 10:44

Circul nostru vă prezintă – L.D.Teodorovici

Numai bună de o flecăreală de duminică ploioasă sau de călătorie, dar la fel de bună în momentele de inutilitate care ne cuprind pe fiecare, când căutăm o consolare, un motiv de a zâmbi. Pe mine una m-a ţinut cu zâmbetul pe buze aşa că am ataşat-o bagajului zilnic de întreţinut voia bună.

Reply
Pauna Oana 26 noiembrie 2012 at 11:22

Ultima carte citita de la Polirom este Soni de Andrei Ruse,o carte care desi se anunta erotica,a fost mai degraba filosofica.Mi-a placut sa citesc gandurile unei femei aflate pe moarte,sa o urmaresc in aventurile sale,sa plang si sa rad alaturi de ea.

Reply
Ancuta Iordanescu 26 noiembrie 2012 at 11:27

Morarul care urla la luna – Arto Paasilinna, ua dintre cele doua carti ale lui Paaslilinna traduse in lb romana, o carte cu multa umor, buna de luat in vacanta sau de citit in weekend

Reply
draghita melinda 26 noiembrie 2012 at 12:30

„Spovedanie la Tanacu” de Tatiana Niculescu Bran, mi sa parut o carte interesanta, nu era despre ce m-am gandit eu ca e, dar mia placut mult mult

Reply
Moldovan Lenuta Georgiana 26 noiembrie 2012 at 12:54

Cronicile genocidului – Radu Aldulescu
E o poveste de viata cu prea multe amintiri nedorite care pun stapanire pe psihicul autorului o viata intreaga.

Reply
Doldoran Corina 26 noiembrie 2012 at 14:06

Intreaba-ma orice de Mihaela Radulescu,este o carte care merita cu siguranta citita.

Reply
Alexandra. 26 noiembrie 2012 at 14:40

Soni de Andrei Ruse este ultima carte citita.. Mi-a placut si nu mi-a placut.. Cred ca a fost putin trista pentru gusturile mele..

Reply
Larisa M 26 noiembrie 2012 at 15:42

In noapte de Haruki Murakami. A fost o lectura usoara, dar la fel de fascinanta ca si celelalte opere ale scriitorului. A avut un final neasteptat si mi-ar fi placut sa fie mai lunga, dar in general mi-a placut.

Reply
Iulian 26 noiembrie 2012 at 16:00

Trimisul nostru special de Florin Lazarescu.
Un prozatror exceptional.O carte foarte interesanta, originala si plina de umor..

Reply
Andreea Bianca 26 noiembrie 2012 at 16:11

Padurea norvegiana de Haruki Murakami ,o carte ,care m-a facut sa descopar un scriitor genial.

Reply
Mihaela E. 26 noiembrie 2012 at 17:22

Dostoievski, Idiotul. Am fost impresionata in special de final, printul Lev Nikolaevici Mîșkin ajungand in sanatoriul din Elvetia.

Reply
Aniela A 26 noiembrie 2012 at 17:26

Lucian Dan Teodorovici -Matei Brunul

O carte excelenta, cu o privire inedita asupra perioadei comuniste si a impactului acesteia asupra individualitatii.

Reply
Arhiscrib 26 noiembrie 2012 at 18:23

„Schimb de dame” de David Lodge.
Un roman amuzant care m-a binedispus.

Reply
Gabriela L. 26 noiembrie 2012 at 18:23

TOT CE TREBUIE SA STIE PARINTII.
90 DE INTREBARI SI RASPUNSURI

Reply
Bumbaru Daniel 26 noiembrie 2012 at 18:47

Am citit de curand romanul „Vampirul armand” de Anne Rice . Este o carte foarte interesanta si captivanta, care te indruma catre o alta lume, spre un alt univers. O poveste plina de mister si de neasteptate rasturnari de sitauatie, senzuala si rafinata care te va capta cu siguranta .

Reply
Madru Izabella 26 noiembrie 2012 at 18:59

Jorge Luis Borges – Aleph, at that moment I found my revenge. Foarte frumos cartea, m-a atras intr-un mod surprinzator!

Reply
dovan cristina 26 noiembrie 2012 at 19:11

Vraciul. Profesorul Wilczur – Tadeusz Dolega-Mostowicz ,o carte foarte interesanta,o recomand tuturor,a avut de toate si poveste de dragoste si intrigi,ura razbunare,aventura,chiar ma placut

Reply
Manide 26 noiembrie 2012 at 20:27

Jose Saramago – „Toate numele”

E prima data cand citesc ceva de Saramago. Fermecator…

Reply
Bordei Alexandru 26 noiembrie 2012 at 22:16

Ultima carte citita a fost Fecioara si capcaunul de Michel Tournier si mi s-a parut o carte captivanta si merita citita!

Reply
alex 26 noiembrie 2012 at 23:23

Vrajeala! Poveste despre doua scoli de Jilly Cooper, mi-a placut foarte mult.

Reply
Vlad F. 26 noiembrie 2012 at 23:39

„ABC turistic montan” de Ion Maftei, mi-a folosit pentru a deprinde notiunile de baza privind marcajele traseelor turistice montane.

Reply
RADUTI ANCA MARIA 27 noiembrie 2012 at 06:38

Vraciul. Profesorul Wilczur – Tadeusz Dolega-Mostowicz*
O carte „jos palaria!” despre un personaj uimitor.O recomand cu caldura,o sa va placa!!!

Reply
mihai florin 27 noiembrie 2012 at 09:11

“Spovedanie la Tanacu” de Tatiana Niculescu Bran

Reply
maria balosu 27 noiembrie 2012 at 09:11

“Schimb de dame” de David Lodge.-interesanta

Reply
loriem77 27 noiembrie 2012 at 09:42

nu neaparat ca Terapeutica medicala de Gabriel Ungureanu si Maria Covic este ultima carte citita, dar este una dintre cartile dupa care ma ghidez in meserie.

Reply
Diana 27 noiembrie 2012 at 10:24

Ultima carte citita, inca mai citesc la ea si anume „Nu-s genul ala de fata” de Catherine Alliott, sunt la jumatate si este o carte super, abia astept sa vad finalul. Polirom cea mai tare editura.

Reply
Marian 27 noiembrie 2012 at 10:46

Ultima carte citita a fost Capra cu trei iezi, de Ion Creanga, era vorba de o capra care avea trei iezi si care sunt mancati de lup, avea si o morala dar cred c-o stie mai bine manelistul ala de zice povestea pe tiganeste.

Reply
nicolae claudia 27 noiembrie 2012 at 11:08

Uluima carte pe care am citit-o de la Editura Polirom, a fost „Vieti paralele” de Florina Ilis.
sunt captivanta de poeziile si operele lui Eminescu, iar in aceasta carte am aflat multe lucruri pe care nu le stiam despre el..Este o carte minunata, o recomand tuturor

Reply
Mariana A. 27 noiembrie 2012 at 11:13

„Psihologie sociala si sociopsihologie” de Petru Ilut. Mi-a placut, e usor de citit si nu e atat de pretentioasa cat pare din titlu si m-a ajutat foarte mult la elaborarea lucrarii de licenta.

Reply
rosca raluca daniela 27 noiembrie 2012 at 11:39

Sunt o babă comunistă!”este o lectie d viata

Reply
Diana Chilom 27 noiembrie 2012 at 11:42

Portretul lui Dorian Gray, O.Wilde

Reply
Monica Daliu 27 noiembrie 2012 at 16:01

La taifas – Aurora Liceanu

Reply
Constantin Craciun 27 noiembrie 2012 at 23:27

Vitelul de aur de Ilia Ilf si Evgheni Petrov.
O carte pe care am recitit-o de fapt pentru frumusetea si cursivitatea povestirii.

Reply
Grosu Ioana 28 noiembrie 2012 at 12:10

Intreaba-ma orice de Mihaela Radulescu. Pot spune doar ca Mihaela m-a cucerit cu scrierile sale 🙂 😡

Reply
Ursu George 28 noiembrie 2012 at 14:25

“Jurnalul fericirii”, de Nicolae Steinhardt se numeste ultima carte citita de mine de la Polirom. Fascinanta prin nivelul de cunoastere emanat cat si prin felul in care te face sa simti ca iti zboara creierul adeseori la gandul ca s-a putut infaptui asa ceva pe o bucata de pamant numita Romania. Am inteles ca ar fi si o a doua varianta a Jurnalului, o sa o caut si sunt sigur ca o sa o savurez la fel ca pe prima. O carte care a deschis drumuri noi nu numai in literatura romaneasca cat si straina atat prin forma cat si prin sentimentele emanate. O recomand cu caldura oricarui doritor de nou in straie vechi.

Reply
Ioana P. 28 noiembrie 2012 at 18:20

„Ultimul suspin al Maurului” de Salman Rushdie – un adevarat labirint de personaje cu povestile lor aferente. Salman Rushdie stie cum sa spuna o poveste, cum sa farmece cititorul inca de la inceput.

Reply
Eva 29 noiembrie 2012 at 02:49

„De veghe in lanul de secara” de J.D. Salinger se numeste ultima carte citita de la Polirom si cred sincer ca arata pe langa toate temele pe care le trateaza, societatea in momentul actual … substratul acesteia.

Reply
Alex 29 noiembrie 2012 at 13:50

Viata pe un peron, de Octavian Paler. Mi s-a parut foarte interesanta. M-a ajutat sa ma descopar, este plina de emotii, deosebita. Dintre toate cartile lui e preferata mea.

Reply
Diana 29 noiembrie 2012 at 20:29

„Henderson, regele ploii” de Saul Bellow
Ce sa mai spun, a fost o carte… delicioasa! Acesta-i cuvantul! Am savurat-o pagina cu pagina si m-am regasit peste tot – fiecare experienta a personajului mi-a amintit de cate un moment din trecutul meu sau al cuiva apropiat. E foarte bine scrisa, cu umor, dar si cu multa intelepciune. Mi-au ramas in minte cateva lucruri bine spuse, cum ar fi „sa invat ceva inainte ca totul sa-mi dispara dinaintea ochilor” sau „aerul e ultima casa a sufletului”. Cartea nu te lasa sa te plictisesti, mereu te surprinde si parerea mea e ca iti da de gandit asupra unor lucruri simple care chiar conteaza in viata. Nu spun ca e perfecta, pentru ca asa ceva nu exista. E doar una din cartile mele preferate, pe o recomand.

Reply
STEFAN NADIA IRINA 29 noiembrie 2012 at 23:49

Dostoievski, Idiotul. Am fost impresionata in special de final, printul Lev Nikolaevici Mîșkin ajungand in sanatoriul din Elvetia.IMPRESIONABILA

Reply
Simona 30 noiembrie 2012 at 10:19

Crima si pedeapsa, de Dostoievski – un roman psihologic care m-a tinut cu sufletul la gura pana la sfarsit; o carte extraordinar de buna, geniala, iar Raskolnikov – un personaj de neuitat!

Reply
Militaru Gabriela 30 noiembrie 2012 at 12:40

Ultima carte citita de la editura Polirom este „Niște răspunsuri” de Mihaela Radulesc. Mi s-a parut…frumoasa.Frumoasa e putin zis. Este o carte care te pune pe ganduri, te indeamna la mediatie si care te inspira.

Reply
Claudia Lungu 30 noiembrie 2012 at 18:06

Bucuria vietii-AUTOR:Irving Stone,o poveste interesanta din viata lui Vincent Van Gogh, de cind acesta era functionar la Galeriile Goupil din Londra.

Reply
Noemi Pripon 30 noiembrie 2012 at 18:51

Instrumente pentru e-learning. Ghidul informatic al profesorului modern – Mihaela Brut
A trebuit sa o citesc deoarece trebuia sa invat cat mai multe despre e-learning intr-un timp relativ scurt. Cu carnetelul langa mine si creionul pentru a sublinia ce e mai ok, cartea mi-a adus mult asteptatul succes.

Reply
Alexandra L.M. 30 noiembrie 2012 at 20:54

Intreaba-ma orice de Mihaela Radulescu este o carte excelenta si o recomand tuturor

Reply
Petru U. 1 decembrie 2012 at 01:06

Crima si pedeapsa de F.M. Dostoievski este ultima carte citita de la Polirom, o tot amanasem de ceva timp dar atunci cand am inceput sa o citesc nu reuseam sa ma opresc… Fascinanta constructia literara si nivelul psihologic abordat si emanat…recomand cu caldura.

Reply
Vasile Gheorghita 1 decembrie 2012 at 01:10

Tocmai am terminat de citit Tropicul Cancerului de Henry Miller, e o carte destul de buna desi nu mai citisem ceva de genu acesta pana acum…tratarea erotica combinata cu o doza nebuna din Bulgakov face bine epocii actuale.

Reply
Bîldea Alin-Razvan 1 decembrie 2012 at 12:46

Idiotul – F.M. Dostoievski

Auzisem lucruri foarte placute despre aceasta carte , dar nu avusesem ocazia sa o citesc . Marturisesc ca s-a ridicat la nivelul asteptarilor .

Reply
tynayyy 1 decembrie 2012 at 15:57

ultima carte citita a fost Spovedanie la tanacu, mi s-a parut o carte emotionanta, cutremuratoare…mai ales ca este bazata pe un caz real foarte mediatizat

Reply
oana stanciu 1 decembrie 2012 at 16:03

anna karenina . o carte pe care am citit-o pe nerasuflate, o carte care mi-a placut foarte mult , presarata cu intrigi , iubiri si actiune, pasiune

Reply
Diana Daniela 1 decembrie 2012 at 17:08

Java de la 0 la expert – Stefan Tanasa, Cristian olaru, Stefan Andrei
Marturisesc ca nu este cartea mea preferata de la Editura Polirom, dar este ultima citita (si in curs de citire) si o am tot timpul prin apropiere, in special cand lucrez in Java. Foarte buna pentru studentii care fac programare in Java sau Eclipse.

Reply
Raluca 1 decembrie 2012 at 23:37

Kafka pe malul marii este ultima carte citita.
Este foarte interesanta.

Reply
Monika Erzsebet 1 decembrie 2012 at 23:58

Anna Karenina un roman care mi s-a parut incitant.

Reply
georgiana state 2 decembrie 2012 at 12:31

Ultima carte de la Polirom este „Umbra vantului” de Carlos Ruiz Zafon. O carte excelenta, care m-a cucerit. Are un farmec, un mister pe care l-am savurat ca un copil.O recomand!

Reply
Diana Picioroaga 2 decembrie 2012 at 12:54

Ultima carte de la editura Pilorom pe care am citit-o, este „Middlesex” de Jeffrey Eugenides. E un roman grandios si impertinent.Eugenides abordeaza cu mult curaj probleme tabu, la care alti scriitori abia indraznesc a cugeta. De aceea, o recomand cu caldura!

Reply
Dumitru Laura 2 decembrie 2012 at 16:44

Am citit 101 carti romanesti de citit intr-o viata. Absolut fascinant.

Reply
Silimon Laurentiu 2 decembrie 2012 at 16:47

Singur in Berlin- o carte superba, o recomand la toti.

Reply
Dumitrescu Dana 2 decembrie 2012 at 16:49

Am citit Sambata seara, duminica dimineata. O carte superba.

Reply
Rotaru Vasile 2 decembrie 2012 at 19:24

Am citit FratiiKaramazov deF.M.Dostoievschi un roman complex,viata si intrebarile despre ea,ipostazele diferite ale omului in raport cu ea,interesant.

Reply
Dumitru Laura Ioana 2 decembrie 2012 at 20:04

Cel care ma asteapta-de Parinoush Saniee. O carte superba despre destinul femeile din Iran care lupta pt drepturile lor. Foarte frumoasa

Reply
Iobacioiu Nicu 2 decembrie 2012 at 22:04

Eu am citit romanul „Cei frumosi si blestemati” scris de F. Scott Fitzgerald.
Viata conjugala din America anilor 20 ai secolului trecut, realizata prin prisma cuplului Anthony si Gloria, este o descriere profunda si amara a societatii plina de vicii ale acelor timpuri.

Reply
Diana M. 2 decembrie 2012 at 22:15

T.O. Bobe – „Cum mi-am petrecut vacanta de vara”. O carte amuzanta pe care doream sa o citesc de mult timp.

Reply
horade 2 decembrie 2012 at 23:08

Am citit cartea „Femei” a autorului Charles Bukowski.
O carte „indrazneata”, care exploreaza erotismul din viata unui barbat disperat, prezentate cu umor printr-un amalgam de intamplari si experiente diverse.

Reply
Monica Daliu 7 decembrie 2012 at 13:53

Imi puteti confirma primirea datelor mele, va rog. Multumesc anticipat.

Reply
Jovi 7 decembrie 2012 at 14:05

Am primit 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult