Suntem bucuroși, împreună cu cei de la Asociația Rabten Compassionate Wisdom România, să te invităm să înveți despre Karma – legea cauzei şi a efectului, și cum putem corela această înțelegere în mod direct cu experiențele noastre de fericire și suferință din viața de zi cu zi.
Pentru cei interesați a integra asemenea învățături în viața cotidiană, organizăm acest concurs unde trei norocoși pot câștiga:
- câte un volum din cartea„Viața unui călugăr tibetan”, ce conține biografia pe larg a Marelui Maestru buddhist Geshe Rabten Rinpoche.
- plus o invitație la evenimentele organizate de Rabten Compassionate Wisdom din perioada 21-23 aprilie la București. Detalii despre program pe site-ul: rabten.ro
În prefața cărţii pe care o oferim la concurs, Sfinția Sa Dalai Lama spune:
„În afară de inspirația pe care viaţa lui Gheșe Rabten ar putea să o suscite, această carte va arăta multor cititori occidentali că studiul și practica Dharmei este un proces îndelung și treptat, ce necesită multă răbdare și hotărâre fermă. Biografia lui Gheșe Rabten le va oferi cititorilor un exemplu al modului în care călugării din Tibet studiau și se pregăteau. Este probabil prima carte despre viaţa unui „Gheșe” publicată în Occident, ceea ce ar trebui să producă un interes proporțional cu valoarea sa informativă.”
Deși practica meditației și o înțelegere corectă a karmei prin intermediul învățăturilor buddhiste mai nou sunt văzute ca panaceu pentru toate problemele cotidiene, ele nu sunt deloc niște scurtături către fericire, ci reprezintă niște căi care necesită multă dedicare, ca să ajungi la rezultatul dorit.
Sperăm că prin următorul concurs în care oferim 3 invitații la evenimentul complet „Karma – legea cauzei şi a efectului” să câștigi înțelepciunea și practicile necesare ca să te apropii de o fericire trainică. În plus, cum menționam mai sus, poți câștiga și un exemplar din cartea „Viața unui călugăr tibetan”, ce conține biografia pe larg a Marelui Maestru buddhist de meditație Geshe Rabten Rinpoche.
Regulamentul concursului:
- Postează un citat interesant al unui buddhist notabil, dacă nu știi vreunul, nicio problemă, poţi posta orice citat care te inspiră şi pe care îl aplici în viața de zi cu zi (citatul poate fi în engleză sau în română).
- Recomandă mai departe acest concurs unui prieten pe Facebook printru-un simplu share.
- Folosiţi o adresă de e-mail validă;
- Lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
- Cei trei câştigători vor fi desemnați prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.
Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 16 aprilie 2017, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare volumul „Viața unui călugăr tibetan”, precum și o invitație la evenimentul menționat.
Succes!
Concurs promovat pe Câștigă.net.
Later edit (18 aprilie): Câștigătorii au fost trași la sorți prin Random.org. Aceștia sunt:
- Csoka Elisabeta
- Amaria Dorina (comentariu pe Facebook)
- Monica Marton
Felicitări!
17 comments
„Rule your mind or it will rule you.” Buddha
„Fii vigilent: ferește-ți mintea de gânduri negative.” — Buddha
„Vechi prieteni dispar, noi prieteni apar. Sunt ca zilele. O zi veche trece, una noua vina. Lucrul important este sa-l faci semnificativ: un prieten semnificativ – sau o zi semnificativa.” – Dalai Lama
„Oricât de multe cuvinte sfinte citeşti, oricâtor de multe le dai glas, ce bine îţi pot face dacă nu acţionezi conform lor?” Dalai Lama
„Viaţa este dificilă, dar să-ţi spun ceva: îndată ce accepţi acest adevăr, ea devine uşoară!” — Buddha
Viaţa este dificilă, dar să-ţi spun ceva: îndată ce accepţi acest adevăr, ea devine uşoară!” — Buddha
„Nu vad niciodata ce s-a facut. Vad doar ce mai e de facut.” Buddha
Fii bun de cate ori se poate. Si intotdeauna se poate.-Dalai Lama
Am călătorit prin toată lumea şi am văzut multe lucrări de binefacere în spitale creştine, orfelinate evreeşti, chiar şi case de bătrâni budiste. Ai putea tu să‑mi dai un singur exemplu de stabiliment de binefacere ateist?
Asta are legătură cu concursul sau e doar o refulare? Că exemple vă pot da suficiente…
https://www.borcanulcucitate.ro/s/am-c%C4%83l%C4%83torit-prin-toat%C4%83-lumea-%C5%9Fi-am-v%C4%83zut-multe-lucr%C4%83ri-de-binefacere-%C3%AEn-spitale-cre%C5%9Ftine-orfelinate-evree%C5%9Fti-chiar-%C5%9Fi-case-de-b%C4%83tr%C3%A2-9212/
Asadar, am dat un citat si am respectat regulile concursului 🙂
Paste fericit va doresc!
Am înțeles. Era o înșiruire de vorbe discriminatorii, nu mi-am imaginat că era un citat din cineva.
Sunteți admisă în concurs. Dar să știți că și ateii fac fapte bune din compasiune pentru cei din jur, fără a aștepta nimic în schimb, nici măcar mântuirea.
„Care este cel mai mare duşman al omului, dacă nu propria sa minte?” Buddha
Daca radacinile nu s-au uscat inca, atunci copacul nu este inca mort.-Dalai Lama
Tot ce stim despre noi insine este parerea altora / OSHO
Live in Joy
Live in Joy, In love,
Even among those who hate.
Live in joy, In health,
Even among the afflicted.
Live in joy, In peace,
Even among the troubled.
Look within. Be still.
Free from fear and attachment,
Know the sweet joy of living in the way.
” Daca vrei sa intelegi cuvantul fericire , trebuie sa-l intelegi ca rasplata , si nu ca scop.” – Antoine de Saint-Exupery
Comments are closed.