Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei cărți ”Abandonul calului negru”, de Victor Alartes! – ÎNCHEIAT!

abandonulDe curând, vă anunțam pe acest blog că a apărut varianta electronică a romanului ”Abandonul Calului Negru”, de Victor Alartes, carte publicată în format de hârtie la Editura Aldo Press.

Nu este un moment mai oportun pentru a lansa un nou concurs, care să ofere ca premii trei cărți (în format de hârtie), cu autograful autorului, ”Abandonul Calului Negru”, de Victor Alartes. Și, pentru a vă face mai atenți, țin să vă precizez că mi-a plăcut cartea când a apărut, dovadă fiind rândurile pe care le-am scris atunci și pe care le puteți citi aici.

Despre carte:

Valer Tames, un tanar politolog apreciat in mediul academic american, se intoarce intr-o Romanie aflata in prag de criza politica si economica. La Bucuresti, ca urmare a bunei sale imagini publice de tehnocrat, este impins de ultimii mohicani ai fragilei societati civile catre implicarea intr-un proiect care ar putea sa-l propulseze in postura de prim-ministru. Initial reticent, Valer accepta sa se angajeze in acest demers cu credinta ca politica inseamna si altceva decat nesfarsita galceava dintre voda si boieri. Patrunde astfel intr-o lume ale carei reguli ii sunt straine si in care aproape nimeni – demnitar, magnat, magistrat, jurnalist sau sef de partid – nu este ceea ce incearca sa para.

Ce sorti de izbanda va avea aventura lui Valer in sferele inalte ale puterii? Cum poate profesionistul autentic si onest sa-si gaseasca locul pe o scena pe care domnesc manipularea si jocurile de culise? Cum sa stea departe de tentatii, cum sa ramana vertical intr-o societate bantuita de stafiile unui trecut neinteles nici de cei care l-au trait? Cum sa continue el, calul negru, sa se deplaseze urmand forma literei L pe o tabla de sah pe care nebunii fac rocade, pionii merg in lateral, iar regele poate reveni oricand asupra mutarilor sale?

Acestea sunt intrebarile care il framanta si care il pun in fata unor alegeri dramatice.

Club A 7

Pentru a câștiga una dintre cărțile oferite, va rugăm sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Acțiunea romanului „Abandonul Calului Negru” se desfășoară la intersecția mediului politic cu cel academic. Din perspectiva dumneavoastră, plasarea unei carți pe astfel de coordonate constituie un atu sau un dezavantaj? Vă rugăm să vă argumentați pe scurt răspunsul.

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu  (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, de pe același calculator, etc.);
  • cele mai pertinente/inspirate trei răspunsuri vor fi desemnate câștigătoare direct de către autorul cărții, Victor Alartes.

Asteptam comentariile dvs. pana joi, 22 mai 2014, inclusiv, iar câștigătorii vor fi anuntați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi cartea ”Abandonul Calului Negru”, de Victor Alartes, cu autograful autorului.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (26 mai 2014): Victor Alartes a ales cei trei câștigători:

Dana ToaderDupă părerea mea, confruntarea dintre două perspective de a percepe şi a transforma lumea nu poate fi decât benefică. Contextul actual şi istoria României au impus şi au menţinut anumite “scurtături”, acele categorisiri la îndemână oricui, devenite în timp litera de lege. Interacţiunea dintre viziunea “academicianului devenit politolog” şi cea a “politologului devenit academician”, acea lupta în primul şi-n primul rând interioară – cert, “jucată” pe tărâmuri străine, alt context, altă istorie – nu poate fi decât benefică, dacă nu neapărat prin rezultatul final cât prin schimburile de idei ce pot muta o lume într-un sens sau altul.”

Horade –”Sunt situatii cand mediul academic se “intregeste” prin mediul politic, prin faptul ca sunt numeroase personalitati din mediul universitar care isi gasesc un “suflu” nou in mediul politic…, cum tot la fel de adevarat este faptul ca politicienii “trag” cu multa sudoare sa urce in ierarhia adademica…!
Dar sa nu vorbesc doar despre oportunistii timpurilor prezente si gandindu-ma si la oamenii normali, pot sa gandesc si la imaginea unui om “prins” in mrejele stiintei si ale politicului care incearca sa-si gaseasca echilibrul si atunci, cred ca poate fi o abordare provocatoare si astfel se creaza premisele unui roman interesant, de ce nu chiar vibrant.”

Beatrice – ”Aruncand o privire pe scena politica din prezent, ne dam seama ca sortii de izbanda pentru personajul cartii sunt infime. Corectitudinea, verticalitatea si adevaratele competente manageriale sunt pretuite prea putin in mediul politic actual.
Totusi, subiectul cartii e incitant pentru ca da ocazia autorului sa exploreze firea umana pusa in situatii deloc confortabile, la intersectia a doua medii aflate la antipod. Rezultatul este categoric unul surpinzator…”

Felicitări!

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 4-6 februarie 2011

Delia Marc

Proiecție „Floare de Mai”, Cannes Short Film Corner 2013

Jovi Ene

Mîine, 4 noiembrie, are loc deschiderea celei de a XI-a ediții a Zilelor Filmului German

Jovi Ene

21 comments

Grigore Maria-Ruxandra 15 mai 2014 at 10:36

Imi doresc aceasta carte.Mica recenzie m-a facut curioasa

Jovi 15 mai 2014 at 10:37

Atunci te așteptăm să răspunzi la întrebare 🙂

florin2001 15 mai 2014 at 10:52

Plasarea acţiunii cărţii la intersecţia mediului politic cu cel academic este un atu pentru că oferă posibilităţi nelimitate de explorare a laturilor umanului, psihică, sufletească. Dacă în mediul academic se poate vorbi de atingerea unor culmi ale excelenţei, politicul reflectă extrema cealaltă, josnicia dusă la limite extreme.

Ursu George 15 mai 2014 at 11:24

Intre cele doua medii ar trebui sa existe o simbioza perfecta insa cel putin la noi in tara asa ceva nu exista. Cand spui politician ar trebui sa spui indirect si intelectual, insa, la noi cand spui politician spui „smenar” si „smardoi” ca sa citez din jargon. Din acest punct de vedere este extrem de dificil sa scrii ceva intre cele doua medii…

Cotutiu Adrian Florin 15 mai 2014 at 11:28

Actiunea plasata la intersectia mediului politic cu cel academic constituie in opinia mea un atu deoarece naste posibilitatea reala ca aceasta carte sa fie citita de catre multi din cei dornici de a evada din cotidianul certurilor politice reale – care le afecteaza viata si portofelul -, intr-o lume fictionala, comoda si sigura in care, succesul sau esecul personajului principal, erijat intr-un posibil salvator al natiunii, de a ramane „neprihanit” intr-o lume a extremelor pierzatoare de suflet – precum se dovedeste a fi politica -, nu va frange sperantele a milioane de alegatori.

Puiu Silvia 15 mai 2014 at 21:22

Consider ca este un avantaj si de asemenea, este un subiect sensibil, delicat, dar este nevoie de o astfel de dezbatere, este o provocare.

ony 15 mai 2014 at 22:31

este un avantaj, mai ales prin prisma scandalului cu Ponta, cu politicianul – academicianul plagiator, totul se leaga!

Mihai Tanasie 15 mai 2014 at 22:47

Interesanta intrebarea, mai ales ca politicienii au studii dubioase si atunci acest lucru ar merita dezbatut.

Beatrice 16 mai 2014 at 07:48

Aruncand o privire pe scena politica din prezent, ne dam seama ca sortii de izbanda pentru personajul cartii sunt infime. Corectitudinea, verticalitatea si adevaratele competente manageriale sunt pretuite prea putin in mediul politic actual.
Totusi, subiectul cartii e incitant pentru ca da ocazia autorului sa exploreze firea umana pusa in situatii deloc confortabile, la intersectia a doua medii aflate la antipod. Rezultatul este categoric unul surpinzator…

rosca raluca daniela 16 mai 2014 at 15:02

Plasarea acţiunii cărţii la intersecţia mediului politic cu cel academic este un atu pentru că oferă posibilităţi nelimitate de explorare a laturilor umanului, psihică, sufletească. Dacă în mediul academic se poate vorbi de atingerea unor culmi ale excelenţei, politicul reflectă extrema cealaltă, josnicia dusă la limite extreme.

VASI 17 mai 2014 at 18:40

Comentariu absolut identic cu cel al lui florin2001 .Pacat !

Bordei Alexandru-Ionut 17 mai 2014 at 11:25

este un moment oportun plasarea acestei carti deoarece contextul in care traim ne obliga sa ne implicam viata sociala preluand intr-o oarecare masura fraiele directiei politice. aceasta catre poate dezmorti constiinta cetatenilor din ce in ce mai pasivi la marsviile reprezentantilor poporului, antrenandu-i cu numeroase intrebari.

Dana Toader 17 mai 2014 at 14:42

După părerea mea, confruntarea dintre două perspective de a percepe şi a transforma lumea nu poate fi decât benefică. Contextul actual şi istoria României au impus şi au menţinut anumite „scurtături”, acele categorisiri la îndemână oricui, devenite în timp litera de lege. Interacţiunea dintre viziunea „academicianului devenit politolog” şi cea a „politologului devenit academician”, acea lupta în primul şi-n primul rând interioară – cert, „jucată” pe tărâmuri străine, alt context, altă istorie – nu poate fi decât benefică, dacă nu neapărat prin rezultatul final cât prin schimburile de idei ce pot muta o lume într-un sens sau altul.

VASI 17 mai 2014 at 18:42

rosca raluca daniela are comentariul
absolut identic cu cel al lui florin2001 .Pacat !

Jovi 18 mai 2014 at 20:32

Stați linistită, comentariile copiate nu sunt luate în calcul.
Autorul cărții va decide câștigătorii, iar cele copiate vor fi excluse de la jurizare!

VASI 17 mai 2014 at 18:47

SI pentru ca vad ca toate comentariile merg pa varianta „avantaj’, doar din punct de vedere al contradictiei merg pe varianta”dezavantaj”.La noi politicul nu are nimic din academic si acesta este cel mai mare dezavantaj!

Cocirta Steliana Aurelia 18 mai 2014 at 14:22

M-a surprins in primul rand titlul cartii.De ce abandon, de ce cal, de ce negru? O lupta-i viata, deci te lupta! Avantajul nu se datoreaza doar contextului in care apare cartea. Avantajul apare la citirea acestei carti, iar eu vreau sa o citesc!

Urhut Emanuel 18 mai 2014 at 21:47

Aceasta carte are avantajul de a exprima o realitate crunta a unei societati actuala si nu numai. Sa nu uitam ca dintotdeauna politicul si-a introdus coada in toate mediile, inclusiv in cultura.

alex 19 mai 2014 at 12:59

Este un avantaj, deoarece scoate in fata neregulile.

Pop Delia 19 mai 2014 at 19:05

Aceasta carte este binevenita si are un avantaj ca scoate la suprafata mizeria in care inoata numerosi politicieni. Pot spune ca aceasta carte are meritul deosebit de a pune rolul fiecaruia dintre noi si indeamna ca responsabilitate si cuget.

horade 22 mai 2014 at 16:17

Sunt situatii cand mediul academic se „intregeste” prin mediul politic, prin faptul ca sunt numeroase personalitati din mediul universitar care isi gasesc un „suflu” nou in mediul politic…, cum tot la fel de adevarat este faptul ca politicienii „trag” cu multa sudoare sa urce in ierarhia adademica…!
Dar sa nu vorbesc doar despre oportunistii timpurilor prezente si gandindu-ma si la oamenii normali, pot sa gandesc si la imaginea unui om „prins” in mrejele stiintei si ale politicului care incearca sa-si gaseasca echilibrul si atunci, cred ca poate fi o abordare provocatoare si astfel se creaza premisele unui roman interesant, de ce nu chiar vibrant.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult