Editura Polirom a început publicarea Integralei Maigret, o serie integrala in 10 volume care contine nu mai putin de 75 de romane si 28 de povestiri ce il au ca protagonist pe unul dintre cei mai indragiti detectivi ai secolului XX, comisarul Maigret. Concursul nostru de azi dă ocazia unui norocos şi inspirat comentator să câştige un pachet „Integrala Maigret”, de Georges Simenon, ce cuprinde Volumul I şi Volumul II, cele două volume care au fost publicate din această serie până acum.
Cazul Saint‑Fiacre • Domnul Gallet a decedat • Dansatoarea de la Gai‑Moulin • Spinzuratul de la Saint‑Pholien • Liberty Bar • Asta‑i Felicie ! • Maigret la Picratt’s • Maigret si ucigasul • Memoriile lui Maigret
Prima ancheta a lui Maigret • Raspintia mortii • Cine a ucis-o pe Cecile? • Inspectorul Cadavre • Maigret si gangsterii • Maigret se teme • Maigret si prietenul din copilarie • Maigret la New York
Pentru a castiga pachetul Maigret, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:
Care este romanul poliţist preferat al dvs. şi de ce?
Condiţii de participare :
- folosiţi o adresă de e-mail validă;
- lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
- cel mai inspirat răspuns va fi desemnat câştigător, dintre comentatorii care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, de către echipa Filme-carti.ro.
Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 14 iulie 2013, inclusiv, iar castigatorul va fi anuntat pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde va primi un pachet „Integrala Maigret”, de Georges Simenon, ce cuprinde Volumul I şi Volumul II.
Succes!
Later edit (15 iulie 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.
Cel mai inspirat raspuns: comentatorul Laurentzyu – ”Am văzut foarte multe persoane purtând tricouri cu mesajul “I like big books and I cannot lie”, însă trebuie să recunosc că pe mine m-au cam speriat dintotdeauna cărțile mari.
Se spune că trebuie să încerci să-ți învingi singur temerile, astfel că nu puține au fost cărțile de dimensiuni “uriașe” pe care am pus mâna. Dar nu s-a întâmplat nimic, am continuat să fug de ele. Până la un moment dat, când m-am apucat de această carte. Poate că a avut aproape 700 de pagini (și tot atâtea grame), dar asta nu a prea contat, pentru că a fost absolut uimitoare.
Am mai citit thrillere care să mă țină cu sufletul la gură, dar aici a fost altceva. Am simțit asta. Totul a fost extrem de palpitant, iar timpul pentru somn, mâncare și toate cele am preferat să-l împart cu lecturarea acestei capodopere.
N-am încercat drogurile, dar vă asigur că niciunul nu se compară cu cartea asta. Simți că ai nevoie de o supradoză imediat ce ai luat-o pe anterioara, e ceva de care nu poți scăpa ușor. E genul acela de carte pe care nu ți-o mai poți scoate din cap după ce o termini, dar aici e diferit: te bântuie și te face să îți dorești din ce în ce mai mult.
Cuvintele aduse la adresa acestui roman memorabil sunt de prisos. Până nu încerci, n-ai cum să devii dependent. Personajele și acțiunea sunt complex conturate, iar adevărul este dat pe față, indiferent de cât de crud este.
Poate peste ceva timp această carte va deveni un clasic al genului, dar nu trebuie să așteptați până atunci s-o citiți. Nu, puneți mâna pe ea cât mai repede, lumea lui Stieg Larsson este deschisă oricui, căci da, despre “Bărbați care urăsc femeile” vorbesc. ”
Felicitari!
52 comments
Pisica printre porumbei de Agatha Christie impreuna cu alte sase romane scrise tot de doamna Agatha Christie pe care, impreuna cu fiul meu, le-am tradus in limba romana si editura le-a distribuit prin librarii tuturor cititorilor-cumparatori indragostiti de romanul politist…
Berlin Noir pentru ca m-a tinut in suspans pana la final.
Iubesc toate cartile Agathei Christie, iar dintre ele, preferata mea este „Zece negri mititei”, cu care am descoperit-o in copilarie…
Cartea mea poliţistă favorită este prima din seria lui Boris Akunin, al cărei protagonist este Erast Fandorin. Mai precis, Azazel – o carte „cu de toate” – acţiune, suspans şi un deznodământ neaşteptat.
„Pisica printre porumbei” de Agatha Christie, impreuna cu alte sase romane scrise tot de doamna Christie, pe care, impreuna cu fiul meu, le-am tradus in limba romana si editura le-a distribuit prin librarii tuturor cititorilor-cumparatori, indragostiti de romanul politist…
Lars Kepler: Sub hipnoza. Un roman politist care nu te lasa sa pleci de langa carte, implicand un medic psihiatru specializat in hipnoza.
Ian Rankin – X si zero, fiindca inaugureaza seria mea politista preferata.
Iubesc toate cartile Agathei Christie, iar dintre ele, preferata mea este “Zece negri mititei”,pe care am descoperit-o in copilarie…
Cazul Pelican, de John Grisham, pentru ca a fost prima politista citita si m-a marcat.
Stieg Larsson- Trilogia ”Millennium” o imbinare perfecta intre roman politist si roman modern.
Moarte pe Nil, de Agatha Christie.Am citit-o pe nerasuflate, mai ales ca dupa lectura ei am inceput sa citesc si despre personalitatea enigmatica a autoarei.
Omul de zapada de Jo Nesbo.E un roman din seria detectivului Harry Hole.Aceasta carte m-a tinut poate mai mult in suspans decat celelalte din serie.Romanele lui Nesbo nu sunt doar simple romane politiste,contin multe alte aspectze,inclusiv sociale si de relatii inter-umane. Recomand aceste romane cu caldura.
Urma sangelui intunecat de Serban Margineanu. M-am dus personal la dumnealui si l-am cumparat. Mi-a placut mult ceea ce am citit. Felul cum este descrisa viata din capitala iti lasa pur si simplu inima intr-un tragic regret ca te-ai nascut in aceste eră. Autorul a aratat cu brio ca si tiganii, proxenetii si prostituatele pot fi personaje de roman, nu numai cap de afis in ziare sau la tv.
n-am citit niciuna dar pe acestea le voi citi…
am citit multe carti la viata mea dar nu stiu care au fost politiste
Imi plac toate cartile lui Georges Simenon,pentru ca sunt scrise intr-un ritm alert,iti tin treaza atentia,au si finaluri fericite.
„Criminala schioapa din Saint-Tropez” de Gerard de Villiers.Pentru unii maculatura,pentru mine e ok,autorul are un stil inconfundabil,captivant,ilar.
In ultima perioada mai toti ne-am obisnuit sa citim carti semnate de autori straini, in genere pentru ca sunt si mai bine promovate decat cele ale noastre dar si pentru ca subiectele par a fi mai de actualitate, tin pasul cu vremurile pe care le traim. Va puteti deci inchipui cat de uimita am fost cand am deshis „Indicii Anatomice” scrisa de Oana Stoica Mujea. Ei bine cartea aceasta mi-a intrecut orice asteptari vizavi de romanele politiste autohtone pentru ca etse o carte bine scrisa, cu un subiect antrenant si un personaj pe care nu se poate sa nu-l indragesti. Iolanda Stireanu, cunoscuta apropiatilor ca Lala este astazi personajul meu de suflet. Un personaj antisocial cu valente hollywodiene, ma duce foarte mult cu gandul la un personaj jucat de angelina jolie in colectionarul de oase parca. Dar sa revenim tipa politista in Bucurestiul de azi la investigatii crime dar care in urma unor evenimente care au culminat cu omorarea logodnicului ei se izolase in casa cu un motan si o menajera este solicitata intr-un caz la Satu Mare pentru a decoperi un criminal care lasa prin diverse locatii din oras bucati de om. Este amuzanta, este egocentrista, este acida, este frumoasa si categoric letala…este un soi de Hercule Poirot la feminin bucurestean. Personal v-o recomand din tot sufletul alaturi de „Parfumul vaduvei negre” si de „Greselile Trecutului” carti care de asemenea o au pe Lala ca personaj principal.
„Crime sofisticate” – George Arion – Un sir de crime, al caror mobil este imposibil de explicat, produce panica in orasul de pe malurile Dambovitei. Este un roman exploziv, cu multe intrigi, politist dar si SF si horror.
Acum nu prea stiu exact ce considerati voi a fi un roman politist, dar eu asociez acest tip de roman intrigilor care presupun investigatii si mult suspans. Avand in vedere acestea, romanele mele politiste preferate sunt „Zece negri mititei” si „Moarte pe Nil”, de Agatha Christie, si „Cainele din Baskerville” si „Un studiu in rosu”, de Sir Arthur Conan Doyle, pentru ca Hercule Poirot si Sherlock Holmes mi-au marcat adolescenta si m-au facut sa-mi doresc sa-mi dezvolt spiritul de observatie si inteligenta. De asemenea, imi plac foarte mult romanele (dupa mine, politiste) lui Dan Brown: „Ingeri si demoni” si „Conspiratia”, pentru ca sunt extrem de alerte, au o intriga foarte bine condusa, propun mistere controversate si presupun mare atentie la detalii atunci cand le citesti. Imi pare rau, dar nu m-am putut opri doar la un singur titlu, pentru ca mie chiar imi place acest tip de literatura si chiar am citit multe carti de gen. 😀
cartile Agathei Christiei
Agatha Christie-Crima din Orient Express, un roman devenit clasic si plin de situatii inedite
Rodica Ojog Brasoveanu-320 pisici negre, pt umorul si inteligenta Melaniei
Cartile Agathei Christie sunt preferatele mele, dar de curand am descoperit si seria autorilo nordici, care mi se pare deosebita. De exemplu, mi-a placut foarte mult romanul „Suflete damnate” de Yrsa Sigurdardottir, deoarece este extrem de palpitant, are un cadru de desfasurare spectaculos si te tine in suspans pana la final, facandu-te sa te intrebi cum se va rezolva cazul
SUBSOLURILE majesticului
Prima carte la care m-am gandit dupa ce am vazut intrebarea concursului a fost ” Suflete damnate” – Yrsa Sigurdardottir. Am primit-o in urma unui concurs de traduceri, fiind prima data cand citeam un roman islandez. Coperta nu-mi dadea nici un indiciu, autoarea imi era total necunoscuta asa ca am luat-o drept o „provocare literara”. Nu m-am gandit ca o sa aiba un asemenea impact asupra mea, ca un singur roman o sa imi schimbe „gusturile literare”. De ce mi-a placut atat de mult? Pentru povestea atat de captivanta, pentru faptul ca eroul este de fapt o eroina (o schimbare de perspectiva importanta), pentru modul de a scrie si de a descrie cu naturalete, firesc. Si de ce sa nu recunosc, ramane intre favorite pentru faptul ca am coborat la statia gresita din cauza ca trebuia sa termin capitolul!
Suspansul, imaginea personajului principal, povestea in sine mi-au revenit cu usurinta in minte, ceea ce face ca romanul „Suflete damnate” sa isi castige locul printre cartile mele politiste favorite.
“Crime sofisticate” – George Arion – Un sir de crime, al caror mobil este imposibil de explicat, produce panica in orasul de pe malurile Dambovitei.
După funeralii- Agahta Christie
Misterul din aceasta carte pare de nerezolvat.
Opt milioane de feluri de a muri de Lawrence Block deoarece m-a tinut cu sufletul la gura de-a lungul intregii carti iar finalul a fost pe masura !
Agatha Christie=10 negrrii mititei–Ocarte care te tine cu sufletul la gura pana la final si plina de neprevazut
10 negri mititei de A. Christie, pentru ca scriitoarea stie sa creeze suspansul. Am citit-o cand aveam 13 ani cred si ma fascina sa numar cati negri mititei mai sunt 🙂
„Trenul de Paddington”, scris de nimeni alta decat faimoasa Agatha Christie. Am citit cartea cam atunci cand aveam 10 ani si de atunci o indragesc pe batranica Miss Marple.
Mi-a fost destul de greu sa las jos cartea, deoarece eram curioasa sa aflu cine era faptasul, doar ca autoarea cartii a fost mult prea ingenioasa, caci nici macar nu banuiam cine era vinovatul.
„Trenul de Paddington” este cartea care isi va avea mereu locul in biblioteca mea.
cel mai mult mi-a placut Sherlock Holmes de Sir Arthur Conan Doyle,cu toate ca nu am reusit sa citesc toate volumele pana acum.imi place faptul ca,initial orice misiune care i se prezinta nu are prea multe sorti de izbanda,insa pe parcursul operei Sherlock prin intermediul metempshihozei pe care o stapaneste foarte bine,ajunge sa elucideze toate misterele.e foarte interesant si faptul ca,doctorul(nu imi aduc aminte numele) e mereu in preajma sa…
Se numea Sarah! Aceasta carte am citit-o cu sufletul la gura. Desi personajele sunt fictive, aceasta poveste este atat de reala, e imposibil sa nu traiesti fiecare sentiment alaturi de personajul principal.
Arcasul verde de Edgar Wallace si tot ce tine de Sherlock Holmes al lui Sir Arthut Conan Doyle.
Arcasul verde mi-a placut pentru ca a fost primul justitiar cu care m-am intalnit in copilaria mea si m-a tinut in suspans. Inca o mai am in biblioteca. 🙂
Cat despre Sir Arthur Conan Doyle, ce sa mai zic. Sherlock a fost primul „super erou” pe care l-am cunoscut si am ramas indragostit de el. Suficient cat sa am destul de multe editii in original si in romana in biblioteca personala. 😀
Baltagul de Sadoveanu este o carte deosebita prin actiune si desfasurare dar si prin deznodamant.
Un blestem cu domiciliul stabil al autoarei Rodicăi Ojog Brașoveanu m-a va tinut treaz până la 3 noaptea. Mi-a fost imposibil să îmi desprind privirea de pe paginile cărții. Am adorat fiecare pagină și am sorbit cu încântare maximă fiecare cuvânt.
Lars Kepler: Sub hipnoza.Un roman bun,bun,bun
Agatha Cristie – cam toate cartile ei, in special Moarte pe Nil
Romanul meu politist preferat este ,,Cianura pentru un suras” de Rodica Ojog Brasoveanu. Motivele sunt numeroase:
In primul rand pentru ca inainte de a lectura celebrele romane politiste ale lui Georges Simenon, sau ale Agathei Christie, toti cei pasionati de literatura politista ar trebui sa citeasca romanele din seria Melaniei Lupu, lucru pe care l-am facut si eu de altfel! Rodica Ojog Brasoveanu a reusit sa combine ingrediente precum umorul si actiunea in aceeasi reteta de succes, si a reusit sa obtina titlul de Agatha Christie a Romaniei!
In al doilea rand pentru ca romanul ,,Cianura pentru un suras” a fost primul meu roman politist pe care l-am citit vre-odata, si a fost o ,,carte” imprumutata in varianta scoasa la imprimanta, de catre o prietena buna de-a mea din copilarie. Cred ca eram in clasa a 8-a cand am citit-o si mi-a placut foarte mult! Titlul ,,Cianura pentru un suras” induce in eroare cititorul caruia in mod sigur ii vor trece prin minte pasaje sangeroase, si crime lipsite de scrupule la auzul acestui titlu, ei bine, crimele vor exista si vor fi intr-adevar lipsite de scrupule, dar modul in care vor fi realizate prin intermediul cianurei, nu vor fi sangeroase, din contra, cianura va ajuta la declansarea unei morti bruste, violente, fara prea mult chin! Crimele infaptuite sunt atent gandite si inscenate, iar scopul criminalului/ei?!(ramane sa descoperiti voi cine este daca este vorba despre o criminala sau un criminal) este acela de a pune mana pe o avere de pe urma tablourilor de valoare descoperite!
In al treilea rand mi-au placut personajele descrise excelent, mai ales personajul principal Melania Lupu, al carui nume ii este predestinat, fiindca batranica desi este aparent nevinovata si prezinta trasaturi de senila avand apucaturi de copii mici, se va dovedi un adevarat ,,lup” care isi va schimba de la un roman la altul ,,parul” dar ,,naravaul ba”, ea reusind mereu sa il pacaleasca pe maiorul Cristescu. Pentru a va da seama cat este de ingenioasa va precizez ca in romanul ,,320 de pisici negre” reuseste sa evadeze din inchisoare. Un alt personaj simpatic este Mirciulica, motanul Melaniei, rasfatatul ei, care o da de gol fara sa vrea pe ,,mamica” lui.
Atunci cand umorul, actiunea, rasturnarile de situatie, suspansul, misterul, si intrigile sunt combinate ingenios intr-un roman, acesta nu poate fi altcumva decat EXCELENT, asa cum este si cazul romanului ,,Cianura pentru un suras” de Rodica Ojog Brasoveanu, pe care vi-l recomand!
Agatha Cristie, Zece negri mititei – pentru firul narativ
Romanul meu politist preferat este „Zece negri mititei” de Agatha Christie, deoarece este primul roman politist pe care l-am citit si pot spune ca am ramas profund impresionata de ingeniozitatea si talentul autoarei. De asemenea finalul neasteptat m-a facut sa o apreciez si mai mult
Goala pusca, mi-a placut mult aceasta carte.
„10 negri mititei” de agatha Christie fiindca imbina logica,umorul si tragismul.
Orfani in Brooklyn de Jonathan Lethem este unul dintre cele mai bune romane politiste pe care l-am citit in ultima vreme. Pot spune ca un roman care trezeste diferite sentimente si m-a facut sa vad lumea cu alti ochi. Mi-a placut deaorece te face sa vezi durerea pe care o simt persoanele care sunt diferite de ceilalti, mai ales ca povetea este narata din punctul de vedere al lui Lionel.
Stieg Larsson – volumele trilogiei ” Millennium” sunt fabuloase ! Il consider cel mai bun autor de roman politist, extrem de actual !
Pacat, pacat… postum .
Am văzut foarte multe persoane purtând tricouri cu mesajul „I like big books and I cannot lie”, însă trebuie să recunosc că pe mine m-au cam speriat dintotdeauna cărțile mari.
Se spune că trebuie să încerci să-ți învingi singur temerile, astfel că nu puține au fost cărțile de dimensiuni „uriașe” pe care am pus mâna. Dar nu s-a întâmplat nimic, am continuat să fug de ele. Până la un moment dat, când m-am apucat de această carte. Poate că a avut aproape 700 de pagini (și tot atâtea grame), dar asta nu a prea contat, pentru că a fost absolut uimitoare.
Am mai citit thrillere care să mă țină cu sufletul la gură, dar aici a fost altceva. Am simțit asta. Totul a fost extrem de palpitant, iar timpul pentru somn, mâncare și toate cele am preferat să-l împart cu lecturarea acestei capodopere.
N-am încercat drogurile, dar vă asigur că niciunul nu se compară cu cartea asta. Simți că ai nevoie de o supradoză imediat ce ai luat-o pe anterioara, e ceva de care nu poți scăpa ușor. E genul acela de carte pe care nu ți-o mai poți scoate din cap după ce o termini, dar aici e diferit: te bântuie și te face să îți dorești din ce în ce mai mult.
Cuvintele aduse la adresa acestui roman memorabil sunt de prisos. Până nu încerci, n-ai cum să devii dependent. Personajele și acțiunea sunt complex conturate, iar adevărul este dat pe față, indiferent de cât de crud este.
Poate peste ceva timp această carte va deveni un clasic al genului, dar nu trebuie să așteptați până atunci s-o citiți. Nu, puneți mâna pe ea cât mai repede, lumea lui Stieg Larsson este deschisă oricui, căci da, despre „Bărbați care urăsc femeile” vorbesc. 🙂
Romanul politist preferat? Este foarte greu sa dau un raspuns categoric, pentru ca imi place genul, am citit foarte multe carti, cu stiluri, intrigi, constructii de personje, mistere si investigatii de o larga diversitate.
Daca ar fi sa dau un raspuns generic, as alege cartile care nu ofera doar obisnuitul si lejerul „policier”, usor de citit si recomndat pentru calatorii si clipele de relexare, ci sansa de a patrunde msi adanc in „adevarata literatura”, oferind cititorului placerea de a explora o lume noua, dinamica, plina de traditii, obiceiuri, oameni, ganduri, dorinte, sperante, asteptari, iluzii si deziluzii, greseli si spaime, incercari si erori, esecuri si reusite, in fine, acea lume pe care numai scriitorii adevarati o pot crea, cu talent si daruire, pentru toti cei care au invtat sa o descopere, citindu-i!
Si totusi, daca ma gandesc mai bine, as alege romanul si autoarea care mi-au deschis, prima data, portile acestui gen literar – „Buna seara, Melania”, Rodica Ojog-Brasoveanu. O femeie, o romanca, cu un talent literar remarcabil, marcat de o profunda cunostere umana, de umor hatru si de buna calitate, de sensibilitate si viziune, cea pe care multi o considera „Agatha Christie a Romaniei”!
„BRUTA” DE GUY DE CARS
este un roman politist deosebit pe care il indragesc fiindca arata si forta educatiei : un orb surdo-mut ajunge scriitor . Intriga si ezolvarea acesteia sunt deosebite.
Eram adolescent cand am avut marea sansa sa imprumut o carte politista, care m-a facut sa iubesc stilul policier si ma refer la fabuloasa carte „Zece negri mititei” scrisa de Agatha Chrisrie, dupa care la ceva timp, am avut o alta sansa sa-mi cada in mana un altfel de policier si acum ma refer la „Somnul de veci” al lui Raymond Chandler. Am evidentiat cele doua carti, deoarece desi fac parte din genul politist, fiecare dintre ele se prezinta diferit, dar in acelasi timp sunt deosebite pentru toti iubitorii genului !
Nu sunt o mare iubitoare de romane politiste, dar seria Maigret ma incanta. Atmosfera, subtilitatea personajelor, evocarea peisajelor, a oraselor de provincie, a Parisului, a sentimentelor lui Maigret fata de criminal, uneori de ura, dispret, alteori de adanca intelegere mergand chiar pana la simpatie sunt de un mare rafinament si adancime.
Pentru mine „Zece negri mititei” al Agathei Christie este primul roman politist care mi-a deschis gustul pentru acest gen acum multi ani in urma. Si acum ramane pentru mine reprezentativ.
Comments are closed.