Stiri

Concurs #BestHunt: Câștigă unul dintre cele 3 vouchere de 100 lei, valabile la Bookfest 2019! – ÎNCHEIAT!

Concursul nostru din această săptămână pune la bătaie trei vouchere de 100 de lei fiecare, care pot fi folosite doar la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2019 (29 mai – 2 iunie).

Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc în noul pavilion B2 de la Romexpo. Invitatul de Onoare al acestei ediții este Marea Britanie. Zece autori britanici contemporani și un autor român stabilit în Marea Britanie vin la finalul lunii mai la București, ca invitați speciali ai proiectului „Marea Britanie – țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest” într-un program conceput pentru a celebra diversitatea în literatură.

La salonul de carte unde cele mai importante edituri din România așteaptă vizitatorii cu cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri, o mulțime de lansări și evenimente interactive, intrarea este liberă. Copiii vor fi, și de această data, vedetele Bookfest care va găzdui evenimente pentru cei mai mici cititori, sărbătorind evoluția, diversitatea și subliniind importanța pieței de carte pentru copii.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Marii Britanii din București.

Programul de vizitare va fi următorul:

  • miercuri, 29 mai — 10:00-20:00;
  • joi, 30 mai — 10:00-20:00;
  • vineri, 31 mai — 10:00-21:00;
  • sâmbătă, 1 iunie — 10:00-21:00;
  • duminică, 2 iunie — 10:00-20:00.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut  (București, 30 mai – 3 iunie 2018) au fost prezenți circa 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Statele Unite ale Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

Informații în termen real despre eveniment puteți descoperi pe pagina oficială a Facebook a Bookfest sau pe pagina de evenimente Bookfest.

Organizatorii Salonului Internațional de Carte Bookfest 2019 vă propun, cu această ocazie, trei premii, constând în trei vouchere cu valoarea de 100 lei fiecare, pentru trei persoane care pot ajunge la târg pentru a le ridica și apoi cheltui pe cărți. Atenție! Voucherul de 100 de lei poate fi utilizat doar în cadrul Bookfest 2018 și la standul unei singure edituri.

Pentru a câștiga unul dintre cele trei vouchere, va rugăm sa răspundeţi la următoarea întrebare:

#BestHunt – Ce titlu vânezi anul asta la Bookfest și care este motivul?

Condiţii de participare:

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • câştigătorii vor fi desemnați astfel: unul prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și doi pentru cele mai inspirate comentarii, aleși de către echipa filme-carti.ro, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată;
  • pot participa la concurs doar cei care pot ajunge la Bookfest pentru a ridica și folosi voucher-ul câștigat, direct sau prin persoane desemnate.

Asteptam comentariile dvs. pana miercuri, 22 mai 2019, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv numele complet, localitatea de domiciliu, e-mail, număr telefon, urmând ca voucherul să fie ridicat din incinta Bookfest pe baza buletinului/cărții de identitate, de la standul Asociatiei Editorilor, organizatori Bookfest.

Succes și ne vedem acolo, la #Bookfest2019!

Concurs promovat pe Câștigă.net.

Later edit (23 mai 2019): 

Câștigătorul prin Random.org este Păduraru Constantina:

Cei doi câștigători aleși de către echipa Filme-carti.ro sunt: 

Alexandru J.: Iubesc calitatea si precizia a stilului literar al lui Hermann Hesse, inca de cand am citit romanul initiatic “Narcis si Gura de Aur”.

Temele literare abordate ( nevoia de mister, cautarea spirituala , singuratatea existentiala si necesitatea compasiunii interumane etc. ) le consider inca extrem de actuale, iar lectura lasa senzatia pregnanta de profunzime spirituala ( care dezvaluie vocatia de cautator neobosit a lui Hesse) , de autenticitate si veridicitate a personajelor.

CItindu-l pe Hesse, parca simti nu doar ca esti invitat, ci si realmente ajutat sa evoluezi launtric alaturi de personajele sale,

Voucherul oferit de Dvs. l-as folosi cu siguranta pentru a-mi procura si celelalte carti renumite ale sale, care l-au consacrat, cum ar fi ” Jocul cu margele de sticla ” , ” Lupul de stepa ” , ” Siddharta. Calatorie spre Soare-Rasare ” , ” Knulp. Demian “, ” Peter Kamenzind “.

Mi-as dori sa citesc cu acest prilej toate marile sale opere literare, sa le pastrez in biblioteca personala ca pe o pretioasa comoara si “stafeta ” spirituala pe care Hesse ne-a daruit-o ca pe o mostenire in marea sa trecere prin misterul vietii.”

Matei Florina: ”Scrisori din far, Emma Carol, pentru fiica mea de 12 ani. I-am transmis fiicei mele pasiunea pentru istorie, amândouă savuram documentare despre al doilea război mondial, oricand avem.timp, Este.mereu curioasa si pune intrebari, iar aceasta carte mi se pare ca aduce explicații suplimentare despre ororile Holocaustului mai pe intelesul ei. Nici nu i-am spus despre carte, chiar vreau sa ii fac o surpriza!!!
Pentru mine … Zuleiha deschide ochii, am auzit ca este miinunata!!!! Cu siguranta insa nu ne.vom opri aici, dar acestea două sunt obligatorii!”

Voucher suplimentar, tot pentru un comentariu care ne-a încântat: Andreea Dumitrescu: ”Am luat-o de la un schimb de cărţi din Bucureşti. Capitala se sufoca în vidul creat de căldura adunată peste zi. I-am privit cotorul mai de aproape şi nu mi-am putut explica greşeala de a trece de nenumărate ori pe lângă ea fără să o observ. Avea detalii frumoase, de un auriu prăfuit: o ramă ce încrusta titlul şi o figură feminină cu aripi de fluture de un albastru intens. Nu auzisem de editură, iar titlul nu mă atrăgea şi mi se părea copilăresc: „Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle”. Ei bine, m-am înşelat.
Cartea mi-a înfrumuseţat vara cu literatură de calitate, rar întâlnită. Abia după o sută de pagini am aflat numele protagonistului. Scriitorul şi-a dovedit talentul şi prin analepsele pe care le făcea ca o plimbare lină cu barca, în mai puţin de o pagină. Este singura carte pe care am terminat-o cu un sentiment de confuzie şi de aceea îmi place atât de mult. Paginile îmi dansau printre degete în timp ce eu mă pierdeam în tărâmul tainic al zânelor. Finalul este reuşit, printre cele mai bune pe care le-am citit vreodată pentru că nu oferă toate răspunsurile pe care le aşteptai.
Pentru mine, mai presus de orice, cartea „Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle” a fost o atingere a destinului. Aveam să-mi cunosc profesoara de literatură abia trei luni mai târziu, după ce am trecut la treapta învăţământului liceal. Dar, de fapt, eu deja o cunoşteam, pentru că protagonistul îi poartă numele de familie. Atunci s-au întrepătruns cu măiestrie, ca în carte, lumea cotidiană şi cea ficţională.
„Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle” este cartea pe care o voi căuta la Bookfest 2019 pentru că vreau să i-o ofer doamnei profesoare la finalul anului şcolar.”

Felicitări!

Articole similare

Editura Vremea va ureaza sarbatori fericite!

Jovi Ene

Proiectie „Bitter Moon”, adaptare dupa „Luni de fiere”

Jovi Ene

Povestea unui personaj 11: Cristian Nedelcu și un personaj surpriză

Jovi Ene

119 comments

Tudor Andreea 16 mai 2019 at 13:56

Roar pentru ca imi place stilul autoarei si titlul suna captivant.

Reply
SILVIA MARIN 17 mai 2019 at 00:43

Ma intereseaza sa cumpar” IUBIRA NEBUNA”-de André Breton, o carte esentiala si semnificativa pentru intelegerea suprarealismului in literatura si arta.

Reply
Ionut.o 16 mai 2019 at 14:02

Vintilă Mihăilescu, În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului

Reply
Ionut.o 16 mai 2019 at 14:16

Pentru că mă interesează o analiză socio-antropologică a acestui spațiu închis şi felul în care se raportează cercetătorul la procesul spitalizării, când el însuşi e şi subiect, şi obiect de studiu.

Reply
Jderu Marius 16 mai 2019 at 14:13

„Ministerul fericirii supreme” -Arundhaty Roy

Pentru ca de fiecare data cand citesc un roman de -al autoarei ma introduce in atmosfera extraordinara a Indiei orientale, parca simti ca esti acolo, locul, aerul, tot.

Reply
Oana Lambrache 16 mai 2019 at 14:14

„The Shining” a lui Stephen King, pentru ca imi doresc sa imi imbogatesc biblioteca cu romanele lui.

Reply
Alina 16 mai 2019 at 14:21

L-as vana pe Murakami, pentru ca mi-a placut si cred ca o sa imi mai placa 🙂

Reply
Ramona Răican 16 mai 2019 at 14:33

Lupta mea, cartea a șasea, de Karl Ove Knausgard, pentru că am primele cinci volume și am așteptat publicarea ultimului volum pentru a începe să o citesc.

Reply
Militaru Cătălin 16 mai 2019 at 14:39

Nu caut un titlu anume, din moment ce mai mult că sigur vor fi foarte multe atractive. Dar ce e sigur e ca n-am să plec de acolo fără un autograf al autoarei Claire North.

Reply
Deborah. G 16 mai 2019 at 14:39

Cartile lui Yuval Noah Harari. Am citit numai recenzii bune despre acest autor, pare a fi un must have in biblioteca personala 🙂 Le urmaresc de anul trecut de la ultimul Bookfest 🙂

Reply
Ștefan Ioana Georgiana 16 mai 2019 at 14:44

„Ceva în apă” de Catherine Steadman
De obicei nu citesc thrillere dar am fost plăcut surprinsă de „1793. În umbra morții” și de „Pacienta tăcută” despre care am citit pe site așa că acum aștept cu nerăbdare să pun mâna pe „Ceva în apă”!
Poate că nu poți spune despre un thriller că este cea mai bună carte citită sau că ți-a schimbat viața, dar dacă este scris inteligent, se citește ușor, cu sufletul la gură, dă dependență și îți pune mintea la contribuție (cine poate să citească o astfel de carte fără să încerce să rezolve misterul înainte să fie dezvăluit?)!

Reply
Elena Raicu 16 mai 2019 at 14:50

Catalin Pavel, De la Neanderthal la Taj Mahal. O arheologie a iubirii.
Se anunta o carte exceptionala numai dupa titlu, si tinand seama de stilul scriitoricesc deja cunoscut din Dilema Veche si romanele aparute pana acum. De neratat!

Reply
Adelin Radu 16 mai 2019 at 14:52

„Foc si sange de” George R.R. Martin, pentru a intregi colectia Game of Thrones din biblioteca.

Reply
Petre M. 16 mai 2019 at 15:05

Anii urii – H. R. Patapievici; pentru că o așteptam de mult timp.

Reply
Ady 16 mai 2019 at 15:08

Maja Lunde- Istoria Albinelor. Am citit cerent că dacă albinele ar dispărea, omenirea ar muri de foame în câțiva ani, așa că mi s-a părut interesant o dispopie care vizează acest aspect.

Reply
Andreea Suceveanu 16 mai 2019 at 15:21

„Melancolia” lui Mircea Cartarescu, pentru ca nu as rata niciodata o lansare a lui. Imi place cum scrie, imi place despre ce scrie si sunt sigura ca „Melancolia” nu va dezamagi.

Reply
Irina Bortoi 16 mai 2019 at 15:31

Învățare de Tara Westover pentru că mă fascinează subiectul și mi-a fost recomandată de cititori în care am toată încrederea.

Reply
Emil Calinescu 16 mai 2019 at 15:31

Sper sa gasesc la standul editurii litera cartea CASA BANTUITA. Momentan vad ca au primit-o cativa si ca ar putea fi data precomanda. De la targ va fi principala tinta.

Reply
Alina S 16 mai 2019 at 15:34

Hans Fallada – Fiecare moare singur , pentru ca m-au covins recenziile

Reply
Diana M. 16 mai 2019 at 15:34

Jo Nesbø – „Macbeth”, pentru ca „Macbeth” este piesa mea preferata scrisa de William Shakespeare si sunt curioasa sa citesc abordarea lui Jo Nesbø.

Reply
Jantea Alexandra 16 mai 2019 at 15:42

Foc si sange de George R. R Martin.
Îl ador pe George RR Martin. Urzeala Tronurilor a ajuns cu usurinta in topul cartilor mele favorite, prin suspansul continuu si povestea interesanta tesuta in jurul personajelor. Astept cu interes sa citesc Foc și gheata.

Reply
Loredana Sandu 16 mai 2019 at 15:55

Îmi place să călătoresc în timp, îmi plac romanele istorice, îmi plac poveștile captivante și puternice despre viață, sunt curioasă să descopăr o saga istorică despre experiența imigranților coreeni în timpul războiului din Japonia, o carte .despre rezistență și compasiune…așadar, anul acesta de la Bookfest, romanul lui Min Jin Lee, „Pachinko” , este cap de listă!

Reply
Matei Florina 16 mai 2019 at 16:01

Scrisori din far, Emma Carol, pentru fiica mea de 12 ani. I-am transmis fiicei mele pasiunea pentru istorie, amândouă savuram documentare despre al doilea război mondial, oricand avem.timp, Este.mereu curioasa si pune intrebari, iar aceasta carte mi se pare ca aduce explicații suplimentare despre ororile Holocaustului mai pe intelesul ei. Nici nu i-am spus despre carte, chiar vreau sa ii fac o surpriza!!!
Pentru mine … Zuleiha deschide ochii, am auzit ca este miinunata!!!! Cu siguranta insa nu ne.vom opri aici, dar acestea două sunt obligatorii!

Reply
Mada M 16 mai 2019 at 16:08

Imi doresc sa cumpar primul volum din seria ”Dune” de Frank Herbert al editiei din aprilie 2019 pentru a-l oferi cadou tocmai persoanei care mi-a recomandat si imprumutat volumele acestei serii monumentale. Volumul este pur si simplu superb!

Reply
Carmen 16 mai 2019 at 17:57

Imi doresc o carte de la editura Publica: Invațare de Tara Westover

Reply
Geanina 16 mai 2019 at 19:42

Satul Neamțului sau Jurnalul fraților Schiller

Reply
Adrian Buga 16 mai 2019 at 19:55

Matila Ghyka – cea mai underrated personalitate de origine romana EVER!

Reply
Marcel M. 16 mai 2019 at 20:20

Serotonină – Michel Houellebecq. Pentru că serotonina este hormonul fericirii, Punct.

Reply
Preda Raluca-Ioana 16 mai 2019 at 21:05

Pana la sfarsit-IRINA BINDER pentru ca este o carte superba si inedita pe care de mult vreau sa o citesc si de abia astept sa mi o achizitionez daca voi avea ocazia sa castig la acest concurs. 🙂

Reply
Stefan Suceveanu 16 mai 2019 at 21:07

„In lume nu-s mai multe Romanii ( planetei noastre asta i-ar lipsi) a lui Radu Paraschivescu, pentru ca am rasfoit-o si e in acelasi stil cu care autorul ne-a obisnuit.

Reply
Ruxandra Jderu 16 mai 2019 at 21:38

Fiica ceasornicarului – Kate Morton- pentru ca Kate Morton nu m-a dezamagit deloc. I-am citit toate romanele scrise pana acum, sunt 5 la numar. Atmosfera incarcata de mister , povestile personajelor, intriga bine construita te fac sa asteoti cu nerabdare un nou roman scris de aceasta autoare.

Reply
Radu George 16 mai 2019 at 21:43

În acest an la Bookfest, vânez cartea „Miturile Greciei antice” de la editura Polirom. Vreau această carte ca să pot întra în contact cu cea mai importantă cultura a Antichității, dar mai ales pentru a cunoaște poveștile Greciei antice… Cel mai mult îmi doresc această carte ca să o pot folosi ca material didactic anul viitor, când voi deveni profesor de limba și literatura română. Vreau sa ii fac pe elevi să adore literatura sau, cel puțin, să citească cu drag marile cărți ale literaturii universale. În acest sens, mitologia greacă ar putea reprezenta un bun punct de plecare. 🙂

Reply
ioana alexandra 16 mai 2019 at 22:30

Anul acesta vanez multe titluri, unul mai captivant decat altul, dar sunt extrem de entuziasmata de Casa bantuita de Shirley Jackson, din mai multe motive: am vazut serialul care, desi am inteles ca este diferit de carte, mi-a placut enorm de mult. Unul dintre cele mai bune seriale urmarite de mine in ultimul timp, unul dintre cele mai bune thrillere psihologice cu tenta horror care s-a facut in ultimul timp, dupa Hannibal (dupa parerea mea). Vreau sa descopar diferentele dintre carte si serial si vreau sa am ocazia de a ma delecta cu o poveste infricosatoare scrisa bine, caci de mult timp nu am mai intalnit una 🙂 Nu in ultimul rand, vreau sa citesc cartea deoarece lectura este cel de-al doilea mod al meu de a respira 🙂 Poate sunt vorbe mari, insa pentru mine, personal, cartile inseamna foarte mult 🙂

Reply
Sorin M. 16 mai 2019 at 23:04

Pacienta tăcută, de Alex Michaelides, pentru că am înțeles că este un thriller foarte bun.

Reply
Raluca Ioana 16 mai 2019 at 23:09

Arta subtila a nepasarii de Mark Manson este o carte pe care ma tot tin sa o citesc, dar nici pana acum nu mi am cumparat o. Am auzit ca e tare interesanta si incitanta. Poate am norocul sa mi o cumpar. :))

Reply
Simona 16 mai 2019 at 23:46

Încă nu am reușit să aflu prea multe titluri noi, dar mă gândeam să-l vânez pe Lucian Boia, cu Al doilea sfert de veac, volum de memorii ce ne oferă, împreună cu cel anterior, imaginea a 50 de ani din cei 75, pe care i-a împlinit istoricul și unul dintre cei mai interesanți profesori pe care i-am avut în facultate. Am citit Primul sfert de veac, așa că abia aștept să descopăr continuarea și pe omul pe care îl cunoaștem prea puțin.

Reply
Ana-Maria Maxim 16 mai 2019 at 23:47

„Cartea oglinzilor”, de Eugen Chirovici, pentru că vreau autograf de la autor. 🙂

Reply
Mihaela D 17 mai 2019 at 00:33

Imi place sa pastrez obiecte care spun povesti despre mine, familie si prieteni. Mi se pare magic sa pot opri timpul in loc si sa retraiesc emotii din trecut. De aceea, pentru mine vanez „Colectionarul de obiecte pierdute” de Ruth Hogan. Abia astept sa descopar povestea autorului si sa calatoresc si eu printre amintirile mele, printre povestile bunicilor si ale strabunicilor…sa ma reintorc, pentru cateva minute, in locurile in care am calatorit.
Pentru fetita mea, de aproape 2 ani, vanez o carte asezata cu mare drag, pe raftul amintirilor mele…”Povestea a doi pui de tigru, numiti Ninigra si Aligru” de Nina Cassian. Este o carte cu ajutorul careia vreau sa invatam impreuna despre prietenie si sa descoperim ilustratiile, care pentru varsta ei, sunt o adevarata atractie.

Reply
Ana Dragomir 17 mai 2019 at 01:18

Macbeth, de Jo Nesbo, pentru ca imi plac foarte mult restul cartilor scrise de acest autor, imi place stilul, sau, si sunt curioasa de aceasta carte,

Reply
Lorena Grecu 17 mai 2019 at 08:00

„Bunica mi-a zis sa-ti spun ca i pare rau”. Sa daruiesc cat mai multe. Pentru ca orice copil are dreptul la supereroi.

Reply
Adrian Lazar 17 mai 2019 at 11:59

Vin pentru Claire North – Primele cincisprezece vieți ale lui Harry August, deoarece imi place genul fantasy.

Reply
Andreea Elena 17 mai 2019 at 12:01

Șarpele din Essex de Sarah Perry pentru ca a ajuns în topul listei „Bestseller 2017”, fiind recompensat cu „Book of the Year” (British Book Awards). Pot lua autograf de la dansa 🙂

Reply
Andreea Dumitrescu 17 mai 2019 at 12:14

Am luat-o de la un schimb de cărţi din Bucureşti. Capitala se sufoca în vidul creat de căldura adunată peste zi. I-am privit cotorul mai de aproape şi nu mi-am putut explica greşeala de a trece de nenumărate ori pe lângă ea fără să o observ. Avea detalii frumoase, de un auriu prăfuit: o ramă ce încrusta titlul şi o figură feminină cu aripi de fluture de un albastru intens. Nu auzisem de editură, iar titlul nu mă atrăgea şi mi se părea copilăresc: „Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle”. Ei bine, m-am înşelat.
Cartea mi-a înfrumuseţat vara cu literatură de calitate, rar întâlnită. Abia după o sută de pagini am aflat numele protagonistului. Scriitorul şi-a dovedit talentul şi prin analepsele pe care le făcea ca o plimbare lină cu barca, în mai puţin de o pagină. Este singura carte pe care am terminat-o cu un sentiment de confuzie şi de aceea îmi place atât de mult. Paginile îmi dansau printre degete în timp ce eu mă pierdeam în tărâmul tainic al zânelor. Finalul este reuşit, printre cele mai bune pe care le-am citit vreodată pentru că nu oferă toate răspunsurile pe care le aşteptai.
Pentru mine, mai presus de orice, cartea „Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle” a fost o atingere a destinului. Aveam să-mi cunosc profesoara de literatură abia trei luni mai târziu, după ce am trecut la treapta învăţământului liceal. Dar, de fapt, eu deja o cunoşteam, pentru că protagonistul îi poartă numele de familie. Atunci s-au întrepătruns cu măiestrie, ca în carte, lumea cotidiană şi cea ficţională.
„Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle” este cartea pe care o voi căuta la Bookfest 2019 pentru că vreau să i-o ofer doamnei profesoare la finalul anului şcolar.

Reply
Lavinia Alexa 17 mai 2019 at 12:23

Voi pândi „Poeme alese” de Anne Sexton, pentru că am mereu nevoie de mai multă poezie puternică în viaţa mea 🙂

Reply
Otilia Zaharia 17 mai 2019 at 15:07

Pentru ca imi place foarte mult stilul belletristic impletit cu cel history, dar si drama/suspansul/fantasy-ul si de ce sa nu recunosc, erosul , am decis ca in acest an sa ma pun la curent cu opera scriitoarei Philippa Gregory si sa incerc sa ii citesc romanele 🙂 Ma gandesc sa incep cu seria Tudor. Pe locul doi se claseaza Mark Lawrence cu seria „Imperiul faramitat”

Reply
Christianis 17 mai 2019 at 15:27

De obicei, nu „vânez“ un titlu anume. Prefer, în loc să fiu eu „vânătorul“, să mă las să cad în capcana acelei cărți cu care îmi este menit să mă întâlnesc în acel moment.

Reply
Dana Dumitru 17 mai 2019 at 15:48

Anul acesta vânez cu precădere cărțile editurii PHILOBIA pe subiecte precum psihogenealogia și psihanaliza transgenerațională. Mi se pare important să descoperi cum trecutul familiei îți influențează inconștient deciziile, sub ce formă se manifestă în viața noastră experiențele strămoșilor, și cum reușești să împaci acest trecut cu prezentul.

Reply
Burlacu marius 17 mai 2019 at 16:13

Murakami, deoarece cred ca este bun si imi place

Reply
Constanta 17 mai 2019 at 16:20

Macbeth-Jo Nesbø pentru ca am citit multe lucruri interesante despre aceasta carte .

Reply
Bogdan Barbulescu 17 mai 2019 at 17:51

Foc si Sange de George R.R. Martin pentru ca ultimul sezon din GOT a fost o dezamagire si pentru ca nu mai publica odata cartile seriei Cantec de gheata si foc. Prin publicarea celor 2 carti ar demonsta inca o data: Cartea este mai buna ca filmul.

Reply
Pîrșan Iustin-Mihai 17 mai 2019 at 18:16

Aștept „Melancolia” lui Mircea Cărtărescu. De fiecare dată, apariția unui nou volum de-al său e un eveniment literar de excepție, iar acum cu atât mai mult va fi așa, prin paralela între acesta și „Nostalgia”.

Reply
Catalin Vasile Moldoveanu 17 mai 2019 at 22:27

Elif Shafak – Cele patruzeci de legi ale iubirii

Am citit numai lucruri bune despre aceasta carte

Reply
Ene Maria Claudia 18 mai 2019 at 12:01

Vreau să cumpăr Fiecare moare singur-Hans Fallada și Sfârșitul sfârșitului lumii-Jonathan Franzen. Nu obișnuiesc să citesc coperta 4 că îmi place să fiu surprinsa de subiect, de stil așa că de obicei cumpăr cărți bazându-mă pe titlu, autor, chiar și coperta☺️.

Reply
Maria M 18 mai 2019 at 13:51

Vreau să cumpăr Alienistul de Caleb Carr deoarece îmi plac cărțile polițiste și de vreau să aflu mai multe despre New Yorkul anilor 1896 și metodele utilizate atunci pentru a rezolva crimele fără a dispune de instrumente moderne de investigație.

Reply
Diaconu Catalina 18 mai 2019 at 15:47

„Pentru ca eu sunt, pentru ca tu esti” – Oana Arion.
Am citit deja primele 4 carti din aceasta serie si abia astept sa vad finalul povestii Victoriei Grey.

Reply
Lupascu Eduard Gabriel 18 mai 2019 at 15:51

„Scara lui Iacov” – Ludmila Ulitkaia.
Literatura rusa se defineste prin profunzime si sentimente alese, transmise de scriitor.
Sunt sigur ca romanul Ludmilei se ridica la inaltimea asteptarilor si poate fi pus alaturi de cartile lui Bulgakov sau Dostoievski.

Reply
Cantia Sandica Nicoleta 18 mai 2019 at 18:31

Furtuna războiului de Victoria Aveyard

Reply
Mihail 19 mai 2019 at 19:19

Foc și sânge de G.R.R Martin.

Reply
Anca Florea 18 mai 2019 at 20:54

„Hanul lui Manuc” de Simona Antonescu. Am citit cateva recenzii f bune si mi-a fost recomandată de cateva persoane.

Reply
Alexandru 19 mai 2019 at 08:51

Kafka – Vizuina (proza postumă), editura Humanitas

Reply
Madalina 19 mai 2019 at 09:36

„Serotonină” de Houellebecq.
Pentru că este actual, pentru că este Houellebecq, pentru că îmi va spune cum poți găsi depresia atunci când cauți fericirea, pentru că este despre Franța, pentru că este sănătos să te raportezi la tine însuți cu ironie,

Reply
Raluca Iona 19 mai 2019 at 12:11

Ceva in apa de Catherine Steadman.
Erin este o realizatoare de filme documentare pe cale sa dea lovitura. Mark este un investitor bancar aratos, cu planuri mari. Cei doi pleaca in luna de miere pe insula tropicala Bora Bora, unde se bucura de soare, de plaja si unul de celalalt. Dar cand fac scuba diving in marea cristalina, gasesc ceva in apa… Este o poveste foarte interesanta, captivanta pe care de abia astept sa o citesc si sa i savurez fiecare detaliu daca voi avea sansa sa castig la acest concurs pentru a mi o putea achizitiona. 🙂

Reply
Ema Georgiana 19 mai 2019 at 14:03

Cartea pe care mi-o doresc in primul rand la Bookfest este Foc si sange – George R.R. Martin. Am citit seria Cantec de gheata si foc, am savurat-o, am trait-o, am devenit curioasa in legatura cu ce a fost in Westeros inainte de .. tot. Iar acum am sansa sa aflu, Deci aceasta este alegerea mea numarul 1 🙂

Reply
Nenciu Mirela 19 mai 2019 at 22:01

La vest de răsărit – Violeta Ungureanu

Reply
Daniela Bengescu 20 mai 2019 at 07:50

„Lupta mea. Cartea a sasea: Sfarsit”, de Karl Ove Knausgard pentru ca este nu doar un roman autobiografic, dar mai ales o carte despre literatura.

Reply
MIRICA RODICA 20 mai 2019 at 09:28

Cartile din colectia Narnia,pentru baietelul meu,pentru ca ii plac foarte mult!

Reply
PATRASCU MARIUS 20 mai 2019 at 09:32

Shinning de Stephen King.

Reply
Stefania D 20 mai 2019 at 11:07

Eu as vrea sa gasesc cartea „Enigma Otiliei”, de G. Calinescu, pentru ca mi-ar placea sa o recitesc. In adolescenta am imprumutat de la biblioteca o editie foarte veche si acum as vrea sa am aceasta carte in biblioteca. Mi-a placut mult povestea de dragoste a tinerilor, relatia din trioul erotic (Otilia, Felix, Pascalopol) si comportamentul derutant si fascinant al domnisoarei Otilia. Cand o voi reciti voi retrai povestea, dar voi acorda atentie si maiestriei scriitorului, cum se trece de la fraza ampla la cea concisa si cum naratorul este doar partial obiectiv pentru ca intamplarile par povestite din perspectiva lui Felix. „Enigma Otiliei” este cartea preferata a adolescentei mele!

Reply
Mihaela S. 20 mai 2019 at 11:21

Vreau sa cumpar Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa, de Antonio Lobo Antunes, deoarece traducatoarea mi-a fost colega de serviciu.

Reply
Bleotu Macrina 20 mai 2019 at 13:32

Gabriel Liiceanu „Caiet de ricoșat gînduri sau despre misterioasa circulație a ideilor de-a lungul timpului” Este unul din autorii mei preferati si am avut ocazia sa citesc un fragment pe Dilema Veche si ma atras acest jurnal de idei.

Reply
Alina-Nicoleta Maxim Hladi 20 mai 2019 at 13:52

Volumul Brâncuși, de Paul Rezeanu, publicat de Monitorul Oficial. Ma fascineaza BRANCUSI, iar editura Monitorul Oficial sta alaturi de cuvinte precum profesionalism, calitate, pasiune, excelenta…

Reply
Stan Alexandra 20 mai 2019 at 14:10

Anul acesta as vrea sa gasesc cartile lui Mielu Zlate, de care am nevoie pentru master.

Reply
Diana 20 mai 2019 at 14:22

Cartea lui M. Obama – „Becoming”

Reply
Ion Luiza 20 mai 2019 at 14:32

Romanele din Proiectul Hogarth Shakespeare lansat, în 2016, de editura londoneză Hogarth, la comemorarea a patru secole de la moartea Bardului. Din acest proiect, cuprinzând opt romane de autori anglofoni ce rescriu în manieră proprie opt dintre piesele lui Shakespeare, au apărut, la Editura Humanitas Fiction, în colecția „Raftul Denisei” cărți de Margaret Atwood, Jo Nesbo, Howard Jacobson, Tracy Chevalier, Anne Tyler, Jeanette Winterson, printer alții. „Pui de cotoroanță” de Margaret Atwood este unul dintre apelativele folosite în „Furtuna” de Prospero, în dialogurile lui cu Caliban. Romanul „Scorpia” (în original Vinegar Girl), semnat de autoarea americană Anne Tyler rescrie celebra comedie „Îmblânzirea scorpiei”. Asemenea lui Shakespeare, Tyler nu este o inventatoare de subiecte originale, farmecul cărților sale constând in caracterizarea personajelor și în comical de situație și de limbaj. Romanul lui Margaret Atwood ilustrează perfect genul literaturii de suspans, dar demonstrează și o extraordinară cunoaștere a operei shakespeariene, propunând o reinterpretare originală a piesei. Ar mai fi de adăugat cuvintele autoarei: „ Furtuna este, într-un fel, un musical multi-media timpuriu. Dacă Shakespeare ar activa astăzi, ar folosi toate efectele speciale ce pot fi obținute grație tehnologiei actuale”. Reputatul shakespeareolog britanic Jonathan Bate consideră „Pui de cotoroanță”, „în mod indiscutabil, cel mai inteligent roman neo-shakespearian”.

Reply
rodica serban 20 mai 2019 at 15:13

Continuarea seriei Misterioasa societate Benedict, deoarece ii place baietelului meu de 8 ani. Va multumesc.

Reply
Chima Ana 20 mai 2019 at 15:17

Anul acesta vânez cartea ,,Casa bântuită” de Shirley Jackson.Pe scurt, vreau,cu ajutorul acestei carti,sa ajung ,printr-un portal magic, in casa bântuită plină de orori și sa încerc din răsputeri sa nu fiu mâncata de vreun monstru :))

Reply
Lazar Adrian 20 mai 2019 at 15:36

Vintilă Mihăilescu În căutarea corpului regăsit., deoarece imi place cum scrie autorul.

Reply
Andreea Elena 20 mai 2019 at 15:37

Tratatull de istoriografie generală – Mitul ca izvor al istoriei, de Alex Mihai Stoenescu pentru ca sunt pasionata de istorie 🙂

Reply
Mihaela H. 20 mai 2019 at 16:08

As vrea sa cumpar Sa nu ma parasesti – Kazuo Ishiguro. Are un subiect interesant si am vazut de curand filnul ecranizat dupa acest roman.

Reply
Munteanu Alina-Maria 20 mai 2019 at 16:35

Vânez multe titluri anul acesta la Bookfest. În principal reduceri, noutăți și cărți pe care le doresc de tare mult timp. La capitolul noutăți, abia aștept să pun mâna pe Wonder Woman. Fiica Războiului de Leigh Bardugo apărută la YoungArt. Am citit ambele serii ale autoarei apărute la editura Trei și sunt printre favoritele mele.

Reply
Valerica Lungu 20 mai 2019 at 16:36

27 pasi de Tibi Useriu. Toti care au citit-o spun ca le-a schimbat ceva in gandire. Oricm ma duc la Bookfest, Am fost aproape in fiecare an si acolo descopar ce as vrea sa mai citesc.

Reply
Badea Silvia 20 mai 2019 at 16:59

As dori sa cumpar
Regele si Romania Carol al II si Elena Lupescu-dincolo de barfe si clisee.- de Tatiana Niculescu
si

Nicolae Iorga-Jurnalul ultiilor ani 1938-1940

Ma pasioneaza istoria

Reply
Alexandru Ciprian 20 mai 2019 at 17:12

Mă interesează în primul rând „Mica mea inimă de om singuratic”, primul roman al lui Vlad Drăgoi, pentru că autorul mi se pare unul dintre cei mai mișto tineri scriitori de la noi. Ca să vă convingeți de asta, transcriu mai jos un fragment din superbul volum „sergio leone”, pe care, în caz că nu-l știți, vi-l recomand:

„e un arţar – şi o să fac o paranteză mică chiar aici
la început şi o să zic că m-am gîndit puţin înainte
să încep cu e un arţar, vrînd iniţial să zic că era un
arţar, la trecut, din cauza faptului că eu n-am mai
fost de multişor în acea locaţie de care zic, deşi e
la 10 min de mine, şi tare mi-e frică s-a ajuns cu
făcutul de case şi străzi pînă peste arţarul de care
zic eu, care acum probabil că nu mai e, cum nu
mai e o bună bucată din panta din apropiere
unde ne dădeam cu sania sute şi mii de copii
iarna, futu-i în gură să-i fut de industriaşi, dar
cîndva după ce termin cu această poezie, o să mă
duc să văd care e situaţia, şi acum o să continui
pe un ton optimist, zicînd la prezent că e un arţar –
deci e un arţar la poalele delaurilor care sunt lipite
de codlea la sud, în care în generală obişnuiam să
ne urcăm şi să petrecem timp liniştit şi de calitate,
nişte colegi, ceea ce înseamnă eu, robi, adi muşina
şi george bălăceanu, şi niciodată n-am fost toţi patru
deodată în copac, ci pe rînd, maxim trei oameni şi
minim doi, din cei pe care i-am enumerat. ne urcam
în acest arţar, care mi se pare că era al doilea de la
dreapta, dintr-un şir de cîţiva aliniaţi pe o buză
de pămînt aproape de începutul unui deal care
nu era chiar imens, şi care dădea în pădurile
faimoase ale codlei, care duc la rîndul lor în diverse
locuri măreţe din natură, cum ar fi poieni, măgură,
ştrand, ne urcam şi stăteam acolo petrecînd şi
discutînd, şi nu discutam în niciun caz lucruri super
elevate sau complicate intelectual, pentru simplul
motiv că eram încă copii de generală, cu minte şi
creier de generală, nu neapărat proşti făcuţi
grămadă, dar în orice caz încă agitaţi şi răutăcioşi,
încă nepreocupaţi şi neatenţi la aspectele mai
serioase ale vieţii, plus că asta se întîmpla la vîrsta
cînd începeam deja să fim preocupaţi de fete, şi
deşi aveam în jur de 10 ani, eram în stare să ne gîndim
la nişte perversiuni de care, nu ştiu ceilalţi, dar eu
acum sincer mă ruşinez. deci ce făceam, stăteam
fiecare pe o cracă, la înălţimi diferite, ziceam glume
de generală, vorbeam, cum am zis, de fete şi mîncam
din ce ne aduceam de acasă, şi cu drag îmi amintesc
de cît de vulnerabil şi nepregătit m-am simţit odată
cînd eram la şcoală şi plănuiam cu robi ce să ne
aducem data viitoare la arţar, şi l-am întrebat robi,
tu ce-ţi aduci, şi el a zis, cum ce, varză murată la
borcan, la care eu am replicat că nu am aşa ceva
acasă şi n-am cum să aduc, şi el atunci a făcut ochii
mari şi a declamat zgomotos şi mirat că nu se poate
să nu am, şi că nu am ce căuta în arţar cu el şi cu
adi muşina dacă nu vin cu varză, şi eu prostul, am
pus botul, nevăzînd cîteva secunde că robi clar
glumea şi că i se rupea lui de ce mîncare îmi aduceam
eu în arţar, şi m-am blocat pur şi simplu o vreme, la
fel cum mă blochez şi acum, ca cei mai slabi oameni,
cînd mi se întîmplă sau simt că o să mi se întîmple
chestii pe care mintea mea nu le vrea, şi mi-a fost
drag de mine atunci pentru că blocajul ăsta în aparenţă
cretin a însemnat de fapt cît de mult şi de adevărat
îmi păsa mie de tot ritualul ăsta de a merge pregătit
cu absolut tot ce trebuie la arţar, însemna că chiar nu
voiam să-mi dezamăgesc prietenii, şi nu în sensul că
mi-era frică să nu fiu cool, ci pe bune, voiam să mă
asigur din tot sufletul că totul o să fie în ordine şi în
armonie cu atmosfera magică din arţar, şi dacă faptul
că eu nu-s în stare să vin cu varză la borcan, atunci mai
bine nu mai vin deloc, ca să nu perturb aranjamentul
stabilit şi să nu fac clanul de ruşine. ce să mai zic, odată
adi muşina stătea mai sus decît mine şi robi şi într-un
moment de linişte a zis brusc băi uite un f16, glumiţă la
care noi ăştialalţi ne-am rîs generos, şi i-am dat credit
lui adi muşina că e un om foarte original, spontan şi
funny. adi muşina, binecuvîntat să-i fie sufletul, avea,
cît am fost coleg cu el, un defect de vorbire, îi ieşeau
mai greu cuvintele, mai ales cînd era ascultat, era un
fel de bîlbîială care era clar că îi enerva pe profi, mai
ales pe profa de mate, dna mihăilă, de care o să mă
iau imediat ce termin cu descris colegii. cu adi muşina
am fost foarte bun prieten, eram amîndoi nişte nerzi
cu ochelari care jucam jocuri şi mergeam la pădure, dar
şi cu robi am fost cumva şi mai prieten, şi încă dinainte
de adi muşina, şi şi robi purta şi el ochelari, dar era şi
foarte înalt şi masiv, nu gras, atenţie, ci om cu oase mari
şi grele, care avea şi o atitudine mai degajată, era şi
jovial, şi bun la mate, şi la sport era bun, şi în general
ieşea în evidenţă într-un mod plăcut decît restul, care
eram mai retraşi. eu nu sunt om rău, se ştie asta, dar
dacă simt că faci atentat la binele meu şi al celor cîţiva
dragi de lîngă mine, n-o să fiu cumpătat şi nu mă stresez
de părerea la nimeni atunci cînd spun că să fii sigur că o
să fac tot ce pot ca să-ţi fut hristoşii mă-tii, şi ameninţarea
asta i-o dedic dnei mihăilă, profa de mate care o fi fost ea
bună la ştiut materia, dar n-a ştiut niciodată să se poarte
cu copiii, şi mereu n-avea răbdare cu adi muşina şi cu mine,
care el se chinuia să vorbească, şi eu mă chinuiam să ştiu
matematică, pe care n-am ştiut-o niciodată, şi probabil că
o să ajung şi eu la bătrîneţe şi o să-mi pară rău de cuvintele
urîte pe care le spun acum la nervi, că mai înainte mi-am
şi luat puţin răgazul să mă uit la mine din afară, om la 30
de ani căruia nu-i plac conflictele, şi care totuşi uite, se
aprinde virulent pentru o porţiune din viaţa lui peste care
în mod normal s-ar trece uşor, dar ceva nu se simte în regulă
aici, ceva îmi zice că obiectiv vorbind, asupra perioadei ăsteia
a plutit o aură greşită, pe care eu sunt acum responsabil
s-o repar retroactiv cum pot, indiferent de cît timp s-a
scurs, de metodele folosite, şi de cum s-or fi schimbat
oamenii şi gîndurile lor între timp, aşa că în niciun caz n-o
să-mi înfrînez sîngele sănătos şi fierbinte de om tînăr şi poet,
care mă împinge să fiu justiţiar şi să zic acum din toată
inima sugi pula dna mihăilă, care eşti sigur ieşită la pensie
acum, dar sugi pula şi sper să suferi o moarte urîtă, lungă
şi rea, şi să-ţi fie ruşine că te-ai luat de mine şi de adi muşina,
şi de fapt de toţi te-ai luat, şi de robi, care ştia matematică,
şi şi de bălăceanu uneori, care ştia şi mai mult, el fiind un fel
de copil minune la toate, şi vrei să-mi spui că meseria şi res
ponsabilitatea didactică faţă de noi te-a făcut să fii aşa? eu
nu cred asta, eu cred că ai deviat la un moment dat şi te-ai
dus într-o zonă foarte neplăcută a relaţionării cu oamenii,
mai ales cu copiii, cu care trebuie să te porţi delicat şi cu
îngăduinţă cît sunt încă mici, nu să ţipi la ei şi să le zici
dramatic că n-or să ia examenul şi că se joacă cu viitorul lor,
ce pizda mă-sii, că mă enervez iar, acum după 20 de ani,
repet, cînd am şi eu ca toată lumea job, gînduri mature şi
ştiu să fac măcar un cartof prăjit cu carne prăjită lîngă, dar
uite că totuşi cred că sufletele sensibile şi aflate în formare
chiar nu trebuie speriate şi bruscate brutal în mersul vieţii
pe care oricum o să-l înveţe mai tîrziu, şi pe căi mult mai
ok decît învăţatul cu frica, cum făceai tu, din cauză că ce?
că tu erai profesoară şi noi copii mulţi şi enervanţi?
sugi pula şi să ştii că mai mult o să-mi fie ruşine dacă
adi muşina, robi şi cu george bălăceanu or să ajungă
cumva să citească poezia asta, că mă gîndesc că nu
le-ar pica chiar bine să se vadă pomeniţi şi descrişi
clandestin aşa cum am făcut-o eu, şi în schimb n-o
să-mi fie deloc ruşine dacă o să citeşti tu poezia asta
în care îţi zic din nou sugi pula şi să-ţi fie ruşine, om
nerăbdător şi urît la suflet, şi acaparator în sensul
cel mai nesimţit cu putinţă, că şi acum ţin minte că
devenindu-ne dirigintă la un moment dat, ai hotărît
să ne scoţi ora de desen care venea chiar înainte de
matematică, joia, ca să o lipeşti şi să facem în locul ei
oare ce, tot matematică, şi foarte foarte rar făceam
oră de desen, şi atunci oare cu cine, tot cu tine, care
făceai pe profa de desen, te uitai la ce pictam şi făceai
aşa snob din cap, că da, da, foarte frumos, cînd era clar
că habar n-aveai ce e aia compoziţie, culoare, peisaj.
doamne cît de rău şi ridicol am putut să mă simt eu,
care am iubit desenul, atunci cînd ştiam că avem desen,
şi mi-am scos bucuros şi cu lumini în ochi tot ce trebuie
pe masă, adică bloc, pensule, acuarele, şi tu ai venit în
faţa băncii mele şi mi-ai zis pe un ton din ăla de tînguire
amestecat cu silă, citez „aoleu drăgoi ce lucrare mi-ai
făcut”, referindu-te nu la ce desen oi fi avut pe masă,
atunci, ci la o lucrare de control dată la matematică
cu o săptămînă înainte, pe care ai corectat-o şi urma
să ne zici notele la ora de matematică, deci ce ai făcut
tu aici, hai să analizăm puţin, ai ales să iei bucuria unui
copil de a desena, prin a-i spune la ora de desen, pe cel
mai condescendent, pasiv agresiv ton, ce lucrare de căcat
a făcut la matematică, şi asta fix la începutul orei de
desen, ca să-mi fuţi toată bucuria, băga-mi-aş pula în
mă-ta care sigur e moartă şi putrezită de multă vreme,
băi profo de doi lei care stai cu un bloc mai sus de mine,
şi nu mi-e ruşine şi nici frică nu-mi e de tine. şi îţi mai
zic o chestie: să ştii că toţi am ajuns bine, eu am ajuns
scriitor şi poet, am job care-mi place şi ştiu să mă bucur
de lucruri aparent mărunte, care de-a lungul vieţii mele
m-au învăţat să mă menţin cu mintea corectă şi să fac
judecăţi şi decizii care de bine de rău, mă menţin
membru fără probleme în societate, adi muşina mai bine,
s-a făcut pompier, şi s-a şi însurat, şi ştiu asta pentru
că acum un an şi ceva l-am găsit pe facebook, unde
am văzut că a pus numai poze frumoase cu el şi cu
iubita lui angajaţi în tot felul de activităţi cum ar fi
parapantă, dar şi multe poze cu el zîmbind în costum de
pompier şi în maşină de pompieri, probabil în timp ce
făcea şcoala de pompieri, care din ce am văzut în
cantitatea pozelor, e chiar o pasiune serioasă pentru el,
şi cu atît mă bucur mai mult că a ajuns ce a vrut. robi
e din cîte ştiu, un fel de programator la o firmă din
braşov, sau nu ştiu dacă programator, dar oricum
lucrează cu software şi ia bani mulţi, ceea ce e foarte
potrivit pentru el. şi bălăceanu a ajuns bine, lucrează la
o bancă, şi dintre toţi, cu el mă văd cel mai des, pe
dubă, cînd mă întorc de la muncă, şi el de la fotbal, şi
chiar mă bucur că are situaţie financiară bună, dar
ce mă enervează la el, e că de fiecare dată cînd ne
vedem are un fel de tactică insidioasă în care la
început mă întreabă cum sunt ce-am mai făcut, şi
imediat după răspunsul meu anemic, că eu sunt mai
modest şi nu-mi place să mă laud, dar imediat, deci
îmi dă de înţeles că de fapt nu l-a interesat ce am
făcut şi n-a procesat cum trebuie, în inimă, ce am
răspuns, imediat ia şi el o mină aparent modestă,
care numai modestă nu e, şi începe să-mi livreze
ceea ce a pregătit încă dinainte să mă întrebe ce fac,
începe deci să-mi zică pe un ton umil jucat, plictisit
şi afectat, ca şi cum n-ar însemna nimic, cum o să se
ducă el peste două săptămîni în excursie în elveţia
sau la paris sau în altă ţară europeană, unde o să se
distreze cu băieţii şi o să se dedea la destrăbălare
cu fete, şi n-ar fi rău dacă o zice o dată şi gata, termină
de livrat informaţia în cîteva secunde, dar se porneşte
să povestească şi excursiile făcute înainte. şi are un stil
foarte fără subtilitate de a o spune, că îmi vine şi mie
să-l întrerup şi să-i spun pe jumate ironic, pe jumate
serios, sau la început ironic, dar în cele din urmă foarte
serios, bine bălăcene, du-te tu unde vrei, în elveţia, în
norvegia şi în italia, dar află că eu sunt scriitor şi poet,
şi în sărăcia mea materială şi fără excursii dese cum ai
tu, să ştii că eu pot să fiu mai fericit decît tine, şi aşa
anevoios cum e drumul pe care am ales să merg, n-aş
renunţa la el, şi dacă mai eşti deştept şi prieten cum
ştiu că erai în generală, o să mă înţelegi şi o să-ţi pară
puţin rău că te-ai dat mare aşa în faţa mea, mie oricum
nepăsîndu-mi cine ştie ce, mai mult părîndu-mi rău de
tine, că n-ai avut tact şi inteligenţă emoţională să te abţii
pe moment, dar în sinea mea reală, la care, ca şi la vise
şi la subconştient, nu am acces cum şi cînd vreau eu, dar
ea e acolo şi e parte mare din mine, să ştii că încă cred că
eşti foarte deştept şi de treabă, şi îmi amintesc cu plăcere
de vremea cînd ne suiam în arţar şi nimic nu era încă grav,
nu ca acum cînd viaţa a devenit o ţîră mai grea, numele meu
e cenuşă şi în fiecare zi mă lupt cum pot ca să nu fiu sclav.”

Reply
Virgil Codreanu 20 mai 2019 at 18:14

Kafka – Vizuina , editura Humanitas, imi place filozofia.

Reply
Silvia Puiu 20 mai 2019 at 19:07

Scanteile Atlantei/Embers of Atlanta de Laurentiu M. Badea pentru ca este un scriitor extraordinar.

Reply
Raluca R 20 mai 2019 at 19:12

„Lumea fără noi* de Alan Weisman. O carte speculativă din care sper să învăţ cât de mare e impactul speciei umane asupra planetei şi ce fel de viitor ar fi cel fără omenire.

Reply
Marcu Maria 20 mai 2019 at 20:52

Xanax de Liviu Iancu, pentru întâmplările din viața reală.

Reply
Lucian Halus 20 mai 2019 at 23:05

„Invatare” de Tara Westover pentru ca este o carte despre puterea educatiei care te poate scoate dinntr-un mediu nefavorabil.

Reply
Păduraru Constantina 21 mai 2019 at 00:14

Cred că ar fi „Pachinko” de Min Jin Lee, o poveste frumoasă ce conturează viața unei familii pe patru generații. Citind-o, nu voi vedea lumea est-asiatică prin ochii unui personaj, ci a mai multor, voi vedea prin ochii lor cum se schimbă lumea în care trăiesc pentru fiecare în parte și pentru toți laolaltă.

Reply
Andreea Chiuaru 21 mai 2019 at 07:36

Vânez cărțile Clarei McKintosh și pe ea, o dată cu ele. Adevărul că i-am citit doar o carte, „Lasă-ma să plec”, și, cu toate că mi-a plăcut am dat uitării autoarea. Acum nu că aș fi vânătoare de autografe, dar mi se pare fascinant sa cunosc chiar și indirect autorul unei cărți pe care am citit-o. Așa că o să profit de venirea ei în România ca să recuperez tot ce s-a mai publicat între timp și nu am citit. Plus că, de data asta, mergem în cuplu, deci va fi și prilej de discuție la cafeaua de după… Bookfest.

Reply
Ciprian Trandafir 21 mai 2019 at 09:43

Foc si Sange – George R.R. Martin
Pentru ca doresc sunt nerabdator sa citesc continuarea acestei saga.

Reply
Ana Barbu 21 mai 2019 at 10:11

Astept cu nerabdare lansarea de carte a lui Mircea Cartarescu, Melancolia. Dupa ce am citit Solenoid, m-am indragostit de stilul de scriere si sunt sigura ca va fi o carte perfecta de citit in vacanta.

Reply
Stefania Bercaru 21 mai 2019 at 11:30

Imi voi cumpara Fiica ceasornicarului de Kate Morton. Am citit toate cartile autoarei si m-am indragostit de modul ei de a scrie. Abia astept sa o citesc pe aceasta. E o autoare care te tine atent pana la ultimele pagini.

Reply
Diana Musat 21 mai 2019 at 11:37

Doi pot tine un secret – Karen M. McManus – pentru ca am citit prima carte a autoarei si mi-a placut tare mult

Reply
Elise 21 mai 2019 at 11:53

Liviu Iancu – „Xanax”

Reply
Adrian Diaconu 21 mai 2019 at 12:00

Foc si Sange – George R.R. Martin, pentru ca mi-a placut seria si serialul, si astept o continuare

Reply
Iulia V 21 mai 2019 at 12:23

“Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau” – pentru ca autorul are un stil fain, pentru ca am citit atatea despre carte si este foarte buna si pentru ca demult mi-o doresc.

Reply
Andreea Iulia Toma 21 mai 2019 at 13:12

Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici de Dumitru Crudu – pentru că mi-au plăcut foarte mult celelalte cărți ale lui pe care l-am citit și așteptam ceva nou scris de el.

Reply
Voicila Mihaela 21 mai 2019 at 15:01

Acolo unde femeile sunt regi-Christie Watson-pentru valoarea si implicarea femeilor

Reply
Ionescu Vlad 21 mai 2019 at 17:03

Bellegueule, de Edouard Louis

Reply
Marina Ene 21 mai 2019 at 17:22

„Fiica ceasornicarului”, de Kate Morton, pentru ca a primit foarte multe pareri pozitive si mi-a fost recomandata drept o carte captivanta si bine scrisa 🙂

Reply
Preda Mihaela 21 mai 2019 at 19:06

Cele 3 volume din “Cronicile unui barbat” de Silviu Iliuta.
As citi aceasta trilogie fiindca am auzit ca este o carte amuzanta si sensibila in care sunt descrise perceptiile unui barbat despre viata si dragoste. Pare interesant sa poti afla cum gandeste si ce simte sexul opus …☺️

Reply
Mihaela 21 mai 2019 at 19:11

Ghidul femeii de succes – Mary Hartley – pentru ca vreau sa fiu o femeie de succes!

Reply
Radu C 21 mai 2019 at 19:42

Imi doresc cartea ”Maestrul si margareta” de Bulgakov. Am citit-o demult, este una din cartile mele preferate, la care pot reveni iar si iar si iar :). In plus, vreau sa o recomand si sa o imprumut si prietenilor.

Reply
Pavel Irina Alexandra 21 mai 2019 at 20:54

„Poveste din Romania de azi” de Oltea Serban-Parau de la editura Nemira. Pentru ca muzica clasica imi face viata mai frumoasa si vreau sa citesc despre o orchestra romaneasca.

Reply
Adrian Panaite 21 mai 2019 at 21:06

Foc si sange de George R R Martin

Reply
Alina Geambasu 21 mai 2019 at 21:40

Alb letal de Robert Galbraith. De când am terminat de citit volumul trei, gândul mi-a rămas la… nunta.

Reply
Marian Bobu 21 mai 2019 at 23:00

Anii urii de Horia Roman Patapievici .
Imi place sa citesc pentru ca astfel ma dezvolt,,invat lucruri noi,ajung cu puterea gandului sau a literelor in locuri si situatii pitoresti,,imi place mirosul cartii tiparite si de ce nu devi mai destept dezvoltandu ti intelectul.

Reply
Cristina Dragomir 22 mai 2019 at 00:26

Anul acesta la Bookfest vanez seria A song of fire and Ice pentru ca am fost fermecata de filmul la baza caruia a stat, pana la un punct, apoi filmul m-a dezamagit si, din experienta mea, cartile nu fac niciodata asta. Vreau sa cunosc si mai bine personajele de care m-am atasat si sa imi imaginez lumea din Game of Thrones eu insami, sub bagheta de scriitor a lui George R. R. Martin. Nu ma astept la cine stie ce reducere, de vreme ce serialul este inca pe val si probabil ca seria este foarte cautata, dar oricum mi le voi cumpara. Sunt cadoul pe care l-am cerut de ziua mea (22 mai), asa ca… ne vedem acolo. Cu sau fara voucher castigat. Daca-l castig, atac si Cartea pierduta a Vrajitoarelor.

Reply
Răzvan Ventura 22 mai 2019 at 00:57

Îmi doresc în special „Melancolia” de Mircea Cărtărescu. Am citit întreaga literatură a lui Cărtărescu şi sunt un admirator al fantasticului cărtărescian, de sorginte postmodernistă, dar şi cu ancorări în tradiţia literară. Sper ca „Melancolia” să se situeze în siajul „Nostalgiei”, spre a spune astfel…

Reply
Raluca Uluiteanu 22 mai 2019 at 07:41

Cele 6 carti „Lupta mea” scrise de Karl Ove Knausgard. Sper sa aiba o reducere decenta, ca pachet. S-a intamplat demult sa citesc partial din cartea a doua (Un barbat indragostit) si mi-a placut mult. Este atat de vie, simti ca esti acolo in poveste. Mi-as dori sa citesc toata seria si sa o am in biblioteca.

Reply
Vasile Amarie 22 mai 2019 at 10:29

Din istoria creștinismului timpuriu: Ce s-a pierdut din creștinism, de Bart D. Ehrman. Aș alege aceasta carte, fiindcă sunt preocupat în prezent de aceste aspecte. La puținii ani pe care îi mai am de trait, viitorul nu mă mai intereseaza prea mult… (Am mai incercat o pstare, dar observ că nu a aparut. Prezenta nu este o încercare de fraudă. Dacă au ajuns două la dv., vă rog să anulați una. )

Reply
Socoteanu mihaela 22 mai 2019 at 10:30

Vânez editura Nemira pentru ca îmi plac cărțile lor

Reply
Marius Adrian 22 mai 2019 at 13:08

Vreau sa iau ”Podul de lut” de Markus Zusak. Este un autor absolut genial, cu un stil pe care e imposibil sa nu il indragesti. Sunt sigur sigur dupa Mesagerul si Hotul de carti ca si aceasta carte este superba.

Reply
Cristea Lavinia 22 mai 2019 at 18:27

Spalarea creierului- Stiinta manipularii de Kathleen Taylor pentru ca imi doresc sa ma axez mai mult pe dezvoltarea personala.

Reply
Alexandru J. 22 mai 2019 at 18:58

Iubesc calitatea si precizia a stilului literar al lui Hermann Hesse, inca de cand am citit romanul initiatic „Narcis si Gura de Aur”.

Temele literare abordate ( nevoia de mister, cautarea spirituala , singuratatea existentiala si necesitatea compasiunii interumane etc. ) le consider inca extrem de actuale, iar lectura lasa senzatia pregnanta de profunzime spirituala ( care dezvaluie vocatia de cautator neobosit a lui Hesse) , de autenticitate si veridicitate a personajelor.

CItindu-l pe Hesse, parca simti nu doar ca esti invitat, ci si realmente ajutat sa evoluezi launtric alaturi de personajele sale,

Voucherul oferit de Dvs. l-as folosi cu siguranta pentru a-mi procura si celelalte carti renumite ale sale, care l-au consacrat, cum ar fi ” Jocul cu margele de sticla ” , ” Lupul de stepa ” , ” Siddharta. Calatorie spre Soare-Rasare ” , ” Knulp. Demian „, ” Peter Kamenzind „.

Mi-as dori sa citesc cu acest prilej toate marile sale opere literare, sa le pastrez in biblioteca personala ca pe o pretioasa comoara si „stafeta ” spirituala pe care Hesse ne-a daruit-o ca pe o mostenire in marea sa trecere prin misterul vietii.

Reply
Ciprian 22 mai 2019 at 19:51

„De ce scriem”, Polirom, 2018, pentru că Philip Roth e unul dintre scriitorii mei preferați.

Reply
Madalina Pop 22 mai 2019 at 21:58

Anul acesta astept cu cea mai mare nerabdare Bookfestul pentru ca el inseamna pentru mine si lansarea de carte pe care o astept de mai bine de 3 ani. Anul acesta merg la Bookfest pentru a vana „Lemnuci” de A.G. Saga! Este o poveste fantastica din care am avut marea onoare si placere sa citesc cateva pagini inainte ca ea sa vada lumina tiparului. „Lemnuci” este despre o lume fanstastica ce te plimba in interiorul ei atat in mai multe alte lumi, cat si pe mai multe planuri. Personajele, cele pe care le-am intalnit deja, sunt atat de pline de caracter si savuroase incat nu poti decat sa te indragostesti pe loc de ele. Astept sa descopar toate aventurile si toate personajele „lemnusciene”, un vis care in sfarsit mi se va implini! Si unde mai pui ca aventurile sunt insotite de niste ilustratii uimitoare desenate de unul dintre cei mai talentati oameni pe care am avut placerea sa il intalnesc personal, A.C. Gardean. Indiferent de vreme, indiferent de orice, nimic nu ma poate opri sa pun mana pe un exemplar! Sa ploua cu lemnuci!

Reply
Madalina Pop 22 mai 2019 at 23:49

Anul acesta Bookfest inseamna pentru mine si lansarea unei povesti inedite, pe care o astept de mai bine de 3 ani. Anul acesta eu vanez la Bookfest „Lemnuci” de A.G. Saga! Am avut imensa placere si onoare de a degusta pagini din manuscris inainte ca acesta sa vada lumina tiparului.
Ca sa impartasesc un mic secret, inceputurile primordiale ale lemnucilor s-au petrecut atunci cand niste ochi iscoditori si neincetat de creativi si-au ridicat privirile catre un tavan de lemn, maiestrit lucrat de trecerea timpului.

„Lemnuci” este o lume fanstastica ce te poarta atat in mai multe lumi interioare cat si pe mai multe planuri. Personajele, cele pe care am apucat deja sa le intalnesc, sunt pur si simplu savuroase si unice, nu ai cum sa nu te indragostesti de ele. Astept cu nerabdare sa devorez pagina cu pagina din intamplarile lemnucilor, ale samanilor si magilor si ale tuturor fiintelor descrise cu maiestrie in aceasta carte. Unde mai pui ca fiecare aventura este absolut minunat ilustrata de unul dintre cei mai talentati oameni, pe care am avut placerea sa il intalnesc personal, A.C. Gardean. Anul acesta, indiferent de vreme, indiferent de orice altceva, nimic nu ma va opri sa pun mana pe un exemplar al acestei carti fabuloase! Sa ploua cu Lemnuci!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult