Stiri

Concurs ”10 ani de Filme-cărți.ro”: Câștigă un pachet de cărți Editura Polirom! – ÎNCHEIAT!

Pe 17 august 2009, era publicat primul articol pe Filme-cărți.ro și, astfel, apărea în blogosfera românească un nou blog, un nou portal cultural. Acum, când suntem în preajma aniversării de 10 ani, ne-am gândit să răsplătim fidelitatea și pe cei mai inspirați cititori ai noștri, prin intermediul unor concursuri atractive.

Concursul de azi, alături de partenerii noștri de la Editura Poliromaduce ca premiu un pachet de cinci noutăți, respectiv: ”O căsnicie americană”, de Tayari Jones, ”Leopardul de zăpadă”, de Peter Matthiessen, ”Povestea unei familii perfecte”, de Rosa  Ventrella, ”Blasfemie. Condamnată la moarte pentru un pahar de apă”, de Asia Bibi, Anne-Isabelle Tollet și ”Şcoala de magie şi alte povestiri”, de Michael Ende.

Despre cărți:

-”O căsnicie americană”, de Tayari Jones. Celestial şi Roy, proaspăt căsătoriţi, întruchipează deopotrivă visul american şi noul Sud al Statelor Unite. El e tînăr afacerist, ea, o artistă cu carieră promiţătoare în faţă. Rutina vieţii de cuplu le este brusc invadată de circumstanţe pe care nici unul dintre ei nu şi le-ar fi putut imagina: în momentul cînd îi vizitează pe părinţii lui Roy într-un orăşel din Louisiana, Roy e arestat şi condamnat la doisprezece ani de închisoare pentru o infracţiune despre care Celestial ştie că soţul ei nu a comis-o. Pe măsură ce anii trec, Celestial nu reuşeşte să păstreze vie dragostea care a fost centrul vieţii ei şi îşi află consolarea în braţele lui Andre, prietenul din copilărie. Cînd, după cinci ani, sentinţa lui Roy e brusc anulată şi el se întoarce în Atlanta gata să-şi reia viaţa împreună cu Celestial, aceasta se vede pusă în faţa unei decizii chinuitoare: să renunţe sau să încerce să reclădească o căsnicie care şi-a pierdut temeiul.

Leopardul de zăpadă”, de Peter Matthiessen. Leopardul de zăpadă, volum cu care Peter Matthiessen a obţinut prima oară National Book Award, este o relatare a călătoriei făcute de el împreună cu naturalistul George Schaller în Nepal, în căutarea faimoasei feline cu acest nume, dar şi pentru a vizita Mînăstirea de Cristal, un centru spiritual budist din Himalaia. Pasionat de filosofia zen şi, în acelaşi timp, un observator perspicace al lumii din jur, Matthiessen transformă relatarea călătoriei sale într-una de tip iniţiatic, în care căutarea unui animal rar se îmbină cu o căutare a sinelui după o traumă recent suferită de scriitor – moartea prematură a soţiei, Deborah. Descrierea călătoriei, cu greutăţile întîmpinate pe traseu, prin munţii înzăpeziţi şi satele nepaleze, alternează cu digresiuni pe teme spirituale, legate de gîndirea şi practica budiste, excursuri filosofice şi meditaţii de ordin personal. Această împletire de întîmplări, idei, personaje exotice şi descrieri ale copleşitoarelor peisaje himalaiene conferă un farmec aparte volumului lui Matthiessen, scris sub forma unui jurnal de expediţie, dar care e în acelaşi timp o călătorie spre fiinţa lăuntrică ascunsă în fiecare dintre noi.

Povestea unei familii perfecte”, de Rosa  Ventrella. Povestea începe în Italia anilor ’80, în cartierul vechi al oraşului Bari, înconjurat de ape, unde străduţele alcătuiesc adevărate labirinturi, o lume cufundată în violenţă. Protagonista este Maria, o fată micuţă şi cu pielea închisă la culoare, cu gura mare şi ochi orientali strălucind ca nişte vîrfuri de ac şi un fel de a fi răzvrătit şi obraznic care i-a adus porecla „Soirău”. Mama ei e o femeie blîndă şi supusă, iar tatăl, Antonio, zis şi Tony Curtis (cu care seamănă izbitor), e un bărbat violent, autoritar, de meserie pescar. Maria creşte alături de cei doi fraţi ai ei, Giuseppe şi Vincenzo, şi învaţă că sub masca violentă a tatălui ei se ascunde o tandreţe pe care doar ea i-o poate vedea cîteodată. Singurul lucru de care se agaţă în viaţă e prietenia cu Michele, care provine dintr-o familie infamă şi de care tatăl ei îi interzice să se apropie. Odată deveniţi adulţi, cei doi descoperă că ceea ce îi leagă e mai mult decît un sentiment fratern. O dragoste imposibilă, dar care îi apără de duşmănia lumii viciate care-i înconjoară.

Blasfemie. Condamnată la moarte pentru un pahar de apă”, de Asia Bibi, Anne-Isabelle Tollet. 14 iunie 2009. Un cîmp din Punjab. Patru femei trudesc la strînsul recoltei pe o căldură înăbuşitoare. Una din ele, Asia Bibi, pleacă la fîntîna cea mai apropiată să aducă apă pentru tovarăşele ei de muncă. Face însă greşeala să-şi astîmpere ea setea mai întîi şi e acuzată că a întinat apa fîntînii, rezervată musulmanelor. Asia este creştină. În disputa care izbucneşte, e învinuită de blasfemie. În Pakistan, aşa ceva înseamnă condamnarea la moarte. Aproape linşată de o mulţime furioasă, este aruncată în temniţă, iar după un an primeşte sentinţa: execuţie prin spînzurare. Guvernatorul musulman al Punjabului şi ministrul creştin al Minorităţilor din Pakistan încearcă să-i vină în ajutor, însă amîndoi sînt asasinaţi de fanaticii religioşi. Cu asistenţa unei jurnaliste franceze, Asia scrie din închisoare această carte în care îşi descrie calvarul. În scurt timp, ea devine un simbol pentru toţi cei care luptă în întreaga lume împotriva violenţelor comise în numele religiei. În 2018, după opt ani de detenţie, este în sfîrşit eliberată.

Şcoala de magie şi alte povestiri”, de Michael Ende. Cine îl cunoaşte pe Michael Ende doar ca autor al Poveştii fără sfîrşit, al lui Momo sau al lui Jim Năsturel va descoperi în volumul Şcoala de magie şi alte povestiri minunate fabule şi poveşti scrise de-a lungul timpului şi adunate într-o carte care se adresează atît copiilor, cît şi adulţilor. Printre altele, cei mici pot descoperi aici secretul Lenei, pot picta alături de Moni o operă de artă sau pot participa la înfruntarea dintre regatul care avea un polonic magic şi cel care avea un bol fermecat. Adulţii sînt purtaţi în lumea teatrului de umbre al Ofeliei, au şansa să-şi regăsească visurile aproape uitate la Şcoala de magie sau pot trăi alături de rinocerul Norbert Ceafăgroasă frămîntările ridicării unui monument în cinstea propriei persoane. Michael Ende spunea că o povestire devine adevărată numai atunci cînd găseşti un anumit ton pentru ea. Cu siguranţă în toate poveştile sale din acest volum marele magician al cuvintelor a găsit tonul potrivit, fie el serios sau plin de umor.

Pentru a câștiga pachetul de cărți, vă rugăm să răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este secțiunea preferată de pe Filme-cărți.ro și de ce?

Condiţii de participare:

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • cel mai inspirat comentariu va fi desemnat drept câştigător, de către echipa Filme-cărți.ro.

Asteptam comentariile dvs. pana sâmbătă, 24 august 2019, inclusiv, iar câștigătorul va fi anunțat pe această pagină și pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde va primi pachetul de cărți de la Editura Polirom.

Succes!

Concurs promovat pe Câștigă.net.

Later edit (29 august 2019): Echipa Filme-cărți.ro a votat drept câștigător comentariul semnat de Hristina Frangos:

”Oricât de mult mă învârt printre informația care vine de la voi, tot la secțiunea cărți mă duc întâi, si tot acolo zabovesc îndelung. Pentru ca nu-mi pot închipui viața fără cărți. Pentru ca ce-mi scapă mie în librării, de obicei nu vă scapă vouă. Pentru ca citindu-vă, mă simt acasă. Pentru că sunteți surprinzători, obiectivi și inspirați. Pentru că ne hrănim, cu poftă, din cuvinte; si voi, si eu si toți care poposesc în acest spațiu virtual.”

Felicitări!

Articole similare

De la literatură la jurnalism cultural și înapoi: Lectură publică la Biblioteca Metropolitană București

Jovi Ene

Campania naţională TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE 2014

Jovi Ene

Hai, citește! – o campanie Nemira și Next Advertising de Ziua Internațională a Cărții

Jovi Ene

48 comments

Nicolae Dumitru 19 august 2019 at 10:41

Secțiunea favorită de pe site e cea de Cărți pentru că mă ajută cu cronicile foarte bune să razbesc în noianul de cărți apărute pe piață.

Lambrache Oana 19 august 2019 at 10:55

Sectiunea preferata este cea de „Carti” pentru ca imi place sa citesc si astfel sunt la curent cu tot ce e nou.

Ionut.o 19 august 2019 at 11:30

Ştiri – de prin blogosfera literară fiindcă mă ține la curent cu noutățile editoriale şi cu fluxul nou al cărților.

Andrada Creștin 19 august 2019 at 12:11

Cel mai mult mă ajută recenziile cărților, aflu de cărțile noi care apar în ultima vreme, îmi dau seama ce cărți aș vrea să citesc, spre ce gen de carte aș vrea să mă orientez.

Radu 19 august 2019 at 12:22

Secțiunea preferată este Cărți de ficțiune, pentru că acolo găsesc tot felul de noutăți și propuneri interesante de lectură.

Ionela H. 19 august 2019 at 12:23

Cel mai mult citesc recenziile de carti pentru ca imi fac o idee despre ce as citi. De multe ori dupa ce citesc recenziile ma duc a biblioteca si caut aceea carte sau o trec in wish listul de pe site-urile de vanzare carti si astept promotia…. daca am rabdare, daca nu am rabdare o cumpar imediat:)

Loredana Sandu 19 august 2019 at 12:23

Deoarece literatura romănă este un puternic ambasador al Romăniei, că nu degeaba romănul s-a născut poet, urmăresc cu mare interes secțiune despre literatura romănească!

Daniela 19 august 2019 at 19:31

Urmăresc recenziile în mod curent, dar, recomandările pentru filme mă interesează și ele.

Chiriac Alexandra 19 august 2019 at 12:39

Secțiunea mea preferată este cea de „Cărți”.Îmi place să fiu la curent cu ce cărți au mai apărut.

Ema Georgiana 19 august 2019 at 12:49

Sectiunea mea preferata din site este cea de Carti, mai exact ”Carti de fictiune”, deoarece acolo gasesc recomandarile pe gustul meu. In plus, mi se pare ca recomandarile sunt sincere si obiective.

Trăsnea Vlăduț 19 august 2019 at 13:06

De departe cea mai buna sectiune este cea legata de carti. Universul cartilor este atat de vast, iar site ul filme-carti reuseste sa inglobeze recenzii ale operelor importante, capodoperelor universale, cat si noutatilor literare. Ador aceasta sectiune, de aici aflu despre existenta multor carti pe care nu le cunosteam anterior, dar pe care doresc sa le citesc pe nerasuflate. Le multumesc celor care au avut aceasta initiativa si sustin necontenit acest proiect foarte drag mie. Felicitari!!

Monica S 19 august 2019 at 13:14

Secțiunea preferată: Ştiri – Prin blogosfera literară pentru că mă ajută să aleg ce cărți merită să trăiască în biblioteca mea pentru a le citi mai mult decât odată.

Camelia Mariana Gherasim 19 august 2019 at 13:18

Prefer secțiunea Cărți. Fie ele filmele sau impresiile de călătorie grozave… Tot cărțile ma îmbogățesc sufletește mai mult.

Cristina A. 19 august 2019 at 13:59

„Carti”, apreciez mult stilul obiectiv si prietenos, mai putin academic, al recenziilor, de foarte multe ori, a fost o referinta pentru mine in alegerea/ cumpararea unui volum, m-a convins recenzia in decizie.

Eugenia 19 august 2019 at 14:04

Sectiunea mea preferata este cea despre carti, pentru ca marea mea iubire este literatura, dar sunt si cinefila si va multumesc pentru toate recenziile si articolele publicate.

Radu George 19 august 2019 at 14:51

„Carti de poezii” pentru că ador poeziile și emoția pe care mi-o transmite lirismul.

Emil Calinescu 19 august 2019 at 16:43

In mod firesc, sectiunea mea preferata este PRIN BLOGOSFERA CINEFILA. Motivul este evident: din cand in cand sunt recomandate articole de pe Cinemil.ro.

Catalin C. 19 august 2019 at 17:39

Secțiunea preferată este Cărți > Cărți de ficțiune, pentru că mă ajută să-mi întregesc check-list-ul de lecturi pentru perioada următoare.

Laura Marinescu 19 august 2019 at 19:55

În rubrica de filme românești. citesc părerile voastre despre proiecțiile actuale.

Munteanu Mădălina Andreia 19 august 2019 at 21:06

Secțiunea mea preferata de pe acest blog este cea reprezentata de titlul „Cărți” deoarece eu sunt o împătimită a lecturi, de multe ori poate citesc o recenzie negativa a unei cărți, dar totuși am curajul necesar pentru a o încerca, de asemenea îmi place diversitatea pe care o întâlnesc aici.

Ruslana 19 august 2019 at 21:47

FILME(le) – sunt cele care ma teleporteaza, mereu si mereu, intr-o alta viata, cu care, de multe ori, ma contopesc. Iar selectia facuta de dvs. si propunerile voastre, de cele mai multe ori, ma duc acolo unde as vrea sa fiu si stiu ca nu pot ajunge.

Păduraru Constantina 19 august 2019 at 22:21

Îmi place secțiunea de Filme asiatice deoarece citesc recenziile filmelor pe care le am în lista de vizionat și îmi fac o idee cu privire la ce să mă aștept.

Andrei Bădică 19 august 2019 at 22:55

Îmi place secțiunea „Impresii de călătorie”, deoarece, cu această frumoasă ocazie, am plăcerea să citesc, dar și să descopăr locuri noi și minunate numai bune de vizitat!

Ionel Annamaria 19 august 2019 at 23:54

Secțiunea preferată este cea de cărți istorie. Prin intermediul cărților putem afla diferite evenimente care au avut loc în trecut, tot ce s-a întâmplat cu sute sau chiar mii de ani in urmă. Putem afla cultura diferitelor popoare din întreaga lume. Cel mai important lucru este acela că nu există istorie fără cărți și astfel ne îmbogățim și cultura generală citind întâmplări reale.

Hristina Frangos 20 august 2019 at 05:59

Oricât de mult mă învârt printre informația care vine de la voi, tot la secțiunea cărți mă duc întâi, si tot acolo zabovesc îndelung. Pentru ca nu-mi pot închipui viața fără cărți. Pentru ca ce-mi scapă mie în librării, de obicei nu vă scapă vouă. Pentru ca citindu-vă, mă simt acasă. Pentru că sunteți surprinzători, obiectivi și inspirați. Pentru că ne hrănim, cu poftă, din cuvinte; si voi, si eu si toți care poposesc în acest spațiu virtual.

Dicu Monica 20 august 2019 at 08:50

In primul rand imi place sectiunea de carti pentru a descoperii carti noi pe care vreau sa le citesc.

Denisa 20 august 2019 at 13:22

Sectiunea mea preferata este „Carti” deoarece, inainte de a achizitiona/citi o carte prefer sa aflu cat mai multe pareri. Asta ma indruma spre opiniile celorlalti cititori.

S Alexandra 20 august 2019 at 14:58

Secțiunea preferata e „Cărți” deoarece în timpul liber citesc mult și datorita postarilor de pe blog din secțiunea respectiva reușesc sa mi formez o părere despre o anumita carte ori sa descopăr cărți noi.

Butoi Georgiana-Adriana 20 august 2019 at 17:20

Când citești trăiești ,iar când nu citești supraviețuiești

Neculai Florian 20 august 2019 at 19:59

Sectiunea legata de Carti este preferata mea. Nu intamplator am scris cu majuscule, cartile reprezinta un mod de relaxare, de culturalizare, de extindere si incurajare a dezvoltarii intelectuale armonioase si a creativitatii
Fara carti am fi, desigur, mult mai saraci!

Raluca 20 august 2019 at 20:02

Secțiunea mea preferata din site este cea intitulată “Cărți”.

De ce?

Deoarece conține recenziile cartilor de tip “Memorii și Jurnale”. Acest gen de literatura este cea care ma inspira zilnic și care ma poarta pe urmele protagonistului, oferindu-mi posibilitatea de a experimenta și de a conștientiza, intr-un cadru realist, provocările cu care aceștia se confrunta.

Avram Gabriela 20 august 2019 at 23:09

Secțiunea mea favorită este aceea de „Cărți de istorie”. Urmărind această secțiune, cititorii pot fi la curent cu ultimele apariții, conturate în recenzii interesante, care devin adevărate hărți de lectură.

Armand 21 august 2019 at 13:35

Pentru a fi onest, secţiunea favorită este „Concurs”. Niciodată nu ai suficiente cărţi ( o ştii mai ales atunci când nu ai loc unde să le mai pui), nici suficienţi bani pentru a face faţă tentaţiilor ( bursa din studenţie pare mai cuprinzătoare decât salariul prezentului) , iar de este gratis, primit să fie . Dar şi concursul are chichirezul său. Câştigi sau vrei să câştigi sau te iluzionezi că vei câştiga . Dar intri în secţiunea „recenzii”. Preventiv. De le câştigă altcineva, să îl invidiezi în cunoştiinţă de cauză. De vrei să le cumperi, să nu regreţi opţiunea şi, ulterior, să nu te afle vecinii oferind nouă cărămidă movilei de bucoavne de lângă tomberon. Şi, nu în ultimul rând, să cam ai ce spune de toţi au citit Cartea iar tu vag îţi aminteşti că ai fi văzut-o pe un raft, undeva .

Adrian Enaru 21 august 2019 at 15:37

Îmi place secțiunea de Filme. Mă mai inspir atunci când vreau să văd un film.

Bujor 21 august 2019 at 15:41

De fiecare dată deschid secțiunea „Cărți”. De aici imi planific următoarea lectura sau următorul cadou.

Burlacu marius 21 august 2019 at 17:27

Cărți de ficțiune, pentru că acolo găsesc tot felul de noutăți și propuneri interesante de lectură.

Lucaci Aurora Carmen 21 august 2019 at 18:15

Carti de mister,fictiune,SF-uri,dar, recomandările pentru filme mă interesează și ele.

Chiriac Cristina Andreea 22 august 2019 at 08:42

Secțiunea mea preferată este cea cu denumirea „Cărți”. Pasiunea mea pentru cărți a luat naștere când aveam 7 ani și va trăi până în ultima mea zi de viață. Îmi place că pe filme-cărți.ro găsesc o mulțime de cărți noi, iar de fiecare dată când le-am cumpărat am rămas plăcut impresionata de ele, niciodată nu m-au dezamăgit. Când nu mai știu ce să citesc, știu sigur că aici o să găsesc o adevărată oază de inspirație . Cel mai frumos și plăcut sentiment trăit de mine vreodată este deschiderea unei noi cărți, pofta nebună de a devora cuvintele. Nimic nu se compară cu acest lucru care îți dă posibilitatea conturării unui nou Univers a cărui Dumnezeu este scriitorul, cel care țese destinele personajelor, iar apoi vii tu, ajutorul lui, și creezi imaginile, peisajele, actorii. Vă mulțumesc mult pentru munca depusă și vă doresc succes în continuare! Sunteți cei mai tari!

Cristina Popescu 22 august 2019 at 09:11

Sectiunea preferata este Carti , in special Carti de fictiune si Carti pentru copii, unde citesc recenziile, aflu depre noutatile editoriale si imi fac apoi o lista cu cartile pe care trebuie sa le citesc. Ador sa citesc, nu exista zi sa nu deschid o carte. Pasiunea pentru citit mi-a insuflat-o tatal meu si vreau ca si baietii mei sa fie la fel de pasionati de carti.

Sandra Basangiu 22 august 2019 at 09:19

Sectiunea mea preferata este „Carti de fictiune”. Sunt curioasa ce recomandari apar si, in functie de starea de spirit, aleg o niua lume ce urneaza a fi descoperita.

Liana Ionescu 22 august 2019 at 12:09

Sectiunea mea preferata este cea despre carti pentru ca marea mea iubire este literatura.

Gavrila 22 august 2019 at 14:52

Sectiunea mea preferata este sectiunea de Carti. Prefer sa rasfoiesc o carte, sa dau fiecare pagina si sa simt mirosul de tus imprimat pe hartie. Plus ca este mai sanatos si pentru ochi sa citesti o carte tiparita, decat sa vizionezi un film.

Claudia Iatagan 22 august 2019 at 15:46

Secțiunea mea preferata este Impresii de calatorii. Cu ajutorul acestei secțiuni am descoperit locuri minunate , sfaturi utile în vacanțe și o dorință imensă de a descoperi lumea.
De asemenea, această secțiune mi-a deschis noi orizonturi,m-a ajutat să înțeleg lucruri noi și chiar sa ma înțeleg și descopăr pe mine .
Am descoperit hobby-uri noi, alte culturi și să evadez din rutina zilnica citiind aceste articole .
Călătoriile sunt cel mai de preț dar ,cum afirma și Andre Gide „Un om nu poate descoperi noi oceane până când nu are curajul de a pierde pământul din vedere”.

Cret Livia 22 august 2019 at 17:56

Câte recenzii nu s-au scris și câte cuvinte nu au fost spuse în numele celor mai mari opere și scriitori. Îi avem pe Dostoievski, Nabokov, Kafka, Bukowski, Miller și alții. Despre toți s-a scris și nu în zadar, firește. Cu cât mai multe informații și cu cât mai multă exegeză, cu atât mai bine. Și totuși, se ajunge uneori într-un punct exhaustiv, dar pe care oamenii nu îl sesizează. Importanța lor nu scade, însă în mai mare măsură are societatea (românească și nu numai) nevoie de niște recenzii puse la punct, cursive și pentru „gustul” oricui, în ce privește cărțile noi apărute pe piață. Omul contemporan intră în librărie și e cuprins de panică. Deconcertat, nu știe ce carte să ia în mână, n-are timp suficient să citească vorbele de pe spatele fiecărei opere noi apărute, dar totuși are poftă de lectură. Ce să facă? Răspunsul pentru omul nostru agitat e să intre pe un astfel de site, să aleagă un titlu care îi face cu ochiul, la care să îi citească recenzia și după să își planifice o excursie la cea mai apropiată librărie. Să îți dorești să fii la curent cu literatura și știrile e un țel măreț și posibil frustrant, obositor. Dar dacă îți asumi acest rol, poți să fii ușor la zi cu se ce petrece pe scena literară și nu numai. Acesta este, cred, cel mai mare beneficiu ce îi revine cititorului filme-carti.ro și motivul pentru care citesc cu drag recenziile. Îmi închei comentariul prin a menționa explicit secțiunea favorită, anume secțiunea de cărți. Mulțumim pentru informațiile de actualitate.

Robert Bădică 22 august 2019 at 21:35

Pot spune că iubesc rubrica „Interviuri”. E atât de surprinzător să vezi ce se află în spatele unui scriitor, care este povestea lui. Prin intermediul cărţilor, noi, cititorii, legăm cumva o relaţie cu scriitorii pe care-i admirăm. Această relaţie se solidifică în momentul în care aflăm mai multe detalii despre inspiraţia creatorilor, despre procesul de scriere sau pur şi simplu despre viaţa lor. E ca şi cum am sta de vorbă cu ei şi i-am cunoaşte mai bine. Chiar cred asta. Interviul cu scriitoarea Catherine Banner mi-a plăcut mult. De asemenea, cel acordat de Sarah Perry. Abia aştept să citesc următoarele interviuri. Keep up the good work! 🙂

Nela Ganea 23 august 2019 at 13:34

Bună ziua, prieteni!
Când spui că iubești? Când nu poți trăi fără… ele.
Ele sunt pentru mine cărțile. Citesc aproape orice. Recitesc… mult. În fiecare etapă a vieții mele am descoperit autori noi, stiluri diferite, domenii altfel printre cărțile pe care le-am savurat. Autori pe care i-am citit demult îi redescopăr cu ochi de om matur care a văzut, a auzit și a trăit experiențe. Așa am recitit de curând Balzac, dar și Ileana Vulpescu.
De vreo trei ani caut cărți și filme. Așa am descoperit, printre altele, „Fight Club”, „Casa Buddenbrook”, „Hoțul de cărți”, dar și ”Înainte să te cunosc”. După ce citesc cartea, văd și filmul. Scenariul din mintea mea de cititor, e completat sau, deseori, contrazis de cel din film. Îmi place să trăiesc, astfel, de două ori cartea. Ceea ce viața adevărată nu-mi permite.
O zi bună!

Cristina Scacun 23 august 2019 at 20:26

Prefer secțiunea de cărți. Pentru mine cărțile reprezinta începutul și sfârșitul, alfa și omega. Pentru mine, lectura este Hobby-ul principal, cred îmi satisface toate necesitățile de informare și relaxare, care mă transpune în lumea imaginației care adesea se contopește cu realitatea și dorește să o înlocuiască atunci când viața reală îți oferă mult prea mult stres.

Maria Spiridon 23 august 2019 at 21:06

Secțiunea preferata este „Cărți”. De ce? Foarte simplu! În fiecare luna îmi iau o carte sau mai multe de la mine pentru mine, pentru sufletul meu. E acea senzație ca în anii de școală, când așteptăm premierea de la sfârșitul anului școlar și primeam foarte multe cărți. Era un sentiment aparte, pe care îl retrăiesc lunar…

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult