Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (6 – 12 noiembrie 2017)

Știrile săptămânii: „Marița”, de Cristi Iftime, în competiția internațională a Bosphorus Film Festival; Mirela Retegan („Gașca Zurli”) este ambasadorul KINOdiseea 2017; Începe ediția a patra de LUNA.DOC; Filmul Meda sau partea mai puțin fericită a lucrurilor va intra in cinematografe din 24 noiembrie; „No Man’s Land”, în competiția Sleepwalkers a PÖFF Shorts; Bernard Hiller, profesorul starurilor de la Hollywood, susține în premieră un masterclass în România; „Reparându-i pe cei vii” – un film palpitant despre fragilitatea teribilă a vieții; Amant dublu, thrillerul erotic în regia lui François Ozon #10noiembrie #Cannes2017; Câștigă o excursie în Hawaii!; 5 documentare în premieră națională și un documentar românesc în selecția HipTrip Travel Film Festival 2017; TNT declară 20 noiembrie Ziua Națională a Comportamentului Adecvat; Aniversarea, cel mai nou film semnat de Dan Chișu, poate fi văzut de vineri în premieră în cinematografe.

„Marița”, de Cristi Iftime, în competiția internațională a Bosphorus Film Festival

„Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, cu Adrian Titieni și Alexandru Potocean în distribuție, a fost inclus în competiția oficială a celei de-a cincea ediții a Bosphorus Film Festival de la Istanbul, care va avea loc în perioada 17 – 26 noiembrie.

În competiție au fost selectate alte șapte producții din țări precum Brazilia, Italia și Rusia, care vor fi analizate de un juriu condus de regizorul bosniac Aida Begic.

Pelicula lui Cristi Iftime a fost recompensată anul acesta cu premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia „East of the West” a Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary și cu trofeul Anonimul.

Filmul va avea premiera în cinematografele românești pe 1 decembrie 2017.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, pelicula îi are în distribuție pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaș, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.

Scenariul este semnat de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul de Dragoș Apetri, designer de costume este Alexandra Alma Ungureanu, de machiaj s-a ocupat Maria Andreescu, scenografia aparține Mălinei Ionescu, iar sunetul lui Dan-Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producători sunt Ada Solomon și Radu Stancu.

„Marița” este o producție Hi Film Productions, în coproducție cu deFILM, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Băneasa Developments SRL, Zenith Romania, BCR, Bilka Steel, savana, Henkel Romania, Dr. Oetker, Alexandrion Grup România, UNIQA Asigurări, Fashion Days.

Filmul a fost dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Match Me! Locarno International Film Festival, ScriptTeast (Varșovia).

Distribuitor în România: microFILM

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/maritafilm/

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=SlI-gXry8Ng


MIRELA RETEGAN („Gașca Zurli”) este ambasadorul KINOdiseea 2017!

Mirela Retegan a acceptat cu bucurie propunerea organizatorilor Festivalului KINOdiseea, mărturisind că se alătură acestui eveniment fără ezitare, mai ales pentru că împărtășește o misiune comună: aceea de a îmbina educația cu distracția. Ea va participa alături de „Gașca Zurli” la evenimente organizate în cadrul KINOdiseea și îi va îndemna pe cei mici să vină în sălile de cinema.

Zurli este cea mai mare companie privată de animație pentru copii, din România. Spectacolele sale sunt despre magia care apare când li se spune copiilor povestea potrivită sufletului lor. Creatoarea Zurli a transformat ideea de educație (plictisitoare, neatractivă pentru copii) într-un spectacol al imaginației, pe care cei mici îl pot accesa oricând pentru a face lumea din jurul lor mai bună și mai frumoasă. Gașca Zurli este trupa fenomen naţional pentru copiii din România. Este cel mai mare brand pentru copii 100% românesc. Gașca Zurli are un succes răsunător pentru că a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.

„Ne bucurăm foarte mult că anul acesta Mirela Retegan s-a alăturat ca Ambasador Festivalului KINOdiseea! Într-adevăr, nici că se putea o colaborare mai frumoasă, mai ales că îi urmărim activitatea și suntem fani Zurli, iar copiii vor fi încântați cu siguranță să își vadă prietenii din Gașcă la film! Împreună vom putea să facem cât mai mulți micuți fericiți și asta nu poate decât să ne bucure!”, declară Ligia Keșișian Mitulescu, director artistic al festivalului.

Timp de opt ani, Festivalul KINOdiseea a adus în atenția publicului cele mai noi și apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaționale, producții educative, care nu intră de obicei în rețeaua de distribuție clasică.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele opt ediții precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.

Anul acesta vor avea loc două competiții de lungmetraje și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul www.kinodiseea.ro/.

Acces și bilete:

La proiecțiile de la 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, intrarea este de asemenea liberă. Rezervările se pot face pe www.kinodiseea.ro.

Pentru celelalte proiecții de seară și din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe www.eventbook.ro/program/kinodiseea la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Toate grupurile școlare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa rezervari@kinodiseea.ro


Începe ediția a patra de LUNA.DOC

LUNA.DOC, o lună de filme documentare în licee, ajunge în toamna aceasta la cea de-a patra ediție. Începând de astăzi, profesorii din toata țara se pot înscrie pentru a găzdui o proiecție de film documentar în liceul lor. Anul trecut am ajuns cu luna.doc în 35 licee din 15 orașe, cu proiecții de film documentar și ateliere de reciclare creativă. În total au participat 3500 elevi și profesori. Deschiderea acestei ediții va avea loc pe 16 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Casa Culturii ”Ion Creangă” din Târgu Neamț.

Cea de-a patra ediție luna.doc încurajează dialogul între generații și prezintă bătrânețea într-o altă lumină. Deși rareori se vorbește despre discriminarea persoanelor în vârstă, ele reprezintă unul dintre cele mai vulnerabile grupuri sociale. Discursul public prezintă bătrânii ca neadaptați la viteza cu care se schimbă lumea, învechiți în gândire și obiceiuri, nefolositori societății, o povară în buget și în familie. Prin proiectarea celor patru filme documentare special alese, ne dorim să sensibilizăm tânăra generație în legătură cu bătrânețea, un subiect puțin discutat, și să deschidem un dialog nu doar despre, ci și cu persoanele aflate în toamna vieții.

Pentru a găzdui o proiecție luna.doc în liceu, vă puteți înscrie completând formularul: goo.gl/X9Xc43.
Detalii la telefon 0746672385 și e-mail scoala@oneworld.ro.

Nevoia de socializare nu se atenuează cu timpul, iar izolarea este doar una dintre bolile fără diagnostic ale bătrâneții. În filmul ”Alice are grijă” vedem cum încearcă știința să rezolve această problemă, inventând un roboțel social. Rămâne întrebarea: câți dintre noi nu am putea petrece mai mult timp cu bunica sau bunicul? Documentarul-poem ”Orice se poate întâmpla” ne poartă într-o scurtă plimbare prin parc și ne arată ce înseamnă de fapt ”a da în mintea copiilor” – a fi din nou curios, jucăuș și entuziasmat în legătură cu lumea în care trăim. Limitele, în caz că există, cu siguranță nu se măsoară în ani: ”Două bunicuțe înverșunate” este un film despre două prietene octogenare care își propun să dea de cap macroeconomiei, așa că străbat Statele Unite, discută cu specialiști și află care sunt neajunsurile creșterii economice, cine beneficiază și cine suferă de pe urma ei.

Într-o lume în care doar cei puternici supraviețuiesc, o simplă urcare în tramvai necesită abilități sportive. Atleții de 90 de ani din documentarul “Aurul toamnei” vor fi cu siguranță printre ei; eforturile lor de a învinge slăbiciunile vârstei sunt cele mai bune argumente că puterea vine din interior. Dar chiar o dată urcați în tramvai, cineva le-ar putea aminti că „te plimbi când te caută moartea pe-acasă”. Această vorbă din popor arată o atitudine prea des întâlnită. Înțelegerea pentru cei și cele în vârstă este (încă) un test pentru societate.

FILME DOCUMENTARE SELECTATE PENTRU LUNA.DOC#4

ALICE ARE GRIJĂ | Sander Burger | Olanda | 2015 | 75 min
AURUL TOAMNEI | Jan Tenhaven | Germania | 2010 | 56 min
DOUĂ BUNICUȚE ÎNVERȘUNATE | Havard Bustnes | Finlanda | 2013 | 77 min
ORICE SE POATE ÎNTÂMPLA | Marcel Lozinski | Polonia | 1995 | 36 min


Filmul Meda sau partea mai puțin fericită a lucrurilor va intra in cinematografe din 24 noiembrie

Scenariul, scris de Emanuel Parvu, spune povestea lui Doru, un taietor de lemne ramas vaduv de o saptamana. Doru stie ca va trebui sa o duca inapoi la orfelinat pe Meda, fetita pe care au avut-o timp de opt ani in asistenta maternala. Ca sa o pastreze pe Meda acasa si sa poata depune el dosarul pentru asistenta maternala, Doru trebuie sa faca rost de bani. Insa intr-o localitate izolata, unde doar mersul la taiat de lemne si vanzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este fortat sa accepte, dupa ce a incercat tot ce este omeneste posibil, sa participe la o actiune de braconaj.

Doru, personajul principal, este interpretat de actorul Serban Pavlu, caruia i se alatura actorii Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Astilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Misu Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimisi, Costel Cascaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu.

Imaginea este semnata de Silviu Stavila (Marfa si banii, Niki Ardelean, colonel in rezerva, Carmen). Emanuel Parvu si Silviu Stavila au mai lucrat impreuna pentru scurtmetrajul 2.

Filmografia lui Emanuel Parvu ca regizor include scurtmetrajele O familie… (2009)- selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, Pui, cartofi prajiti si-o cola (2012)- castigator al Premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj fictiune- Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, Retur (2013)- parte a Omnibusului ANONIMUL 10, 2 (2014) si respectiv Meda (2015)- selectat la Festivalul International de Film de la Rotterdam in cadrul programului As Long as It Takes: Short. 

Emanuel Parvu este de asemenea cunoscut ca actor, din filmele Amintiri din Epoca de Aur sau Bacalaureat- regia Cristian Mungiu, Arta- regia Adrian Sitaru sau Portretul luptatorului roman la tinerete- regia Constantin Popescu.

Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin FAMart Productions. Filmul este coprodus de Dan Chisu, prin DaKINO Productions si de Ceramus Film.


„No Man’s Land”, în competiția Sleepwalkers a PÖFF Shorts

„No Man’s Land”, în regia lui Marius Olteanu, a fost selectat în competiția internațională Sleepwalkers a PÖFF Shorts, cel mai nou festival de scurtmetraje din zona baltică, care va avea loc în perioada 21 – 26 noiembrie, la Tallinn (Estonia).

PÖFF Shorts, parte a Tallinn Black Nights, a fost înființat anul acesta prin comasarea festivalurilor Animated Dreams și Sleepwalkers, inițiate la finalul anilor 1990. PÖFF Shorts este dedicat acum filmelor de scurt metraj și animațiilor.

Scurtmetrajul lui Marius Olteanu, o producție independentă Wearebasca, îi are în distribuție pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Vasiliana Pătru și Florian Mircea Nan.

Bazat pe evenimente reale, petrecute în 2016, filmul spune povestea unei femei care trebuie să se întoarcă urgent în țară cu tatăl ei, bolnav în fază terminală, de la o clinică din Germania. Ajunsă la granița cu România, ea își dă seama că nu poate merge mai departe.

Marius Olteanu a realizat scenariul și regia filmului. Imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, de costume s-a ocupat Alexandra Alma Ungureanu Stroe, de montaj – Ion Ioachim Stroe, iar de sunet – Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu. Producători sunt Claudiu Mitcu, Marius Olteanu, Robert Fița și Ion Ioachim Stroe.

„No Man’s Land” a fost prezentat în selecția oficială a Transilvania International Film Festival 2017 și la Festival International du Film Francophone de Namur, în selecția „Regard du Present”.

Născut în București în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și National Film and Television School, Marea Britanie. A regizat mai multe scurtmetraje care au fost premiate la festivaluri, între ele numărându-se „Why don’t you dance?” și „Scor Alb”.

În prezent, el se află în preproducție cu primul său lungmetraj, „Monștri” (produs de Wearebasca și Parada Film), un film despre ultimele 24 de ore din viața unui cuplu aproape perfect. Marius Olteanu este și fotograf – primul lui album a fost lansat în 2011, când a avut loc și o expoziție.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/NMLShortFilm

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Zqfaf64o2YM


Bernard Hiller, profesorul starurilor de la Hollywood, susține în premieră un masterclass în România

Bernard Hiller, profesor și coach de actorie la Hollywood, se va afla pentru prima oară în România în perioada 24 – 29 noiembrie 2017. El este recomandat la nivel internațional de nume sonore precum Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Samuel L. Jackson, Cameron Diaz, Bruce Dern și Lionel Richie.

Bernard Hiller vine la București la invitația Let It Go Acting Studio și va susține un masterclass de 3 zile la hotelul Athénée Palace Hilton, în 26, 27 și 28 noiembrie 2017. Numărul participanților este limitat la 30 de locuri iar prețul este de 800 Euro (TVA inclus)/persoană. Masterclassul se adresează atât actorilor cât și tuturor celor care doresc să se dezvolte profesional și personal.

Mulți artiști renumiți au lucrat de-a lungul timpului sau se antrenează în prezent cu Bernard: Jeff Goldblum, LL Cool J, Lindsay Lohan, Vanessa Hudgens, Jamie Dornan, Emma Roberts, Billy Crystal, Emilio Rivera, Chace Crawford și Jennifer Garner.

Profesioniști de talie mondială au vorbit la masterclassurile sale. Printre ei, se numără Al Pacino, Jeremy Irons, Danny DeVito, Paul Haggis, Bryan Cranston și David Oyelowo.

Cartea lui Bernard Hiller “Stop Acting, Start Living” se bucură de un răsunător succes internațional, fiind deja tradusă în 6 limbi.

Noul său proiect de film, pe care îl va produce împreună cu Leonardo DiCaprio, este un motiv în plus pentru actorii români să participe la acest masterclass. Acting coach-ul caută actori potriviți pentru filmul ce va fi regizat de Barbra Streisand iar filmările, plănuite să înceapă anul viitor, au în vizor și locații din România.

Înscrierile se pot face pe pagina evenimentului: https://www.bernardhillerbucharest.eu

E-mail: apply@bernardhillerbucharest.eu  Tel: +40 770 286 218

Atelierul Let It Go Acting Studio a fost fondat în anul 2015 de către acting coach-ul Nicoleta Ciobanu împreuna cu Ioachim Ciobanu – fiul marelui Ilarion Ciobanu, unicul actor român care s-a dedicat exclusiv filmului.

Actorul Alexandru Victor Nemțeanu și regizorul Alexandru Nagy sunt printre cei ce au crezut în puterea atelierului de a fi o forță pozitivă în actoria românească. Ei și-au oferit susținerea încă de la început iar în prezent activează și în calitate de ambasadori media ai Let It Go Acting Studio.

Actorul are nevoie să se antreneze constant pentru a-și putea atinge potențialul maxim. Am simțit necesitatea unui loc în care să mă pot dezvolta profesional, ghidat de unii dintre cei mai buni antrenori de actorie din lume, într-un mediu liber de constrângeri și prejudecăți. Negăsind un asemenea loc în România, a trebuit să îl construiesc alături de Nicoleta.“ a spus actorul Ioachim Ciobanu. 

Scopul principal al atelierului nostru este acela de a oferi posibilitatea actorilor români să se antreneze la standardele și după metodele actuale din Hollywood. Am convigerea că mulți oameni vor descoperi resurse interioare deosebite după ce vor participa la acest masterclass.” a declarat Nicoleta Ciobanu.


„Reparându-i pe cei vii” – un film palpitant despre fragilitatea teribilă a vieții

„Cu grijă, fără emoții puternice”. Claire (Anne Dorval) zâmbește cu o oarecare reținere, subminând neliniștea fragilă a celor dragi prin batjocorirea bolii cardiace care poate pune capăt vieții sale în orice moment. Mamă a doi adulți care se îndreaptă spre vârsta de 50 de ani, Claire este punctul final al călătoriei celui mai apropiat lucru pe care acest film îl are drept personaj principal: inima pe care o urmărim de la donator – Simon (Gabin Verdet), un adolescent care este victima unui accident, până la destinatar – Claire, care se află în stare critică.

„Reparându-i pe cei vii va ajunge în cinematografele din România începând cu 10 noiembrie, fiind distribuit de Transilvania Film. Trailer: https://goo.gl/sv78Zq

Filmul va putea fi vizionat în urmatoarele cinematografe din țară: București: Grand Cinema & More / Happy Cinema / Cinema City AFI Cotroceni / Cinema Muzeul Țăranului / Cinema Elvire Popesco / Cinemateca Union / Cinema Europa, Baia Mare: Cinema Dacia, Botoșani: Cinema Unirea, Brașov: Cinema One, Brăila: Cinema Central, Cluj-Napoca: Cinema Victoria, Constanța: Cityplex Constanța, Craiova: Colours Modern, Gura Humorului: Casa de Cultură Gura Humorului, Odobești: Casa de Cultură Odobești, Pitești: Cinema Trivale / Cinema Sebastian Papaiani, Târgu, Mureș: Cinema Arta 3D și Timișoara: Cinema Timiș.

Ideea de “fără emoții puternice” este esențială în abordarea pe care regizoarea franceză Katell Quillévéré o adoptă pentru cel de-al treilea lungmentraj al său, o adaptare a romanului cu același nume al lui Maylis de Kerangal, câștigător al premiului „2017 Wellcome Book Prize”. Quillévéré favorizează empatia neclară față de sentimentalitate. Filmul său este la fel de clinic și precis ca o incizie a scalpelului, dar este, de asemnea, presărat cu momente de lirism.

După debutul său în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, „Reparându-i pe cei vii și-a continuat traseul în festivaluri precum Festivalul de Film de la Londra, Rotterdam IFF și San Francisco IFF. De asemenea, filmul a strâns numeroase nominalizări de-a lungul traseului său. Printre multe altele, de menționat sunt nominalizările din cadrul Festivalul de Film de la Veneția, Valladolid IFF, Toronto IFF și Ghent IFF.

Katell Quillévéré declară într-un interviu pentru Cineuropa, următoarele: „Am crezut că ar fi fanscinant să explorez măsura în care un transplant este o aventură umanistă și am încercat să portretizez asta, deoarece filmul pune la îndoială legătura cu eternul. Povestea se desfășoară în primul rând la nivelul individului, al unei familii, apoi al unei comunități, al spitalului și apoi al societății, în idee în care, în Franța, orice persoană are dreptul la un transplant. Este o aventură care pune societatea în mișcare la toate nivelurile. Un transplant este înrădăcinat în principiul solidarității și ne amintește cum sunt ființele umane interconectate”.

Cei mai mulți oameni au avut experiența de a observa străinii din jurul lor pe o stradă aglomerată, într-o gară sau într-un autobuz și de a se întreba: „Oare ce obstacole a avut de trecut în viața sa?”, Oare ce are pe suflet bărbatul acela?”, „Oare la ce se gândește femeia aceea care zâmbește?”. Să percepi alte persoane ca având probleme reale, mai ales atunci cănd nu le cunoști, este, de cele mai multe ori, dificil. Este greu să nu ne pierdem în propria percepție și să ne mai schimbăm punctul de vedere odată ce ne formăm o opinie. „Reparându-i pe cei vii” ne prezintă o lume cu persoane diferite care trec prin încercări diferite, dar cât se poate de reale, și ne demonstrează că asta este exact ceea ce ne leagă pe toți.

„Reparându-i pe cei viiva fi distribuit în cinematografele din România din 10 noiembrie, de Transilvania Film.


Amant dublu, thrillerul erotic în regia lui François Ozon din 10 octombrie în cinema

Intens și tulburător, Amant dublu / L’Amant double este cel mai recent film al regizorului François Ozon, cu Jérémie Renier, Marine Vacth și Jacqueline Bisset în distribuție. Selectat în Competiția oficială a Festivalului de film de la Cannes de anul acesta, Amant dublu intră în cinematografele din România în 10 noiembrie, distribuit de INDEPENDENŢA FILMAmant dublu a fost prezentat și în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest 2017.

François Ozon: Amant dublu, un thriller mental. Flirtez cu lumea imaginară a personajului

Chloé, o tânără fragilă, se îndragostește de psihanalistul său, Paul. După câteva luni, cei doi se mută împreună. Curând Chloé descoperă că iubitul ei îi ascunde voit o parte a identității lui.

La granița dintre iubire și hărțuire, sex și nevroză, Amant dublu este o călătorie erotică spre partea întunecată a minții. Cine este de fapt amantul ei? Doar un vis, o dorință ascunsă sau o dublură malefică?

„Intensitatea subiectivă a primelor 10 minute curge în tot restul filmului. O urmărim pe Chloé într-un mod linear, creând o tensiune a poveștii, folosind elemente de suspans, în timp ce rămânem ancorați într-o realitate schimbătoare, cu momente de derapaje mentale sau fantasmatice. Asta mi-a permis să deviez de la o zonă pur realistă și să flirtez cu lumea imaginară a personajului. Pericolele exterioare și amenințările pe care le percepe Chloé scot la suprafață tumultul său interior. Mi-a plăcut idea asta“, spune Ozon.

Regizorul lucrase anterior cu Marine Vacth, interpreta lui Chloé, la Jeune & Jolie. La vremea aceea nu se gândise la ea și pentru personajul feminin din Amant dublu. Era prea tânără. Între timp, actrița s-a maturizat, are un copil, a devenit femeie, spune Ozon. „Aici, Marine este o actriță completă, crează cu adevărat un personaj. Secretul este în mintea ei, ea caută cheia să îl elibereze, iar noi suntem exact acolo, cu ea, în această călătorie. Intrăm în mintea ei, în fanteziile ei, în stomacul ei“, spune François Ozon.

Ozon: „Între cei doi actori era o chimie erotică reală“

Cât despre Jérémie Renier, regizorul spune că, înainte de a începe lucrul la Amant dublu, în mintea lui, Jérémie era încă tânărul pe care îl întâlnise în 1998, la filmările pentru Criminal Lovers (1999), acesta fiind primul film în care îl distribuise pe Renier. A urmat Potiche (2010). „Nu eram convins să merg cu el la screen tests. Credeam că nu are încă maturitatea neceseară pentru ce va avea de jucat, însă am fost plăcut surprins să descopăr că în acești ani dobândise forță, virilitate“, povestește Ozon. “Iar când a jucat câteva secvențe de test cu Marine, era acolo o adevărată chimie erotică între ei“.

AMANT DUBLU / L’AMANT DOUBLE (2017) este distribuit în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.


Câștigă o excursie în Hawaii!

În vremuri cu granițele închise, trei milioane de dolari declanșează visul american! Filmul românesc Hawaii îți oferă șansa să câștigi o excursie în Hawaii! Din 17 noiembrie, mergi la cinema să vezi filmul, păstrează biletul și intră în concurs pe procinema.ro!

Dragoș Bucur (prezentatorul emisiunii Visuri la cheie), Gheorghe Ifrim (Primarul Vasile din serialul Las Fierbinți), Andi Vasluianu și Cristina Flutur sunt doar câțiva dintre actorii care, în regia lui Jesús del Cerro, spun povestea unui film de acțiune, despre dragoste și despre bani!

„Filmul Hawaii surprinde perfect energia unui tânăr care pare rupt din realitatea vremurilor în care trăiește: își cere drepturile, luptă până la capăt și nu se lasă călcat în picioare de nimeni. Trebuie să îl vedeți. Situația de azi nu e cu mult schimbată, iar în cele din urmă atitudinea este cea care contează. Vă aștept la cinema.”, a spus Dragoș Bucur.

Filmul Hawaii va intra în cinematografe pe 17 noiembrie si spune povestea despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață.

Tu ce ai face dacă într-o zi ai moșteni 3 milioane de dolari? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă pe procinema.ro/hawaii, în perioada 17 noiembrie – 15 decembrie 2017, cei care merg la cinema și urmăresc filmul Hawaii. Cel mai creativ, surprinzător și neconvențional răspuns înscris în campanie împreună cu seria biletului la film va câștiga marele premiu: o excursie pentru două persoane în Hawaii, cu bilete de avion și cazare la hotel de 4*, timp de o săptămână!

Mai multe informații despre concurs și regulamentul concursului sunt disponibile pe site-ul procinema.ro/hawaii.


5 documentare în premieră națională și un documentar românesc în selecția HipTrip Travel Film Festival 2017

Cea de-a 4-a ediție HipTrip Travel Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 23-26 noiembrie la Cinema Union și Cinemateca Eforie din București. Peste 15 filme din toate colțurile lumii, în premieră în România, vor fi prezentate publicului iubitor de călătorii și cinema.

A devenit deja o tradiție în istoricul festivalului prezentarea unor filme care, prin subiectul abordat, își poartă spectatorul, pe drumuri neumblate, ne fac cunoștință cu oamenii din spatele călătoriilor, cu ritmul și atmosfera fiecărei destinații în parte. Pornind de la ideea că orice film este o călătorie, cele mai memorabile călătorii le experimentăm la HipTrip, festivalul dedicat cinefililor cărora le stă bine cu drumul. Anul acesta, HipTrip Travel Film Festival aduce la București 5 documentare în premieră națională și o aventură românească pe Litoral.

Călătorii cinemaului / The Cinema Travellers (India, 2016, r: Shirley Abraham și Amit Madheshiya), filmul numit de The Hollywood Reporter  “bijuteria ascunsă a Cannesului” în 2016 și premiat cu trofeul L’Œil d’or (premiu oferit pentru cel mai bun documentar din toate competițiile) prezintă povestea cinematografelor ambulante din India.  Documentarul multi-premiat explorează felul în care este dusă mai departe o tradiție de peste șapte decade, în contextul în care tehnologia digitală atrage din ce în ce mai tare publicul, iar camioanele, proiectoarele și rolele de film pe care le folosesc cinematografele ambulante sunt tot mai învechite.

Din competiția oficială DOK.fest München vine titlul elvețian În coardă / Encordés, demersul cineastului Frédéric Favre care urmărește drumul parcurs de trei schiori în pregătirea lor pentru Patrouille des Glaciers, o cursă de ski extrem de dificilă ce se desfășoară în Alpii Elvețieni. Acela;i regizor semnează și Cyclique, film selectat la Festivalul de Film de la Locarno, un documentar emoționant despre procesul de maturizare pe care îl traversează Caroline, Raph și Matila, trei curieri pe bicicletă din Lausanne. Un film despre greutățile pe care le întâmpinăm înainte de a ne găsi un loc în lume.

Câștigător al Marelui Premiu al Juriului la DOC NY, nominalizat la BAFTA Scotland, Edinburgh International Film Festival și Zurich Film Festival, filmul Insula și balenele / The Island and the Whales este un documentar “sensibil și intens senzorial, oferind o experiență cinematografică infinit mai gratifiantă decât majoritatea documentarelor cu tematică ecologică”. Vânătorii de balene din Insulele Feroe văd vânătoria ca pe o parte esențială a vieții lor, dar, atunci când un profesor face o descoperire sumbră despre efectele poluării apelor maritime, comunitatea realizează că schimbările de mediu reprezintă o amenințare colosală.

Din selecția Festivalului Internațional de Film de la Berlin vine Rio Verde, timpul tribului Yakuruna / Río Verde, el tiempo de los Yakurunas, o călătorie poetică în inima junglei amazoniene. Documentarul tratează percepția asupra timpului în trei sătuce unite de apele Amazonului și îl fac pe spectator să se piardă într-un tărâm locuit de șamani.

Nu în ultimul rând, la HipTrip Travel Film Festival vom avea ocazia de a vedea pe marele ecran La pas pe Litoral, filmul expediției pe care documentaristul  Vlad Petri și jurnalistul Vlad Ursulean au făcut-o în 2015, când și-au luat rucsacurile în spate și au pornit-o pe jos de la Sulina la Vama Veche să vadă “întâlnirea pământului cu apa, linia care atrage și inspiră oamenii, îi ajută să se regăsească și să se-mbete”.

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Pentru detalii suplimentare, urmăreşte site-ul www.hiptrip.ro şi www.facebook.com/hiptrip.ro.

Biletele pentru HipTrip Travel Film Festival vor fi disponibile pe www.eventbook.ro și în rețeau de parteneri Eventbook.


TNT declară 20 noiembrie Ziua Națională a Comportamentului Adecvat

Cel de-al doilea sezon al unuia dintre cele mai titrate seriale ale toamnei, „Un Comportament Adecvat/ Good Behavior” se lansează în România pe 20 noiembrie, de la ora 22.00. Cu această ocazie postul de televiziune TNT va declara Ziua Națională a Comportamentului Adecvat.

Serialul va fi difuzat în fiecare luni, începând cu ora 22.00.

„Un Comportament Adecvat/ Good Behavior” îi are în rolurile principale pe Michelle Dockery, cunoscută din „Downton Abbey”, și pe actorul argentiniano-spaniol Juan Diego Botto, care a mai jucat în „1492 – Cucerirea Paradisului” și „El Greco”. Din distribuție mai fac parte Terry Kinney, Lusia Strus și Joey Kern.

Serialul este o adaptare a romanului „Letty Dobesh” semnat de Blake Crouch, iar primul sezon, lansat anul trecut, a fost urmărit în medie de 4,1 milioane de telespectatori în Statele Unite, pe toate platformele TNT.

„Un Comportament Adecvat” spune povestea lui Letty Dobesh (Michelle Dockery), o femeie care obține mereu ceea ce își dorește. După ce a ieșit din închisoare, a reușit să își recupereze fiul – Jacob (jucat de Nyles Julian Steele). Din păcate, înțelegerea făcută cu FBI pentru a reprimi custodia copilului aproape a costat-o relația cu Javier (Botto), un asasin plătit.

La începutul celui de-al doilea sezon, care a fost lansat în Statele Unite pe 15 octombrie, Letty a rezolvat problemele cu Javier și s-a împăcat cu mama ei (Lusia Strus), care s-a opus acordării custodiei lui Jacob. Cu un agent FBI pe urme, Letty, Javier și Jacob încearcă să înceapă o nouă viață.

Serialul „Un comportament adecvat” este produs de Chad Hodge („Dispăruţi în Wayward Pines”, „The Playboy Club”), care este și scenarist, și de scriitorul Blake Crouch („Wayward Pines”). Producători executivi sunt Marty Adelstein („Aquarius”, „Prison Break”, „Un vârcolac adolescent”) și Becky Clements („Aquarius”, „Last Man Standing”) de la Tomorrow Studios, un parteneriat între ITV Studios și Marty Adelstein.

TNT este un canal de televiziune de înaltă definiţie care difuzează filme de calitate şi seriale originale. În plus, TNT oferă o selecție de filme apreciate de către regizori de top de la Warner Bros. și de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experiență variată de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT face parte din Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

Turner Broadcasting System International opereză în prezent mai multe branduri, între care CNN, TNT, Cartoon Network şi Turner Classic Movies, dar şi reţele în America Latină, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi Asia Pacific. TBS face parte din familia Time Warner, alături de Warner Bros. şi HBO şi operează 180 de posturi de televiziune, 32 de branduri în 37 de limbi, în mai mult de 200 de ţări. Turner Broadcasting este o companie Time Warner.


Aniversarea, cel mai nou film semnat de Dan Chișu, poate fi văzut de vineri în premieră în cinematografe

Începând de vineri spectatorii din București, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Caransebeș, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Iași, Oravița, Piatra Neamț, Pitești, Reșița, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Vulcan pot vedea cel mai nou film semnat de Dan Chișu în premieră în orașul lor.

“Cred că am înțeles cum vreau să-mi fac filmele.” – Dan Chișu

ANIVERSAREA este ultimul film în care apare îndrăgitul actor Mircea Albulescu și are o distribuție de excepție. Spectatorii îi vor recunoaște pe marele ecran pe: Răzvan Vasilescu, Coca Bloos, Lucian Ifrim, Emanuel Pârvu, Marian Râlea, Dana Voicu, Constantin Cojocaru, Rodica Lazăr, Mihai Constantin, Mircea Andreescu, Emilia Dobrin, Dana Dembinski și Gheorghe Ifrim.

La cea de-a nouăzeci și patra aniversare a lui Radu Maligan, familia și foștii colegi se întâlnesc la petrecerea bătrânului. Situația devine complicată atunci când jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe bătrân să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze contra voinței sale.

“Fac fime așa cum simt, nu așa cum cred că i-ar plăcea unuia sau altuia sau gândindu-mă la eventualul traseu festivalier al filmului” spune Dan Chișu într-unul dintre interviurile sale. “Am lucrat pentru ANIVERSAREA niște ani buni, am trecut prin mai multe variante de scenariu și mi-am luat timp să adun distribuția. Filmările au avut loc în 2015 și s-au prelungit ceva timp și după dispariția Domnului Albulescu, fiind nevoiți să refilmăm niște secvențe pentru a putea da coerență filmului. Recunosc că îmi place cel mai mult filmul în forma lui actuală și vă invit să-l vedeți în cinematografe!”

ANIVERSAREA a avut de curând premiera internațională la Varșovia unde a primit aprecieri din partea publicului și a presei de specialitate iar în țară a putut fi văzut până acum în câteva proiecții speciale la: Festivalul Internațional de Film Transilvania și Anonimul IFF iar din 10 noiembrie va rula în cinematografele din București (Cinema City Cotroceni, Cinema City Park Lake, Cinema City Sun Plaza, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Grand Cinema & More, Hollywood Multiplex, Union), Baia Mare (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea), Brăila (Cinema Dacia), Caransebeș (Cinema Luna), Cluj Napoca (Cinema City Iulius Mall, Cinema Florin Piersic), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria), Iași (Ateneul Tătărași), Oravița (Cinema 3D), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Pitești (Cinema Sebastian Papaiani), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Târgu Mureș (Cinema Arta 3D), Timișoara (Cinema City Shopping City, Cinema Timiș) și Vulcan (Cinema Luceafărul).

Scenariul și regia filmului sunt semnate de Dan Chișu iar imaginea îi aparține lui Liviu Pojoni Jr. Producătorul este Dan Chișu (Dakino Production), coproducători fiind Adrian Sitaru (4Proof Film) și Codin Maticiuc (WatchMe Productions).

 

Articole similare

Editura Univers: Evenimente și noutăți la Târgul Internațional Gaudeamus 2014

Jovi Ene

Top 5 filme văzute pe Netflix în mai 2019

Jovi Ene

Ilinca Bernea despre romanul Numele tău şi alte erezii la București

Jovi Ene

1 comment

Doriana 14 noiembrie 2017 at 14:05

Foarte frumos articol, mi-a placut.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult