Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (28 august – 3 septembrie 2017)

Știrile săptămânii: 2017, o ediție record pentru Divan Film Festival; Octav, de Serge Ioan Celebidachi, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Montreal; „Moromeții 2” se pregătește de filmare; Dansul Soarelui – (SUN DANCE) la Festival des Films du Monde; „GOOD TIME”-  din 8 septembrie în cinematografe; Programul KineDok în luna septembrie 2017 – Incep proiecțiile la Spațiul Public European și Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad; Andi Vasluianu joacă alături de Iureș și Rebengiuc în filmul „Octav”.

2017, o ediție record pentru Divan Film Festival

38 de filme, 46 de invitați speciali și peste 3300 de spectatori la cea de-a opta ediție a Divan Film Festival, singurul eveniment din România dedicat filmului, muzicii și bucătăriei balcanice.

Cea de-a opta ediție a Divan Film Festival, care a avut loc în perioada 18 – 26 august, în Craiova (Centrul Vechi și Inspire Cinema) și Port Cultural Cetate, a atras peste 3300 de spectatori. Timp de nouă zile, aceștia au participat la proiecții de film, concerte și demonstrații culinare. Conceput inițial ca un divan al degustătorilor de film și artă culinară, evenimentul a atins anul acesta un număr record de spectatori comparativ cu edițiile trecute.

Reunite sub tema Balkan Love, în programul festivalului, s-au regăsit 18 filme de lungmetraj, dintre care 17 au rulat pentru prima dată pe un ecran din România, și 20 de scurtmetraje. Selecția filmelor a fost realizată de către Cătălin Olaru, director artistic Divan FF, și de către Massimiliano Nardulli. Proiecția aniversară a ediției 2017, Gadjo Dilo (r. Tony Gatlif), filmul de la a cărui lansare s-au împlinit 20 de ani, a rulat miercuri, 23 august, în Port Cultural Cetate, în prezența actriței Rona Hartner.

Un alt invitat special și, în același timp, una dintre surprizele festivalului a fost și înotătorul Avram Iancu. Acesta a ajuns în Port Cultural Cetate vineri, 25 august, la finalul unei zile în care a parcurs 40 de kilometri pe Dunăre în cadrul cursei de înot de la izvoarele fluviului până la Marea Neagră.

Pe lângă filme, Divan Film Festival se distinge prin demostrațiile culinare susținute anual de către amfitrionul Mircea Dinescu și invitații săi. Anul acesta, surprize culinare de excepție au oferit Alejandro Barrachina Domenech – care a gătit burtă de vită a la Madrid și o paella valenciană adaptată specificului balcanic-, precum și Nicu Dumitru, un reprezentant de seamă al bucătăriei țigănești, care a cucerit publicul cu sax aj mas, un fel de mâncare compus din varză cu carne și folosit pentru a puncta sărbătorile.

Mahala Rai Banda, celebra trupă de muzicanți romi din satele Clejani și Zece Prăjini, a ridicat publicul în picioare în seara deschiderii festivalului, la Craiova, vineri, 18 august, în timp ce în Port Cultural Cetate coloana sonoră a Divan Film Festival a fost asigurată de Trio Solaar, un ansamblu format din trei tineri muzicieni absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București, formația IMPEX, recunoscută penru originalitatea cu care abordează stilurile rock, house, muzică etnică, muzică clasică contemporană și manele, precum și trupa de muzică lăutărească Mambo Siria.

Parteneriatul dintre Divan Film Festival și Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis a adus anul acesta într-o sală arhiplină a Teatrului “Marin Sorescu” din Craiova spectacolul

“Home” interpretat de trupa Playhood, formată din adolescenți de la „Clubul de educație alternativă” din Ferentari.

În cadrul Balkanistan Workshop, concept apărut în cadrul ediției trecute, a fost realizat scurtmetrajul Life After, co-regizat de Lidja Mojsoska și Ivan Bakrac. Balkanistan are ca scop principal stimularea colaborării dintre realizatorii de film din regiunea Balcanilor, la acest scurtmetraj lucrând o echipă mixtă, formată din cineaști din Muntenegru, Macedonia, Serbia, Albania și România.

Prezentatorii acestei ediții au fost actrița Aida Economu și scriitorul Adrian Teleșpan.

Divan Film Festival este un proiect cultural organizat de Fundația pentru Poezie “Mircea Dinescu” și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Centrului Național al Cinematografiei, Consiliului Județean Dolj, Uniunii Cineaștilor din România și Institutului Cultural Român.


Octav, de Serge Ioan Celebidachi, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Montreal

Filmul Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, a fost selecționat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, la secțiunea Focus on World Cinema ce va avea loc în perioada 24 august – 4 septembrie în Canada.

Secțiunea FOC – Focus on World Cinema (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflectă vocația internațională a festivalului. Scopul Festivalului Internațional de Film de la Montreal, care se află acum la cea de-a 41 ediție, este de a încuraja diversitatea culturală, înțelegerea între națiuni și cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltării calitative a cinematografiei. Festivalul promovează creații cinematografice și lucrări inovatoare, pentru a descoperi talentele noi, devenind în timp un spațiu comun de dezbatere între profesioniștii din sfera filmului din întreaga lume.

Octav va avea premiera mondială în data de 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc, începând cu ora 21:00.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula Octav transpune o serie de imagini calde și poetice despre România și reprezintă o nouă modalitate de promovare a cinematografiei românești în mediul cinematografic internațional.

Teaserul filmului „Octav” poate fi urmărit aici: https://youtu.be/33ERKW3Ot4Y

Serge Ioan Celebidachi a absolvit cu titlul Bachelor of Arts, specializarea Teatru și Dramă în cadrul Universității din Indiana (Bloomington, IN) și diploma de Masterat, specializarea Film , în cadrul London International Film School (UK).

Lung-metrajul „Octav” este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Mai multe detalii despre filmul OCTAV” se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav


„Moromeții 2” se pregătește de filmare

Una dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiași cineast și surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.

Filmările la Moromeții 2 vor începe în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeași casă și în același sat în care a fost turnat și primul film, în vara lui 1985 – Talpa, din județul Teleorman. Satul se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câțiva kilometri de Siliştea-Gumești, satul natal al scriitorului Marin Preda. Partea de producție va fi una complexă, echipa filmului fiind în pregătiri de mai mult de un an: casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la București, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina.

Dacă primul film a fost o adaptare destul de fidelă a romanului, continuarea are la bază un scenariu inspirat din Moromeții, vol. 2, Viața ca o pradă și publicistica lui Marin Preda. Scenariul reia firul poveștii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Cele două personaje principale, Ilie Moromete și fiul său, Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiți, prilej permanent de conflict.

Moromeții 2 e o întreprindere extrem de provocatoare, pentru că ai deja un model excelent – romanul, și filmul anterior care, spre bucuria mea, a devenit destul de popular. E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară Stere Gulea.

Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și, la debutul într-un rol principal în cinema, Iosif Paștina (Niculae), alături de Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

„N-a fost ușor să înlocuim o echipă de actori ca Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu sau Mitică Popescu, sunt nume de referință care pot inhiba orice actor. Au trecut însă 32 de ani, era greu de presupus că vom putea continua cu aceiași actori, cu atât mai mult cu cât acțiunea este plasată la doar câțiva ani după cea din primul film. Dar sunt foarte încrezător în calitățile și talentul noii echipe de actori și sper că voi reuși să iau ce e mai bun de la ei”, adaugă regizorul.

„Cred că va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase. Pentru a sparge bariera preconcepțiilor, stereotipiilor și anchilozelor de tot felul, în ceea ce privește personajul Ilie Moromete pe care îl voi interpreta, pentru că una dintre virtuțile lui este disimularea, voi răspunde curiozităților cu vorbele personajului: Să ţineţi minte că la noapte o să plouă. Dacă dă ploaia asta, o să fac o grămadă de grâu”, spune actorul Horațiu Mălăele.

„Sunt onorat să pot face parte din această minunată aventură, îi mulțumesc fostului meu profesor, Stere Gulea, că a avut încredere în capacitățile echipei noastre de producție de a duce la bun sfârșit un proiect ambițios care sper să rămână în istoria filmului românesc drept un film de referință, așa cum s-a întâmplat și acum 30 de ani cu prima parte a Moromeţilor”, declară producătorul Tudor Giurgiu.

Criticii de film consideră aproape în unanimitate că Moromeții este unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei autohtone. Lucian Pintilie plasează Moromeții în vârful preferințelor sale cinematografice românești, iar regizorul Cristi Puiu spune despre același film: „Când zic Moromeţii, zic actorie şi mi se pare, cantitativ, cel mai important film românesc din acest punct de vedere”.

Vivi Drăgan Vasile, a cărui imagine alb-negru a devenit un reper în cinematografia română, își va pune din nou amprenta asupra Moromeților. Dana Păpăruz, premiată cu trofeul Gopo pentru Aferim!, este creatoarea costumelor, iar Cristian Niculescu semnează scenografia.

Stere Gulea a mai regizat filme precum Iarba verde de acasă (Premiul ACIN, 1977), Piaţa Universităţii, România (Premiul UCIN, 1991), Stare de fapt (1996) sau Sunt o babă comunistă (2013). Între 1990 – 1995 a fost decanul Academiei de Teatru și Film.

Moromeții 2 este o producție Libra Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Studioului Cinematografic al Ministerului Culturii.

Filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 9 noiembrie 2018, fiind distribuit de Transilvania Film.


Dansul Soarelui – (SUN DANCE) la Festival des Films du Monde

Filmul lui Cornel Gheorghiță, Dansul Soarelui, un documentar despre Căluș, are premiera la Festival des Films du Monde, Montreal
Unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume (de categorie A  -ca și cele de la Cannes, Berlin, Locarno, Tokyo, San Sebastian etc.) Festival des Films du Monde (24 08-1 09) are în competiție câteva filme românești, printre care și documentarul Dansul Soarelui (Sun Dance), în regia lui Cornel Gheorghiță. Filmul a fost programat cu două proiecții:  pe 28 și pe 31 august.

http://www.ffm-montreal.org/communiques-de-presse/173–ffm2017-regards-sur-les-cinemas-du-monde.html

În timpul echinoxului de primăvară, Cavalerul Trac  murea și renăștea. El a fost  reprezentat sub două forme rivale :  Zeul Cabalin care se încarna în om, și Omul care se deghiza în Cal. Acesta, numit călușar,  alungau spiritele malefice, rusalcele, ielele. Este vorba despre un vechi ritual, care dramatizează opoziţia între Soare și Lună, Bine și Rău, Cunoscut și Necunoscut.
Călușul se mai practică încă și astăzi în saptamana de Rusalii.

Din 2008 el face parte din patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

Premiera națională a filmului va avea loc pe 06.10.2017 la Muzeul Țăranului Român.

https://www.facebook.com/Dansul-Soarelui-călușarii-126646251325831/?fref=ts

Cornel Gheorghiță este profesor la Universitatea Jean-Jaurès Toulouse (Scoala Superioarà de Audiovizual ESAV) și autorul mai multor filme de lung metraj, printre care amintim Europolis (2010), Cripta (2014), dar și de documentare, difuzate în mod curent pe posturile de televiziune internationle  precum si festivaluri (Mascarade, Fanfaron Fanfaron)


„GOOD TIME”-  din 8 septembrie în cinematografe

Prezentat în premieră în mai, în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, thrillerul „GOOD TIME” regizat de Josh și Benny Safdie („Heaven Knows What”, „Daddy Longlegs”) a încasat $400,000 de la lansarea în SUA (11 august), iar A24 și Curzon Artificial Eye au anunțat recent că vor distribui filmul în parteneriat în Marea Britanie unde va avea premiera în noiembrie 2017. În România, filmul este distribuit de Voodoo Films și va intra în cinematografe începând cu 8 septembrie 2017, cu titlul „GOOD TIME: Pe bune, o să-ți placă”.

„Nu există, pur și simplu, alți regizori capabili să genereze comedie și suspans în același timp și la un asemenea nivel” scria INDIEwire despre cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Josh și Ben Safdie, care, în „GOOD TIME”, se întorc pe străzile rău famate ale New York-ului lor natal pentru a spune povestea a doi frați imediat după ce aceștia ratează un jaf plănuit în cartierul Queens. Marcat de secvențe în care mezinul Nick (interpretat de regizorul Benny Safdie) navighează în birocrația instituțională din New York în timp ce fratele său mai mare Connie (Robert Pattinson) încearcă să îl salveze atât pe el cât și pe sine însuși, filmul este „un thriller care te ține cu sufletul la gură” (Variety) în care frații Safdie explorează dinamicile familiare împinse la limită.

Josh și Benny Safdie se află la prima colaborare cu actori consacrați precum Robert Pattinson, protagonistul lungmetrajului „Cosmopolis” (regia David Cronenberg), devenit celebru la nivel internațional pentru rolul vampirului Edward Cullen în Saga Twilight, sau Jennifer Jason Leigh, nominalizată la Oscar pentru interpretarea personajului Daisy Domergue din „The Hateful Eight” („Cei 8 odioși”) al lui Quentin Tarantino. Despre participarea lui Robert Pattinson în „GOOD TIME”, INDIEwire apreciază că este cea mai bună interpretare din cariera actorului în timp ce Time Out New York titrează: „Robert Pattinson incendiază ecranul în acest thriller alert și feroce al celor doi regizori din New York, Frații Safdie”. În tradiția thrillerelor urbane de Sidney Lumet sau Martin Scorsese, filmul creează o tapiserie autentică de chipuri, locuri și stări de spirit memorabile care spun o poveste universală despre fraternitate.

Începând cu 8 septembrie, „GOOD TIME. Pe bune, o să-ți placă” va putea fi văzut în Arad (Cinema City Atrium), Bistrița (Cinema Dacia), Brașov (Cinema One), București (Cinema City AFI Cotroceni, Hollywood Multiplex, Grand Cinema & More Băneasa, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Happy Cinema București – Liberty Center), Constanța (Cinema City Constanța Park, Cityplex), Cluj (Cinema City Iulius Mall, Cinema Florin Piersic), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria), Onești (Capitol), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Pitești (Cinema City, Cinema Trivale), Ploiești (Cinema City Shopping City), Sfântu-Gheorghe (Cinema Arta), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Târgu Mureș (Cinema City). Lista actualizată a cinematografelor poate fi consultată pe siteul: www.voodoofilms.ro

Trailer:  http://bit.ly/2wnTsAW

Sinopsis: După ce un jaf ratat la o bancă îl trimite în închisoare pe fratele său mai mic, Constantine Nikas (Robert Pattinson) pornește într-o stranie odisee în lumea interlopă a orașului, în încercarea tot mai disperată și periculoasă de a-și elibera fratele. Pe parcursul unei nopți pline de adrenalină, Constantine este prins în marasmul unei descinderi într-o realitate violentă și haotică, străduindu-se din răsputeri să-și salveze fratele și pe sine însuși, știind că viețile lor atârnă de un fir.

Filmul „GOOD TIME: Pe bune, o să-ți placă” este distribuit în România de Voodoo Films.


Programul KineDok în luna septembrie 2017 – Incep proiecțiile la Spațiul Public European și Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad

Seria de proiecții marca KineDok powered by One World România – un program creat pentru a facilita distribuția de film documentar din Europa Centrală și de Est, revine toamna aceasta în 15 oraşe din ţară cu un număr de 20 proiecții, invitatul special al lunii fiind Victor Purice, protagonistul documentarului Cinema, mon amour, care va fi prezent la proiecțiile din 3 orașe: Galați, Bârlad și Brăila.

În această această lună, seria de proiecții debutează vineri, 1 septembrie, cu filmul Cambridge ce va fi proiectat simultan în Târgoviște (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Radulescu”) și în Comănești (Centrul 5). Filmul prezintă viața unui sat, Dolni Tsibar, din nord-vestul Bulgariei – cea mai săracă regiune a Uniunii Europene, unde 99% din localnici sunt romi. Datorită interesului acordat de aceștia educației, media i-a numit, ironizându-i, Cambridge-ul romilor.

Totodată, în lista locațiilor ce găzduiesc proiecțiile Kinedok se vor alătura 2 noi locații: Spațiul Public European din București, care va avea câte o proiecție pe săptămână atât în luna septembrie, cât și în luna noiembrie, prima proiecție având loc pe data de 7 septembrie, și Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad, ce va organiza o serie de 8 proiecții săptămânal, prima proiecție având loc pe data de 30 septembrie.

După o scurtă pauză, proiecțiile din Galați de la Muzeul de Artă Vizuală vor reveni pe data de 21 septembrie cu proiecția filmului câștigător al trofeului One World Romania 2017 – Un film autist normal.

Printre documentarele atent selecționate din această lună se numără și Cinema, mon amour (r. Alexandru Belc, 2015), unul din cele 2 filme românești aflate în selecția Kinedok a acestui an. Victor Purice este managerul cinematografului Dacia Panoramic din Piatra Neamț, fost operator proiecționist și cinefil împătimit, iar împreună cu cele 2 angajate ale cinema-ului, Cornelia și Lorena, face tot posibilul pentru a readuce la viață un cinema ce nu a reușit să țină pasul cu standardele moderne și e pe cale să aibă aceeași soartă cruntă ca alte peste 300 de cinema-uri din țară. O poveste unică despre perseverență și pasiune pentru film într-un documentar care s-a bucurat de numeroase aprecieri și proiecții în întreaga țară.

PROGRAM FILME

Tășnad
2 septembrie – Cambridge – Old Boys Pub

Iași
05 septembrie – Regina Tăcerii – Meru Iași

Arad
6 septembrie – Unchiul Tomy, 3 proști și serviciile secrete – Cafeneaua Literară Joy`s – CitiZenit

București
7 septembrie – Unchiul Tomy, 3 proști și serviciile secrete – Spațiul Public European
14 septembrie – Un film autist normal – Spațiul Public European
21 septembrie – Expirat – Spațiul Public European
28 septembrie – 5 octombrie – Spațiul Public European

Miercurea Ciuc
14 septembrie – FC Roma – Muzeul Secuiesc al Ciucului
28 septembrie – Doar o răsuflare – Muzeul Secuiesc al Ciucului

Reșița
16 septembrie – Ceață peste râu – Muzeul Cineastului Amator

Galați
21 septembrie – Un film autist normal – Muzeul de Artă Vizuală
28 septembrie – Cinema, mon amour – Muzeul de Artă Vizuală

Cluj Napoca
22 septembrie – Doar o răsuflare – Fabrica de Pensule

Râmnicu Vâlcea
27 septembrie – Cambridge – Biblioteca Județeană, Europe Direct Vâlcea

Odorheiu Secuiesc
27 septembrie – Doar o răsuflare – Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc

Satu Mare
28 septembrie – Ceață peste râu – Zeppelin Pub, Asociația SamStudia

Brăila
29 septembrie – Cinema, mon amour – Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Asociația Coloreria

Bârlad
30 septembrie –  Cinema, mon amour – Muzeul Vasile Pârvan


Andi Vasluianu joacă alături de Iureș și Rebengiuc în filmul „Octav”

Andi Vasluianu joacă alături de Marcel Iureș și Victor Rebengiuc în filmul „Octav”, oferind  publicului, prin intermediul personajelor lor, o șansă în plus de a se identifica cu povestea din spatele filmului și cu țesăturile umane care o creează.

Andi Vasluianu îl interpretează pe Marcel, fiul lui Spiridon (Victor Rebengiuc), prietenul din copilărie a lui Octav (Marcel Iureș), iar prin rolul său pune în valoare prietenia veche a personajelor interpretate de Iureș și Rebengiuc.

Filmul „Octav” nu este prima întâlnire cinematografică a lui Andi Vasluianu cu cei doi mari actori din distribuție. În anul 2008, tânărul actor juca alături de Marcel Iureș în filmul „Călătoria lui Gruber”, regizat de Radu Gabrea. În sfera teatrului acesta încă joacă cu Marcel Iureș în spectacolul „Vanilla Skype”, al Teatrului Act. Alături de Victor Rebengiuc, Andi a apărut în „Contra timp”, film regizat de Jesús del Cerro, „Cu Lapte Fără Zahar” și serialul „Deschide ochii”. Ambele experiențe artistice au însemnat un început pentru construcția acestui trio de succes: Andi Vasluianu, Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, care și-a propus prin jocul actoricesc din „Octav” să înfățiseze publicului o poveste încărcată de emoție și complexitate, din perspectivă umană.

Mi-a plăcut să lucrez cu Serge Celebidachi, care este excepțional, atât ca om cât și ca regizor. Pentru mine contează amândouă. Serge este un căutator real, care caută permanent să înțeleagă cum stau lucrurile. Aici, rolul meu a fost mic cu o importanță minoră în economia filmului. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu Marcel Iureș și Victor Rebengiuc și mă înclin în fața lor. Am o gramadă de învățat de la ei. Am avut norocul să-i întâlnesc pe amândoi în același loc”, declară Andi Vasluianu.

Actor de film și teatru, Andi Vasluianu a absolvit, în 1999, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Specialitatea: Actorie la clasa Sandei Manu. Printre rolurile sale din film, se numără cele din „Rămâi cu mine” (2013, serial TV produs de HBO), „Despre oameni si melci” (2012, regia: Tudor Giurgiu), „Minte-mă frumos” (2012, regia: Iura Luncașu), Biblioteca Pascal (2011, regia: Szabolcs Hajdu), ”Periferic” (2010, regia: Bogdan George Apetri), „Cealaltă Irina” (2009, regia: Andrei Gruzsniczki), „California Dreamin’” (2007, regia: Cristian Nemescu), „Hârtia va fi albastră” (2006, regia: Radu Muntean) și multe altele.

În teatru, a colaborat cu mai mulți regizori precum: Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Radu Afrim, Cristi Juncu sau Vlad Massaci, jucând în mai multe instituții dintre care amintim: Teatrul Dramatic Toma Caragiu din Ploiesti, Teatrul ACT și Teatrul Nottara.

Lung-metrajul, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Biletele la Premiera de Gală, care va avea loc pe 4 octombrie, sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro: http://www.eventim.ro/ro/bilete/premiera-de-gala-a-filmului-octav-bucuresti-sala-palatului-470627/event.html

Prețul unui bilet este de 60 lei (categoria I); 40 lei (categoria II); 30 lei (categoria III).

Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

Articole similare

Cineastul croat Pavo Marinković, invitat la KINObservator-ul de la Union

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (2 – 8 mai 2016)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (20 – 26 februarie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult