Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (8 – 14 mai 2017)

Știrile săptămânii: “Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici”, o antologie de basme populare de la editura Cartea Copiilor; ”Aventurile lui Sacha în castelul fermecat”, de Iulian Tănase apare la editura Nemi; Wonderland, de Steven Johnson, inaugurează Co-lecția de știință la Editura Publica; Corint Junior și Felix te provoacă! Mărturisește și te premiem!; Cea mai așteptată carte a anului 2017 este semnată de Igor Bergler și apare la Editura Litera; BrewDog: metoda pentru afaceri în stil punk, la Editura Publica; “Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion, la Curtea Veche Publishing; Turneul ARTfel continuă şi se va transforma într-un turneu european; Atelier smARTkid de lectură Tătănuș Pipăruș, câinele fantomă.

“Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici”, o antologie de basme populare de la editura Cartea Copiilor

Editura Cartea Copiilor lansează “Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici”, o nouă carte care reuneşte basme populare despre cai, adunate din întreaga lume de scriitoarea americană Josepha Sherman. Ilustraţiile Lindei Wingerter, o tânără artistă din Connecticut, contribuie prin farmec şi sensibilitate la magia acestei cărţi.

Poveştile cuprinse în această antologie sunt basme pline de imaginaţie şi legende care îşi pierd originile în timp, ce aduc în centrul atenţiei cai cu puteri magice din toate colţurile lumii: “Inimă-Singuratică și calul cel bătrân” (America de Nord), “Nărăvașul” (Nordul Indiei), “Iapa albă” (Țara Bascilor), “Căluțul cocoșat” (Rusia), “Petit Jean și calul alb” (Canada franceză), “Mânzul Qeytas” (Iran), “Băiatul care a mers călare până pe tărâmul morților” (Albania) şi “Calul fermecat” (Ungaria). Pentru a oferi informaţii suplimentare copiilor, cartea include, înainte de fiecare poveste, o introducere despre diferitele rase de cai, istoria lor şi caracteristicile speciale.

“Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici” continuă seria de antologii de poveşti publicate de Cartea Copiilor. Editura a mai lansat până acum „Basmele pădurii”, o culegere de poveşti în care copacii, obişnuiţi sau fantastici, au un rol important sau sunt chiar personaje principale, şi „Poveşti cu prinţese”, o antologie de basme în care eroinele impresionează prin curaj, frumuseţe şi înţelepciune.

Josepha Sherman (1946–2012) a fost o scriitoare americană, autoare a numeroase lucrări de ficțiune (romane, povestiri, scenarii de film, antologii literare) și non-ficțiune (reportaje, documentare, biografii). Interesul și pasiunea pentru diversitatea culturilor din toată lumea, izvorâte din formația sa inițială de istoric și specialist în civilizația Orientului Apropiat, sunt cele cărora li se datorează și această antologie de basme despre cai. Linda Wingerter este o tânără absolventă a Rhode Island School of Design. Ea scrie și ilustrează cărți pentru copii, dar se exprimă cu aceeași bucurie și prin dans, muzică sau teatru, deseori în cadrul unor spectacole stradale pline de vervă și imaginație.

Cartea“Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici” este recomandată copiilor între 4 şi 9 ani şi este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 33 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Uite ce-a ieşit din ou”, de Margaret Wise Brown.

”Aventurile lui Sacha în castelul fermecat”, de Iulian Tănase apare la editura Nemi

Editura Nemi de carte pentru copii lansează Aventurile lui Sacha în castelul fermecat, de Iulian Tănase, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu.

Aventurile lui Sacha în castelul fermecat este o minunată poveste despre cum Sacha și tatăl său asistă cu surprindere la felul în care lucrurile obișnuite dintr-un simplu apartament de bloc se pot transforma în lucruri miraculoase prin puterea imaginației.

Lansarea are loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 15.00 la Bookfest, la standul editurii Nemira.

În ziua când a împlinit patru ani, Sacha, un băiețel cu ochi mari, albaștri, și păr blond, cârlionțat, a primit în dar de la tatăl său un castel fermecat. În acest castel se petrec cele mai neobișnuite lucruri: creioanele colorate sunt șerpi multicolori, cu spatele anchilozat, scaunele sunt vulpi care se lasă fie îmblânzite, fie dresate, farfuriile cu supă sunt la fel de adânci ca lacurile și mările, miezul nopții și miezul de nucă sunt rude de gradul întâi, portocalele au ochi, gură și păr de mărar, masa e o casă cu patru picioare la adăpostul căreia Sacha se joacă cu tot felul de animale sălbatice imaginare.

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat este o poveste despre dragostea dintre părinți și copii, despre forța imaginației și despre atenția și mirarea pe care copiii le pun în joc. Imaginația este miraculoasă, căci cu ajutorul ei putem face cele mai extraordinare lucruri sau putem inventa povești, care nu sunt mai puțin adevărate doar pentru că au fost inventate.

Iulian Tănase era un căpcăun căruia nu-i era dor de nimeni înainte să i se nască cei doi copii. Era verde, avea o gură uriașă, urechi ca două pâlnii, un nas ca un tobogan, brațe și picioare puternice, dinți ascuțiți, și visa în fiecare noapte că se transformă în om A devenit pe jumătate om când s-a născut Adora și pe de-a-ntregul om când s-a născut Sacha. De când e tată a învățat că dragostea te face om, că tații sunt mai puternici decât toate animalele sălbatice din lume și că ei nu trebuie să fie frumoși, ci doar să se joace cu tine, să fie amuzanți și să te ia în brațe sau pe umeri când te dor picioarele. După ce o să reușească să fie cel mai bun tată, o să încerce să fie și cel mai bun scriitor din lume.

Alexia Udriște se trezește în fiecare dimineață într-o casă, pardon, într-un castel fermecat, cu patru vulpi, pardon, pisici: Ghem, Micu, Gri și Pisu. Ilustrează cărți pentru copii și nu numai, profitând de ajutorul celor douăzeci de veverițe, pardon, pensule, pe care le are în arsenal. În timpul liber se cațără pe munți de cărți și coase pe pânză scarabei și albine. E musai să spunem că pe cât este de împiedicată, pe atât este de fascinată de imaginația copiilor.

Wonderland, de Steven Johnson, inaugurează Co-lecția de știință

Relatările istorice convenționale gravitează în jurul marilor evenimente: bătălii purtate, tratate semnate, discursuri rostite, alegeri câștigate sau lideri asasinați, manualele urmărind curba largă a schimbării. Dar evoluția și istoria sunt modelate de întâlniri întâmplătoare, departe de coridoarele puterii, de momente în care o idee prinde rădăcini în mintea cuiva și lâncezește acolo ani întregi, până când își face apariția pe marea scenă a schimbării globale.

În Wonderland, Steven Johnson ne demonstrează, cu un stil care cucerește iremediabil, că joaca și bucuria creării unui produs destinat divertismentului au făcut mai mult decât să-i distreze pe oameni: au contribuit în mod direct la revoluțiile economice și sociale care au transformat lumea modernă.

Lectura celei mai recente cărți semnate de Johnson e ca o plimbare printr-un bazar excentric, dar în același timp familiar: ingineri-magicieni care captivează atenția publicului cu păpuși automate, magazine decorate ca o scenă de teatru, interesanta evoluție a fascinației pentru instrumente muzicale, spații de agrement, jocuri video sau pentru mirodeniile rare.

Se spune că „necesitatea e mama invenției”, dar dacă ar fi să facem un test de paternitate multora dintre cele mai importante idei și instituții din lumea modernă, vom descoperi, invariabil, că timpul liber și jocul au fost implicate în zămislirea lor. Te invităm la o lectură erudită și încântătoare!

Despre autor:

Steven Johnson a publicat zece bestselleruri, printre care Cum am ajuns aici, De unde vin ideile bune. Fondator al unei varietăți de website-uri celebre, este gazda și corealizatorul serialului How We Got to Now, distins cu Premiul Emmy, precum și a podcastului Wonderland.

Corint Junior și Felix te provoacă! Mărturisește și te premiem!

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 10, Editura Corint va lansa romanul grafic Felix, asta-i culmea! de autorul român Răzvan „Franco” Nițoi, la salonul internațional de carte Bookfest.

Cu această ocazie, vrem să lansăm o provocare prietenilor Corint. Tu ai curajul să o accepți?

Așteptăm un videoclip, de cel mult 60 de secunde, în care ne povestești o farsă pe care ai făcut-o sau pe care ai vrea să i-o faci unui prieten. La finalul „mărturisirii”, trebuie să pasezi provocarea altcuiva. Ne-am dori să vedem videoclipul pe Facebook, folosind următoarele hashtag-uri, prin care vom ține evidenţa participanților (#TimpulMărturisirii, #Felixteprovoacă și #nota4laPurtare).

Pe 1 iunie, Editura Corint va alege 3 câștigători, care vor primi un volum din Felix, asta-i culmea! cu autograf personalizat + un pachet de 3 cărți (la alegere, din orice colecție de la Editura Corint).

„Înscrierile” se vor termina pe 31 mai.

Timpul Mărturisirii a sosit!

Felix, asta-i culmea! îl are în miezul poveştii pe un puşti deştept şi cu multă imaginaţie, care va închipui o succesiune de farse care de care mai amuzante şi trăsnite, alături de prietenii lui.  Romanul este conceput ca o serie de povești și întâmplări haioase, sută la sută bazate pe poante sau peripeții reale și constituie o confesiune umoristică, scrisă și desenată pentru copii, dar și pentru oamenii mari care încă se simt copii!

Cea mai așteptată carte a anului 2017 este semnată de Igor Bergler și apare la Editura Litera

După lungi negocieri, Testamentul lui Abraham, al doilea roman al lui Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărți românești din ultimii 20 de ani, Biblia pierdută, cu peste 100 000 de exemplare vândute, va fi publicată de Editura Litera.

Autorul revine în atenția cititorilor cu un roman și mai palpitant și surprinzător: conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci, secretele și mai întunecate, ritmul și mai amețitor.  Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura ei o experiență absolut unică.

Sinopsis

“Ceea ce s-a pierdut ne-ar putea salva de ceea ce avem deja”

Charles Baker, profesor la Princeton și fost șef de campanie al președintelui SUA, își descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universității. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important președinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii și a întregii lumi. Oare va reuși profesorul să îi oprească la timp pe cei care vor să ascundă acest secret chiar cu prețul a numeroase vieți? La capătul unui drum presărat cu pericole și cu răsturnări de situație neașteptate, Baker descoperă nu doar secretul lui Lincoln, ci și locul unde se află cea mai valoroasă comoară a omenirii.

De ce a abolit Lincoln sclavia? De ce a demisionat papa Ratzinger? Cum a ajuns Trump la putere? Unde a dispărut Biblioteca din Alexandria?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care răspunde Testamentul lui Abraham.

Testamentul lui Abraham e un omagiu adus cărților, tuturor cărților, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârșite și goale de conținut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagalicește, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco.” – Igor Bergler

Trailerul cărții poate fi vizualizat aici, iar fanii pot afla noutăți în avanpremieră de pe pagina de Facebook a cărții și de pe site-ul autorului.

Cartea va putea fi precomandată începând cu 1 septembrie, iar de la 1 octombrie va fi disponibilă în librăriile din toată țara.

BrewDog: metoda pentru afaceri în stil punk

După ce a petrecut 7 ani pe Atlanticul de Nord, James Watt a fondat BrewDog, ca act de rebeliune împotriva berilor de masă, fără gust. Berea artizanală, barurile şi crowdfundingul au ajutat această afacere să se dezvolte fulminant pretutindeni în lume și să-și facă sute de mii de fani.

În Afaceri în stil punk, autorul îşi deapănă povestea arătând cum se poate fonda o companie după bunul plac. Odată cu rescrierea registrelor contabile și cu demararea acestei revoluții nonconformiste, James Watt şi BrewDog au inventat un mod nou de a face afaceri. Cartea surprinde simplu, amuzant şi sincer filosofia lui James. Printre crezurile sale se numără și:

  • Fură din alte domenii şi reinventează. Inspiră-te de peste tot – mai puţin de la oamenii din aceeaşi industrie.
  • Detestă interviurile. Acestea nu arată niciodată cât de bun este un posibil angajat în general, ci doar cât de priceput este la interviuri. Mai bine scoate-l la un test drive şi vezi cât de pasionat este şi cât se potriveşte cu restul echipei.

Afaceri în stil punk e un ghid onest al antreprenorului anarhic şi îndemânatic, un manifest al noilor afaceri.

Despre autor:

James Watt este licențiat în domeniile juridic și economic. A fost căpitan de vas cu acte în regulă, dar în 2007 a dat viața de pe mare pe aventura BrewDog, una dintre cele mai cunoscute fabrici de bere artizanală din lume. Realizează împreună cu Martin Dickie, cofondatorul BrewDog, reality show-ul Brew Dogs din reţeaua Esquire Network, o emisiune difuzată în 7 ţări. În 2014, a primit distincția Antreprenorul Britanic al Anului.

Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion: credința a fost o invenție minunată a omului, dar și o farsă usturătoare

Preot ortodox de 11 ani, doctor în teologie, traducător publicat de Patriarhia Ortodoxă Română, Ion Aion a renunţat la veştmintele bisericeşti, şi-a dat demisia din preoţie şi s-a hotărât să vorbească. Născută dintr-o experienţa directă de viață, “Spovedania unui preot ateu” caută răspunsuri simple la ample frământări umane și le propune apoi cu umor și tragism, prin decupaje din viața de zi cu zi a unui preot care denunță dogmele, dar elogiază credința.

Cartea urmează să apară pe 18 mai la Curtea Veche Publishing. Până atunci, va fi disponibilă pentru precomandă exclusiv pe www.curteaveche.ro.

„De mulți ani port haina preoției. Am slujit atâtea Învieri, an de an, și atâtea morți, mult mai multe, ori de câte ori s-a ivit prilejul. Am văzut atâtea nașteri și decese, atâtea vieți… atâtea suflete pe dinăuntru, din scaunul spovedaniei, acolo unde mii de oameni, de-a lungul vremii, mi-au arătat gândurile lor, îndoielile, neputințele, durerile, dar mai ales toate mizeriile ascunse în viscerele lumii. Când m-am hirotonit eram doar un copil. După primele spovedanii, m-am maturizat. După primele înmormântări, m-am abrutizat. După atâtea slujbe, m-am plictisit… de moarte… M-am săturat de studiul ăsta antropologic al omului religios. Cândva m-a fascinat, dar acum, că am văzut prea mult…”

(Ion Aion)

Cine este Ion Aion? Absolvent de teologie și de limbi clasice, profesor de greacă veche încununat cu performanţe didactice de excepţie, doctorand în studii literare și culturale, dar mai ales preot, slujind ani de zile la diferite parohii, Ion Aion — așa cum debutează sub pseudonim — consideră religia depăşită, dar refuză resemnarea şi propune o noua abordare a ceea ce înseamnă credinţa.

Cartea „Spovedania unui preot ateu” este disponibilă pentru precomandă la prețul de 29 de lei pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing: http://bit.ly/2q2i5jP.

Turneul ARTfel continuă şi se va transforma într-un turneu european

Turneul național ARTfel se pregătește să devină Turneul european ARTfel. Până atunci, continuă în țară şi vă propune spectacolul de teatru „EU nu contez!” pe scene noi ale României.

După ce a primit mii de aplauze, zâmbete şi lacrimi pe cele mai mari scene ale României, Turneul va fi prezent în următoarele locații înainte să ajungă în capitala culturală a lumii:

  • Teatrul National București , Sala Atelier – 22 Mai, ora 19:00
  • Buzău – Teatrul „George Ciprian” – 6 iunie, ora 19:00
  • Galați – Teatrul dramatic „Fani Tardini” – 7 iunie, ora 19:00

Spectacolul, care are la bază o piesa scrisă de Florin Coman, își propune trei obiective îndrăznețe:

  • promovarea teatrului independent de cea mai bună calitate cu implicarea unora dintre cei mai buni actori români,
  • revenirea la teatrul autentic
  • îmbinarea dramatismului specific teatrului cu lirismul muzicii clasice şi muzicii populare live.

În distribuție:

Marian Râlea, câștigătorul premiului UNITER 2016 pentru cel mai bun actor, va juca rolul principal „Iuda”. Distribuția este completată de actori cu roluri importante pe scene ca TNB, Odeon, Teatrul Masca, etc., actori consacrați precum Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu şi Relu Poalelungi şi actori tineri: Antonio Tadeusz Mincă, Beatrice Rubică, Altan Safta Zecheria, Georgiana Vrațiu şi Ştefan Opreanu.

Spectacolul vine cu o surpriză: coloana sonoră live (Narcisa Băleanu, nai – muzică populară) cu implicarea extraordinară a unui reprezentant marcant al Filarmonicii „George Enescu”: Adrian Petrescu, în calitate de regizor muzical.

Biletele se găsesc la casele de bilete sau pe www.mystage.ro.

Turneul național ARTfel a început în 2016 la Ateneul din Bacău cu un concert simfonic modern, a continuat cu lansarea „Trilogiei lui Nice”, cu premierele de la Teatrul Elisabeta, TNB, TNI, Teatrul Municipal Bacovia și va continua in 2017 în principalele orașe din țară dar și în orașe europene cu spectacole de teatru, concerte simfonice și lansări de carte.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina de facebook: ARTfel acf, https://web.facebook.com/Clubul.ARTfel/

Atelier smARTkid de lectură Tătănuș Pipăruș, câinele fantomă

Copiii cu vârste între 6 şi 10 ani sunt asteptați la atelierul smARTkid de lectură ce va avea loc sâmbătă, 20 mai, ora 11.30, în Mansadra Copiilor de la Cărtureşti Verona.  Atelierul de lectură îmbină teoria cu practica și jocul, de aceea copiii vor citi, se vor amuza și vor confecționa obiecte simpatice, inspirate de lectura cărții „Tătănuș Pipăruș, câinele fantomă”, de Claire Barker.

Cel mai tânăr dintre spiritele care bântuie Starcros Hall, Tătănuş Pipăruş este un prieten adevărat care îşi slujeşte cu iubire şi devotament stăpâna, chiar şi din postura de fantomă. Dragostea lui pentru familia Pipăruş este atât de puternică, încât nimic nu-i poate sta în cale!

Sunt foarte, foarte fericită că şi în România, copiii se bucură să-l cunoască pe Tătănuş şi pe prietenii săi. Inspiraţia pentru carte a fost bătrânul meu câine, Finn. Uneori era neastâmpărat, chiar obraznic, dar l-am iubit foarte mult şi a fost un prieten extraordinar pentru copiii mei. Aşa am ajuns să mă întreb dacă o astfel de prietenie ar putea dura pentru totdeauna şi cum ar putea fi posibil acest lucru. Foarte curând ideea unui câine fantomă – una prietenoasă – a prins contur în imaginaţia mea. Trebuie să ştiţi că noi trăim într-o casă veche, că am avut dintotdeauna gâşte, hamsteri şi suntem adesea vizitaţi de iepuri. Toate aceste detalii din realitatea familiei mele au jucat un rol în povestea pe care am dezvoltat-o în carte.”, a povestit autoarea Claire Barker trainerului smARTkid, Livia Lucan-Arjoca.

Vino să faci cunoştinţă cu Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă care locuieşte la Starcros Hall, o reşedinţă veche de peste 900 de ani! La atelierul smARTkid Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă vom socializa, vom stimula abilităţile de comunicare şi creativitatea în exprimare, vom exersa cititul şi ne vom îndrăgosti de lectură!

Vom citi în stil ştafetă, vom desena, confecţiona şi ne vom imagina scenarii pe care le vom expune tuturor, pornind de la fragmente selectate din primele trei capitole ale cărții. Pentru că biscuiții sunt preferații personajului nostru, copiii care vor participa la atelier vor primi în mod gratuit și câte un pachet de biscuiți Cremita cu fructe de pădure, din partea sponsorului acestui atelier, Kandia Dulce”, explică Livia Lucan-Arjoca, trainer al Asociaţiei 7 ARTE, iniţiatorul programelor smARTkid.

Taxa pentru atelier este 35 de lei și include toate materialele folosite la atelier.

Cartea este disponibilă online: http://www.all.ro/carte/tatanu-piparu-cainele-fantoma.html, dar poate fi cumparată şi pe loc, din librăria Cărtureşti.

Atelierul este recomandat copiilor cu vârste între 6 şi 10 ani.

Înscrierile se fac la adresa: liviarosca@gmail.com şi sunt obligatorii pentru a ţine evidenţa participanţilor şi pentru a pregăti materialele necesare desfăşurării atelierului în condiţii optime. De asemenea, vă încurajăm să vă înscrieți pe pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://www.facebook.com/events/1917584041805603/

Părinții care își înscriu copiii la atelier primesc pe email o fișă cu activitățile care vor avea loc pe durata sesiunii de curs. Primul înscris primește cadou din partea smARTkid, volumul  „Tătănuș Pipăruș, câinele fantomă”.

Despre proiectul smARTkid.

Atelierele smARTkid sunt un proiect de educație experienţială al Asociației 7ARTE, infiintată în august, 2015, www.7arte.org.

Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociației 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfăşoară cu maximum 15 copii.

Proiectul smARTkid al Asociației 7 ARTE își propune să ofere copiilor și adolescenților libertatea de a experimenta și de a “greşi”, de a se expune și de a-și converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova și a descoperi pasiunea pentru cunoaștere utilizând metodele invăţării experiențiale.

Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoașterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educația formală, care promovează predarea de cunoștințe și memorarea informației transmise.

La atelierele smARTkid, copiii au avut șansa de a se întâlni cu scriitorii contemporani și oportunitatea de a obține autografe. Au fost invitați la ateliere scriitori precum Carmen Tiderle, Ciprian Măceasaru, Andra Rotaru, Grigore Şoitu, Claudia Lazăr și au fost prezentate cărţi ale autorilor români contemporani, pentru a promova lectura în rândul copiilor.

Atelierul smARTkid de lectură “Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă” are loc în Mansarda Copiilor din librăria Cărtureşti Verona, începe la ora 11.30 și costa 35 de lei.

Detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de facebook smARTkid, aici:

https://www.facebook.com/events/1917584041805603/

Pentru detalii suplimentare despre proiectul smARTkid contactați liviarosca@gmail.com, sau să intrați pe pagina de Facebook a proiectului, aici: https://www.facebook.com/atelieresmartkid/

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (11 – 17 martie 2019)

Jovi Ene

Filme noi pe Netflix în noiembrie 2021

Jovi Ene

Disney+ în România. Un nou serviciu de streaming pentru cinefili cu gusturi selecte

Corina Moisei-Dabija

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult