Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (23 – 29 noiembrie 2015)

Ronnie autobio_VictoriaBooks_PublicaȘtirile săptămânii: Ronnie, autobiografia lui Ronnie O’Sullivan, la Editura Publica; Trio Enescu concerteaza la Bucuresti pe 10 decembrie; Revista de cultură contemporană Timpul anunță numărul special din decembrie; Inscrierea la concursul de debut in proza Valentin Nicolau continua pana pe 15 decembrie; Summer Music Academy Sinaia 2016; Oferă o carte de povești unui copil de la sat, o campanie literară caritabilă; De Mos Nicolae, autorul bestsellerului JURNALUL UNUI PUSTI vine la Bucuresti!

Ronnie, autobiografia lui Ronnie O’Sullivan

„După ce nu voi mai juca, mi-ar plăcea să rămân implicat în snooker și în alte feluri, de exemplu, făcând un pic pe comentatorul și prezentatorul TV. Sunt atâtea variante în viaţă și este pentru prima oară când văd cum aceste uși se deschid, în spatele lor nefiind alte ziduri! Am învăţat cum să fiu mulţumit și admit că snookerul e o componentă importantă a acestei stări, însă, dacă mi-ar spune cineva că de mâine nu aș mai putea juca, știu acum că în viaţă mai sunt și alte lucruri care contează.” Ronnie O’Sullivan

Talentul deosebit și perspicacitatea uluitoare ale lui Ronnie O’Sullivan l-au definit ca cel mai spectaculos jucător de snooker. Cu toate acestea, cariera sa sportivă, marcată de performanțe incredibile, a fost dublată constant de căderile unei vieți afectate de autocompătimire, prăbușiri și depresii.

De pe culmile succesului pe fundul prăpastiei și înapoi, Ronnie dezvăluie cu sinceritate toate detaliile unei vieți care l-a făcut campionul imbatabil, dar care nu o dată l-a dus în stadiul de a pierde totul. O poveste impresionantă, inspirațională și brutal de sinceră în descrierea a ceea ce înseamnă geniul, dar și a ușurinței cu care acesta poate fi irosit.

Ronnie O’Sullivan s-a născut în anul 1975 în Essex. Joacă snooker de la vârsta de șapte ani, în 1992 devine jucător profesionist, iar în anul 2001 campion mondial. Este câștigătorul unui număr impresionant de trofee și competiții. Ronnie este considerat drept unul dintre cei mai talentați jucători de snooker din istoria acestui sport.

Poster DA CAPO 03 Decembrie 2015Trio Enescu concerteaza la Bucuresti pe 10 decembrie

Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. În atmosfera selectă a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), vă invităm să vă delectați cu piese celebre, în interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică de cameră din Europa: TRIO ENESCU.

Program

Ludwig van Beethoven – Trio cu pian în si bemol Major, Op. 97, „Erzherzog”

––

George Enescu – Sérénade lointaine

Johannes Brahms – Trio cu pian în do minor, Op. 101

TRIO ENESCU înseamnă Alina Armonas-Țambrea (vioară), Gabriele Gylyte (pian) și Edvardas Armonas (violoncel). Ansamblul s-a înființat în 2011, când se împlineau 130 ani de la nașterea lui George Enescu. Prin talentul și dedicarea sa, marele compozitor reprezintă o nesfârșită sursă de inspirație pentru cei trei muzicieni care și-au propus să aducă în fața publicului, alături de repertoriul clasic, și piese mai puțin cunoscute. De exemplu, Sérénade lointaine pentru vioară, violoncel și pian scrisă de George Enescu în 1903.

De la primele concerte, TRIO ENESCU a primit înalte aprecieri din partea criticilor și a presei care au remarcat precizia, sensibilitatea și expresivitatea celor trei instrumentiști. La scurt timp de la înființare, câștigau Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „Helexpo” din Salonic, precum și Premiul Societății Brahms din Austria. Îndrumați de profesori remarcabli la Conservatoarele din Köln, Düsseldorf, Frankfurt și Paris, Alina Armonas-Țambrea, Gabriele Gylyte și Edvardas Armonas au concertat pe mari scene ale lumii: Alte Oper din Frankfurt (Germania), Sala Friedrich-von-Thiersch din Wiesbaden (Germania), Sala Filarmonicii din Vilnius (Lituania), Izumi Hall din Osaka (Japonia).

Trio Enescu

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București.

Vă propunem o incursiune plină de varietate în lumea muzicii de cameră alături de artiști din 12 țări și un repertoriu de-a dreptul captivant – de la Joseph Haydn la Antonin Dvorak, de la Ludwig van Beethoven la George Enescu, de la Johannes Brahms la Leos Janacék.”, a declarat Răzvan Popovici, director artistic DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC.

Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Detalii pe arcub.ro.

timpulRevista de cultură contemporană Timpul anunță numărul special din decembrie

Înființată acum 139 de ani, la data de 15 martie 1876, revista de cultură contemporană Timpul a devenit un reper nu doar din perspectiva istoriei culturale a României, ci și din aceea a istoriei presei moderne românești și a spațiului public de care aceasta a fost legată în mod indeniabil. Cu o tradiție marcată de numeroase personalități, de la Mihai Eminescu și I.L. Caragiale până la Ioan Slavici și A.D. Xenopol, Timpul reprezintă, și în România contemporană, un veritabil indicator al evoluției mediului nostru cultural și intelectual.

Reușind să-și mențină periodicitatea aparițiilor și galeria colaboratorilor din țară și străinătate, revista mizează pe un spațiu al dezbaterilor pe teme literare, civice, sociale și politice, cu implicarea unor nume consacrate ale culturii românești contemporane, și pe o rampă de lansare a noilor nume ale literaturii și publicisticii românești de astăzi.

Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL: „Ca și anul trecut, în ideea susținerii Campaniei Oamenii Timpului, ce se va finaliza cu Gala Extraordinară de pe 12 decembrie, revista de cultură contemporană Timpul va cumula numerele pentru lunile noiembrie, respectiv decembrie într-o ediție specială, ce va apărea în format caiet, urmând a fi lansată pe data de 10 decembrie. Cititorii noștri vor putea regăsi, în paginile acestui număr dublu, special, pe lângă rubricile deja consacrate, o prezentare a Campaniei Oamenii Timpului, precum și analize retrospective asupra anului 2015, cu privire la domeniul literaturii, al filosofiei, al politicii, al cinematografiei și al teatrului, al arhitecturii, al muzicii. Suntem convinși că și ediția specială din 2015 se va bucura de aprecierea publicului cititor, așa cum s-a întamplat și anul trecut, când am lansat acest concept editorial.”

George Bondor, redactor-șef al revistei de cultură contemporană TIMPUL: „La final de an vom avea din nou un număr dublu, care va apărea în ediție de lux, marcând astfel atât Gala Oamenii Timpului, cât și intrarea în al 140-lea an de existență a revistei Timpul. În acest număr consistent vor fi analizate evenimentele culturale și politice recente, dar totodată editorii coordonatori și cronicarii permanenți ai revistei vor realiza retrospective ale anului cultural 2015. Este momentul bilanțului de la finalul anului, un an mai agitat decât ne-am fi așteptat, cu o bună agitație din perspectivă culturală, însă cu o nedorită avalanșă de evenimente în plan social-politic. În aceste vremuri tulburi, Timpul își propune să continue politica editorială de promovare a adevăratelor valori și de analiză echidistantă a lumii de azi, uzând de bunul simț critic.”

Inscrierea la concursul de debut in proza Valentin Nicolau continua pana pe 15 decembrie

Concursul de debut în proză “Valentin Nicolau” organizat de editura Nemira se află în plină desfășurare. Până acum am primit peste 30 de manuscrise, cu romane din toate genurile literare.

Reamintim că termenul limită de trimitere a propunerilor este 15 decembrie 2015, la adresa de email manuscris@nemira.ro, cu subiectul „Pentru concursul de debut Valentin Nicolau 2015″.

Aceştia vor alege doi finalişti, dar decizia finală le aparţine cititorilor Nemira, care vor putea vota cele două romane pe blogul editurii Nemira, după titlu, rezumat şi 3 pagini la alegerea autorilor.

Romanul câştigător va fi publicat la editura Nemira în primăvara lui 2016 şi va fi lansat în cadrul Salonului Internaţional de carte Bookfest.

600p400-4
Regulament concurs:

Pot trimite manuscrise doar autorii care nu au mai au romane publicate, indiferent de vârstă şi indiferent dacă au mai publicat proze scurte sau fragmente de roman în antologii sau online.

Se acceptă manuscrise de ficţiune literară, ficţiune comercială, science-fiction şi fantasy, thriller, poliţist.

Juriul alege doi finalişti care vor fi anunţaţi pe 18 ianuarie 2016. Între 18 ianuarie şi 1 februarie, cititorii vor putea vota pe blogul editurii Nemira unul dintre cele două romane (sinopsis + 10 pagini).

Câştigătorul va fi anunţat pe 2 februarie.

Cerinţe de redactare a manuscrisului: documentul să fie trimis în format .doc, Times New Roman cu diacritice, font 12, spaţiere 1,5.

Dimensiune acceptată: minim 200.000 – maxim 700.000 de semne cu spaţii.

A3_summer_music_academy_2016_generalSummer Music Academy Sinaia 2016

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internațional de perfecționare muzicală. Anual sunt invitați artiști de elită și profesori de la academiile europene de prestigiu care susțin cursuri pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră. Tinerii care își doresc performanța în domeniul artistic sau experiența unor cursuri internaționale de muzică se pot înscrie până pe 15 iunie 2016. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul organizatorilor: www.jmevents.ro și pe pagina de Facebook a programului.

Lista profesorilor invitați în 2016 include nume sonore ale școlilor de muzică europene din Marea Britanie, Elveția, Italia, Franța și România: Remus Azoiței / Londra, violonist celebru și Profesor la Royal Academy of Music din Londra, flautistul Paul Edmund-Davies / Visiting Guest Professor – Royal Academy of Music din Londra și Royal Northern College of Music din Manchester, fost prim-flautist al London Symphony Orchestra, violonistul britanic Charles Sewart / Director al Catedrei de Corzi la Purcell School, Londra, membru al faimosului Chilingirian Quartet, violoncelista Josephine Knight, deținatoare a Alfredo Piatti Chair și Profesor la Royal Academy of Music, London, Cristina Bellu / Elveția, președinte ESTA Franța, profesor de violoncel la Scuola Universitaria di Musica din Lugano și Haute Ecole de Musique din Lausanne și prim-flautistul Orchestrei Naționale Santa Cecilia din Roma, Andrea Oliva, profesor la Conservatorio della Svizzera Italiana, Lugano.

Între 14 și 26 iulie 2016 tineri muzicieni cu vârsta între 10 și 30 de ani sunt invitați la Sinaia să participe la cursurile academiei. Atelierele individuale de măiestrie muzicală sunt secondate de sesiuni de coaching, mentorat și consultanță în carieră.

Până în prezent peste 400 de muzicieni din Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Noua Zeelandă, Rusia, Slovenia, Spania, SUA și România au beneficiat de cursurile academiei de vară, având rezultate notabile.

Academia de la Sinaia se desfășoară în cadrul EUROPAfest Summer Edition 2016, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale. Cursurile de master sunt completate de concerte publice, desfășurate la Castelul Peleș, Domeniul Regal, Sala Casino Sinaia, Biserica Catolică, Casa Memorială „George Enescu”, Sala King’s Valley, Centrul Cultural „Carmen Sylva”, toate purtând nota regalității, pasiunii artistice și dedicării.

Luigi Gageos, directorul Summer Music Academy Sinaia, declară „Prin această academie ne dorim să oferim tinerilor muzicieni profesioniști, aflați la orice nivel de pregătire muzicală, șansa de a lucra cu unii dintre cei mai apreciați artiști și profesori ai timpurilor noastre într-un cadru internațional, care încurajează dialogul și schimburile interculturale. Scopul nostru este performanța și obținerea de către fiecare participant a unor rezultate vizibile, măsurabile, care să-l susțină în parcursul profesional.”

Oferă o carte de povești unui copil de la sat, o campanie literară caritabilă

Nevoia de a dărui există în fiecare din noi încă de la cele mai fragede vârste și faptul că putem oferi fericire prin ceea ce facem este un lucru cât se poate de frumos și benefic. 
Pictures3-001

Când suntem copii, indiferent unde ne-am afla, basmele și legendele sunt printre cei mai buni prieteni ai noștri, dacă ajungem să cunoaștem prin bunăvoința adulților. În mediul rural românesc, basmele și legendele sunt înlocuite de muncile gospodăriei, iar seara copiii așteaptă cu nerăbdare o poveste, alta decât cele pe care le tot spune bunicuța. Haideți să-i ajutăm pe copilașii de la sate să aibă parte de povești noi care să-i ajute să viseze și să le prelungim copilăria. Prin achiziționarea online a 3 cărți la 10 lei de la Editura Rosetti, un copil primește o carte de Crăciun, care îi va fi cel mai bun prieten pe tot parcursul anului. Un gest minim pentru un efect maxim. Implică-te! Comandă online cărticele de basme și legende pentru copii de la sate : http://editurarosetti.ro/?operatie=colectie&colectie_id=8

De Mos Nicolae, autorul bestsellerului JURNALUL UNUI PUSTI vine la Bucuresti!

Veste fantastică pentru fanii lui cunoscutului personaj Greg Heffley și ai seriei „Jurnalul unui puști”: Jeff Kinney vine la București, între 5-7 decembrie, împreună cu echipa de la Abrams Books.

Evenimentul face parte din OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR, turneu mondial de promovare al volumului 10 al seriei, intitulat Ca pe vremuri, publicat în luna noiembrie de editura ARTUR, în traducerea Andrei Matzal. Turneul este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de promovare și include 15 orașe de pe 5 continente.

Întâlnirea cu autorul va avea loc de Moș Nicolae, duminică, 6 decembrie. Evenimentul se va desfășura la ora 10:00 la Biblioteca Națională a României, în Atrium, holul central al bibliotecii, și va dura două ore. Intrarea este liberă. În acest interval, autorul va prezenta seria de cărți, apoi va răspunde întrebărilor fanilor săi. După prezentare, autorul va sta la dispoziția copiilor, pentru o sesiune de autografe. Accesul la eveniment se poate face începând cu ora 9:30. Pentru cele 200 de locuri pe scaune, rugăm fanii să-și anunțe prezența prin e-mail, la adresa jup10@editura-art.ro.

jeff kinney

În aceeași zi, începând de la ora 12:00, Biblioteca Națională a României a pregătit o serie de evenimente conexe în jurul seriei „Jurnalul unui puști”, la sala pentru copii și tineret și la American Corner. Copiii vor putea descoperi secretele scrierii unui jurnal, se vor delecta cu benzi desenate și vor afla mai multe lucruri despre istoria acestora.

Jeff Kinney este cu siguranță cel mai celebru și cel mai important autor de cărți pentru copii ai ultimilor zece ani. Seria „Jurnalul unui puști”, care reușește să îmbine într-un mod creativ și haios benzile desenate și scriitura tip jurnal, și-a făcut milioane de fani pe tot globul, din Statele Unite ale Americii până în Japonia sau India. Cifrele și popularitatea seriei stau mărturie în acest sens: 150 milioane de exemplare din serie vândute în 51 de țări din toată lumea, 500.000 exemplare vândute doar în România!

În 2009, Jeff Kinney este ales de revista Time în topul celor mai influente 100 de personalități din lume, între 2010-2012 sunt ecranizate primele trei volume ale seriei „Jurnalul unui puști”. În 2015, autorul începe unul dintre cele mai ambițioase proiecte de promovare de carte, turul mondial OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR, la care au participat deja zeci de mii de copii care au reușit să-l cunoască pe autorul lor preferat. Pare că nimic nu poate sta în calea succesului fenomenal al lui Greg Heffley, iar copiii sunt fascinați de peripețiile acestuia și se regăsesc în fiecare pagină, chiar dacă locuiesc în diferite părți ale lumii.

Dincolo de granițe, de diferențe culturale sau de obiceiuri, Greg Heffley îi conectează și îi aduce într-un loc comun pe toți copiii. Iar aceștia mai că nu pot să se dezlipească de paginile cărților și ajung, aproape de necrezut, să fie îndrăgostiți de lectură.

Jurnalul unui puști este formula magică prin care foarte mulți copii se apucă de citit!

Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Dansul privighetorii de primăvară”, de Kyung-sook Shin, Editura Humanitas Fiction! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 22-24 aprilie 2011

Delia Marc

“Europolis” un film de Cornel Gheorghiţă – mapă de presă

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult