Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (16 – 22 iulie 2018)

Știrile săptămânii: Noutate Editura Herald: Revolta corpului, de Alice Miller; Editura Litera va publica noile cărți scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de fosta primă doamnă, Michelle Obama; Noutate editoriala: Introducere in psihotanatologie. Calatoria constientei prin moarte de Ionel Mohirta; Cărți Lorena Lenn.

Noutate editoriala: Revolta corpului de Alice Miller

In Revolta corpului, Alice Miller analizeaza mai convingator decat oricand consecintele pe termen lung pe care abuzul din copilarie le are asupra trupului victimelor. Folosind experienta avuta cu pacientii sai si intorcandu-se la istoriile de viata ale unor mari scriitori, precum Marcel Proust, Franz Kafka si Virginia Woolf, Miller demonstreaza ca umilinta traita de copii, sentimentele lor reprimate de neputinta, furie si ura la adresa parintilor se manifesta la maturitate sub forma bolilor, fie ele cancer, accidente vasculare sau alte afectiuni grave, iar neputinta, lipsa permisiunii personale si sociale de a le constientiza la varsta adulta isi gaseste paralela in dependenta de substante care insoteste de multe ori starea de vid interior rezultata in urma refularii si a clivajului interior. Ca specialist ce nu s-a ferit niciodata de controverse, Alice Miller indeamna vehement societatea sa renunte la imperativul otravitor al poruncii biblice de a-ti cinsti si iubi neconditionat parintii si sa nu ofere iertare parintilor care, folosind metode tiranice de educare, au provocat suferinte de neconceput copiilor proprii.

ALICE MILLER (1923–2010), psiholog elvetian, a fost recunoscuta in mod special pentru lucrarile sale in domeniul abuzului parinte-copil, traduse in numeroase limbi. Cartea sa Drama copilului dotat a dat nastere unor dezbateri intense si a devenit un bestseller international. Opiniile sale asupra consecintelor abuzului fata de copil au devenit deosebit de influente. Miller a tinut sa clarifice ca termenul „abuz” nu se refera numai la violenta fizica si la abuzul sexual, ci si la o forma de abuz mai insidioasa: cel psihologic. Acesta este insidios deoarece e dificil de identificat si de oprit, caci persoana abuzata are adesea tendinta de a ascunde abuzul chiar si de sine si s-ar putea sa nu devina constienta de el decat in urma unui eveniment dramatic sau a instalarii depresiei, ce se cere tratata.


Editura Litera va publica noile cărți scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de fosta primă doamnă, Michelle Obama

Editura Litera are onoarea să anunțe că în curând va publica volumele scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de fosta primă doamnă, Michelle Obama.
 
Biografia îndelung așteptată a lui Michelle Obama, Povestea mea, va fi publicată prima, data apariției fiind stabilită la nivel global pentru 13 noiembrie 2018. Volumul va fi lansat în România în format tipărit și în format electronic. Titlul în engleză este Becoming și va fi publicat în douăzeci și cinci de limbi.­­­­
 
Detaliile despre cartea fostului președinte Barack Obama, inclusiv titlul acesteia, precum și data publicării, vor fi anunțate ulterior.   

În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea. Plină de căldură, de înțelepciune și de revelații, Povestea mea este o însumare neobișnuit de intimă ce vine din partea unei femei inimoase și plină de caracter, care a sfidat necontenit așteptările – și a cărei poveste ne inspiră. 
 
Citând propria declarație a lui Michelle Obama: „Procesul de scriere al acestei cărți a fost pentru mine unul revelator și plin de însemnătate. În răstimpul până la publicarea cărții Becoming în toamna aceasta, sper că și voi vă veți gândi la propriile povești, și am încredere că asta vă va ajuta să deveniți orice doriți. Poveștile voastre sunt cele pe care le aveți acum și pe care le veți avea mereu și sunt poveștile pe care trebuie să vi le asumați.
La momentul publicării, Michelle Obama va începe un turneu de promovare a cărții prin Statele Unite și la nivel mondial, detaliile acestuia urmând să fie anunțate la o dată ulterioară.

Ediția în limba engleză a cărții Povestea mea va fi publicată în S.U.A și Canada de către Crown Publishing Group, o divizie a Penguin Random House, și în Regatul Unit și teritoriile British Commonwealth de către Viking/Penguin Random House UK.
Cartea va fi disponibilă în România la precomandă cu preț special și din 13 noiembrie în online și în toate librăriile din țară la prețul de 49. 90 lei.


Noutate editoriala: Introducere in psihotanatologie. Calatoria constientei prin moarte, de Ionel Mohirta

Impulsul catre aceste cercetari psihotanatologice mi-a fost dat de un eveniment nefericit din viata mea: moartea neasteptata a fratelui meu, in toamna anului 1999. La inmormantarea de la cimitirul Ghencea Militar, un fotograf a facut cateva poze digitale, in care se puteau observa cateva globuri de lumina care insoteau cortegiul funerar. Aceste sfere de lumina s-au regrupat in timp ce cortegiul avansa catre mormant, astfel ca din patru sfere au devenit una, iar lumina ei era mult mai stralucitoare, probabil printr‑un proces de coeziune cuantica. Intr-o discutie ulterioara cu fizicianul Florin Gheorghita din Iasi, acesta mi-a relatat ca, dupa o cercetare proprie de aproape trei decenii asupra acestui fenomen, el crede ca aceste sfere sunt sufletele persoanelor care au decedat. Mi-am pus intrebarea daca acest lucru ar putea fi adevarat. De atunci am elaborat o cercetare calitativa psihologica asupra fenomenului mortii, pe care o voi supune atentiei dumneavoastra in aceasta carte.

In moartea clinica stim ca dispar semnele clinice ale acelor pacienti, ca nu mai au niciun fel de reflexe corporale care depind de functionarea cortexului cerebral. Nu mai exista nici reflexe ale trunchiului cerebral – deci nu mai exista reflexul de sufocare –, nici reflexul corneean, astfel ca pupilele raman dilatate la maximum. Asadar, toti acei pacienti din studiile ce vor fi prezentate, aflati in stop cardiac, aveau linie plata si un creier nonfunctional si, exact in acel moment, ei aveau experiente de constienta alternativa. Nu exista nicio explicatie fiziologica, psihologica, sau farmaceutica pentru acest fenomen. Deci trebuie sa punem sub semnul intrebarii conceptul, care este numai o presupunere, niciodata dovedita, conform caruia constienta este produsul functionarii creierului. Nu poate fi adevarat. Aceasta este premisa de la care am pornit cercetarea pe care v-o ofer in aceasta carte. (Ionel Mohirta)

Ionel Mohirta este psihosociolog roman, fondatorul Psihologiei Sonoluminice si Terapiei Sonoluminice. A facut studii de psihologie la Bucuresti, este Doctor in Psihologie, Conferentiar universitar la Universitatea „Danubius” din Galati, Vicepresedinte al Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala, Director al Asociatiei Romane de Psihologie Transpersonala si Redactor al Jurnalului de psihologie transpersonala. Este psihoterapeut transpersonal specialist si psiholog clinician. Specialist in tehnici de regresie, in resuscitare cardiorespiratorie, procesul memoriei adanci, alchimie interna taoista, in analiza si sinteza informatiei, in gandire critica si respiratie Pneuma, este interesat de psihotanatologie si, concomitent, de cercetarea experimentala si teoretica. Dupa studiile psihotanatologice publicate inVibratia eterna a sufletului (Ed. Enciclopedica, 2003) si Calea Sufletului. O incursiune in realitatea profunda (Ed. Psyche, 2005), a realizat cercetari privind influenta sunetului si a luminii asupra personalitatii umane. A scris si Secretul Tineretii Eterne – Echilibrul Varstei Bioelectrice (Ed. Herald, 2014) si Introducere in psihotanatologie. Calatoria constientei prin moarte (Ed. Herald, 2018).


Cărți Lorena Lenn

Mă numesc Lorena Lenn și vă invit, dacă doriți, să descoperiți romanele de dragoste scrise de mine: ”Când trecutul revine”, ”Suflete pereche” și ”Dragoste nemărginită”.

Acestea pot fi comandate de aici: https://stylishedbooks.ro/dragoste-nemarginita

Descriere:

Rose Smith se află în căutarea unui job și din întâmplare va ajunge să fie bona celor doi copii ai șerifului orașului, Nick Spencer, un bărbat atrăgător, serios și văduv de doi ani. Micuții Lilyan și Michael, cei doi frați în vârstă de opt și șapte ani, o privesc cu reticență, iar asta o întristează pe Rose, care va încerca să le câștige afecțiunea, mai ales că apare și o atracție irezistibilă între ea și Nick.
Când Nicole, sora mamei celor doi copii reapare în viața familiei, dispusă să îl cucerească pe Nick, Rose va trebui să ia mai multe decizii dificile pentru binele tuturor.
Oare Nicole va fi cea care va câștiga în final, sau va reuși Rose să asigure liniștea familiei, să ajungă la inima lui Nick și să cunoască iubirea alături de el?

Articole similare

Noutățile editurilor Nemira și Nemi în toamna 2018

Jovi Ene

Un nou sezon de Cinema în aer liber, în Parcul Titan din București

Jovi Ene

S-au deschis înscrierile la o noua editie a Academiei de Film CINEIMPACT

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult