-A venit randul lui Emmerdeur sa scrie despre cel mai recent film al lui Lars von Trier, filmul care a nascut mari discutii printre critici, public si bloggeri. Nymphomaniac: ”Dacă mai era loc de dubiu, Lars von Trier a renunţat de foarte mult timp la calitatea lui de cineast, şi îmbrăţişându-şi noua meserie, aceea de agitator modest ca amplitudine (intelectuală), aflat într-o criză de personalitate îngrijorătoare, acel timp de hominid care, când nu mai crede în nimic, distruge totul. În Nymphomaniac, pornirile distructive iau forma radicală: e prima oară când e horărât să nu mai salveze nici urmă de aparenţă. În lumina ultimului film, Antichrist (2009) şi Melancholia (2011) se dovedesc, întârziat ce-i drept, a fi nişte farse (prima ratată prin ridicol, cea de a doua dusă onorabil până la capăt), lipsite de conţinut, menite doar să îi ocupe timpul danezului.”
-Tot Emmerdeur. Emmerdeur.ro era (cred ca nu ma insel) singurul blog din Romania care facea o analiza extinsa si un live-text despre premiile Cesar. Anul acesta a renuntat la aceasta intreprindere, dar a scris un articol despre cele mai bune 13 filme ale Isabellei Adjani: ” În fiecare an, Premiile Cesar stau sub semnul unei actriţe franceze. Mai întâi a fost Annie Girardot, apoi au luat-o pe Simone Signoret. Urmează la rând… Isabelle Adjani (care întâmplător şi trăieşte). Am aruncat o privire pe profilul ei Imdb şi am constatat că Adjani nu a jucat prost – ba dimpotrivă! – dar s-a ales şi cu o groază de filme stupide de care, evident, orice actriţă în vogă s-a bucurat. Le petit bougnat a fost primul ei film, un fel de film cu adolescenţi, foarte de nerecomandat azi. Să zicem că în perioada ’75-’95, a fost actriţa franceză în vogă, iar din 1985, a început să concureze cu altă bombă, Sophie Marceau – care debuta în 1980 în Le boum al lui Claude Pinoteau (care, ca să vezi, o introdusese în liga Marilor şi pe Adjani, cu La gifle).”
–Angela continuă munca bună din blogosferă atunci când e vorba de a inventa noi articole, noi topuri interesante, fără a fi copiate (cum fac alți bloggeri) de pe alte site-uri. Iată și articolul de săptămâna trecută, despre ”15 lupte epice din filme” (deși parcă merita și o incursiune în trecutul mai îndepărtat, în filme precum Saving Private Ryan, Tora! Tora! Tora!, Gettysburg sau Seven Samurai): ”Inspirata de bataliile epice transpusepe ecrane, aman putin articolele dedicate filmelor de epoca (urmeaza unul dedicat biografiilor sau biopicurilor) si fac de data asta un top al celor mai complexe batalii surprinse in scene de pelicule. Desigur ca sunt subiectiva, la fel ca de fiecare data si ca exista riscul sa fi omis alte momente care poate ca imi plac mai mult decat cele selectate. Unele sunt expresii artistice ale unor lupte scoase din arhiva, altele doar plasmuirea unor scenaristii, dar au in comun acelasi lucru: spectacolul.”
Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:
–”3 Days to Kill” (2014)