-E perioada filmelor comerciale, așa că am găsit ceva recenzii prin blogosferă asupra filmului ”The Huntsman: Winter’s War. Una dintre ele aparține Angelei pe Cineamator: ”Mai putin prequel si mai mult sequel. Se reia formula(rea) ‘once upon a time’ si suntem trimisi cu cativa ani inainte de domnia reginei Ravenna. Cucerind imperii alaturi de sora sa Freya, o adepata a pacii, Ravenna se simte amenintata de copila acesteia si recurge la un gest crud, dezlantuind o putere incontrolabila. Freya devine curand o conducatoare de temut care alege sa fie mama pentru o armata de copii pe care ii antreneaza si face din ei cuceritori fara sentimente. Printre acestia ii (re)vedem pe Eric (Chris Hemsworth) si Sara (Jessica Chastain, potrivita partiturii). Un eveniment ii desparte pe cei doi. Il reintalnim pe Eric sapte ani mai tarziu, pribegind in regatul Albei ca Zapada, dupa ce a invins-o pe Ravenna (Charlize Theron). Se pare insa ca Oglinda care ii oferea magie Reginei a disparut si aceasta trebuie recuperata inainte sa fie prea tarziu.”
–Cristi Mărculescu recomandă mereu filme foarte interesante. Unul dintre ele este cel prezentat la Dakino, Listen to Me Marlon: ”MustSEE, mai ales pe un ecran mare. Așa cum merită Brando. Marlon Brando, larger than life și fatter than fuck a fost și-a rămas mai mult icon de cinema decât om și mai mult cinic în stare pură decât visător corupt de sistem. Povestit de el însuși, din zecile de casete audio pe care le-a înregistrat (pe post de jurnal? ca terapie?) și ilustrat cu imagini random din viața filmele și scanările digitale (The Congress, anyone?), Brando rămâne Icon și mit în stare pură. Un individ perfect conștient de propriul lui talent și propria lui valoare, capabil să privească lucid înspre alegerile proaste (și dă niște mui colosale apropos de filme și regizori) să regrete foarte puține și să nu scuze nimic, nici lui nici ălorlalți.”
-Piratul Cinefil scrie mai nou și pe blogul Ce filme văd, prilej pentru noi să-l urmărim și acolo. În această săptămână scrie despre nou-apărutul The Jungle Book: ”Povestea în sine a căpătat o tentă un pic întunecată, căutarea de sine a lui Mowgli se loveste de diferite obstacole, asezate în asa fel încât să-şi găsească rolul său, în mediul sălbatic în care a crescut. Desigur acest lucru nu-l împiedică să aibă o experienţă amuzantă o dată ce îl întâlneste pe Baloo (Ben Kingsley) sau să exploreze jungla în stilul lui Tarzan. Fiind vorba despre un „pui de om” inevitabil avem o acţiune jucăusă care-şi dă testul maturităţii prin problemele care le înfruntă Mowgli.”
–Voi continua cu un articol de pe același blog, pe care îl apreciez tocmai pentru că nu pune accentul pe filmele comerciale ale momentului, ci pe filme clasice sau pe filme mai puțin cunoscute spectatorului român, dar cu atât mai bune. Iată ce scrie Marius Oliviu despre After the Wedding (2006): ”Adevărul, ca și sinceritatea, pe care le căutăm întotdeauna, nu sunt și ușor de suportat. Iar aceasta este doar dilema Helenei: să aleagă între cei doi bărbați, din trecutul și prezentul său, în timp ce Jacob, cel care vrea să salveze (aproape toți) copiii din India, se vede pus în fața provocării de a-și salva propriul copil/trecut. Și toate acestea pentru că Jorgen, din lipsă de timp (veți afla de ce, dacă urmăriți filmul) a făcut deja alegerile pentru ei.”
Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această perioadă:
-”The Jungle Book” (2016)
–”Sympathy for Lady Vengeance” (2005)