Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (13 – 19 iunie 2011)

-Ana Barbu de la Raluk.ro ne prezinta un film mai vechi, dar nemuritor, poate singurul rol desavarsit al lui Jim Carrey: Eternal Sunshine of the Spotless Mind: Titlul filmului, Stralucirea eterna a mintii neprihanite, e luat dintr-o poezie a lui Alexander Pope, “Eloise to Abelard”, care are ca tema tot o poveste de dragoste impartasita, dar de-a dreptul tragica – un amor scandalos intre un profesor vestit de 38 de ani si eleva sa de 18. Ales pentru ideea de impacare cu sine si serenitate a mintii atat de mult cautate de personajele din film, versul ofera exact imaginea visului extrem de improbabil de atins – in explorarea caruia pornim, poate totusi…”

-Cineblog incepe o rubrica saptamanala in ziua de vineri, la filme romanesti din toate timpurile, cu precadere cele selectate la festivaluri internationale importante. In saptamana ce a trecut, s-a scris despre „Prea mic pentru un razboi atat de mare” (1970), film selectat la Festivalul de la Cannes in 1971, la sectiunea Quinzaine des Realisateurs.

-Despre Nine, a scris Ira, pe blogul Masa Pustie, un film intre 8 si 10: Dacă aş reuşi să privesc Nine fără a avea mereu înaintea ochilor Otto e mezzo, aş spune că e un film aproape bun, cu actori-legende care au jucat nedezminţindu-se, un film cu o imagine echilibrată, de cea mai bună calitate, un film care totuşi nu m-a cucerit, deşi ar fi avut toate şansele.”

Habitacion en Roma

-Marian ne povesteste despre un film incitant, Room in Rome (Habitacion en Roma): Pentru că este plin de nuditate cu tentă sexuală filmul poate fi considerat de mulţi o mică producţie erotică. Din fericire lucrurile nu stau chiar aşa pentru că Room in Rome, este o poveste de dragoste, un film despre iubirea de-o zi (mici asemănări cu Befeore Sunrise), despre cunoaşterea treptată a celuilalt de lângă tine, despre dramele din viaţa noastă pe care am dori să le uităm.” Nota 9

-Pe Ad’s Blog, gasim o recenzie simpatica despre Christoph Waltz sau „raufacatorul adorabil”, cu referire speciala la ultimul sau film, „Water for Elephants”: „Delicios de antipatic, Christoph Waltz joacă aici satrapul din fruntea unui circ gigantic. Cu biciul în mână, el urneşte şontâc-şontâc un business riscant şi costisitor într-o epocă în care depresia economică aruncă nenumărate afaceri în faliment şi familii întregi pe drumuri.”

MyMagicStar ne-a pregatit inca un MagicMeter, de data aceasta asupra lui Kung Fu Panda 2 (despre care noi inca nu am scris): 79%, bazat pe parerile a 20 de critici si bloggeri.

(Jovi)

-S-a deschis in aceasta luna bienala de la Venetia, care in acest an va include al 68-lea festival de film care va avea loc intre 31 august si 10 septembrie. Daren Aronofsky va fi presedintele juriului, Al Pacino si Marco Bellocchio vor primi premii speciale pentru intreaga activitate. Mai multe amanunte la http://www.labiennale.org/en/cinema/index.html (in engleza).

-La rubrica de stiri a site-ului Cinemagia aflam despre schimbari in metodele de decernare ale premiilor Oscar: ‘Zilele trecute Academia Americană de Film a făcut publică o schimbare de strategie care va afecta următoarele gale ale Oscarurilor: de acum înainte numărul de nominalizări la Cel mai bun film nu va fi nici de cinci, ca între 1944 şi 2009, şi nici de zece, ca la ultimele două ediţii, ci un număr variabil. Află cum şi de ce.’

Army of Shadows

-De pe blogul ‘Pagina de Film’ aflam despre topul filmelor preferate ale celebrului sef-bucatar new-yorkez Anthony Boudain. Nu am avut placerea (nici fondurile) de a-i testa gusturile culinare. Despre gusturile cinematografice pot spune ca din lista lui de zece filme am vazut doar doua – ‘Army of Shadows’ al lui Melville situata pe locul 8 si ‘House of Games’ al lui David Mamet de pe locul 9 – ambele filme care mi s-au parut excelente.

-Presa internetica si blogurile care se ocupa (si) de filme au scris mult in saptamana trecuta si despre recent incheiatul festival TIFF 2011. De exemplu Ana Maria Sandu publica in ‘Dilema Veche’ un Jurnal de TIFF: ‘Nu am mers la prea multe festivaluri de film în viaţa mea, dar nu-mi imaginez cum ar fi să stau acasă în timpul TIFF-ului şi să nu mă bucur de timpul acela suspendat în care singura întrebare firească e: „Ce filme vedem azi?”. Ca în fiecare an, festivalul a însemnat alergătura de la un cinematograf la altul, gustul de şaorma (mîncată la ore tîrzii din noapte), discuţiile care se prelungesc mult după ce am ieşit de la cinematograf, prietenii pe care ştiu că nu am cum să-i revăd în altă parte, o echipă care funcţionează ca o maşinărie perfectă şi, oricît de puţine ore de somn ar avea la activ, reuşeşte nu numai să fie eficientă, dar şi să zîmbească şi să-şi trateze invitaţii ca pe cei mai importanţi oameni de pe pămînt.’

(Dan)

The Lincoln Lawyer

Hai sa carcotim! 🙂

-Pacat de scaparea de limba romana “…un pic mai superior…” din cronica dedicata filmului The Lincoln Lawyer pe Filmsinopsis.ro, pentru ca, in esenta, aceasta cronica are substanta! Si va citez: Lincoln Lawyer e genul de film care te captează cu o povestea misterioasă şi cu un dialogul bine închegat din spatele uşilor închise. Povestea avocatului excentric şi a asasinului bolnav ascuns sub un chip nevinovat te atrage prin tensiune şi prin imprevizibilitate, iar aceste lucruri transformă vizionarea în ceva plăcut.  Fără să fie o capodoperă Lincoln Lawyer e un film ce trebuie văzut mai ales că tematica „avocatul diavolului” nu a mai fost abordată de ceva vreme”.

-Hmmmmm! Misoginism sau prea putine filme de gen vizionate? Ma duce gandul la The Postman Always Rings Twice (cu Jack Nicholson, Jessica Lange), sau la The Lady from Shanghai(cu Rita Hayworth, Orson Welles )

(Delia)

Contributori: Jovi, Dan, Delia.

Articole similare

Chiriaș la Cluj, de Marius Oliviu Iacob

Jovi Ene

Crime sfinte: Holy Spider (2022)

Dan Romascanu

Dramă solidă de război: HHhH (2017) – The Man with the Iron Heart

Dan Romascanu

1 comment

m@ri@n 22 iunie 2011 at 13:04

Multumesc ca mi-ai atras atentia asupra erorii 🙂
Se va corecta cand ajung acasa 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult