Impresii de calatorie

Hiroshima, My Love – 2 / Welcome to Hiroshima

IETF, organizatia tehnica in care lucrez de multi ani se ocupa cu standardele care stau la baza comunicarii pe Internet. Aici au fost inventate si daca nu inventate cel putin cizelate pana la un numitor comun care sa permita comunicarea intre oricare doua calulatoare de pe planeta metode de comunicare cum ar fi transferul de fisiere, posta electronica, sau telefonia pe Internet.

Foarte putina lume ne cunoaste insa si mai putina inca ne recunoaste, asa incat am fost surprinsi sa vedem cum orasul Hirosima ne-a primit cu o ospitalitate neobisnuita. De la coborirea pe peron am putut vedea panouri cu simbolul conferintei si inscriptii ‘IETF, Welcome to Hiroshima’.

Primarul

Aceleasi panouri sau bannere impodobeau si strazile orasului. Primarul Hiroshimei a participat si vorbit la receptia data in onoarea noastra, imbracandu-se chiar si cu T-shirt-ul intalnirii, e drept ca unii dintre noi am platit asta imbracand si fotografiindu- ne in kimonouri traditionale japoneze.

Tag-ul de participare la conferinta ne-a dat drept de acces liber la Muzeul Pacii (e drept, intrarea ar fi costat mai putin decat cafeaua din tren :-) ). Am avut la dispozitie biciclete gratuite pentru vizitarea orasului pe toata dura sederii.

Cel mai spectaculos gest a fost insa devansarea in onoarea noastra a festivalului de lumini Dreamanation organizat pe artera principala a orasului (ceva in stil sau cel putin de latimea lui Champs Elisees) care incepe in mod traditional o luna inainte de Craciun si care in acest an a inceput pentru noi in a doua saptamana a lui Noiembrie.

Dreamination

Dreamination
Dreamination

Articole similare

Cine este această femeie? – Un balcon sur la mer (2010)

Dan Romascanu

O revenire imposibilă: Fedora (1978)

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefilă (18 – 24 decembrie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult