Filme Filme americane

The House with a Clock in Its Walls (2018) – Misterul ceasului din perete

The House with a Clock in Its Walls (2018) – Misterul ceasului din perete (2018)
Regie: Eli Roth
Scenariu: Eric Kripke
Actori: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan

Personajele

Jonathan Barnavelt – un warlock îmbracat în kimono, plat precum un pergament căruia nici saxofonul și nici scenaristul (Supernatural, The Adjustment Bureau) nu au izbutit să îi cârlionţeze conturul.

Florence Zimmerman – o vrăjitoare care și-a pierdut scânteia odata cu pierderea familiei. Nu mai practică magia, dar are un arsenal de imprecaţii pe care i le adresează bunului ei prieten Jonathan. Poartă haine și accesorii (inclusiv șarpele Snakespeare) în culorile violet, indogo, lila.

Lewis Barnavelt, un băiat care plânge cu prea multă patimă, dar care în context pașnic este carismatic, voios, curios și creativ.

Mai apar: Isaac Izard (Twin peaks, Sex and the City), Azazel, niște păpuși ucigașe, un căţel de talie mică.

Scenariul

Dincolo de spaima provocată de prezenţa minorilor în sală, ne bucură cursivitatea scenariului și lipsa senzaţiei că el a fost adaptat după un roman.

Pentru cei care cred ca ”Misterul ceasului din perete” este un film pentru copii, menţionăm (fără a face spoiler) necromanţia, întâlnirea cu diavolul, biscuiţi cu ciocolată mâncaţi la masa de seară, câteva cruci întoarse – discret inserate în simbolul de pe dulapul interzis – și apariţia mamei decedate.

Wes Anderson

Costumele și decorul primesc premiul întâi cu coroniţă pentru abundenţa detaliilor, creativitate și risipa de bomboane colorate.

Bila 8

Trecând peste faptul că un puști duios ca un îngeraș practică divinaţia, cea mai surprinzătoare (de această dată în sensul bun al cuvântului) scenă a filmului este aceea în care Lewis află locul ceasului. Candid, autentic, comic, protagonistul sclipește mai intens decât stelele de care unchiul său umple grădina casei cu câteva secvenţe înainte. Ni se transmite rolul important al cuvintelor (de la pasiunea lui Lewis pentru dicţionare și până la incantaţiile ce pun accent pe „cum” mai mult decat pe „ce”), iar identitatea (cu particularităţile, bizareriile și defectele ei) își afirmă rolul meritat.

Pisica neagră

”Misterul ceasului din perete” poate fi vazut cu colegii corporatiști, camarazii de arme, prietenii sau rudele. Fascinant din punct de vedere vizual, terifinat și amuzant, vă va distra și vă va neliniști.

În cazul în care copiii nu sunt recidiviști și nu au mai mult de 42 de ani, este recomandat să se evite prezenţa lor în sală.

Nota: 6/10

Articole similare

The Judge (2014)

Delia Marc

Croitorul hainelor împăratului: Phantom Thread (2017)

Dan Romascanu

Punctul de plecare al câtorva cariere frumoase: Rendez-vous (1985)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult