„Missing You”, 2025
Regizor: Nimer Rashed, Isher Sahota
Distribuția: Rosalind Eleazar, Ashley Walters, Mary Malone
Gata cu vacanța! A început un an nou în care îmi propun să citesc mai mult și să văd mai multe filme pe care le-am tot mutat în coada listei. Și ce poate fi mai bun decât un thriller alert cu care să începi lista filmelor văzute în 2025? Iată de ce, vă semnalez în această cronică o apariție pe Netflix, un serial care te ține în priză de la început și până la final.
Kat este o femeie detectiv foarte tenace, emancipată și care își caută libertatea în relație. S-ar părea că nu are nimic ieșit din comun, dar, în realitate, aceasta ascunde un secret: de 11 ani nu și-a găsit iubitul dispărut subit din viața ei. Lucrurile o iau la vale în clipa când o amică îi recomandă Melody Cupid, o aplicație de dating care îți alege potențiali parteneri după gusturi muzicale comune. Și ce șoc imens are când în aplicație dă de fotografia iubitului dispărut.
Mă opresc ca să nu vă dau spoilere mari, dar vă zic doar atât: e un serial bun de urmărit într-un weekend când vă e lene de orice altceva. Dacă v-au plăcut serialele „Destrămarea iluziilor” sau „Străinul din umbră”, atunci dați cu încredere play la această producție.
Țin să precizez câteva momente. Harlan Coben este un autor care mizează pe foarte multe planuri paralele în cărțile sale, iar filmele, unde participă în calitate de producător, păstrează această alegere stilistică. Iată de ce, este al naibii de important să urmăriți serialul cu atenție, pentru că include foarte multe detalii interconectate.
În egală măsură, serialul pare să ne ducă prin meandrele unor subiecte destul de sensibile: solitudinea, sexualitatea asumată, onoarea și prețul pe care îl putem plăti pentru a ne păstra verticalitatea. Poate că m-aș fi lipsit de ușorul sentimentalism dintre personaje, dar până la urmă e nevoie și de omenesc în astfel de producții cinematografice.
O să mă opresc neapărat și asupra personajelor care, cred eu, au fost alese foarte bine. Rosalind Eleazar a îmbrăcat costumul lui Kat și a reușit să creeze o polițistă cu nerv și cu caracter. Mi-a plăcut Steve Pemberton în rolul de antagonist și maniera sa de a „ucide din priviri”.
Rezumând cele enunțate anterior, pot să vă spun că „Missing You” este un serial cinstit, fără elitisme inutile, despre secrete care nu mai rămân secrete și despre oameni cu bune și cu rele, oameni care se vor iubiți, înțeleși și apreciați la justa valoare. Cu siguranță, se vor găsi cinefili care îmi vor aminti despre capodoperele genului, dar eu zic să mai tragem o gură de aer și să înțelegem că uneori „mai simplu e mai bine”.
Disponibil pe Netflix.