Filme Filme americane Recomandat

Hercules (2014) – A 13-a muncă a lui Hercule

hercules-995248lHercules (2014)

Regizor: Brett Ratner
Scenariu: Ryan Condal, Evan Spiliotopoulos, Steve Moore
Distribuţia: Dwayne Johnson, John Hurt, Ian McShane

Am așteptat cu nerăbdare premiera acestei noi variante cinematografice a poveștii mitologice nu numai pentru plăcerea cu care-am lecturat-o în copilărie, dar și pentru că, în general, Dwayne „The Rock” îmi este simpatic și chiar i-am apreciat prestația din Pain & Gain. Mă așteptam ca după enervarea pricinuită de nefericita continuare a 300-lui de acestă dată să capăt o porție bună de acțiune cu iz de antichitate, efecte speciale și – poate – oarece acting de calitate din partea celorlalți membri ai distribuției în special din a lui Ian McShane pe care-l ador încă de la rolul din Deadwood.

Trecând peste anomalia din titlu – lucru perpetuat din varianta comicsului originar – personajul nostru ar fi trebuit să se numească Herakles, și nu Hercules, dar fie Ratner și-a făcut destul de bine treaba și dacă treci peste „burțile” narative, tiradele cam plicticoase și enervantul personaj al lui Iolaus poți să ai parte de câteva momente memorabile.

HERCULES

În primul rând, e de apreciat faptul că, în sfârșit, un regizor a înțeles că tehnologia 3d nu există numai pentru a apărea pe afișul filmului, ci chiar este ceva care poate aduce un plus consistent. Brett Ratner reușește acolo unde alții mult mai titrați au capotat și folosește câteva efecte care te imersează profund în poveste, iar formatul IMAX duce această senzație chiar mai departe. Amatorii de meleuri antice vor fi satisfăcuți pentru că (făcând abstracție de discursurile motivaționale cam ofilite – de, nu toată lumea poate fi William Wallaceul lui Gibson) se crapă și retează capete pe rupte, hemoglobina curge în valuri etc., etc., etc. Și, nu în cele din urmă, când ați văzut ultima dată pe cineva oprind un cal din goană, ridicându-l și folosindu-l drept proiectil?

HERCULESDeși are numai un rolișor, Ian McShane fură de fiecare dată ecranul, multe dintre hohotele de râs ale spectatorilor datorindu-i-se interpretării lui în contrapartidă cu The Rock care-a fost veriga slabă a producției. Erou mai fără vlagă și incolor nu cred c-am mai văzut vreodată.

Un sfat: nu vă ridicați până nu urmăriți genericul de final. Mie mi-a plăcut mai mult decât filmul!

Notă: 6/10

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=GFqY089piQ4′]

Articole similare

Faster (2010) – 2

Jovi Ene

Coco înainte de Chanel, Audrey după Amelie: Coco avant Chanel (2009)

Dan Romascanu

Coco (2017)

Andra Avram

2 comments

Marius 29 iulie 2014 at 07:53

Eu abia astept sa apara si la noi in cinematograf filmul sa ma duc sa-l vad.Am citit in descriere ca nu prea ti-a placut.Eu din cate am vazut in trailer mie se pare un film super. Sper sa nu ma insel.

Reply
Ionut 29 iulie 2014 at 09:00

Si mie mi s-a parut super din trailer… 😉

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult