Filme Filme europene

Czech it out! (HBO Max, 2022) – un food travel show cu arome nebănuite

Czech it out! (HBO Max, 2022)
Producători: Hanka Kastelicová și Tereza Polachová

Ador emisiunile cu și despre mâncare, iar când acestea vin la pachet cu un tur de forță printr-o țară europeană de tradiție precum e Cehia, plăcerea e și mai mare. Lukáš Hejlík și fiica sa Klára Hejlíková pornesc într-o aventură prin cele mai importante locații gastronomice, dar și turistice ale Cehiei și o fac într-un mare fel.

Show-ul care urmează să fie difuzat pe HBO Max nu doar își poartă spectatorii pe un traseu culinar de zile mari, ci iese din tipare, transformând relația tată-fiică pe care o au cei doi într-o frumoasă călătorie spre fericire. Lukáš și Klára învață să se cunoască, lucru deloc ușor, dacă e să ne conducem de faptul că se văd doar un weekend pe lună, au gusturi relativ diverse, iar vârstele lor trec prin două pusee diferite: el – un adolescent întârziat cam la 40 de ani, iar ea – o adolescentă debordantă, puternică, cu un caracter demn de cineva gata de aventură.

Emisiunea are un format potrivit ca durată pentru spectator, nici prea lungă pentru a nu plictisi, nici prea scurtă cât să te frustreze. Este acel mijloc de aur care te intrigă, te duce dintr-o parte în alta de parcă ai fi chiar acolo, alături de eroi. Cei doi se înțeleg uneori mai bine, alteori mai dificil, dar mi-a plăcut faptul că s-au provocat unul pe altul, s-au scos din acea zonă de confort în care se complăceau.

Ce are spectatorul de învățat din vizionarea acestui serial de food travel? Ca întotdeauna îmi pun această întrebare, pentru că de ea depinde dacă vei alege sau nu acest titlu spre vizionare. În primul rând, o să-ți placă selecția de locații, unele cunoscute, altele – descoperite recent și delicioase, în toată deplinătatea acestui cuvânt. În al doilea rând, maniera de filmare, deoarece e un produs video mix între food travel, documentar portret și nițel documentar de observație. În al treilea rând, umorul și sarcasmul sănătos din acest mini serial, care adaugă o doză de drăgălășenie întregului film.

„Czech It Out” este un documentar despre oameni și lucruri normale, despre o oază de calm într-o lume zbuciumată, despre sentimente sincere și exclamații de fericire pentru un desert sau un burger făcut ca la carte. Cred, și sper să nu mă înșel, că această producție se poate ușor încadra în lista emisiunilor cu care să vă tămăduiți de fluxul mediatic abundent în care conviețuim.

Lukáš și Klára sunt călători în devenire, călători care au decis să-și dea rendez – vous de tată – fiică în fața unor felii delicioase de tort sau a unor bucate alese. Apropo, din curiozitate, pentru că nu știam cine sunt personajele acestei pelicule și am decis să dau o căutare în Google. Iată ce afirmă Lukáš despre această experiență: „Mie și fiicei mele Klára ne place să mergem la țară și să mâncăm mâncăruri uimitoare – râdem o mulțime și putem să ne reconectam. Am pregătit planurile noastre de călătorie în ultimul moment, așa că este întotdeauna o aventură. Klára va începe liceul în câteva luni și nu va putea călători atât de mult, așa că acum a fost momentul perfect pentru a explora Republica Cehă împreună în „Czech It Out!”.

Dacă vă plac emisiunile sincere despre oameni cu suflet mare și energiez debordantă, atunci vă recomand să nu treceți pe lângă această producție semnată de Hanka Kastelicová și Tereza Polachová.

Disponibil pe HBO Max

Nota: 9/10

(Sursă fotografie: expats.cz)

Articole similare

La source des femmes (2011)

Delia Marc

Înainte să te ia somnul…: Before I Go to Sleep (2014)

Ionut Banuta

Kapitalism – Reteta noastra secreta (2010) – 3 – DVD

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult