Filme Filme americane

Cum un film cu zombie poate fi o adevărată plăcere estetică? Army of the Dead (Netflix, 2021)

Army of the Dead (Netflix, 2021) – Armata celor morți
Regia: Zack Snyder
Producători: Deborah Snyder, Wesley Coller, Zack Snyder
Actori: Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick, Ana De La Reguera, Theo Rossi

Bunul, efervescentul și senzualul Las Vegas a devenit… un loc populat de niște zombie terifianți. Iar în mijlocul acestui loc există o adevărată comoară… V-am intrigat? Atunci trebuie să vedeți noua peliculă a lui Zack Snyder, intitulată sugestiv „Army of the Dead”. Pentru început trebuie să spun că nu sunt fană a acestui gen și pot număra pe degetele de la o mână câteva filme despre morți vii am privit, darmite să-mi fi plăcut. De aceea, am fost destul de reticentă cu privire la această premieră. Adevărul este că uneori, în încercarea de a alimenta teribilismul, producătorii ajung să utilizeze cele mai ieftine efecte speciale, pierzând din atenția spectatorului. Dar acest lucru nu se aplică și prezentului film.

Regizorul Zack Snyder, renumit pentru filmele sale „Wonder Woman”, „300” sau „Watchem” decide și de această dată să ofere spectatorilor săi o istorie ieșită din tipare. Da, s-au tot creat filme cu și despre zombie, poate că subiectul e deja nițel răsuflat, dar Snyder îl reanimează cu mult succes, zic eu. Pentru început vreau să menționez lista destul de drăguță a actorilor aleși. Aici se numără Dave Batista, pe care probabil l-ați văzut în „Guardians of the Galaxy” sau pe Ana de la Ruguera pe care am îndrăgit-o în „Narcos.

Ce face Snyder cu un subiect deja tatonat? Corect. Îi dă multă culoare. Cum? În primul rând, montajul impecabil, cadrarea și modalitatea de filmare, utilizarea tehnicilor de captare a imaginii și unirea cadrelor într-un tot întreg foarte organic. În plus, acesta nu se teme să folosească efectele speciale, dar cumva acestea sunt adiționale, potrivite, echilibrate, fără excese. Deci nu prea vedeți creier împrăștiat pe jos, dar veți exploata alte teorii la fel sau poate chiar mai curajoase. Cireașa de pe tort, pentru mine personal, este coloana sonoră care e de-a dreptul excepțională și punctează perfect atmosfera unor momente mai covârșitoare din film.

În plus, scenariul este gândit impecabil, fără să abuzeze de triggere care te-ar ține în suspans, acesta merge într-un crescendo, alimentând câte puțin, dar eficient senzațiile spectatorului. Cu siguranță, veți avea momente de rece în spate, ceea ce mi se pare mai mult decât acceptabil pentru un film ușor comercial.

Sunt sigură că va fi pe larg apreciat de spectatorii care caută calitate chiar și în filmele de acest gen. Este o peliculă care șochează prin viciile și virtuțile pe care le scoate în față, dar și prin aptitudinea creatorilor săi de a plăsmui ceva frumos în grotescul unui Vegas post – apocaliptic.

Disponibil pe Netflix din 21 mai.

Nota: 9/10

(Sursă fotografii: formesc.comign.com, blackfilmandtv.com)

Articole similare

Saving Mr. Banks (2013): un film, două păreri

Iulia Dromereschi

Top 5 cărți pentru copii și părinți fericiți

Corina Moisei-Dabija

Noutățile Netflix ale săptămânii: House of Cards, Jessica Jones, Lost in Space

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult