Filme

Conceptul nu este suficient: This Giant Papier-Mâché Boulder Is Actually Really Heavy (2016)

This Giant Papier-Mâché Boulder Is Actually Really Heavy (2016)
Regia: Christian Nicolson
Distribuția: Christian Nicolson, Sez Niederer, Daniel Pujol

Aproximativ jumătate dintre spectatorii din sala cinematecii locale care veniseră să vizioneze acest film erau fani înrăiţi, veniţi să asiste la conferinţa dinainte de ‘This Giant Papier-Maché Boulder Is Actually Really Heavy‘ şi la prima vizionare a acestui film înainte de prezentarea sa, în cadrul unui eveniment science-fiction care include şi un festival de film care va avea loc la Tel Aviv în perioada sărbătorilor. Nu am avut ocazia să discut cu ei filmul la final, unul dintre motive fiind faptul că unii dintre ei au plecat din sală înainte de sfârşitul vizionării. Nu pot fi sigur de motive, poate că veniseră doar pentru conferinţă, sau văzuseră deja filmul, sau şi-au rezervat plăcerea de a-l viziona în întregime la festival, sau poate că au avut acelaşi sentiment ca şi mine. Filmul este bazat pe o idee trăsnită şi distractivă, dar nu şi suficientă pentru un film vizionabil de lungmetraj.

Poate că o parte din explicaţie este că Christian Nicolson, autorul ‘This Giant Papier-Maché Boulder Is Actually Really Heavy‘ pare a fi – conform IMDb – un debutant în toate: ca scenarist, ca actor, ca regizor, ca producător de filme. Pe generic el apare în toate aceste posturi. Nicholson posibil să fi fost conştient de lipsa de experienţă, aşa că a încercat să transforme acest lucru într-un avantaj, chiar mai mult, într-un concept.

Iată povestea (nu este un spoiler, aflăm asta în primele cinci minute): Trei fani frecventează o vizionare de film la o convenţie sci-fi şi, într-un fel sau altul, se trezesc prizonieri în lumea filmelor ‘low-cost’ ale genului. Nu numai universul lor este neclar, ci şi personalităţile lor sunt invadate în mod confuz de eroii filmelor şi împreună cu alte personaje întâlnite (când acestea nu se transformă în spumă de bărbierit) vor trebui să se lupte pentru a supravieţui şi pentru a reveni în lumea noastră. Din fericire pentru ei, acesta este universul alternativ cel mai puţin credibil creat vreodată în filme, deoarece toate efectele şi gadgeturile sunt mai vizibile decât în ​​primele filme ale lui Melies şi mai ridicole decât în ​​cel mai prost film King Kong făcut vreodată. Câteva exemple? Navele spaţiale sunt fabricate din uscătoare de par, ‘trasporterele’ din capete de duş etc.

O idee bună nu este suficientă pentru un film, cât originală sau de trăsnită ar fi ea, şi ‘This Giant Papier-Maché Boulder Is Actually Really Heavy‘ este o ilustrare bună în acest sens. Ceea ce poate că era acceptabil în emisiunile de televiziune din anii 1960 pentru copiii care durau cel mult 15 sau 30 de minute nu funcţionează pentru un film de 90 de minute, dacă nu este completat de personaje bine definite, de glume proaspete, de joc actoricesc bun. Din păcate, toate acestea sunt aproape complet absente în acest film, iar după ce înţelegem conceptul şi ne distrăm timp de câteva minute, începem să aşteptăm în zadar ceva nou şi interesant. Nici una dintre acestea nu se întâmplă aici, iar parodia este redusă la propria sa parodie, cu un efect comic minim. Până la urmă, această comedie a fost mai aproape de a mă adormi decât de a mă face să rad.

Nota: 4/10

Articole similare

Anora (2024) – un fel de Pretty Woman fără final fericit

Serena Marin

Sezoane noi pentru Lost si 24

Dan Romascanu

Prin blogosfera literară (5 – 11 ianuarie 2015)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult