Jules

Jovi Ene

La 15 septembrie 2005 am scris un prim post pe LiveJournal – cu mult înainte de a înțelege, sau măcar de a avea tangență cu ideea de blog. Prietenii mei virtuali (mulți dintre ei concretizați între timp) m-au numit Jules, lucru firesc ținând cont de majoritatea lor americană zdrobitoare. Cu toate acestea, aud că există versiuni ale numelui meu în mai toate limbile de circulație internațională; așadar: mulsumesc, mami, cu tot cu tati (deși el a stat în calea fericirii de a purta numele Svetlana – în combinație cu numele de familie, poate ar fi fost, totuși, prea de tot… sau prea de slav).

În consecință, sunt și voi rămâne Iulia Dromereschi. M-am născut în Moldova, am crescut în Maramureș, am sfârșit cu mult bine un liceu vocațional înapoi în Moldova (pictură monumentală), și iată-mă-s acolo unde trebuie: de 8 ani cetățean(c)ă a Clujului, de 3 ani cu acte în regulă, mergând spre 4. Aici e ținutul meu; deocamdată.

Ocupația mea de bază (cea în baza căreia îmi câștig existența, adică) este de traducător și interpret. Mi-am petrecut 6 ani din viață școlindu-mă în acest sens – je ne regrette rien. Pe lângă acestea, am o sumedenie de proiecte și nenumărate idei, dintre care se concretizează puține, dar bune. Îmi place să scriu; e singurul lucru fără de care n-aș fi eu. Învăț limbi străine cu mare sârg, iar o zi fără un cuvânt nou e o zi pierdută. Sunt dependentă de cărți, cofeină sub multe forme, cercul meu restrâns de prieteni, călătorii, artă, muzică și gadgeturi.

Până-ntr-o zi.

Articole Jules pe Filme-carti.ro

5 comments

Alexx 17 mai 2012 at 21:51

Interesanta prezentare!Cred ca si recenziile o sa fie la fel:)Succes!!

Reply
Iulia Dromereschi 18 mai 2012 at 00:10

Îți mulțumesc – ne străduim cu toții 🙂

Reply
Rodik 6 iunie 2012 at 10:35

Continua sa scrii – imi place cum o faci (si cred ca nu sunt singura), iar tot ce citesc ma incita sa caut atat cartile, cat si alte articole de-ale tale!

Reply
Rodik 6 iunie 2012 at 10:44

Sa ramai ce si cum esti – stiu ca te vei stradui mereu sa faci ce faci (sau orice altceva, pentru ca poti) mai mult si mai bine. Tie ti se potriveste manusa deviza eroului principal din romanul „Doi capitani” (Veniamin Kaverin): „Sa lupti si sa cauti, sa gasesti si sa nu te lasi doborat!”

Reply
Oana 12 iunie 2014 at 08:16

Te iubim Iulia, asa cu esti!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult